Šta je novo?

Tutorijal kako legalno skinuti instalacione iso-e svih verzija Windowsa i Office-a

Jel može neko da mi pojasni razliku između Win ključa od 15$ i win ključa sa Aliexpressa od 3$. Ja sam kupio sa Alija pre jedno godinu dana, ukucao i sve radi. Da li je ovo sa Alija legalan ključ ili ...?
 
Potraži na allkeyshop Microsoft Office 2019 Professional

Ima ga za 4-5€
 
Potraži na allkeyshop Microsoft Office 2019 Professional

Ima ga za 4-5€
Hvala :)
Jel to isto na godinu dana? Ne znam koliko je zaista legalno (možda je varijanta za firme, pa prodaju ovako kao lični), jer nisam do sada kupovao od njih.

Iskreno, Family bi mi možda bio najbolji zbog 6TB za 6 korisnika. Samo kada bih znao da li radi ako su korisnici u različitim zemljama.
Vidim ovde odgovor da može, ali više verujem benchmarku: https://answers.microsoft.com/en-us...y/4ff1e97d-08ff-4909-bdcd-3cc99a6af525?auth=1
 
Poslednja izmena:
Sve dok koristiš za lične potrebe je relativno legalno od strane Microsoft-a. Od strane poreske uprave nije, a oni baš i ne proveravaju kućne korisnike (samo poslovne), pa ti je svejedno.
 
Sve dok koristiš za lične potrebe je relativno legalno od strane Microsoft-a. Od strane poreske uprave nije, a oni baš i ne proveravaju kućne korisnike (samo poslovne), pa ti je svejedno.
Hvala na odgovoru.
U kom smislu nije u redu što se tiče poreske uprave? Mislim, ako kupim legalno, npr sa Amazona (dodah sada link u poruci iznad), zašto to ne bi bilo legalno, tj isto kao kada kupujem bilo šta drugo sa Amazona. Mislim da to ovde u Nemačkoj ide automatski, tj da Amazon ne može bez poreza da prodaje.
 
Nemaš račun da je porez plaćen u Srbiji. Imaš zastupnika za Srbiju (sam MS ili druge prodavnice) ako hoćeš da kupuješ Office za naš region.

Za Amazon ne znam tačno, ali za poresku moraš imati neki dokaz da je plaćen porez Rep. Srbiji.
 
Ahaaa, to je onda OK.
U Srbiji i Rusiji neće dirati, mene više brinula Nemačka 😁
 
  • Like
Reagovanja: bit
Ja sam kupio sredinom 2017 god. ključeve za Office 2016 Pro i Win10 Pro Oem sa hrk games i od tada rade bez problema.
Za par € sve rešeno, nema više zezanja sa krekovima i ostalim glupostima.
 
Da li neko može da objasni kada se kupi Office 2019 kako može telefonski da se aktivira ?
 
Ode se na sajt gde se kod koji je dobijen telefonski pretvara u šifru od cca 25 karaktera, pa se upiše i aktivira.
 
Instalirao sam win10 21H1, Pro verziju sa zvaničnog sajta. Sin ima na studentskom nalogu licence (kljuceve) za Win. Da li može samo da se aktivira sa tim kljucem, ili mora istalacija od nule? Tj da li može Pro da se "pretvori" u tu neku verziju bez rusenja postojećeg?
Sigurno je da nije Pro verzija...Ima Education i još neke...
 
Mislim da ne može unazad. Može samo nadogradnja recimo ako imaš home na pro, a ne može unazad pro na home i sl. Možda može nešto da se uradi čeprkanjem kroz registry, ali nisam siguran.
 
Hm, i meni se čini, ali ajd da pitam, možda je neko probao...
 
Ima li neko iskustva sa instalacijom Win 8.1 na Lenovo Thinkpad tablet?
Kupio par tableta čisto za zezanje s elektronikom, bili su vrlo jeftini, ali je ispalo da pale i dižu os normalno, mogu da se koriste međutim imaju admin nalot i da bi se bilo šta značajnije izmenilo mora se raditi pod tim nalogom za koji naravno ni prodavac nema šifru jer su nabavljeni na kilo na nekom e-otpadu u nemačkoj (predpostavljam).

Elem, imaju win 8.1 aktiviran, što bi želeo da zadržim a da se rešim korisničkih naloga i nepotrebnih aplikacija, dakle neki "refresh" OS-a.
Imaju slot za sd karticu i prepoznaju je.
 
Koji je model?
 
Da se lenovo potrudio da napiše oznaku modela negde mogao bi tačno da ti kažem ali ovako, gledajući slike na netu, rekao bi da je ThinkPad 10 (2nd Gen) Bussines.
Ima čitač otiska prsta sa zadnje strane, slot za sim karticu za net, wifi, bt...
Prvi put se susrećem sa win tabletom i mogu reći da je pravo osveženje u odnosu na (sad mi deluje kao ubogaljeni) android.
 
Svejedno da li je na klasičnom PC-ju, tabletu ili mobilnom, Win 8.1 ponaša se kao i svaki windows
Naravno da može vraćanje na fabričko stanje, naravno da postoje i alati za otkrivane admin šifara... ostaje legalan u svakom slučaju.
Osim ako se neko nije igrao sa njima pa uništio recovery particije, ili su instalirani kao deo OEM programa ... itd.
Proguglaj kako se radi Factory reset, biće ti najlakše, Mrzi me sada da kucam, moram na spavanje.
 
Još jedno slično programče: http://nullptr.space/topic/27-universal-windows-downloader/

tVZ1sT1.png
Koju verziju odabrati za Win 10 Pro kućna upotreba?
Jel ovo Win 10 pro? Nudi samo 1 .iso file?
 
Za kućnu upotrebu i više nego dovoljan je Home ...

Inače, originalni instalacioni imidž pokriva sva izdanja. U zavisnosti od serijskog broja/licence/bios ključa instaliraće (aktiviraće) odgovarajuću verziju.
Genuine instalacioni USB fleš ima na sebi čak i obe arhitekture (32/64 bit).
 
Pozdrav,da li bi neko bio ljubazan da mi objasni razliku između MS Office 2021 Retail i LTSC ?.Čitao sam na netu i opet mi nije baš najjasnije,hvala
 
Ja sam pokusao da skinem iso fajl Windowsa 10 iz Ubuntua, i to traje jedno 2 sata, download je bio oko 800KB/s do 1MB/s, strasno. Ne znam u cemu je fora, a probao sam i preko kabla i preko wifi-a - isto. Ostali download-ovi rade normalno. I posto sam video da ce toliko da traje, prekinuo sam. Medjutim od malopre nece ni da skine, prijavljuje error prilikom odabira verzije (onih nekoliko pitanja pre downloada). Probao sam i da se ulogujem sa jednim MS nalogom na Ubuntu, misleci da je do toga problem, ali nije. Sad ce @alex303 da uleti :)
 
Poslednja izmena od urednika:
Na koji način najjeftinije i najlakse mogu da dodjem do legalnog originalnog windowsa trenutno?
 
Nazad
Vrh Dno