Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Ja se ne zalim, cak sta vise, prezadovoljan sam, ne moram da koristim zoom bar za HBO. Oh yea! :) Cudi me da ti izgleda neprirodno sa obzirom da imas TV koji je verovatno 16:9???

Poslednja izmena:
Jel može neko ko je imao prilike da koristi sbb D3 i telekomov IPTV da uporedi kvalitet slike?

Ja se ne zalim, cak sta vise, prezadovoljan sam, ne moram da koristim zoom bar za HBO. Oh yea! :) Cudi me da ti izgleda neprirodno sa obzirom da imas TV koji je verovatno 16:9???

Pa zato sto mi fali pola kadra sada,koji se gube tim zumom.Onako malo zumiram na tv i smanjim povrsinu crnih linija,ali opet ostaje taj siroki kadar.Ovako mi je skroz bezveze.Ne znam koja b....to uradi.
Meni se ne svidja.
Evo trenutno ide koncert "pink" i slika je izduzena.Cak je i "Pink" postala zgodna.Smesno:smash::smash:

Na HBO Comedy su nesto zeznuli pa nisu najbolji odnosi, ali na HBO je pravih 16:9. Mislim, HBO je i ranije pustao filmove sa crnim linijama gore i dole, sada su samo poceli to da pustaju u pravom standardu. Uopste to ne vidim kao nesto lose iako imam 4:3 tv.

Moj tv se automatski podešava na 16:9 kad naleti na takav kanal a vraća na zoom kad je na 4:3, japanci su madafakaz :D

Na HBO Comedy su nesto zeznuli pa nisu najbolji odnosi, ali na HBO je pravih 16:9. Mislim, HBO je i ranije pustao filmove sa crnim linijama gore i dole, sada su samo poceli to da pustaju u pravom standardu. Uopste to ne vidim kao nesto lose iako imam 4:3 tv.

Koliko sam ja eto pomalo upoznat,najzastupljeniji filmski standard je 2.35:1.Tako da ako film u tom standardu(gde su prisutne crne linije gore i dole),"razvuces" na 16:9 standard,dobices izduzene ljude,sto je trenutno na hbo.To sto je ceo ekran popunjen slikom nije prednost nego mana,jer je slika izoblicena.

scheilinkin
imamo isti tv(kod mene 37").ne psotoji autoformatiranje slike na iptv.I ne razumem sta dobijas tom opcijom na tv.Znam da sam je koristio na kablovskoj,ali na iptv nema svrhe niti znam gde je.sve je regulisano setapbox-om i nema podeavanja slike(sem na tv i onih 6-7 opcija,super uzivo1,2bioskop 1,2...)

Evo ga "dan nezavisnosti sada" u pravom formatu,posle resetovanja setup box...
i posle 2 minuta,film se ponovo izduzi preko celog ekrana...katastrofa...

Poslednja izmena:
@sasha15

To kod tebe nesto zeza, kod mene je HBO skroz ok, aspect ratio je ok.

Kod mene je HBO skroz ok. Kada je bio wall-e on je pustan u nesto sirem formatu nego 16:9 (2.35:1 mozda), ali su zbog toga postojale crne linije gore i dole (kada bi se gledalo na 16:9 televizoru), tako da je slika kako treba. Veoma je moguce da jos uvek sve to namestaju, pa zato kod nekih nekada zeza, ali je ocigledno da se nece vracati na 4:3.

I ja da potvrdim da HBO radi odlicno! Konacno 16:9! Uhvatio sam sebe da cak i gledam filmove! Hehehe! Jos kanala u 16:9, joooosh! :p

Poštovani korisnici, od 05. jula u ponudi OPEN IPTV dostupna su dva nova kanala:

TV Kragujevac na kanalu br. 219 i
TV kruševac na kanalu br. 220.
Kanali su u okviru Osnovnog paketa i dostupni su isključivo u regionalnoj zoni pokrivanja.

Od danas i zone romantica u ponudi...pod brojem 609..

Poslednja izmena:
Dobio sam postom ponudu za:
- open adsl i iptv - 3 meseca besplatno, a posle toga:
"Ukoliko se posle isteka probnog perioda odlucite za koriscenje naseg paketa usluga, IPTV uslugu uz osnovni paket dobijate za samo 1 dinar mesecno, a open adsl uslugu po ceni izabranog Click paketa".

Da li neko moze da mi pojasni sta to konkretno znaci?
- "televizija' kosta mesecno jedan dinar uz placanje adsl-a ili
- PR igra reci - stvarni troskovi su: 'televizija' kosta 825 din+stb uredjaj za drugi tv 295 din+ adsl kosta xxx din, a 'nesto' (pretpostavljam mesečna naknada za korišćenje usluge Snimanje sadržaja iznosi 99 dinara, bez PDV-a.) kosta 1 din?

Poslednja izmena:
Dobio sam odgovor od telekoma, otprilike 'televizija' je jedan dinar, s tim da prva 3 mesca ne moze se iznajmiti drugi stb uredjaj, pa bi bio osudjen na samo jedan televizor.

Ne zvuci lose:
sbb 820 tv+1390 internet=2210*15=33.150/15=2210 din mesecno
lelekom (3mes gratis*0=0)+1425,44+1,18+295=1721,62*12=20.659,44/15=1377,29 din mesecno.

Ispadne me internet+tv 832 din mesecno jeftinije od sbb.

Zasto si mescnu sumu mnozio sa brojem 15? Placas 12 meseci.
Ali, za 820 + 1350 ti imas D3 SD koji je u rangu sa IPTV i 4Mbit a ne 1Mbit kao kod Telekoma.

Svako ima svoju racunicu, meni je sve jedno da li imam 1 ili 4 mbs i jedno i drugo mi je dobro, a nije mi sve jedno koliko cu platiti.
Kod sbb sam na prepaid te imam 'odrzavanje mreze' i 1,5mbs, a njihov model ugovora za postpaid mi ne odgovara.
Racunica je na 15 meseci, 3 meseca gratis i 12 meseci ugovor lelekom i 15meseci sbb.
Jos samo da mogu zenu da ubedim da joj ne treba explorer i historu... ;)

Pоšto sam od pre par dana i ja " srećni " korisnik IPTV-a da postavim par pitanja :

1. Imam 1 MBit Adsl i brzina posle IPTV-a kao da je oslabila, download brzina jako oscilira ( bez obzira da li radi STB ). Jel ovo normalna pojava?
2. Problem npr. HRT1 : kada krene neki film, serija slika se zatamni kao da blokiraju signal, vesti,reklame i ostalo radi sasvim normalno... Nisam imao vremena da testiram ostale kanale, čitao sam na Info da blokiraju prenos SP sem na RTS - jel ima više ovakvih situacija?

Tebi isto da li je 1 ili 4Mbit????

pa verovatno da mu je sve jedno ako neskdia velike kolicine fajlova sa neta, ako koristi da skine neki divx ili neku pesmu da cetuje preko msn-a da ode da proveri email da se *****ava na facebook onda verujem da mu je sve jedno!

a doticni neka me ispravi ako nisam upravu...

Narocito za facebook 1M nije dovoljno, jer su toliko prenatrpali to cudo da bukvalno ugusi ostalo kad se otvori. Sajtovi su sada kvalitetnije napravljeni pa trose veci protok, tako da ne mogu nikako da poverujem da je nekom 1M dovoljan kad je u inostranstvu skoro da ne uzimaju ispod 5.

a doticni neka me ispravi ako nisam upravu...

Doticni je davnih dana imao 10mbs net pa je odavno izgustirao 'brzine' na koje se sad palis.
Trenutno mi je 1mbs vise nego sto mi treba pa ne vidim zasto bi placao 'vise' da mi 'daju' nesto sto mi 'ne treba'. Da li mi treba da se igram na facebook-u, pratim sva scenska hd izdanja ili da pretrazujem Web of science je potpuno nebitno, svaciji ukusi i potrebe su razliciti.

Poslednja izmena:
Pa jeste... i ja sam odgledao 1000 HD filmova do sada pa se prezasitio, sada mi je i DivX dovoljan.

kakva je sad ono nadoknada od preko 3000din za uvodjenje iptv-a?

2. Problem npr. HRT1 : kada krene neki film, serija slika se zatamni kao da blokiraju signal, vesti,reklame i ostalo radi sasvim normalno

To nije regularni HRT1 već onaj što se prenosi u FTA na HotBird-u a kod njega su svi sadržaji koje nije napravila sama televizija, tj. sve osim vesti i nekih dokumentaraca, takoreći blokirani za gledanje ali ustvari sadržaj nije blokiran nego se jednostavno ne emituje. mada i takav je znatno bolji od HRT plus kanala koji kreće sa emitovanjem od 20:00 pa traje do ponoći i ide neki besmislen program. *** autorska prava za emitovanje na satelitu su znatno skuplja jer je veća pokrivenost u EU.

Meni lično je to i najveći problem sa IPTV-jem, 70% programa su inače FTA na satelitu što svaku naknadu koju oni traže od korisnika čini besmislenom. osnovni paket realno vredi max. 200din mesečno. Total je skuplji ali nudi znatno više i s vremena na vreme ubacuju nove kanale, i to ne 1-2 lokalna kanala iz male mošnice već po 10-ak dobrih.

To nije regularni HRT1 već onaj što se prenosi u FTA na HotBird-u a kod njega su svi sadržaji koje nije napravila sama televizija, tj. sve osim vesti i nekih dokumentaraca, takoreći blokirani za gledanje ali ustvari sadržaj nije blokiran nego se jednostavno ne emituje. mada i takav je znatno bolji od HRT plus kanala koji kreće sa emitovanjem od 20:00 pa traje do ponoći i ide neki besmislen program. *** autorska prava za emitovanje na satelitu su znatno skuplja jer je veća pokrivenost u EU.

Meni lično je to i najveći problem sa IPTV-jem, 70% programa su inače FTA na satelitu što svaku naknadu koju oni traže od korisnika čini besmislenom. osnovni paket realno vredi max. 200din mesečno. Total je skuplji ali nudi znatno više i s vremena na vreme ubacuju nove kanale, i to ne 1-2 lokalna kanala iz male mošnice već po 10-ak dobrih.

Kad smo vec kod totala,ono djubre relano ne vredi ni 50 din,a kamoli 1010 din koliko vazi za total paket... Kvalitet slike i zvuka katastrofa, a ako neko ubacuje kako si ti rekao iz male mosnice kanale to su oni.... Nisam na strani telekoma jer se ne zna koja je veca mafija da li total (sbb) ili telekom,ali bar telekom nudi nesto ipak kvalitetnije za par kanala vise... Sve u svemu ni jedno ni drugo ne vredi para koje traze,ali je ipak bolje odluciti se za IPTV

Vrh Dno