Šta je novo?

Tutorijal: Licence za Windows Windows

Ова моја буџевина још увек добро функционише, фирма чији сам кључ набавио изгледа да је стабилна.
Читајући ову тему видим да куповина кључа није лоше решење. Још ми није журба, вероватно ће да буде ово последње, ваљда неће да буде гужве око скидања.
Захваљујем обојици @Stock и @Boki.N на корисним и добронамерним објавама и саветима.
Мада, није само ту инсталација ос, ту је и део офиса, још неколико програма, па бекаповање браузера, требаће добра припрема.

Onda kloniraj kompletan sadržaj na novi SSD, tj kloniraj ceo "disk"
Ali to je proces za drugu temu ...

Ma kakvi crno to, ko zna sta se sve tu napatilo tokom godina :)
Neka odradi bekap na neki fleš (jeftino) ili na cloud bitnih stvari i nakon toga samo čista windows instalacija...

Биће то, баш како сам и сам написао. Првобитна намера је и била клонирање диска, као најбржа варијанта.
Проблем представља што могу да освојим само пар сати у току дана, често и мање.
У међувремену ћу да припремим бекап, скинем инсталацију виндоуса и купим кључ.
Јутрос сам решио и хардверски проблем који ме је и потакнуо на све ово. Тако да сад не журим.
Требаће ми помоћ око одабира верзије инсталације ос, али ћу о томе у тој теми.
Хвала обојици на сугестијама и помоћи.

Meni je još uvek ista licenca od kada sam dobio besplatno na promociji W7 za prelaz sa Viste na W 7 a Vistu sam isto dobio besplatno od MS Srbija za neki mali poslić. Sada na W11 a MS account imam od 1995e godine pa nije bilo problema sa registracijom krozbar jedno 10ak systema. Poslednji Windows koji sam platio je bio W95 još u Torontu.
I ja imam w7 licencu ali nece da mi ie prihvati na novoj masini ne razumem zasto imam takodje od ms legalan key na telefon nikog vise ne mogu dobiti i digao sam ruke od sn

Zato što se može koristiti samo određeni broj puta, zavisno od tipa licence, a neke i za samo određeni broj procesora

To je licenca za Win7 a besplatan je samo dalji upgrade OS.
Isto neka Win7 nalepnica. Mora prvo win7 pa onda upgrade dalje... U jednom momentu sam kupio na ebay key, jednostavnije je za nove a taj stari laptop je ostao na win7 :)

Успео сам да активирам офис 2016 преко МАС. Хвала Боки.

У ком смислу је најсигурнија? Чим је Бил Гејтс у питању и САД ту нема ништа сигурно.
U smislu da nije nikada kompromitovan kao recimo Google, mnogi su probali da mi se uvuku sa fejk porukama ili da ukradu password ili preuzmu nalog ali je uvek sprečeno i javljeno. Nemam ja ništa sa SAD i Bill Getes-om niti oni samnom, mogu samo da me poljube gde sunce ne sija.

Изгледа да је мој хотмејл налог прерастао у МС налог. Последњих 10-ак година сам га нешто запоставио. Било је пре годину-две неко обавештење о томе, али сам га само примио на знање

Инсталирао сам вин10, последњи, на српском језику, и благо речено, разочарање. Прво, мало и очекивано али сам се надао да ћу касније моћи да променим, је искључиво латинична верзија ОС. Ћирилица само тастатура.
Друго, никако да повратим бекаповано све у МС Еџ.
Биће клонирање диска, немам толико слободног времена да се замлаћујем, имам стабилну верзију, све ради како треба, онолико колико ми треба.

Možeš da promeniš jezik (odnosno u ovom slučaju pismo, ali se tretira isto) kompletnog Win-a

Kloniranje je uvek najbolja i najbrža varijanta za preslikavanje svega

Знам да може, тренутно је то инсталирано, не знам зашто нису понудили такву опцију у старту кад већ постоји. Да се они мање замлаћују, па онда превале на корисника.

Који програм би био најзгоднији за клонирање са Стрелецове колекције?

ne treba ti program za cloniranje nego za rezanje. Recimo ImgBurn. Mada kada bolje razmislim ja sam napravio ubatbilni fleš sa njim. U pitaju je bio Rufus.

površno čitam. Napiši mi šta je sve ponuđeno.

Koji god hoćeš :)
AOMEI, EaseUS, MiniTool, Paragon ...

Nekada sam se kleo u Ghost, međutim ne sarađuje najbolje sa novijim čipsetima (sistemima?)

Izlazimo van okvira teme

Imam pitanje u vezi tih ključeva sa neta. Da li je legalno da instaliram svež windows i kupim taj neki ključ za računar koji bih daa koristim u firmi? Koliko vidim retail verzije Windowsa su oko 200e u prodaji.

Imam pitanje u vezi tih ključeva sa neta. Da li je legalno da instaliram svež windows i kupim taj neki ključ za računar koji bih daa koristim u firmi? Koliko vidim retail verzije Windowsa su oko 200e u prodaji.
Imas i jeftinije opcije win 11 home oem verziju za oko 140/150€, legalno sa fiskalnim.

Pozdrav....Skinuo sam sa microsoftA i instalirao W 11 pro.Naravno nemam kljuc.na KP nasao sam da prodaju te licence za neke male pare 300 din ili 800 din da moze da se koristi i kad se reinstalira Windows. Prodavac ima samo pozitivne ocene 1000+ ....da li je ok da kupim tako key ?

@brancko Možda da, možda ne. Zašto bi to radio, kad imaš na RoyalcdKeys proverno da rade. Već su mnogi odavde kupovali i to više puta:

Pa ne znam...zato pitam :) Ne znam kakav je sajt,jel pouzdano da tamo kucam podatke visa kartice ? kontam ovde na KP uplatim na racun

Nazad
Vrh Dno