dzontravolta
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 16.04.2011
- Poena
- 169
Dakle za kraj, problem je nastao u tvojoj tvrdnji "samo IPTV, bez telefona" koja ni u jednoj interpretaciji ne može biti tačna. Fizičko lice (za pravna ne znam) u Srbiji ne može da dobije "paricu"/instalaciju DSL kabla bez obaveze plaćanja "usluge fixne telefonije" i bez broja i aktiviranog govornoj saobraćaja.
Da si napisao "samo IPTV" (ili "samo IPTV, bez interneta") onda bi to bilo tačno ili "tačno s rezervom", jer činjenica da kao svi već imamo i plaćamo fixni "paket" može da se uzme kao opravdanje da se previdi i da se ne spomene i to kao neizbežan trošak i preduslov.
Tema za neku drugu diskusiju je to što uprkos tome što imaju celokupnu telefonsku infrastrukturu u državi, IPTV zasebno košta više nego kod nekih OTT provajdera (nagađaš, govorim o SBB-u), koji imaju i bolji user interface i donegde interesantniji izbor kanala (na stranu ostavljam činjenicu da kod "Telekoma" ima u osnovnoj ponudi nekih kanala koji su mi lično interesantni, a kojih kod drugih nema uopšte: ne, ne mislim samo na "Arenu" 😀 ). Sad, neko bi mogao da polemiše da "Telekom" ima tu veliku prednost što su IPTV i xDSL kao usluge nezavisni jedno od drugog, odnosno da net ne smeta TV-u, da se laički izrazim.
No, bez obzira, ako neko preduzeće već ima faktički infrastrukturu u celoj zemlji, IPTV bi morao da ima razumnije cene.
Poslednja izmena: