Šta je novo?

Two Worlds II

@G@W
Ne volim da znam ni frtalj o igri sem da pocinjem kao neki lik koji je kindapovan da ce me spasiti frtalj orkova i da odatle krecem pricu.
Od price ne ocekujem aman bas nista sem da saznam kakva je igrajuci. A ne da cujem da je final-boss kao u Risen-u :|

@Starac
ne znam u cemu je za klasu ispod G3 sem sto nema toliko questova i sto prica verovatno nije toliko dobra kao u G3. Inace G3 su zeznuli do bola jer ni sadasnje masine ne mogu da izvuku bez seckanja i velikog pada FPS-a i to na low settings , bez ultra brzog HDD-a.

U oblivionu ne znam sta vidite , znaci ima tu svasta za raditi ali je main story u oblivionu kraca nego u Risen-u tako da stvarno ne znam u cemu je trik i kako zamisljas te klase?

Cheers!
;)

Prica je truba, AI ne postoji, atmosfera ne postoji. To je ono sto je bitno.
nije ovo daleko od istine... ali moglo je i gore od ovog :d
...ovo za atmosferu se uopste ne slazem
Farewell G2... smrc...smrc :(..smrc... farewell

[YOUTUBE]sVNILWmvvgs[/YOUTUBE]

Risen 2 bi trebao imati sličnu mapu, koja bi se sadržala iz više ostrva.
Na Deep Silver forumu lik je predlozio da se ubaci i jedrenje kao skil... mislim da to ne bi bilo uopste lose... Sto jace se napuca skil jedrenje to se lakse savladava vetar i lakse se uspeva doci i do nekih teze dostupnih ostrva... uf kakva bi popala u igri bila potraga za mapama tih skrivenih ostrva :p...

...jedrenje na ovaj fazon:
[YOUTUBE]JxfGtQcz2I8[/YOUTUBE]
Igra nije komplikovana kao sto izgleda ... teska ~500MB
...mada sad gledam ovaj klip koji sam okacio.. mnogo dobro jedri... meni to ne ide tako dobro...
sry za of

Poslednja izmena:
Moram da "bumpujem" svoj problem, da li se jos nekom od vas desava da nece vise da vam se teleportuje u New Ashor, znaci na prvom velikom ostrvu mogu da se teleportujem gde hocu, ali kada pokusam u New Ashor krene da ucitava i nikada me ne teleportuje. Da li je to bug u samoj igri ili je do mene ?

Moram da "bumpujem" svoj problem, da li se jos nekom od vas desava da nece vise da vam se teleportuje u New Ashor, znaci na prvom velikom ostrvu mogu da se teleportujem gde hocu, ali kada pokusam u New Ashor krene da ucitava i nikada me ne teleportuje. Da li je to bug u samoj igri ili je do mene ?
...probaj ovim pachom... ja nisam imao do sad nikakvih problema, ali sam pachovao... Mada nisam jos stigao do tog dela gde ti imas problem.

Pach download

Skinuo sam patch cim se pojavio, ali mrka kapa i sa njim :(

Hteo sam samo da pitam gde se nalazi arena? Jel ona na prvom ostrvu. I pitanje sa uruka: Da li mogu da stavljam dodatne modifier karte na recimo fire missile da dobijem veci dmg ?

Arena se nalazi u Fighters Guild što je severno od grada Cheznaddara i zapadno od grada Hatmandora.

Mogu se dodavati dodatne karte bile one modifier ili effect tipa ali za to ti treba izučen skill i takve magije imaju drastično veću potrošnju mane ali su poprilično moćnije.

Hvala G@W.
A za tu arenu jel treba da uradim neki zadatak ili da pricam sa nekim? Posto ja sidjem dole u nju i tamo nema nikog.

Na putu ka Fighters Gildi imaš quest, grupa ljudi stoji oko čoveka koji se čini mrtav. Kada završiš taj quest i još par vezanih za taj quest dobićeš članstvo u FG i posle par drugih questova dolazi na redu quest za Arenu.

Bio bih veoma zahvalan ako bi neki mag ostavio slike svog builda ovde i dao neke savete u vezi sa magijama. Ja sam trenutno mag 21lvl i taktika u borbi mi je da dignem 8-9 nekrisa ili onih vatrenih kerova da ih zaokupiraju dok ja spemujem fireball. Ali iako mi je willpower 85, iako imam master fire staff i 10lvl fire mastery za vecinu protivnika mi treba preko 30-40 fireball-a da ih ubijem. Ovi summonovani nekrisi su tu samo da ih sprece da dodju brzo do mene inace ne prave nikakav dmg. Zapoceo sam arenu i stigao do onog lika sa dva geparda i ne mogu mu nista. Za one geparde mi treba bar 100 fireball za jednog a oni meni skidaju po 500 hp-a jednim udarcem. Inace igram na hard. Pa vi ako imate neki savet za neku kombinaciju karata slobodno kazite.

Ja igram sa magom i trenutno sam lvl 29...tek sam presao iz savane na ono malo ostrvce... imam mane oko 17k i willpower preko 200, a kad popijem neke napitke (koje sam buckam:p) i mana i willpower skoce mnogo:eyebrows:... i to po 3-4 min... Ali to koristim samo za masakre vecih razmera;)...
Evo dva spela koja sam napravio kad sam bio 21-24 lvl... naravno uz to ide i somonovanje kripova i bacanje zamki ...
...sa ovim prvim spelom sam ubio bosa u kuli pre nego cu otici na trece ostvo...znaci pored fire demidza ide i 2667 slashing po sekundi.. i tako 5.2 sec... ispadne oko 17k demidza za osminu mane ... osam ovakvih mogu da bacim bez potova za dizanje mane i dopunjavanja mane.
Kad roknem pre fighta neki napitak na sve to ide jos oko 20% demidza
x-1.jpg

...ovaj drugi spell samo ukljucim i trckaram kroz prirodu ... kripovi sami padaju... ni ne vadim pucu:D... podignem jos par warbeasta da trckaraju sa mnom po prirodi...;)
xx.jpg

Poslednja izmena:
OK. Hvala Uruk jos kad bi samo bio ljubazan da mi kazes koje karte si izmesao da bi dobio te dve magije.

OK. Hvala Uruk jos kad bi samo bio ljubazan da mi kazes koje karte si izmesao da bi dobio te dve magije.

Pa prva je klasicni missile-fireball sa onim damage i pratecim projektilom modifierom, a druga kartica na istoj magiji je enchant bodljikavo korenje sa damage i time modifierom...
Druga magija je samo jedna kartica i to area effect kostur sa time i damage modifireom...
Ima jos jako dobrih kombinacija npr. missile na prvoj kartici i somoning na drugoj... onda kad opalis projektil tamo gde udari podigne se tvoj kreep:)... dobre su kombinacije sa paralizom:p... da sad ne nabrajam i kvarim ti iznenadjenja...
...treba samo prvo procitati knjige Wisdom i Sorcery Art

Poslednja izmena:
Hvala Uruk . Ja sam totalno zaboravio na te knjige.

Sad sam 26lvl mag i zahvaljujuci urkuku napravio sam neke strasne moci. Jos uvek sam na pravom ostrvu resio sam skoro sve zadatke osim onog drugog za jaja termita. Ali mislim da necu vise igrati igru. Jer sam izgleda se zeznuo mnogo kod onog main zadatka ''Way to the Tower'' nisam otkljucao onaj teleport odmah ispred pecine. I sad ne mogu nikako da dodjem dotle ponovo, ni onaj teleport u sobi mage guild mastera ne radi,ne mogu ni pesice jer je taj deo mape sa svih strana okruzen planinama a da ponavljam poslednji save pre tog dela gde sam zeznuo stvar mi ne pada na pamet, jer je to nekih 6-7 sati unazad,svasta sam uradio od tada i nemam volje da sve to ponavljam.

... mozes da napravis magiju za velike skokove ... licno nisam probavao... Mozda ces tako uspeti da preskocis stene...
Praviti u RPG*u save na 6 sati:smackbum:....
btw, dobro me podseti da napravim jedan save :D

Nije mi to jedini save koji imam. Posto ja igram u sesijama od po pola sata imam 5-6 saveova i ugri nego taj mi je najstariji i jedini pre tog dela gde sam se zeznuo. Aj daj kombinaciju karata za te velike skokove.

...ide enchant vatrena pesnica sa time modifierom...:)

Hvala uruk. Provericu dal moze tako pa cu da javim.

@ Boyd
Mene zivo zdravo interesuje kako si to izveo xD sa obzirom na to da kad odes tim teleportom u tu pecinu i predas Dragon Fang, i tamo napravi one Goleme , Ti kad izadjes iz te pecine , naleces direktno na teleport, heh :| ... stvarno ne mogu da verujem da bi dopustili da tako mozes da blokiras u igri o_O pogotovo u Main Story !

@Old Dog
Pa ja tu kad sam izasao iz pecine odmah po izlasku sam se portovao u Hatmandor, a portal je na dva metara pored pecine jedino sto ima zbun izmedju pa ga nisam video. A i to je glupo da bi aktivirao neki portal moras da stanes bukvalno na njega. Tako da sam se bas zeznuo dosta.

Jos jednom hvala Urkuku na pomoci. Fora sa skokom je uspela i to kako :). Sjajno planinarenje. Skoro pola sata sam trckarao i skakao po vrhovima dok nisam dosao tacno iznad tog hrama. Za svaki slucaj sam se vratio do pecine i otkljucao taj portal . Da ne bude kasnije opet neko zezanje.

np...;)... bitno da smo savladali planinu:D... sve je lako kad si mag

eto ti mucenja... tolki mozgovi rade na takvim igrama , da se ne mogu setiti jednostavnih stvari, kao na primer sto je ta , da se portal odma ureze na mapu po izlasku iz pecine -.-'
Inace ja sam bio Mage, pa nisam ukapirao to sa karticama resetovao skillove i sad sam warrior, mada cu se verovatno vratiti na Mage-a :)

Ni ja nisam kapirao foru sa karticama dok nisam ovde postovao i trazio savet za magije . Iako sam gruvao sve u magiju do 15lvl sam koristio luk i strelu jer su mi pravili veci dmg od fire-missile koji sam imao tad. Ali fora je u kombinacijama karata. Kad mi je uruk dao neke ideje i podsetio na knjigu koju imas u inventory o kombinacijama napravio sam neke stvarno ludacke moci. I sada imam fireball koji pored toga sto pravi ludacki dmg i na mom 26lvl-u mogu skoro sve protivnike da oneshotujem sa njim vec me i ludacki izleci. Cak sta vise napravio sam i drugi warrior set sa onom sekirom iz zadatka iz warrior guilda, i sad bacim tu magiju na najjaceg protivnika,prebacim se na warrior set i bijem ih sa sekirom i stalno sam na 100% hp-a . :)
Kad dobijes malo ideje kakve kombinacije da pravis Mage klasa postaje stvarno OP. Pre nego sam napravio te ekstra kombinacije, zaglavio sam se u areni kod onog trenera geparda,posle toga sam dovrsio celu arenu za 15 minuta.

eto ti mucenja... tolki mozgovi rade na takvim igrama , da se ne mogu setiti jednostavnih stvari, kao na primer sto je ta , da se portal odma ureze na mapu po izlasku iz pecine -.-'
Inace ja sam bio Mage, pa nisam ukapirao to sa karticama resetovao skillove i sad sam warrior, mada cu se verovatno vratiti na Mage-a :)

Najzabavniji je rendžer. Samo treba uraditi neke prepravke preko konzole koje snajp mod čine jako prijatnim iskustvom. Kada ukucaš par komandi, pri prelasku u snajp mod ne moraš nišaniti ispočetka svaki put nego jednostavno zumiraš metu. U pitanju su ove dve komande:

cam.sniperbow.tighten.fov 15
cam.sniperbow.tighten.fov.immediate 0

Takođe evo još nekih koji će igranje TWII učiniti prijatnim iskustvom:

Engine.EdgeAABlend 0
Engine.BloomMultiplier 0
Engine.MBlurScale 0
Engine.MBlurIntensity 0
Engine.FOV 60
graph.SetFastRunSpecialEFX 0
Engine.ParalaxOnTerrain 0
Engine.MaxAnisotrophy 16
cam.zoom.min 15
cam.under.zoom.min 15
Engine.FogHazeFactor 1.8
Engine.FogHazePower 3
Graph.enablefog 0
graph.SunBetaStart -9
graph.SunBetaRange 52
graph.MoonBetaStart -10
graph.MoonBetaRange 45
cam.bank.move 0
cam.bank.rotate 0
cam.talk.DOFAmount 0
cam.run.FOVin 0
cam.zoom.max 500

A evo i rar fajla (koji sadrži folder i fajl) koji treba otpakovati u instalacioni direktorijum igre tj Reality Pump\Two Worlds 2\

Prilozi

• Parameters.rar
    446 bajta · Pregleda: 28
Ja se bas lepo i opusteno naigrah. Usao sam u cetvrto poglavlje.
Level 40 warrior. Vucem neku dvoruku macetu sa 1000+dmg + 125 fire damage.
Trenutno sam pod Orc slayer oklopom.
Ukupno sam u igri skoro 40 sati. Isao sam bas detaljno po kvestovima i po
krajoliku, ubijao sve sto se mice.
Mada sa ovim novim zverkama u 4 poglavlju ne ide bas lagano. Moram
malo i da taktiziram.
Sve u svemu zadovoljan sam igrom, pogotovu sto godinu dana nisam
nista igrao.
I prvi deo mi je bio bas OK, poceo sam da ga igram kad je izasao
zadnji patch tako da nisam imao problema.

Ja sam sada bas usao u ono trece poglavlje u mocvari. Od borbe sa onim velikim likom na Alsorni na kraju drugog poglavlja sam dobio mnogo zaeban stit i buzdovan. Samo zbog njih sam u dilemi da se prebacim na warrior. Inace sam 36lvl mag i mogu reci da sam se malo smorio. Sve neke uber moci imam koje kostaju po 7-8k mane i kad naletim na vecu grupu protivnika mojih 25k mane mi jednostavno nisu dovoljni. Samo zbog toga sam napravio dva seta oruzja i oklopa. Jedan je kao mag sa nagruvanim fire archmage staffom a drugi knight oklop sa onom sekirom sto se dobija na kraju quest linije u warror gildi. Inace sa svojom glavnom moci sam oneshotovao ovog boss-a na kraju drugog poglavlja. Jadnicak nije znao sta ga je snaslo :)

Imam jedan problem. Naime kad bilo sta odkljucam uz pomoc magije nalazim samo gluposti. Vidim da su i drugi imali slican problem ali nisam nasao resenje za to. Da li ga neko zna??

Vrh Dno