Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Oni ni sami ne znaju sta salju... Cas je osnovni paket 500din, cas 700din i to jos bez PDV-a. Nisam lud da osnovni paket placam 820 dinara, pogotovo kad necu biti tu 3 meseca ... sve mi se to cini kao typo, i da je ovo sto sam dobio prava cena, barem se ja nadam da jeste.

Cena osnovnog paketa je 500 + 18% PDV.

Problem je sto ce Telekom svim korisnicima automatski da aktivira promotivni paket koji kosta 699 + 18% PDV. Ko ne zeli promo paket treba sam da pozove korisnicki servis i odjavi.

Ne svidja mi se sto oni sami uvaljuju paket koji se dodatno naplacuje. Sreca pa sam video upozorenje na forumu inace uopste ne bi obratio paznju na dodatni papir sa racunom. Odjavicu ga sigurno, ionako mi IPTV sluzi samo klincu za crtace.

I ja sam dobio isto pismo kao ovo poslednje prikaceno ali mi opet tu nesto nije jasno. Neko kaze da je cena osnovnog paketa 500 + PDV ali u ovom pismu ne pise tako. Naime, poslednja recenica prvog pasusa: "Od tog datuma, cena Osnovnog paketa ce biti 699 dinara bez PDV."
A onda kao pocinju novu promociju gde ce dati HBO, Cinemax i Arenu po ceni osnovnog paketa. Ako je ovo tacno kako pise onda je to jedna velika prevara, to se zove poskupljenje usluge i to za 40% a ne prestanak promocije.

I ja sam danas dobio pisance od njih i tako konacno razjasnio sve nedoumice. Od 1. februara zavrsava se promocija koja je u toku (svi kanali po ceni osnovnog paketa) ali odmah zatim pocinje nova u kojoj ce osnovni paket+hbo paket+arena paket kostati 690 din+PDV. Ukoliko neko nne zeli da koristi ovu promociju treba da nazove korisnicki servis 9813 i da se odjavi. Tada ce mu ostati samo osnovni paket (63 kanala) koji ce placati 500 dinara + PDV. Na kraju pisma koje sam dobio pise da cu nakon isteka ugovornog perioda (koji kod mene istice u avgustu) placati usluge po ovim cenama a nakon tog perioda, ukoliko nastavim sa koriscenjem iptv-a, placacu usluge po tada vazecem cenovniku Telekoma. Posto su u pismu koje sam dobio li avgust mesec tj mesec kada mi istice jedngodisnji ugovor pretpostavaljam da nisu svi korisnici iptv-a dobili pismo identicnog sadrzaja tj. da postoje neke razlike. Znaci, najvaznije je da se svako ko ne zeli dodatni paket na vreme odjavi. To jeste glupo ali je ipak bolje nego da je osnovni paket poskupeo

Poslednja izmena:
Čitajući temu zadnjih par dana i nakon toga što sam i ja dobio račun kao i komšija koji je uveo IPTV pre 2 meseca došao sam do sledećeg zaključka: Uz račune su stizala 2 različita obaveštenja a sve u zavisnosti od toga da li Vam je istekla ugovorna obaveza ili ne. Onima kojima je istekla ugovorna obaveza ostaje samo opcija od 699 + PDV dok oni koji su još uvek u okviru godinu dana ugovora mogu da pozovu 9813 i uzmu samo osnovni paket od 500 + PDV . Što se tiče ostalih kombinacija paketa i njihovih cena i tu će biti verovatno biti promena a to ćemo znati od 1.2.2010.

Trebali su za novu godinu da puste HD kanale i koriscenje 2 STB-a, ali nisu jos dobili HD STBove i nemaju neku licensu, tako da pre Aprila-Maja nece nista od toga biti...

Trebali su za novu godinu da puste HD kanale i koriscenje 2 STB-a, ali nisu jos dobili HD STBove i nemaju neku licensu, tako da pre Aprila-Maja nece nista od toga biti...

Koji je tu protok potreban, ***. Vidis da kod telekoma sugavi youtube stream štuca. Evo sve trče da ti daju ovo. Još ako imaš brzinu neta iznad 4mbps... :D

Uzeh malopre IPTV. I nikako nisam uspeo da podesim daljinski da radi sa mojim TV-om. U pitanju je Samsung LE40S62. Korisnici slicnih televizora, koji kod koristite? :S

Pitanje za sve korisnike IPTV u manjim gradovima ?
Imate li ucestale prekide pocetnih najgledanijih kanala a to su RTS1, RTS2, B92, FOX, PINK, HBO... ???
Kod mene je izgleda globalni problem ali nije zanemarljiv i planiram da otkazem IPTV.
Koristim ga vec vise od godinu dana i do sada mogu reci stvarno samo reci pohvale na kvalitet slike, izbor kanala, verujte ne bi ga menjao ni za jednog kablovskog operatera osim mozda SBB ako bi stigao i on u provinciju.
Od decembra prekidi koji se javljaju , smrzavanje slike "Erorr during video start"
je postao nocna mora i jednostavno takve prekide ne mogu prihvatiti.
Isti problem je kod nas 7 korisnika IPTV sa modemom HG510 i takodje i sa Pirelli Modemom.
Telekom je obavesten i nadam se da ce do kraja meseca resiti nastale probleme.
ADSL radi dobro (?) i nema prekida ! Inace slazem se ostalima da imamo najskupji i najsporiji ADSL u Evropi.

Zanimaju me ostali korisnici po drugim manjim gradovima imaju li iste probleme ?
Iz informacija koje imam grad Pancevo nema takve problema kao i Beograd.

Na moju zalost ne znam da li cu imati strpljenja za te probleme pre poskupljenja IPTV-a.
Planiram prelazak na TOTALTV a ima i drugih alternativa.
Sve drugo osim jedinog Kablovskog operatera u mom gradu koji nudi sneg na kanalima za 750 dinara mesecno.( suludo ! )

Pozdrav iz Bele Crkve.013

Poslednja izmena:
Nema na čemu i drugi put!
Odgovor za Stef_bc ti problemi nisu vezani za tip modema, mogući razlozi su broj nastavaka na kablu koji ide do tebe i velika vlaga, pa ako je loš nastavak ?????. Drugo je pitanje tvoje udljenosti od centrale, jer za veće daljine je skoro neophodno da ti bude uključeno interlived u podešavanju modema i spušten max. protok. Dešava se da pri nekim podešavanjima na platformi sve resetuju pa zaborave da uključe interlived onima kojima je prethodno bio uključen.

Nema na čemu i drugi put!
Odgovor za Stef_bc ti problemi nisu vezani za tip modema, mogući razlozi su broj nastavaka na kablu koji ide do tebe i velika vlaga, pa ako je loš nastavak ?????. Drugo je pitanje tvoje udljenosti od centrale, jer za veće daljine je skoro neophodno da ti bude uključeno interlived u podešavanju modema i spušten max. protok. Dešava se da pri nekim podešavanjima na platformi sve resetuju pa zaborave da uključe interlived onima kojima je prethodno bio uključen.

Kao prvo hvala McBuki na javljanju.
1. Prijavljen je problem i evidentiran kod telekoma kod mene i kod nas 7 korisnika.
Ista ekipa je svima postavila STB uredjaje u proslih 13 meseci.
Oni su ti koji treba da ustanove vlagu od mene i nas 7 do centrale.
2. Danas pre podne ekipa podesava granicu tog Downstreama ka meni od Beograda.
Pre 5 dana mi je downstrem dignut na 9997KB medjutim isto se sve desava.
3. Moja udaljenost od telekom centrale je svega 40m vazdusnom linijom a ostalih 6
su do max 400m.

I PTT monter koji kod sebe u kuci ima Pireli ADSL modem takodje se zali na ucestale prekide koji se javljaju uglavnom posle 19h.
Veruj MC Buki ne bi voleo da si u mojoj kozi i imas ovakve probleme koji su globalni na ovoj 013 centrali.

Trenutno mi je downsream smanjen na 8190 a Upstream 509.
Inace koristim ADSL Click 4 4096/256 Kb/s

Nadam se resavanju ovih problema a posto sam u kontaktu sa ljudima tj monterima koji to podesavaju podeticu ih uključe da interlived ako je to spas i ako to uoste znaju da treba da se podesi.

Poslednja izmena:
Može biti i do toga da su od decembra kad su ponovo dobili portove i modeme uključili određeni broj korisnika a da su upletene parice na kablu pa kad kažeš da se problemi javljaju posle 19.00 jedni drugima unose smetnje ,jer obično je to vreme kad veći broj korisnika seda za PC, a to da reše će ići malo teže, jedino kad bi mogli da ti odaberu par oko koga niko nema ADSL ?!

Eto, mislim da su to ipak globalni problemi centrale u provinciji.
Recimo operater tj monter iz Beograda sa kojim sam bio na vezi telefonom sinoc
tvrdi da i on poseduje modem HG 510 i nema nikakvih prekida kod kuce u Beogradu.
Takodje prijatelj iz Panceva isto nema nikakvih smetnji na IPTV jer on kada je meni prekid slike na RTS1,2 ili FOX ili PINK ili B92 ili HBO ... u isto vreme on ima sliku.

Zanima me iskustvo drugih manjih gradova.
Nije naodmet da javnost zna da usluga IPTV nije savrsena.

MCBuki odakle si ti javljas ?
Mozda nisi ni primetio da imas prekide na pocetnim kanalima ako ih ne gledas ?
Ovde prekidi traju od 5 do 10 minuta.
Zamislite sinoc 2 minuta pre kraja rukometne utakmice na RTS2 Srbija Island isam mogao da odgledam sami kraj utakmice a i radovanje nasih igraca.
Kada se slika vratila utakmica je bila vec gotova.

Ja sam u Sremskoj Mitrovici i imao sam problema na početku korišćenja IPTV-a pre više od godinu dana tek kada je krenula IPTV ali smo posle sve ispeglali, promenili paricu i u NS su ispodešavali sve što su mogli i sada radi kao i satelitska tj. povremeno se na trenutak pojavi poneka kockica i to je sve ali vrlo retko. U početku kad sam imao neke smetnje drugar naprimer nije a kasnije on ima a ja ne i tako nepovezano a na istoj centrali tako da u principu svima se isto šalje ali kako do koga stigne. A što se tiče kvaliteta slike stvarno je super i pogotovo kablovska a i donekle satelitska TV lošije izgledaju na Samsung plazmi.

Ja sam na jako losoj parici, i u pocetku kad sam uzeo IPTV, kad je nekako parica prosla merenje malo malo mi je izbacivao da nemoze da ucita kanal ja pritisnem Home on ucita, al ovako kockica je bilo jako jako retko, nakon 2-3 meseca taj problem je nestao i od tad da kucnem u drvo vise se nije desavalo nikakvih problema, a nisam primetio niti da mi je neki kanal ne gledljiv, inace IPTV i onako uopste ni ne gasim 24h tako da bih primetio da je zamrzao kanal.

Ja sam na jako losoj parici, i u pocetku kad sam uzeo IPTV, kad je nekako parica prosla merenje malo malo mi je izbacivao da nemoze da ucita kanal ja pritisnem Home on ucita, al ovako kockica je bilo jako jako retko, nakon 2-3 meseca taj problem je nestao i od tad da kucnem u drvo vise se nije desavalo nikakvih problema, a nisam primetio niti da mi je neki kanal ne gledljiv, inace IPTV i onako uopste ni ne gasim 24h tako da bih primetio da je zamrzao kanal.
Sto se parica tice nadam se da imamo casne telekom montere koji znaju da ih ispitaju a i ako treba ispreplitaju ako su ukrstene i smetaju jedna drugoj.
Mi u Beloj Crkvi imamo IPTV od decembra 2008 kao i ja.
Zanemarljive su mi bile greske tipa "press home eroor parameters from start" to je inace proslost od pre decembra 2009! Sada je druga greska "Erorr during video start" i slika se smrzne i gubi na 10tak min u pocetnim tv kanalima. Decembra 2009 je na nasoj centrali doslo do prosirivanja portova i primanja 300-500 novih ADSL korisnika dok ih je do sada bilo 150-200 maximum.

Danas u toku pre podneva samo sam imao 4 puta prekid slike
a ekipa Telekoma resava stvar blago meni.

Hvala "Puska" na javljanju

Poslednja izmena:
ja samo kazem da meni nije jasno moja parica je prepuna gresaka na liniji, i po nekom pravilu ovima iz Telekoma nije jasno kako uopste meni IPTV radi, a ne da radi bez kocenja, doduse port je prebacen u Interleaved pa je ping za nijansu veci.

Neznam dal je to probano kod vas, pomaze malko

Danas je Sv. Jovan ipak i monteri su verujem otisli na slavlje.

Greske mi se i dalje javljaju videcemo tek uvece posle 19h u udarnima terminima.
Od sutra moram nekako da ih nateram da mi provere i ispitaju paricu, kako meni
tako i svima koji koriste IPTV.

Sada sumnjam u sabotazu na centrali i da su parice namerno isprepletene da bi smetale jedna drugoj a samim tim i mi neduzni korisnici imali problema.

Hvala.

Jedno vreme sam imao 16mbit i IPTV na jednoj parici i pri punom downloadu su seckali kanali (Ovi iz telekoma kazu da ta parica gura do 23mbit).
Kada sam prebacio net na drugi broj, problem je nestao i od tada IPTV radi super, bez prekida ili seckanja.

Od 30.12.2009. dobio sam IPTV ,a ADSL koristim od prosle godine.Imam ruter HG510 i silne probleme da uskladim racunar i televiziju ,jer moram da razvlacim kablove po stanu.Nisu hteli da mi daju HG520 zbog administrativnih problema.Sami su mi preporucili da pokvarim HG510 ,pa da mi zamene.Ima li neko ideju kako to da uradim elegantno a da mi ne naplate stetu.

Hmm...ima varijacija na temu... umotaj u krpu pa baci o pod...ubaci u zamrzivač pa u rernu...uzmi onaj upaljač koji varnicom pali vatru, izvadi mehanizam, nakači malo bakarne žice i pecni štampanu ploču kroz ventilaciju rutera :p

P.S. A možeš da naspeš i malo turšije...kad je ubila laptop ubiće i ruter :D :D

Od 30.12.2009. dobio sam IPTV ,a ADSL koristim od prosle godine.Imam ruter HG510 i silne probleme da uskladim racunar i televiziju ,jer moram da razvlacim kablove po stanu.Nisu hteli da mi daju HG520 zbog administrativnih problema.Sami su mi preporucili da pokvarim HG510 ,pa da mi zamene.Ima li neko ideju kako to da uradim elegantno a da mi ne naplate stetu.

Ma samo reci da ti ne radi, ne moraš uopšte da ga kvariš...
a i nije fer...tako sam ja zamenio moj...

Dobio sam danas iptv i sad bi da koristim samo jedan daljinski ali ne znam koji trocifreni kod da stavim za Samsung 40650 zna li neko mozda ?

odma proradilo hvala ti puno :banana:

Nazad
Vrh Dno