Šta je novo?

Two Worlds II

Uspeo sam da resim 9 grobnica... jednu od zadnje dve sam ubo bas na srecu izlaz... ali Tomb of archpriest Teti mi se krvi napila. Uspem da nadjem glavnu odaju i kraj.
Bio sam poceo ko Ivica i Marica da ostavljam stvari, kao da se ne vrtim u krug, i ne vredi ni to, jer na te stvari nisam posle ni naleteo... Znaci ogroman lavirint zlo i naopako... Kad sam nasao mapu g**** mi se smrzlo... jedva sam posle izasao sa mapom.
-668174875.jpg

...da nisam nasao mapu nasli bi me ko kostura tamo jednog dana......

Poslednja izmena:
Pazi, kad neko pogleda mapu verovatno će zaključiti, pa jeste veliki lavirint ali nije baš za plakanje. Ali kada probaš i vidiš da su grobnice u totalnom mraku kao prave, da su svi zidovi i prolazi isti i da baklja osvetljava metar do metar i po oko tebe onda postaje zaista strašno. Nije mi jasno kako jedna, inače totalno user friendly igra ima jedan baš hardcore kvest. Da je igra sa izometrijskom kamerom, lavirinit bi bio tri puta lakši a ovako je jezivo težak. Probao sam i ja sa ostavljam "mrvice", džabe, ne pomaže. Sreća je jedino što ti može pomoći da izađeš, baš kao i u stvarnosti.

Tvoja prednost je što si mag pa možeš da osvetliš magijom više nego bakljom.

Inače, taj sajt gde si našao mapu ima izuzetan vodič za ovu igru. Tu sam saznao da je brave moguće obijati kalauzom, magijom i razbiti oružjem. Do tada sam isključivo korisito kalauz. Takođe sam saznao za foru sa varanjem pri bacanju kockica.

Imaš tamo spisak svih magija i kako se prave. Ima baš korisnih, poput pojačanog skoka što pomaže pri prelaženju velikih rastojanja.

Btw. igra pored bluma i blura imao još jednu veliku manu a to je FOV. Ko je napravio autoexecgame2.con neka doda liniju:

engine.FOV 60

Možete probati i veće vrednosti ali se malo menja perspektiva pa sam se zadržao na prihvatljivih 60. Igra inače ima FOV 45...

Dali ima neki nacin da znas u kojoj si pecini bio,a u kojoj nisi?Npr. kad istrazim neku pecinu koja je pre ulaska bila obelezena sa onim zutim trouglim,kada izadjem taj zuti trougao i dalje ostaje,pa ne znam vise ni gde sam bio ni gde nisam!

Dali ima neki nacin da znas u kojoj si pecini bio,a u kojoj nisi?Npr. kad istrazim neku pecinu koja je pre ulaska bila obelezena sa onim zutim trouglim,kada izadjem taj zuti trougao i dalje ostaje,pa ne znam vise ni gde sam bio ni gde nisam!

...ako mislis na ovih 10 grobnica , samo nestane X na mapi...
Imaš tamo spisak svih magija i kako se prave
...mogu da se prave i kombinacije kojih nema tamo na spisku... ali stvarno su preterali sa magijama ...gore i od DAO i Oblivion...
Onog gremlina na vrhu kule, pre nego cu da odem iz savane, sam samo jednom opizdio.
x-1.jpg

a pazi ovo... ima li smisla??
xx.jpg
Btw. igra pored bluma i blura imao još jednu veliku manu a to je FOV. Ko je napravio autoexecgame2.con neka doda liniju:

engine.FOV 60
Jel mogu da se zapamte te izmene koje sam napravio ili moram da ukucam svaki put kad pokrenem igru?

Poslednja izmena:
Ako ukucavaš u konzolu u igri onda moraš svaki put. Da bi to izbegao napraviš folder Parameters u instalacionom folderu igre i u njemu fajl autoexecgame2.con u koji upišeš komande. Pri svakom pokretanju igre se pokreće taj fajl i sva podešavanja unutar njega.

Razlog zašto se taj fajl zove autoexecgame2.con a ne samo autoexecgame.con je zato što bez dvojke nešto zeza, blinkuje u igri ili šta već. Eto objašnjenja za one koje zanima jedna tako trivijalna stvar :)

@Uruk
Mislim uopste na sve pecine,ne samo na katakombe,tj kada "odradim" jednu pecinu koja mi je obelezena na mapi(nemam pojma sa kojim znakom),da nemoram kasnije kada se budem vracao da moram proveravati dali sam bio tu ili nisam!Igram onako polako,zavirujem u svaki cosak!Ja sam jos u prvom chapteru,a imam nekih 10-ak sati igre!

Ako ukucavaš u konzolu u igri onda moraš svaki put. Da bi to izbegao napraviš folder Parameters u instalacionom folderu igre i u njemu fajl autoexecgame2.con u koji upišeš komande. Pri svakom pokretanju igre se pokreće taj fajl i sva podešavanja unutar njega.

Razlog zašto se taj fajl zove autoexecgame2.con a ne samo autoexecgame.con je zato što bez dvojke nešto zeza, blinkuje u igri ili šta već. Eto objašnjenja za one koje zanima jedna tako trivijalna stvar :)

...odradio:banana:... ubacio sam engine.hdr 0 i engine.fov 60...
Slabo se ja razumem u to:S:...sad sam 5 minuta provaljivao kako da napravim file u folderu kako si objasnio... pamtio ga je kao txt , al uspeo sam na kraju :party: THX.

@bro82
Stvarno ne znam kako da obelezis te pecine... mozda da odstampas mapu pa precrtavas... Ja isto igram polako, i gustiram. Tek presao na 3. ostrvo ... verujem da sam sve ocistio u savani... Izasao sam kao lvl 30. iz savane.
Malo sam protrcao to trece ostrvo, da vidim kakvih kripova ima, gde sam i na sta da stavim poene, jer ih ne trosim od lvl-a 25... sve boranija...

Poslednja izmena:
Мени баш супер овај фов, некако даје бољи 3д осећај.

Иначе како је најзанимљивије играти, шибач, стрелац или маг?

Ја кренух нешто мало са шибачем па ми нешто превише тешко било па се пребацих на стелца, и направих срање.

@Uruk
Ja sam mislio da postoji neka varijanta sa obelezavanjem,ali izgleda da sam se prevario!Hvala u svakom slucaju!:)
@Dule13
Sto se tice izbora koju ces klasu voditi,vecina se slaze da je najzanimljivije voditi mage-a,dok sam ja ipak izabrao ratnika!Nekako sam se navikao na takve likove!

...odradio:banana:... ubacio sam engine.hdr 0 i engine.fov 60...
Slabo se ja razumem u to:S:...sad sam 5 minuta provaljivao kako da napravim file u folderu kako si objasnio... pamtio ga je kao txt , al uspeo sam na kraju :party: THX.

@bro82
Stvarno ne znam kako da obelezis te pecine... mozda da odstampas mapu pa precrtavas... Ja isto igram polako, i gustiram. Tek presao na 3. ostrvo ... verujem da sam sve ocistio u savani... Izasao sam kao lvl 30. iz savane.
Malo sam protrcao to trece ostrvo, da vidim kakvih kripova ima, gde sam i na sta da stavim poene, jer ih ne trosim od lvl-a 25... sve boranija...

Troši poene slobodno, ne ustručavaj se. Za 5-6 hiljada aura možeš resetovati sve atribute i skilove i praviti novi build. Meni se to mnogo dopada jer igra ionako nije Gothic fazon, više je Diablo u 3D.

Kada isključiš HDR isključio si komplet post-processing što je i dobro i loše. Loše je jer igra izgleda znatno lošije a dobro je jer je to jedini način da ugasiš motion blur pri brzom kretanju. Ako ti motion blur ne smeta previše pogledaj druge konzolne komande koje sam obeležio u jednom od prethodnih postova. Motion blur se može smanjiti ali nedovoljno dok bloom možeš svesti na zaista minimalnu meru. Motion blur sa ugašenim bloom-om je daleko podnošljiviji nego kada je bloom setovan na default vrednost. Takođe povećanje FOVa smanjuje loše efekte mblura.

Ono što je nemoguće isključiti jeste beo ekran iz prelaza zatvorena prostorija -> otvoreni prostor. To je valjda trebao biti neki HDR efekat ali je besmislen jer čak i kada je napolju mrkli mrak ista stvar se dešava. Savet je ili da okrenete glavu ili da žmurite jer je zaista loše za oči.

Greota je gasiti HDR jer onda nema lepe mesečine, probijanja sunčevih zraka i tako tih eye candy sitnica.

@Dule13 ...moze, lik u manastiru.. onaj sa tetovazama po licu.

Engine.BloomMultiplier 0
engine.fov 60
Engine.MBlurScale 0.1
Engine.MBlurIntensity 0.1

...ovako sam podesio , ali ne vidim razliku izmedju Engine.MBlurScale 0.1 i 1... isto i sa Engine.MBlurIntensity

Poslednja izmena:
Pravi malu razliku ali nedovoljnu. Podesi vrednosti na 100 i -100 pa ćeš videti šta te vrednosti predstavljaju. Blur ostaje samo se tip zamućenja menja.

Ista podešavanja i ja držim. Ima još nekih vrednosti za bloom ali mi i ovo radi posao.

Nadam se da će sa Dx11 pečom stići i način da se blur isključi u potpunosti.

Moraš izabrati multi arrow skill pa onda na desno dugme markirati mete (metu).

Ради :), хвала, све стиснух само десно дугме нисам :p

Почех да пикам као стрелац и лакше је доста него као табаџија.

Samo da vam kažem ako ste se zeznuli pa igru igrate zbog glavne priče, priča je kao u Risenu. Zbrzana sa sličnim finišom. Meni to ne smeta jer sam navikao da od ovakvog tipa igara dobijem bljuzg glavnu priču.

meni je prvi deo bio bolji, sta znam, ovde sam presao nekoliko questova, ali me ne vuce da igram kao prvi deo...

Ovo izgleda dobro tek kada se iskljuce blumovi i blurovi.

I nasao sam mod koji povecava tezinu.

http://www.insidetwoworlds.com/showthread.php?t=32232

Installation: Simply copy the attached file into the folder "Your-TW2-install-directory"/WDFiles. It can be used with already started games, too. No need to start over. Its effects can be removed anytime by simply deleting the file again.

Many - not all though! - opponents in TW2 can be interrupted endlessly by simply fast clicking (aka "spamming fast attacks" or more common: "click click click click"). This ruined my immersion a little and made things often too easy and repetitive for me.

Well, this is no more. With "They fight back!" all opponents (including animals, monsters, whatever) are immune to fast left click interruptions - they will continue with their attacks even though you hit them. Prepare for a hefty increase in challenge - these bad guys will bring a world of pain now. So, use your special attacks, block, jump back and mix in magics and arrows to prevail. The days of the mindless hack'n'slah bot playstyle are gone...

Beware though, this is a very early release and balance will be changed a lot. My tests did show though (hopefully I wasn't fooled) that you can turn the mod on and off during your running game - so it is always worth to try to find out if you like this extra challenge.

On the technical side: this mod has been achieved by editing round about 80 so called ActionSets, which are part of startup.wdf. In these files the animation sequences for all actors are determined. One parameter that can be attributed to the various attacks an actor has is: nohit="1". I found this parameter on some attacks of special opponents and manually applied it to all atttacks and all actors.

I apologize up front for bugs and incoveniences.. and keep my fingers crossed that all runs well...

Baš bezveze izgleda kad se odzumira. Mada bih igrao ovako samo kada bi postojala mogućnost da se zaključa kamera i izmeni kontrolna šema.

Prilozi

• tw1.jpg
    tw1.jpg
    791.9 KB · Pregleda: 97
  • tw2.jpg
    tw2.jpg
    739.3 KB · Pregleda: 80
  • tw3.jpg
    tw3.jpg
    784.5 KB · Pregleda: 72
  • tw4.jpg
    tw4.jpg
    720.3 KB · Pregleda: 72
Instalirao sam igru i imam veliki problem.Posle 5-6 minuta igre monitor ode u stand by rezim sam od sebe a par sekundi kasnije i komp zakuca i jedino resenje je da resetujem na dugme. Da li se nekom ovo desavalo? Da li neko zna kako da resim ovaj problem?

Hvala unapred

Da li je moguce igrati multiplay preko Tunngle-a ili sl.;)?

Poceo sam da igram ovu igru i dosta je dobra. Stavio sam odmah na Hard tezinu i mogu reci da su borbe jako zabavne zato sto uglavnom svi mogu da me ubiju jednim udarcem. Jedino me zanima da li neko ima neki savet za carobnjaka. Iako sam krenuo kao carobnjak sa lukom i strelom pravim veci dmg nego sa magijama.Mozda negde gresim pa ako neko ima neki savet neka kaze.

Poceo sam da igram ovu igru i dosta je dobra. Stavio sam odmah na Hard tezinu i mogu reci da su borbe jako zabavne zato sto uglavnom svi mogu da me ubiju jednim udarcem. Jedino me zanima da li neko ima neki savet za carobnjaka. Iako sam krenuo kao carobnjak sa lukom i strelom pravim veci dmg nego sa magijama.Mozda negde gresim pa ako neko ima neki savet neka kaze.

...sto vise kartica na nekoj magiji jaci demidz;)... bitan je i willpower... malo moras bezati u pocetku, ali kasnije ubija pogledom.
Moj mocni mag Uruk dovoljno je sad samo da se negde pojavi i svi odma panu mrtvi :-devil-:
Probao sam malo i fightera i za malo nisam zaspao kako je zanimljivo...

Poslednja izmena:
Prica je truba, AI ne postoji, atmosfera ne postoji. To je ono sto je bitno.

Glasovi su lose odglumljeni, pogotovo glavni lik. A on bi valjda trebao biti prioritet! Animacije sporednih likova su lose. Grafika je ok, ali je potrebno tweakovati.

Ovo je za klasu ispod ostalih slicnih igara.

Sta fali glasu glavno lika? Meni je bas gotivan. Pogotovo kad nekog roknem stealth i on krene da se cepa onako dijabolicno ko neki psyho :)

Btw hvala na savetu Uruk.

Samo da vam kažem ako ste se zeznuli pa igru igrate zbog glavne priče, priča je kao u Risenu. Zbrzana sa sličnim finišom. Meni to ne smeta jer sam navikao da od ovakvog tipa igara dobijem bljuzg glavnu priču.

ehh ono "SPOILER" -.-

Btw Igra je super i svi sporedni questovi su OK, nema ponavljanja kao u Gothic-u idi ubi tolko wukova ovoliko onog i to , nego je zanimljivije.
Ko ne voli RPG, nek ne komentarise molim ;)

Poslednja izmena:
Šta sam spojlerisao? Nisam spominjao glavne likove i rasplet priče, samo sam rekao da je boss fight sličan kao u Risenu. Bolje da se pripremiš na to nego da očekuješ nešto bolje i zanimljivije. Priča jeste zbrzana jer se poslednji chapter završava za sat i manje vremena.

Edit:

Btw Igra je super i svi sporedni questovi su OK, nema ponavljanja kao u Gothic-u idi ubi tolko wukova ovoliko onog i to , nego je zanimljivije.
Ko ne voli RPG, nek ne komentarise molim

Sporedni kvestovi jesu među boljima među ovakvim igrama. Dobar deo sporednih kvestova je zanimljiviji od glavne priče koja je malo zamršena i nefokusirana na početku (što mi se dopada) ali ima totalno bezvezan finiš.

Neke od starčevih zamerki su na mestu ali atmosfera je sasvim ok. Meni Oblivion nije imao nikakvu atmosferu.

Ono što nije na mestu a što je starac napomenuo jeste da je igra za klasu ispod konkurencije. Pitanje je koje konkurencije? Ako ćemo da uzimamo u formulu vremenski razmak između konkurecije i ove igre onda možda i dođemo do takvog zaključka. Međutim Oblivion i Gothic 3 su danas matore igre i ne postoji način da ih zamišljamo kakve bi bile na kraju 2010. godine dok je Risen u nekim stvarima bolji a u nekim lošiji. Ima bolju atmosferu ali ima još gluplju glavnu priču. Doduše meni je Risen ipak bio interesantniji za nijansu i duže me držao ali nije ni Risen cvećka.

Risen 2 bi trebao imati sličnu mapu, koja bi se sadržala iz više ostrva. Takođe bi valjalo da ima jedrenje ali da ima poentu, pošto u Two Worlds 2 služi samo za transport između ostrva. Više ostrva sa različitim kulturama kao u Gothic 3, više pećina i tamnica sa zamkama i tajnim prolazima, više kvestova, bolja podela chaptera, bolja glavna priča bi od Risena 2 napravilo igru kakva je Two Worlds 2 trebao biti ali nažalost nije. Mada, valjda ćemo dočekati i Two Worlds 3 koji bi, ako bude unapređen kao što je dvojka u odnosu na keca trebao biti izuzetno dobar mada mi se svet u kome se igra odvija ne dopada nešto naročito, pogotovo likovi oko kojih se cela priča vrti.

Poslednja izmena:
Za klasu ispod je u odnosu na Oblivion i G3. A sve tri igre su dosta slicne.

Vrh Dno