Crko mi STB... Samo je preko noci prestao da svetli i jednostavno vise ne prima struju, ne svetli vise crvena lampica. Prijavio sam kvar odmah naravno.
Najaca fora, javim se ja na 977 i opisem liku kvar kako STB vise ne prima struju, a lik me pita sta pise na ekranu.. pa sta moze da pise, crn ekran kada nema nista na tom izvoru od televizora jer STB ne radi... Lik mi posle kaze ukljucite vas STB... ja mu naravno udovoljim tako sto izvucem adapter pa vratim ali posto nema struje naravno nece nista da se desi... "sta vam pise na ekranu ?": Nista! 😛 . "Jel vam svetli Lan3 lampica na ruteru? " . Kako moze da svetli Lan3 lampica kada nema struje u STB-u i naravno time nikakve veze izmedju STB-a i rutera... nisam hteo da se pravim pametan pa sam odgovorio kratko i jasno sa "Ne svetli" . Posle svega toga ide prica kako ce doci tehnicari da vide sta je problem.. Znam ja sta je problem, kineski Amino je problem. Kada ce doci ne zna se, najavice se. Ortak je pre neke dve tri nedelje dobio takav koji nije primao struju od kako ga je izvadio iz kutije. Dosta njih upravo riknjavaju na ovaj nacin, strada im strujni deo sam od sebe. Kad sam ostavio liku kontakt telefon lik mi kaze da ne gasim ruter i STB kako bi kolege daljinski mogli da pokusaju da vide u cemu je problem. Tu sam vec uradio facepalm jer prokleti STB nema struju, sta ce da vide koj moj, nema struje = nema veze sa ruterom, nemaju sta daljinski da ispituju sa uredjajem koji je odsecen od sveta. Rekao sam dobro, necu gasiti ruter ( ne vidim zasto bih ga inace gasio... nije mi stradao net vec STB) i necu gasiti STB, koji je vec permanentno ugasen...
Ispada na kraju da ti likovi koji rade u tehnickoj podrsci samo recituju za standardne probleme koji mogu da se dese: "sta pise na televizoru, proveri ovo, iskljuci pa ukljuci ono" i slicno, a da zapravo i ne slusaju koji problem imas.
Na sve to jos je i nestasica STB-ova.. pitanje je kad cu dobiti zamenu. Ako nemaju vise ove stare Amino, neka mi daju onaj Entone Amulet sa hdmi-om, necu da se bunim. Sto je najgore, hteo sam jos ovaj mesec da imam iptv pa od sledeceg da ga otkazem da uzimam neku kablovsku... mogao je jos te dve nedelje da izdrzi STB..