Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Dakle za kraj, problem je nastao u tvojoj tvrdnji "samo IPTV, bez telefona" koja ni u jednoj interpretaciji ne može biti tačna. Fizičko lice (za pravna ne znam) u Srbiji ne može da dobije "paricu"/instalaciju DSL kabla bez obaveze plaćanja "usluge fixne telefonije" i bez broja i aktiviranog govornoj saobraćaja.

Da si napisao "samo IPTV" (ili "samo IPTV, bez interneta") onda bi to bilo tačno ili "tačno s rezervom", jer činjenica da kao svi već imamo i plaćamo fixni "paket" može da se uzme kao opravdanje da se previdi i da se ne spomene i to kao neizbežan trošak i preduslov.

Tema za neku drugu diskusiju je to što uprkos tome što imaju celokupnu telefonsku infrastrukturu u državi, IPTV zasebno košta više nego kod nekih OTT provajdera (nagađaš, govorim o SBB-u), koji imaju i bolji user interface i donegde interesantniji izbor kanala (na stranu ostavljam činjenicu da kod "Telekoma" ima u osnovnoj ponudi nekih kanala koji su mi lično interesantni, a kojih kod drugih nema uopšte: ne, ne mislim samo na "Arenu" :D ). Sad, neko bi mogao da polemiše da "Telekom" ima tu veliku prednost što su IPTV i xDSL kao usluge nezavisni jedno od drugog, odnosno da net ne smeta TV-u, da se laički izrazim.
No, bez obzira, ako neko preduzeće već ima faktički infrastrukturu u celoj zemlji, IPTV bi morao da ima razumnije cene.

Poslednja izmena:
Ja imam Telekom iptv,prijatelj ima Total TV,koji su to kanali koje SBB nema a Telekom ima??
Hram,Agro,Telebet...?:wc:

Ne, nisam ništa zamerao SBB-u što se tiče generalne ponude, govorio sam o onome šta ja gledam (ne ova tri :D ):
dakle, pored "Arene", volim da odgledam tu i tamo ponešto na "H2" (koga na D3i nema apsolutno ni u jednom paketu, a običan "History Channel" se pretvorio u golo g.), "Pink Pediji" (koji je, zapravo, jedini domaći dokumentarni kanal sa iole interesantnom ponudom, iako je slika grozomorna, a postoji i sinhronizacija). Opet, "Telekom" ima očajnu ponudu filmskih kanala (osim ako neko ne uplati nešto od HBO paketa).
Kažem, to je moj lični afinitet.

Poslednja izmena:
Evo, ja sad bio do Telekomove poslovnice, rekli su mi da može da se uzme samo IPTV (bez interneta), a fiksni telefonski priključak se podrazumeva, tj. plaća se pretplata za telefon.

Znači, 659 din. + 567,50din. = 1226,50 din.

Kako ovo smesno izgleda u 21. veku! :)

Telekom nema Fox kanale, valjda, a nisam siguran ni da li ima HRT?
mtsTV je stvarno losiji u odnosu na SBB. TV Go je bio interesantan, ali da osnovna ponuda zahteva 300din mesecno za svaki TV (pocev od drugog), da to fizicki ne moze da se poveze u vise soba bez cimanja i busenja zidova ili razvlacenja kablova, da mora ponekad da se resetuje i opet unosi sifra, sto uopste nije zgodno...
Ne vredi ni ~560din koliko se sada daje, i da ne uzimamo u obzir fixni.
(doduse ni SBB ne vredi toliko, ali ***, Srbija :))

Poslednja izmena:
A šta si ti mislio da ćeš da dobiješ za 568 din. Za toliko bi ti možda pustili ove nacionalne kanale i par pinkova :D :D Kao "Antena Plus" samo ni Arene ne bi dali za te pare. Ali vidiš kako lepo zvuči kad oni to formulišu u promociju. Bitno je da im ljudi dođu u poslovnicu, pa ih onda "bare" da uzmu svašta nešto kad su već došli. I upecaju tako neku ribu.

Kad neko ovako nešto nabaci, setim se da sam NG 2003. čekao sa kućnom antenom na CRT televizoru i da je šum bio toliko jak da ništa nije moglo pristojno da se vidi (imam sačuvan VHS kao dokaz :D ). Spas u vidu kablovske je stigao u julu.
Sad, kad imaš u vidu da je dosta seoskih područja imalo takvu televiziju do prošle godine (pre digitalizacije), sve je iskorak.

A šta si ti mislio da ćeš da dobiješ za 568 din. Za toliko bi ti možda pustili ove nacionalne kanale i par pinkova :D :D Kao "Antena Plus" samo ni Arene ne bi dali za te pare. Ali vidiš kako lepo zvuči kad oni to formulišu u promociju. Bitno je da im ljudi dođu u poslovnicu, pa ih onda "bare" da uzmu svašta nešto kad su već došli. I upecaju tako neku ribu.

Pa ja gledam sta se dobija u drugim zemljama, ako nema mogucnost da ne ide fixni/net/tv vec samo combo, uzmem cene nasih net paketa otprilike pa oduzmem, ili nesto slicno... tako dobijem koliko otprilike njih kosta kablovska (ili sta god da se koristi, zovimo je kablovksa za TV deo).
Onda vidim sta se tamo nudi, i mogu automatski da kazem da kod nas to ne vredi :) To sto njih verovatno i vise kosta mene ne zanima.

Ali sta reci kada je najveci paket tv/fon/net u Koreji jeftiniji od najnizeg kombo paketa u SBB-u, a nudi Gbps/Gbps? Ili u Nemackoj? Ili u Sloveniji?:) Da se ne poredimo samo sa uspesnim :)

Ako zele da uspeju, ne treba da sve ide preko grbace obicnih ljudi. I SBB i Telekom treba mnogo vise da investiraju, ali... kapitalizam, ne sme da se desi da profit pada!

U suštini na Zapadu je situacija takva da korisnika-laika ne zanima tehnika kojom će dobiti uslugu (živa istina, lično sam se uverio). On vidi ponudu kanala, brzinu neta, besplatne minute na fiksnom/mobilnom, cenu i naručuje uslugu. Sve ostalo određuje i odrađuje operater.

@Džontravolta: Pa nije baš pre godinu dana selo bilo sa 3 kanala sa snegom i to je to. Total postoji sto godina, Teleko IPTV postoji nekih 5-6 godina, D3i je "napustio BG" pre 2.5 i više godine. Na kraju je tek došla ta digitalizacija terestrijalnog signala pa sad ko je bio tolika stipsa da gleda "3 sa snegom" sad ima tih 12-20 domaćih kanala , ili kome je to dosta može sad da otkaže Total i ostale starije alternative.

@alfaunits: Pa to kad je kod nas veći standard pa možemo da se prosipamo :p
Čak i kad se uzme činjenica da smo manje razvijena zemlja sa malim platama i da ne može ovde da prođe neka TV pretplata od 80 funti (a da je tako neka cifra prosto neophodna da se na 1 mesto objedini par najboljih svetskih sportskih, filmskih i dokumentarnih kanala), da RTS nema para da ili kupuje ažurno prava za emitovanje kvalitetnog stranog sadržaja (i filmskog i serijskog) i sve ostalo što se objektivno može staviti kao odbrana i obrazloženje postojećeg stanja, opet ostaje činjenica da nam je extremno loš razmer "para vs muzike".

Za nešto valjda imaju para, ili da kupe gotov strani sadržaj u HD rezoluciji i njega emituju ili da finansiraju produkciju domaćih krš (u smislu produkcijske i artističke vrednosti) ali da je bar emituju u HD rezoluciji i da je stave dostupnu X dana posle emitovanja za celu državu pošto već hoće da im cela država plaća RTV pretplatu. Nemaju izgovor zašto još uvek emituju SD rezoluciju. Talentovanih glupama, scenarista i ostalog možda i ne mogu da "proizvedu" lokalno za svega par godina, ali kamera, odgovarajuća osvetljenja i ostale moderne opreme ima da se kupi ne mora da se čeka da narastu na drvetu za 10 godina... pa eto bar da gledamo "Andriju i Anđelku" u savremenom kvalitetu slike, ako je sam sadržaj nekvalitetan :D

Nije smak sveta niti toliki problem to da plaćamo X godina po jednog većoj ceni tu pretplatu a potom posle par godina da se spusti cena pretplate kad se odrade ključni elementi modernizacije infrastrukture ... AKO se te pare koriste za konretno vidljiva unapređenja i infrastrukture u celoj državi (znači ne samo BG,NS, Niš) i modernizaciju sadržaja. A ne da naplaćuju fixni telefon kao kad pruža ne znam kakvu konkretnu upotrebljivu vrednost u 21. veku a da 30 godina ne promene 1 ormarić na banderama.

*** samo kad se setim kako je izgledalo praćenje Olimpijskih igara na RTS-u/u Srbiji u poređenju sa BBC-em, i koliko nas je "glumilo Britance" pomoću SmartDNS servisa, odmah mi mrak padne na oči.

S druge strane uvek se mogu naći i primeri gde sve te usluge (telefonija, TV, internet) daaaaleko skuplje po džep a u suštini ništa značajno kvalitetnije od naših.

Poslednja izmena:
Nemam ja toliko protiv samog sadrzaja, nego kako je implentiran i koliko kosta. Tu vise zameran MTSu vec. (mada ces to retko cuti, posto me TV maltene ne zanima, ja trenutno pratim samo comedy talk shows, koji vec neko vreme sami se postavljaju na YouTube cak, i HBO, za koji imam Go pristup, pa me ne pogadja - poneku seriju sto pokusam da gledam sada ne vredi da se ista plati)

Ni Koreja nema neki izbor u osnovnom paketu, ali taj osnovni paket zadovoljava maltene sve u Koreji - njihovu kanali svi u HD, i mogucnost njihovih Pay kanala, uz maltene nista stranih. Ali je to 200 FullHD kanala, na kojima ima sta da se gleda, i stvarno rade usluge.

Ne, nisam ništa zamerao SBB-u što se tiče generalne ponude, govorio sam o onome šta ja gledam (ne ova tri :D ):
dakle, pored "Arene", volim da odgledam tu i tamo ponešto na "H2" (koga na D3i nema apsolutno ni u jednom paketu, a običan "History Channel" se pretvorio u golo g.), "Pink Pediji" (koji je, zapravo, jedini domaći dokumentarni kanal sa iole interesantnom ponudom, iako je slika grozomorna, a postoji i sinhronizacija). Opet, "Telekom" ima očajnu ponudu filmskih kanala (osim ako neko ne uplati nešto od HBO paketa).
Kažem, to je moj lični afinitet.
H2 pa još HD nema na D3i,bože svašta ću da pročitam.

Poslednja izmena:
Može, pre dva dana sam priključio komšiji baš tu varijantu samo iptv.
Sad čak imaš i akciju za iptv 12 meseca upola cene čini mi se 567 din koliko videh na ugovoru, i još plus 2 meseca ne plaćaš uopšte, dakle samo 10 mes plaćaš po 500+ dinara.
Akcija je do 31.12.2016

using TT

Nisu mi danas rekli u poslovnici za 2 meseca free.
Znači nema, jer već imaš 50% popusta na osnovni paket.
2 meseca za dž bi bila dodatna pogodnost.

Uzgred ovom akcijom 50% 12 meseci osnovni paket mtsTV, su ispali krajnje nefer
prema korisnicima koji imaju BOX 2 (fix+tv).

Poslednja izmena:
Ne moze 2 free + 10 meseci! Ne moze ni da se uzme 2 meseca free i nastavi sa ovim 50% popusta. Mora da se vrati oprema posle 2 meseca probe, pa potpise novi ugovor sa 50 % popusta. Glupi sistem.
A i tada bi bilo 2 free + 12 meseci (sto moze). Dule ne pise bas precizno :)

Nisu mi danas rekli u poslovnici za 2 meseca free.
Znači nema, jer već imaš 50% popusta na osnovni paket.
2 meseca za dž bi bila dodatna pogodnost.

Uzgred ovom akcijom 50% 12 meseci osnovni paket mtsTV, su ispali krajnje nefer
prema korisnicima koji imaju BOX 2 (fix+tv).
Moguće da je tako, meni komša reče ovako, ko zna verovatno si u pravu nego on pomešao kad su mu objašnjavali u poslovnici.
Moje je bilo da čoveku povežem a dal je 2+10 ili 2+12 ne znam.
Ja sam na Targou imam FTTH na NBG-u sam meni super radi net.
02b41edef083aac0979f7162609e7321.jpg

Ja lično ne verujem da bih iptv i sam Telekom ikad odabrao kad ne bih morao.
Na Telekomu ne mogu da imam ovakav upload pa mi kao takav nije zanimljiv kad imam ovakvog provajdera sa ovolikom upload brzinom.
Al kad me čovek zamolio da mu povežem, što čoveku nepomoći, ionako je ok komša.

Ja koristim TS Box 2 (fix + Net 50).
Obzirom da imam SBB D3i Kuća, potrebna mi je bila veća brzina neta,
a kako nije neka velika razlika u ceni (100 rsd) između Net 20 i Net 50,
logično je bilo da sam izabrao taj box sa Net 50.

Elem, za ovu promo akciju sam išao u poslovnicu zbog ćaleta.
Čovek hoće da gleda Arene i Pink Western (to ga valjda vraća u mladost,
kada su 50-ih i 60-ih ovdašnjim bioskopima dominirali kultni westerni).

A stvarno bih voleo da mi neki genije ili makar insajder iznese podatak kako cene formiraju i "SBB" i "Telekom". Tj, zašto, npr. D3i sa punim HD paketom, 72 sata unazad, dva STB uređaja i D3 GO izađe oko 1700 dinara, a "Telekom" sa sličnim uslugama oko 2300 dinara. Na strani "Telekoma" je samo ta infrastruktura koja ne utiče na konekciju, ali na strani SBB-a je interfejs. O kanalima još donegde i može da se polemiše ;)

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da može biti i to da SBB za svoju OTT platformu D3i
ne nudi paket u kome će biti neophodni internet.
Jer tih 1700 rsd, i nije baš 1700, jer vam treba neki net od 20 Mb/s, pa u tu cenu potencijalni korisnik
mora ukalkulisati i cenu nekog neta od bar 20 Mb/s (mislim da 10Mb/s za dva STB uređaja sa HD kanalima ne bi bio dovoljan):
Telekom iako ima slabiju ponudu (to je moje subjektivno mišljenje), za njihovu IPTV uslugu mtsTV, ne morate da imate uopšte internet.
Dovoljna je telefonska parica kroz koju će da ide taj internet strim isključivo namenjen za IPTV.

Poslednja izmena:
Jedino to što kao ne moraš da imaš net, a zapravo moraš da imaš sve preduslove za njihov xDSL.

A stvarno bih voleo da mi neki genije ili makar insajder iznese podatak kako cene formiraju i "SBB" i "Telekom". Tj, zašto, npr. D3i sa punim HD paketom, 72 sata unazad, dva STB uređaja i D3 GO izađe oko 1700 dinara, a "Telekom" sa sličnim uslugama oko 2300 dinara. Na strani "Telekoma" je samo ta infrastruktura koja ne utiče na konekciju, ali na strani SBB-a je interfejs. O kanalima još donegde i može da se polemiše ;)
Pa razlog je jednostavan, SBB ne koristi svoju infrastrukturu i njih baš zabole za to koliko ti plaćaš paricu.
Tačno ti je tih 500 din za održavanje linije...

Neka je tih 500 dinara taman ušlo u održavanje linije, cena bi svejedno morala da bude niža zbog (ruku na srce) nekvalitetnije ponude.
Uostalom, nije baš moguće da će 500 dinara ući u održavanje linije, koju svejedno moraju da održavaju za druge usluge (da, znam da se to razdvaja za različite usluge, ali opet ne može da bude 500 dinara).

Poslednja izmena:
Fazon je što SBB ide sračunato sa nižom cenom za D3i (pandan Telekomovom IPTV servisu mtsTV),
999 rsd , naspram mtsTV 1135 rsd (osnovni paketi i jedno i drugo).
U suštini Telekomovom korisniku koji ima samo tv se više isplati nego SBB -ovom D3i uslugom,
koji mora da ima neki internet (da l' ADSL/VDSL, kablovski, wireless ili kakav već) koji takođe mora da plaća.
Tako da mu tih 999 rsd dođe još pride najmanje soma dinara.

Tako je kako je, zato što SBB nema malo mozga da ponudi u paketu ADSL + D3i, kao što nude "TotalMix" za korisnike TotalTV za 2430 din. Tada bi se za samo 190 din više u odnosu na ekvivalentan (ok, 20/1 umesto 20/2 pošto oni nemaju u ponudi VDSL) Box3 paket dobila i bolja ponuda kanala i "72h u nazad" i "multiscreen" usluga. Koliko sam uspoznat Telekom još uvek nije ponudio te 2 usluge besplatno za komplet vreme trajanja ugovorne obaveze već konstantno "pilićare" sa narednih 2 meseca, narednih mesec, za samo "99 din" i sl. Ja ni taj hipotetički "D3i Mix" ne bih koristio sve dok ne ponude VDSL internet ali konkurencija je dobra stvar svakako.

Ovako dajem oko 500 din više mesečno jer koristim sve raspareno (fixni van Box paketa + VDSL, D3i i Telenor Internet postpaid sa dodatkom minuta) ali za te pare imam ono što mi treba/ što želim, poput 5GB mobilnog interneta.

Baš sam pre neki dan seo da iskalkulišem, hipotetički naravno, jer u mom mestu nema sbb-a, šta bi bilo da se oprostim od boxa i da uzmem, ponešto od jednih i drugih. Vrlo je mala razlika u većoj ceni (dvogodišnji ugovor) na štetu sbb-a nego što sam sada objedinjen kod mts-a kroz box 4, pod uslovom da mi kod mts-a ostane samo mobilni paket pandan ovom u box4, uzet na 50% popusta. I bez obzira na veću dvogodišnju cenu prešao bih kod sbb-a samo zbog mnogo bolje kablovske ponude i neta. Ali problem je što ne bih onda mogao da uzmem uređaj na 24 rate koje redovno uzimam preko mts-a (ili može?). Mene i mts u suštini vezuju tri krucijalne stvari: neplaćanje fiksnog, mobilni paket u boxu i ono najvažnije izostanak sbb-a u gradu. Ako ostavim fiksni broj u mts-u (da ga ne gasim) zlu ne trebalo, jer stvarno ne bih mogao da se sutra cimam ponovo da ga uvodim i ne znam ti šta ako mts "progleda" ili "oduva" sa nekom ponudom u budućnosti, onda u tom slučaju sbb ispada povoljniji. Tako da mi ostaje da sedim tu gde sam i da ovako sa računaljkom pratim novine kod jednih i drugih.

Moze li se kako podesiti aspect ratio na njihovom risiveru da slika bude 4:3 letterbox?
Imam CRT TV i slika je vertikalno izduzena, a ja bih da bude "normalna" sa crnim prugama na vrhu i dnu.
U meniju ima opcija Full Screen koja je default i Source Scale.
Probao sam Source Scale medjutim samo na B92 su se pojavile crne pruge dok ostali kanali su isti.

Odlična im je ova akcija 50% popusta, samo šteta što je na godinu dana, ne daju na 2 godine :)

Meni je danas stigao nekakav update firmware-a. Nisam na prvu loptu primetio bilo šta novo.

Nazad
Vrh Dno