Šta je novo?

Tutorijal kako legalno skinuti instalacione iso-e svih verzija Windowsa i Office-a

Имам проблем са телефонском активацијиом Office 2021, друге верзије нисам могао да инсталирам због грешке 0-2054 коју нисам успео да решим, систем је чист само W10.

Позвао сам број који се појавио у Office, прича на енглеском који не знам. Али како видим пита ме да ли Home или Business, сад не знам шта треба да радим, да кажем у телефон или шта већ. Кажем, али изгледа да ме не разуме.

Office сам скидао са сајтова што сам добио што овде што тамо где сам купио.

На мом рачунару сам инсталирао Office пре две године, та инсталација на овом рачунару не ради, она грешка.

Aktivacija može samo jednom. Naredni put, ako se prenosi licenca na novi komp, mora telefonski da se reši
kada već ne znaš engleski, trebalo je to da obavi neko ko ga zna

Takođe, ako tip licence nije validan za novo izdanje (OEM, CtR ... ), neće moći
retail izdanja koštaju boga oca, a ne nekoliko evrića

Za pomenutu grešku uzroka je prilično, rešenja takođe
Npr
...

Poslednja izmena:
Стварно ме зезају ове "легалне инсталације" на чистом компјутеру. Више њих и више верзија 2021 2024.
Терају ме у пиратерију.

Zar ne postoji više onaj broj telefona u Srbiji i na srpskom da se reaktivira kod ponovne instalacije.
Ne mogu da se setim više i za koju verziju i koju tu "legalnu" licencu je kupljen, ali na srpskom komunikacija i uspešno odrađeno.

Kakva komunikacija, za aktivaciju licence telefonski je potrebno samo da se sluša i kuca Vaš ID instalacije (Step 2 na slici) na telefonu.
Kad se sve iskuca, vratiće brojeve koje treba ukucati u polja od A do H i to je to.

3.png

4.png

Poslednja izmena:
Знам, али не знам енглески а и прича мало извештачено. Сутра ћу са братом, и онако њему инсталирам.

Успео је брат да активира Office, за њега је и био.

^ nisam imao taj proble, jedino da probas kasnije, moguce da su ga vec i ugasili :)

Ako key nije dobar to se desi, proveriti dobro sve brojeve ;)
Inace radi, ne mora da se zove telefonom

Ciao, vidim da su neke kolege prepurucivale neke sajtove za skidanje Windows 11 ISO instalacije, jel ok da se preuzme odavde sa Microsoftovog sajta ili?

Ili postoji (i koja) razlika ako se skida sa tih preporucenih sajtova i Microsoftovog?

Hvala

Isti fajl se preuzima. ISO ili raspakovano, zavisi od alata
Hosting sajtova ima prilično

Razlika je u izboru verzija. Znači skineš samo kao ja recimo 24H2 IoT Enterprise ostale verzije zanemariš. I uvek imaš apdejtovanu verziju Windowsa. Lično nikada ne skidam sa MS sajta baš zbog veće kontrole nad verzijama i Windowsom.

Ako nekom treba, ne znam da li je i mesto.

Windows 11 pro key.

Kupio jedan više greškom.

KT4MN-G2XMM-HH7G3-6TBPR-KBT6T

Ko prvi devojci, njemu devojka.

Srećno.

Pozdrav svima. sledece sedmice treba da odradim instalaciju Win 11 na novom laptopu koji dolazi bez OS. Ovo prvi put radim, gledao sam na netu tutorijale i sve mi je jasno. Jedino imam dilemu oko diska. Laptop je sa 512 Gb SSD, da li da radim particionisanje, i ako da, moze li neko da postavi detaljnije uputstvo kako se to radi prilikom same instalacije. Posto sam vidio na nekim tutorijalima, ali nije bas detaljno objasnjeno nego onako na brzinu. Pretpostavljam da je lagano, ali kako nisam nikad to radio, a imam jedno lose iskustvo od ranije (bas davno) i pri tom nije moj laptop nego koleginicin. Nisam bas na TI sa terminima MBR, GPT Unallocated...

Potpuno nepotrebno sa diskom tog kapaciteta a može da bude i štetno. Prvo, gubi se deo kapacitetta, Windows treba da ima bar 20GB ili više slobodno/prazno na C: particiji za svoje operacije što znači da je bar toliko izgubljeno za drugu particiju. Ni ta druga particija nesme da se potpuno napuni jer usporava ceo disk. Ako je sve ujednoj, C: particiji ima više lufta za slobodni prostor.

Particije imaju svog smisla i dalje. Itekako.

Ako je nekom baš stalo do particija ili je potrebno, to se radi malo drugačije danas. Naime, već od 7-ce na dalje postoje boot particija, sistemska i još neke sakrivene. Kasnije se još više iskomplikovalo sa GPT-om
Zato, najjdnostavnije
Instalira se Win, po defoltu, prateći next next tako da on sam logički formira sve što mu je potrebno. Nema šta da razmišljaš.
Kada se sve završi, instalacija, drajveri, apdejti ... Dobiješ funkcionalan sistem. Onda možeš da preparticionišeš disk nekim od popularnih alata - MiniTool Partition Wizard (preporuka), Aomei, Easeus ... Ako nisi vičan, proguglaj kako se koriste i pogledaj neki tutorijal ma YT-u.
Kada instaliraš softver i on ti da uvid u pravi logički izgled diska, videćeš koliko je stvarno trenutno particija na njemu osim te jedne vidljive tebi.
Potom korisničku particiju, onu gde je instaliran Win - smanjiš na onoliko koliko misliš da ti je potrebno (recimo 80-120GB), a ostatak koji preostane formatiraš. Nakon restarta softver odradi sve što treba i prvo sledeće pokretanje sistema dostupne su ti dve

Laptop je sa 512 Gb SSD, da li da radim particionisanje, i ako da, moze li neko da postavi detaljnije uputstvo kako se to radi prilikom same instalacije.
Ne moraš praviti dodatnu particiju ali je zgodno napraviti ako ćeš je koristiti kao storage particiju. Ako već koristiš za tu svrhu dodatni poseban disk ili više njih tad naravno ne treba.
Samo pravljenje particije iz instalera je jednostavno, izbrišeš sve particije sa diska na koji instaliraš windows, izabereš veličinu sistemske particije i instaler će automatski napraviti tu particiju i ostale skrivene sistemske particije.
Posle toga od preostalog slobodnog prostora zadaš da napravi još jednu particiju, potom je formatiraš.
Posle toga zadaš da krene instalacija na sistemsku particiju i kad se završi instalacija sistema imaćeš kad uđeš u windowsov file manager vidljivu sistemsku i tu dodatnu storage particiju.

Nema potrebe za dodatnim programima, na sveze instaliranom sistemu moze bez komplikacija napraviti particije iz samog Windows-a.

Meni je nerealno da se na takvom disku prave particije...

Meni je nerealno da se NE prave

Nema potrebe za dodatnim programima, na sveze instaliranom sistemu moze bez komplikacija napraviti particije iz samog Windows-a.
Pa to, ja sam mu opisao korak po korak iz samog windows instalera. A može obaviti i posle iz windowsa, šta god mu je lakše.

Hvala svima na korisnim savjetima. Kako je neko gore spomenuo, namjera mi je da sa tom dodatnom particijom odvojim prostor za podatke, u slucaju pucanja Windowsa da ostanu sacuvani. Mada danas je to lagano cuvati i na eksternom disku, nisu skupi. Ali eto, imam jos nekoliko dana dok laptop ne dodje, gledacu jos malo tutorijale, blize sam odluci da pravim dodatnu particiju nego da ne pravim.

Napravi dodatnu particiju slobodno, a backup gledaj da resis u dogledno vreme.

Inace tih "pucanja" OS nema vise ni blizu kao nekad, sve je to dosta stabilnije sad, tako da to ne treba da te brine toliko.

Можда човек хоће да има системску партицију и партицију за податке, тако да кад реинсталира систем, само форматира системску, подаци остају нетакнути.

Nazad
Vrh Dno