Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Da , stiglo je, ni ja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zasto vise nema HRT-1 u osnovnom paketu OPEN IPTV a ima toliko kanala koje treba izbaciti?

Slažem se da treba izbaciti par pinka, stvarno ih ima previše :d

Dobili smo 5 novih rts-a

Još sportklubove u hd-u i to je to :)

Zasto vise nema HRT-1 u osnovnom paketu OPEN IPTV a ima toliko kanala koje treba izbaciti?
Вероватно су кренули да канале ниже квалитете уклањају из основног пакета. Ипак, ако неко и то жели да гледа требају размотрити
да формирају пакет регионалних канала и тако оставити избор.

Да ли негде у подешавањима на новој платформи постоји промена величине слике (4:3, 16:9,...)? На старој има, тамо сам стављао на аутоматски и слика је била у реду, али сада ми је на неким каналима слика превише раширена и скраћена.

Ima, samo što ne piše 4:3 / 16:9, nego Full screen i Source Scale. Kad otvoriš podešavanja, onaj točkić gore kod sata, pa ideš na Format Ekrana.

Nexus 5x via Tapatalk

Sta ce nam ustaski tv 1 i 2 kad imamo Haha,Lol,Prva world,Film club extra,RTS retro(ja ga zovem rts retard) i jos pink,rts i telekom gluposti.
Cim mi istekne ugovor bye,bye lelekom.

Za trenutnih 567 din i nije loše.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ima, samo što ne piše 4:3 / 16:9, nego Full screen i Source Scale. Kad otvoriš podešavanja, onaj točkić gore kod sata, pa ideš na Format Ekrana.

Nexus 5x via Tapatalk

Хм, нисам знао да је тај точкић активан, схватио сам то као пасивну иконицу странице подешавања.

Bice sigurno još po neko izbacivanje,treba platiti rts-u za nov reprizni paket,i još pride dodati gledanost istom,gaseći konkurentsku ponudu čije prevode možemo čitati.

Poslednja izmena:
Конкуренција (немачки власник наравно) наплаћује гледање ртс-а али и свих других главних регионалних канала:
https://www.hrvatskitelekom.hr/televizija/programski-paketi/maxtv/regionalni-paket#

Кад се овде направи таква понуда видим да ће бити заинтересованих, што је супер - систем почиње да функционише по тржишном основу а не по стеченим правима ..

amdpower: Заменио си тезе - упоредио си хрт-1 са забавним каналима из понуде иптв-а! Хрт-1 се налазио негде у опсегу од #550 - #650 где је блок *информативних канала* и ако морам са нечим да га поредим поредићу га са "Deutsche Welle", "CNN", "Al Jazeera", "Euronews", "France 24", "Russia 24" и понављам то што је одлетео је само за похвалу ..

Ставио сам за формат слике "source", више канала је у 4:3, неки у 16:9 - попуњен цео екран, углавном филмски и документарни канали, што је у реду.

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

Od danas u osnovnoj ponudi mts tv BBC Earth SD poz.353, kao i BBC Earth HD poz.722 :)

Da li se zna da li će Telekom imati u ponudi D3 cam?

Cisto sumnjam jer telekom ima samo iptv, jedino mozda za onaj servis antena plus koji ide preko antene. Cam modul ide u tv ali za signal preko koaksijalnog kabla za dvb-c i dvb-t2 signal.

Ako neko ima vDSL (ie. 20/2) i dva stba, je l oni podese port na 28 (ili slično/veći) ili protok ide na račun postojećeg Internet paketa?

Koja je uopšte računica "potrošnje neta" - koji protok zahtevaju dva HD kanala u isto vreme/na dva stba?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ako parica moze da podrzi vece brzine od neta onda daju vece ukoliko ne moze onda najvece moguce u zavisnosti od parice

Ako neko ima vDSL (ie. 20/2) i dva stba, je l oni podese port na 28 (ili slično/veći) ili protok ide na račun postojećeg Internet paketa?

Koja je uopšte računica "potrošnje neta" - koji protok zahtevaju dva HD kanala u isto vreme/na dva stba?

Ja imam 20/2 sa 2 STBa i podesili su mi port na oko 34.5 Mbit sto je kombinovano za internet i IPTV. Kada mi ne rade STBovi izvlacim oko 27Mbit download. 2 HD kanala u isto vreme povuku oko 14-15Mbit ponekad i vise, barem kod mene.

Poslednja izmena:

Ja imam net 20/2 sa dva stb-a, port su mi podesili na 30720Mbps (download). Ako ti je ok. parica trebalo bi da imas punih 20/2. U praksi imam 19,78/1,95 Mbps.

Odgovorili su ljudi već, jedan stb sa SD kanalima koristi 4mb, HD kanali koriste 8mb pa ti računaj.
Ja imam 50 net i 2 HD stb-a i port mi je setovan na 66mb..

2 hd stb ? Valjda imas 2 uredjaja i hd paket... meni je na 54, i nisu hteli da mi dignu

Pa da, jasno je na šta sam mislio.
Jel ti ne dozvoljava parica ili?

@maki22: STB = set-top-box = "risiver" = uređaj. Šta tu nije jasno. Na novoj platformi su sad valjda svi STB "HD" tj "HD ready" = imaju HDMI port, nekad su postojali uređaji sa kojima se nisu mogli pratiti HD kanali.
Pesnik je hteo da kaže da ima 2 risivera i da na oba istovremeno gleda HD kanale. Zato mu je Telekom rezervisao 16 Mbps za IPTV saobraćaj.

Tebi sleduje 54 Mbps ako imaš samo jedan risiver i ne plaćaš HD paket , pošto 1 SD kanal "troši" 4 Mbps. Ako to nije slučaj a vidiš na ruteru parametre da procenjuju max moguću brzinu kod tebe na 60+ Mbps onda te je Telekom zeznuo tj "zaboravili su" da ti konfigirišu port kako treba. Jedino ako objektivno ne može preko 54 da radi kod tebe pa ste se dogovorili da bude tako kako je sad.

Nemam pojma

10393317e8d0f888effa5c3ab44df0ec.jpg

Placam hd shamane

Poslednja izmena:
Attainable rate = procena rutera koja je max ostvariva brzina kod tebe. Znači imaš još lufta za ubrzanje ali teško baš do 113 Mbps pošto ti je sad SNR (= noise margin = odnos šuma i signala ) 13 db. Pošto to opada proporcionalno sa povećanjem brzine, i na 6db konekcija postaje nestabilna. Ali trebalo bi da imaš lufta ako nekad rešiš da uzmeš još koji risiver i/ili da počneš da plaćaš HD paket.

Ok to ne znaš, šta da gledaš na listi parametara... ali valjda znaš šta koristiš tj koliko IPTV risivera imaš. Kao što rekoh, ako imaš samo 1 risiver, znači na 1 TV-u i ne plaćaš HD paket to je to, sleduje ti port konfigurisan na 54 Mbps kao što je trenutno slučaj kod tebe. 50 Mbps za internet + 4 Mbps za SD kanale na IPTV-u.

Poslednja izmena:
Shamane ne citas. Mnogo znas, ali ne citas... eto slika koliko imam. Imam hd paket. Jedan stb. Trazio sam da mi povecaju, ali nisu hteli.

Ne mogu da ti povećaju. Nemaju profil koji bi tebi odgovarao (58mb)... Imao sam isti problem zato i znam...

Nazad
Vrh Dno