Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Jel moze neko da mi kaze koliko je bolja slika preko HDMI-a u odnosu na ovaj "obican" STB koji ide preko scarta? Ne mislim na HD kanale, vec na SD. Danas je drugar uzeo iptv i dobio je stb koji ima hdmi izlaz, ali nisam mogao da uporedim jer on gleda preko scarta. Vidim da je softver dosta brzi na njegovom stb-u u odnosu na ovaj moj.
Preko HDMI malo ostrija slika.Primeti se narocito kod kvalitetnijih TV kanala.Tako da u svakom slucaju ima smisla povezati sa HDMI kablom bez obzira sto TV kanal ili sam televizor nisu HD. Vec se i na snimku DVD kvaliteta vidi razlika.

A da li hoce ovi iz telekoma da mi zamene ovaj stb da uzmem taj sa hdmi-om? Ili da ga otvorim da malo pokidam neke zice pa da se zalim da mi ne radi, ne bi li mi ga zamenili?

Pa prijavi se za HD uslugu, pa je odjavi posle mesec dana.

Pa ovaj drugar se nije prijavio za HD uslugu, nema cak ni HD tv, jednostavno je dobio taj stb. Izgleda potpuno isto kao moj, samo ima HDMI izlaz jos.

Nebitno, sto bi kvario uredjaj, kad mozes drugim putem da dodjes do toga sto zelis.

Ako sam dobro shvatio, tvoj STB nema podrsku za HD, pa bi prijavom za HD uslugu automatski morali da ti zamene i STB. Posle mesec dana se predomislis i vratis na osnovni paket, a STB ti ostane.

Mislim da to nije opcija, jer kad sam prvi put uzimao iptv rekli su mi da moram adsl da smanjim takoreci na 1mbit da bi mi radila i hd usluga.

Pa proveri parametre linije, npr. ovde pa vidi koliki ti je potencijal.

Pa ovaj drugar se nije prijavio za HD uslugu, nema cak ni HD tv, jednostavno je dobio taj stb. Izgleda potpuno isto kao moj, samo ima HDMI izlaz jos.

U nekoliko navrata su davali razne risivere,ja kod roditrelja imam hd risiver sa hd paketom.Posle nekoliko meseci su mi dali dali dodatni risiver ,za drugi tv ,koji je takodje hd ,ali potpuno drugaciji od prvog,ali ja ga koristim na obicnom tv-u.Slika je ok ,mada ja mislim ,da je slika veoma dobra i preko samog scarta.

Imam daljinski od hd stb-a, dal ima neka fora da ga nateram da radi sa obicnim stb-om?

Ako neko moze brzo da mi odgovori,da li moze ako kupim iz oglasa nov telekomov stb da ga samo prikacim na dodatni port i da mi radi iptv?Mozda moram da preko admina otkljucam taj port za iptv? Imam vec iptv ,pa bih hteo da imam na dva tv-a

Ja mislim da nece da radi, da mora usluga da se aktivira na serveru

A kako misliš da ti rade dva STB-a sa istim protokom?

Onda bi oni što plaćaju telekomu za dodatni STB 350din mesečno ispadali ovce ako bi moglo tako kao što ti misliš.

Kad imaš jedan SD IPTV port se konfiguriše na 6 mbps sto znaci za da dva treba da se konfiguriše na 12mbps.

Hvala na odgovoru. Raspitujem se da bih otisao sprman u poslovnicu. Takođe (nije na odmet da pitam) mogu potpisati ugovor samo za IPTV, bez interneta? Pitam jer kod drugog provajdera nemam tu mogucnost. Kada odem u poslovnicu i prijavim se za IPTV, potpisujem ugovor odmah ili ? Koja je procedura?

Tek kad te pozovu da potpises ugovor,tada ga potpisujes i dobijas opremu.Sto ako ispunjavas tehnicke uslove moze biti i kasnije istog dana,sledeceg dana ili za te nedelje kad si se prijavio.Ja sam potpisao sutradan,a prijavio sam se telefonskim pozivom ako se dobro secam.Da, i mozes samo za IPTV da potpises,bez interneta.

Da li je moguće da 0800/100-100 ne može da se dobije ceo dan ?!?!?
odnosno ceo dan: "trenutno nema slobodnih operatera, molimo, pozovite kasnije"

kada stisnem 9-ku za English (što je nekad palilo da se pre jave ;) onda stoji na dva minuta čekanja i to je sve.
pa ovo je srednji vek !

To za operatere je istina,ali kako rade kad im padne monopol tako ce im se i vratiti!

pozdrav svima !

pošto mi uskoro ističe ugovor kod VIP-a, proračunao sam se i rešio da pređem na Box.
uzeo sam IPTV promotivno mesec dana u napred (što je džabe i Bogu je drago), i onda prelazim kompletno na BOX.

elem, sve živo sam pretražio, ali ne mogu da nađem konkretne odgovore:
1. dobio sam AMiloNEt 125 stari STB i stari daljinski (korišćeno)...zašto nisam dobio noviji STB sa HDMI-jem, odnosno da li je pravilo da se on dobija samo ako sam se prijavio na HD IPTV ?
2. da li prijavom na HD IPTV (a kasnije BOX), zaista postoji mogućnost da to otkažem kasnije, a zadržim taj noviji STB ?
3. da li je neko nekad update-vao firmware za AmiloNEt, odnosno da li to uopšte postoji, i da li bi se nešto s tim dobilo u pogledu brzine reakcije uređaja ?
4. da li je i vama slika malo mutna preko SCART-a ? a pogotovo tamna, vrlo tamna a ako se poveća Brightness onda je pikselizacija vidljiva ?
5. ja nemam prekida sa pingom, mislim nema izgubljenih paketa, i trenutno sam u ADSL2+ modu.. da li bi neki drugi mod možda bio optimizovaniji za brzinu reakcije pri prebacivanju kanala (lupam), ili je sve u STB- ?
6. niko mi nije spomenuo da imam mogućnost WebTV-a.. dnosno da li ja to ima, i kako da koristim, ako imam ?

uf.. baš puno pitanja.. hvala unapred ! ;)

.. ukratko, da li bi mi se gore navedeni "problemčići" rešili sa novijim STB-om ?

1. Dobija se noviji STB i bez HD prijave, lose ti se zalomilo.
2. Naravno
3. FW update se vrsi automatski, ne radis ga sam
4. Meni je ok slika, mada imam noviji STB
5. Sve je do STB-a
6. http://www.open.telekom.rs/webtv/

Ukratko, samo bi se mozda resio problem tamne slike, ostalo tesko.

Poslednja izmena:
Samo da pojasnim #5, brzine prebacivanja kanala su katastrofalne i na novijim STB. FW je takodje los, ne mogu da se preskacu kanali u saltanju, da ne nabrajam dalje, kukao sam vec 10 puta na ovoj temi, smorio sam sebe, a kamoli druge...

brzina prebacivanja je ipak brža nego pre jedno 4 godine kad sam uzeo na probu i vratio (i imao isti model STB-a) ;)
ali u pravu si, mislim da je strašno sporo i dalje za 21. vek ;)
znači ni noviji STB ne pomaže ? :( ajd možda ću makar imati manje mračnu sliku, i oštriju.. mada to je verovatno do SCART konekcije (HDMI verovatno nema te probleme), al nemam ni HDMI TV.

Meni je vezan preko SCART-a. Tacnije, adaptera SCART na cinc, ali ne menja stvari. U svakom slucaju, ti nemas sta da izgubis, prijavis se za HD uslugu, zamene ti STB, ti posle mesec dana otkazes i zadrzis novi uredjaj.

Meni je vezan preko SCART-a. Tacnije, adaptera SCART na cinc, ali ne menja stvari. U svakom slucaju, ti nemas sta da izgubis, prijavis se za HD uslugu, zamene ti STB, ti posle mesec dana otkazes i zadrzis novi uredjaj.

super, tako će i da bidne ! ;)

Vrh Dno