Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

svakako telekom vishe nema 520, tako da...budite srecjni da vam radi ruter...nemaju chime da ga zamene ako vam crkne...ima tema o tome....

Ja sam dobio HG520 prilikom uvodjenja IPTV-a a pre toga sam trazio da mi zamene MT882 za ovaj sa WiFi ali su me "ljubazno" skinuli u stilu "i deda bi sine, ali ne moze". Kontam ja da je taj Telekom banda birokratska i da cemo pre svi roditi mecku nego sto ce oni nesto spontano i korisno uraditi! Onda ce jedina sansa biti, ako dodje taj stb sa hdmi-jem i podrskom za hdtv, da prijavim da je stb neispravan. Bummer...

kada uvrste (pocetkom januara 2010) u ponudu HD kanale (bice ih oko 4-5), uz taj HD paket kanala menjaju vam i STB za podrsku za HD... uveliko se testira rad 2 STBa na jednom ruteru, ali trenutno nemaju dovoljno STBova da puste u ponudu... a kada izadje HD nece moci 2 HD STBa da se koriste jer za HD kanale je potreban protok od 9Mbps...

Kod mene je maximum linije 31mbit ( ovaj u telekomu tako rece) znaci teoretski bih mogao da uzmem 3 HD STB-a. E sad koliko je to realan protok, SNR ...

kada uvrste (pocetkom januara 2010) u ponudu HD kanale (bice ih oko 4-5), uz taj HD paket kanala menjaju vam i STB za podrsku za HD... uveliko se testira rad 2 STBa na jednom ruteru, ali trenutno nemaju dovoljno STBova da puste u ponudu... a kada izadje HD nece moci 2 HD STBa da se koriste jer za HD kanale je potreban protok od 9Mbps...

Iz tvojih usta u telekomove usi...:)
Inace svidja mi se iptv!Malo iritira prebacivanje (pogotovo kada se prati vise utakmica) ali ostalo je super!Kvalitet slike u odnosu na klasicnu kablovsku (puj,puj,ne ponovilo se :) ) je kao nebo i zemlja (doduse nisam video D3 uzivo) ! A dabome da ima mesta napretku!

Problem sa seckanjem i zamrzavanjem sam resio pre 10ak dana...problem je nestao bukvalno onog trenutka kada sam resetovao ruter preko onog uvucenog dugmenceta pored dzeka za struju na HG520s (mora cackalicom da se resetuje). Time je ruter vracen na fabricka setovanja, cime je izabrana modulacija za adsl2+ i pogorsan ping, ali sam i to resio time sto sam stavio modulaciju na g.dmt, tako je sada sve ok.
Posle je jedino trebalo otvoriti port za torent, ali to nije problem.
Cisto ako ima neko problema sa seckanjem i zamrzavanjem,neka proba sa tim resetovanjem.

Iz tvojih usta u telekomove usi...:)
Inace svidja mi se iptv!Malo iritira prebacivanje (pogotovo kada se prati vise utakmica) ali ostalo je super!Kvalitet slike u odnosu na klasicnu kablovsku (puj,puj,ne ponovilo se :) ) je kao nebo i zemlja (doduse nisam video D3 uzivo) ! A dabome da ima mesta napretku!

to sam cuo danas u telekomu od ljudi koji rade to :) videcemo...

E ovako mali info iz Telekoma :)

Plan je bio da se krene za dva tv-a od 1.6. medjutim to je pomereno za jesen. Najavljeno je da se nece davati novi set-up boxovi nego da ce se dobijati jos jedan dodatni i on ce se placati dodatnih 250dinara zbog moguce kradje tj davanja komsija. E sad, covek iz telekoma mi rece da je velika verovatnoca da ce se to promeniti jer planiraju jos neke nove usluge i nece se placati nista.

A to sve je pomereno zbog toga sto je telekom raskinuo ugovor sa Huaewi i sklapa ugovor sa Intracom-om, zato nema ni novih routera.

Poslednja izmena:
E ovako mali info iz Telekoma :)

Plan je bio da se krene za dva tv-a od 1.6. medjutim to je pomereno za jesen. Najavljeno je da se nece davati novi set-up boxovi nego da ce se dobijati jos jedan dodatni i on ce se placati dodatnih 250dinara zbog moguce kradje tj davanja komsija. E sad, covek iz telekoma mi rece da je velika verovatnoca da ce se to promeniti jer planiraju jos neke nove usluge i nece se placati nista.

A to sve je pomereno zbog toga sto je telekom raskinuo ugovor sa Huaewi i sklapa ugovor sa Intracom-om, zato nema ni novih routera.

Ovo meni mirise na haos! Sad kad odjednom havajci postanu nekompatibilni sa novim stb ovima i obratno, a tih 250 preraste u jedno 2500 din! Muti telekom nesto!

Poslednja izmena:
@Pavle
Aj leba ti iz kog budzaka vatas te informacije ?!
Intracom je projektovao ceo sistem Telekomovog IPTV u Srbiji a i dalje rade na odrzavanjima koliko sam ja upoznat. E sad, da li su raskinuli ugovor sa Huawei to nisam siguran. Ne vidim zasto bi se ogranicavali na jednom tipu opreme!? Po meni su napravili najveci ***** izborom codeca. Koriste veci deo kapaciteta linkova bez potrebe.
Standarno emitovanje kanala skida 4-6 Mbps sa MPEG2.
Znaci, trose recimo za 100 kanala 0.6-0.7 Gbps. Ovo je stalan protok jer se kanali istovremeno emituju iz glavnog distributivnog centra do centrala odakle se rutira dalje do korisnika. Protok se ne menja povecanjem broja korisnika vec povecanjam broja kanala.
Mda, istovremeno imamo potencijalni problem sa VoD servisom.
Svaki korisnik u razlicitom intervalu vuce drugu emisiju ili film putem VoD (povlaci brzinom 6Mbps). Ne znam koliko trenutno imaju korisnika i koliko korisnici koriste rentiranja i snimanja emisija.Ali, recimo da 400 korisnika na jednoj okosnici mreze gledaju video sadrzaje putem VoD, koristice sa trenutnim codecom 2.4 Gbps! :wall:
Zasto se ne prebace na H.264 i imace do 3x manje opterecenje backebone linkova.
Nisam siguran koliko ce sama infrastruktura moci da istrpi tolika opterecenja!?
H.264 Codecom ce 400 korisnika koristiti 0.8 Gbps

Jedan od direktora odseka za IPTV i ADSL u Sapcu mi je rekao u petak... Tako su njemu rekli i za opremu i za sve.

Poslednja izmena:
Koliko se ja secam prethodne diskusije, telekom sve salje u mpeg4 kodeku i bitrate je do nekih 3mbps.

pa zato onda prebacivanje kanala traje toliko, T-Com koristi min 9Mbps za SD i min 16Mbps za HD a koliko sam ja video na maxtv-u prebacivanje je momentalno plus što baš nikad ne dolazi do pixelizacije

Ljudima se definitivno ne moze ugoditi. Angelos se buni sto je mpeg2, a ne mpeg4, a onda kada ja kazem da mislim da je mpeg4 nadje neko da se buni sto nije mpeg2.

I odkud ti to da T-Com koristi min 9mbps? DVD koji je mpeg2 je do 7-8mbps, a prakticno uvek mnogo manje. A i nesto sumnjam da to ima veze sa brzinom prebacivanja.

obicni kanali vuku 2.5-3Mbps, a HD 9Mbps, tako mi je rekao jedan lik iz telekoma kad sam radio maturski rad na temu "IPTV" ...

Ljudima se definitivno ne moze ugoditi. Angelos se buni sto je mpeg2, a ne mpeg4, a onda kada ja kazem da mislim da je mpeg4 nadje neko da se buni sto nije mpeg2.

I odkud ti to da T-Com koristi min 9mbps? DVD koji je mpeg2 je do 7-8mbps, a prakticno uvek mnogo manje. A i nesto sumnjam da to ima veze sa brzinom prebacivanja.

Iz VIDI časopisa u kojem su upoređivali MaxTV, Opti.TV i AmisTV - sličnosti i razlike.
*** to što oni imaju odvojeno 9mbps za SD ne znači da i iskorišćavaju svih 9, ali znači da su gledaoci sigurni da ne može nikakav problem sa prijemom da se desi.
a to što naši rade sve preko qurca i kineskog krsha vidi se samo - ne mora ni da se komentariše.

Za HD ima smisla da koriste 16mbps, ali sto bi koristili onda 9 za 5x manju rezoluciju (pod pretpostavkom da je ista ili slicna kompresija). Moguce je da se tih 9mbps koristi za vise televizora, a da su ovi iz VIDIa lose preneli. I citao sam pre nekih pola godine neke komentare korisnika MaxTVa koji kazu da je kod njih kod dobrog dela korisnika pikselizacija nepodnosljiva.

I nisi rekao zasto mislis da kompresija ili bitrate imaju veze sa brzinom prebacivanja?

pa to za kompresiju i bitrate nemam pojma ali sam prepostavio - veće je bolje. šta znam, koristio sam tamo max nedelju dana, inače u jednom malo većem selu (3000 stanovnika, ali nemaju status grada) i prebacivanje kanala mi je bilo kao na totalu, takođe nikad nije bilo pixelizacije u bilo koje doba dana ili noći ( :) ) .
pošto imaju podršku za više televizora onda je sigurno zbog toga, ovi su napisali da je 9mbps obezbeđeno za SD, to znači da bi moglo na još dva da se gleda valjda. kod njih je h.264 odnedavno, pošto su malo "vežbali" pred dolazak konkurencije. međutim koliko sam video konkurencija (uglavnom desetostruko manje firme) ih je prešišala i to žešće, pošto koriste napredniju infrastrukturu a ujedno su dobro smanjili cene.
*** tržište o kojem mi možemo samo da sanjamo

Ima li kakve informacije o ruterima, kada će se pojaviti i koji će se pojaviti?
Pre 20ak dana mi je odobren zahtev za IPTV, "samo" im fali rutera

Evo sad su me zvali iz poslovnice i rekli da im je stigao ruter i da dodjem da preuzmem :smash:
I ja bi kao sad trebalo da budem srećan zato što ih molim da im dam pare.
Od 12. avgusta :mad:

jel jos uvek varijanta na 1 TV ili su monopolisti nesto uradili da ponude nesto civilozovano (min 2 TV) ?

Zlo i naopako.

Dobio sam ruter HG520s i standardni monopolisticki STB za 1TV.
To je zlo, a naopako je sto su mi ruter dali u mts kesi zaheftanoj sa gornje strane.
I tek kad sam dosao kuci, video sam da su 'zaboravili' da ubace spliter u kesu :S: :mad:.

eeeee Srbistane, Srbistane :wall::wall::wall:

necu iz principa uzimati IPTV dokle god je to "sisanje ovaca" i budalastina tipa IPTV za 1 TV ???
Koje normalno domacinstvo ima 1 TV u kuci ?
Ili svi ukucani trebaju da gledaju isti program ?
I jos hoce ovo da predstave kao "vr' teknologije" koju nam pruzaju :smackbum:

beee....be--e--e----e----:hump:

Ako ne uvedu neke dobre kanale uskoro i omoguce prikljuchivanje vishe televizora, prebacicu se na SBB, jer ce ih sprovesti do kraja novembra u moju ulicu, koliko sam razumeo.

Poslednja izmena:
Ja sam danas prikljucio IPTV i ugovoru pise da u ovom promotivnom periodu od 30 dana su dostupni svi kanali.Kod mene za Hustler i Spice trazi PIN kod.Kako je kod vas?

eeeee Srbistane, Srbistane :wall::wall::wall:

necu iz principa uzimati IPTV dokle god je to "sisanje ovaca" i budalastina tipa IPTV za 1 TV ???
Koje normalno domacinstvo ima 1 TV u kuci ?
Ili svi ukucani trebaju da gledaju isti program ?
I jos hoce ovo da predstave kao "vr' teknologije" koju nam pruzaju :smackbum:

beee....be--e--e----e----:hump:

ako je to sto chekas, nachekaces se
naime, IPTV vuchevec koliko vushe, ti ako hoces da imas 4 STB za 4 TV, em sto ces da platic neznam koliko ali mnogo nego sto ce ti trebati konekcija 4 x 1 IPTV

e sad mozzess be --e---e

Ja sam danas prikljucio IPTV i ugovoru pise da u ovom promotivnom periodu od 30 dana su dostupni svi kanali.Kod mene za Hustler i Spice trazi PIN kod.Kako je kod vas?

PIN za roditeljsku kontrolu je po defaultu aktiviran za dorcel, spice i hustler iz ociglednih razloga. On ti je po defaultu 1234. Mozes da ga iskljucis iz Menu>Upravljanje nalogom> Racun> PIN sa roditeljsku kontrolu. Moras da stavis novi PIN (moze opet da bude 1234), ukucas lozinku kojom se logujes na welcome screenu, stavis uzrast R18 i kod Aktivirati pin za kontrolu stavis Ne, i nece ti vise traziti.

Vrh Dno