Nemam pojma, sve smo radili kod ortaka, probali sve na stolu, dodali smo i gumicu na onu rupicu na TRUE, pritegli ga dobro, malo OC-ovali, sve proslo OK. Kad sam dosao kuci upali se komp, ATI zavija na 100% fan, posle par gasenja krenuo je sa pali-gasi, na svake 3 sekunde.... Pomislio sam da je grafa riknula, danas probao kod ortaka, nije, tamo radi, plocha nova, CPU star, napajanje 750W nema mu ni mesec dana..... Sutra je trenutak istine, ili je CPU ili plocha, ramisljao sam da nismo previshe zategli TRUE pa u transportu bio neki kurshlus
....
Zasto li se ljudi petljate bespotrebno kad' taj kuler nema razloga da se pipa, on u startu smanji temperaturu za 20c, i vi sada 'ajde sto deljete kuler, nego deljete i procesor da bi smanjili umesto za 20c, za 23c??? Opet se cudim ko li posle od vas kupuje te osmirglane procesore, taj je lud...
Sta ce vam sve to, drzi lepo i ovako ?
Zashto? Shta fali tom procesoru?
Verovatno garancija???
Ne znam, verovatno mnogo raznih komponenti? Ali pravo da ti kazem bez garancije se kupuju tastatura ili mis polovni, a procesor i dalje ne shvatam te ljude, pa procesor moze sam od sebe da crkne sledeceg dana, mislim dobro je za vas sto ima tih likova sto kupuju robu bez garancije.
Nemam trenutno net na kompu gde mi je IFX (ovo cukam sa burazerovog, moram tek da namestam wireless), a mrzi me da se drndam sa flesicem i prebacivanjem slika (iako nije neki veliki posao, realnoAjde baci jedan skrinsot Cpuz,Realtemp/Coretemp,makar pola sata small FFTs,pa da vidimo na delu taj Inferno![]()
Nemam trenutno net na kompu gde mi je IFX (ovo cukam sa burazerovog, moram tek da namestam wireless), a mrzi me da se drndam sa flesicem i prebacivanjem slika (iako nije neki veliki posao, realno), pa ces morati da mi verujes na rec
Na 4 giga okruglo (nesto experimentisem ovih dana, pa se drzim te frekvencije), 1.25V u biosu / 1.232 realno, CPU-Z ocitavanje, Smal FFT's nakon 14 sati (ne priznajem te polusatne testove :d) max temp vidjena iz Real Temp-a je 55 stepeni, dok je u Core Temp-u 5 stepeni visa, tj. 60. To je sa dva fana, u push/pull konfiguraciji (sa jednim fanom je temp visa 3 stepena), s tim sto su dve Noctue S12 u pitanju, na po ~1200RPM. U sobi prilicno toplo, bas su lepo ugrejali ovih dana
Na 4300MHz, Vcore je 1.35V, sto mu daje 1.336V po CPU-Z-u, i temperatura je nakon 13 sati za tacno 10 stepeni visa, tj. 65 (Real Temp), odnosno 70 (Core Temp). Taman u Intelovim granicama.
Licno, mislim da bi ovo trebalo da bude nesto nize, misljenja sam da nije bas najbolje nalegao (i inace mi se uopste ne dopada sistem montaze, TRUE ima bolji), a cooler, kao ni sam CPU, nisu lapovani (a ovaj IFX bas i nema neku sjajnu bazu).
Na 4 giga okruglo (nesto experimentisem ovih dana, pa se drzim te frekvencije), 1.25V u biosu / 1.232 realno, CPU-Z ocitavanje, Smal FFT's nakon 14 sati (ne priznajem te polusatne testove :d) max temp vidjena iz Real Temp-a je 55 stepeni, dok je u Core Temp-u 5 stepeni visa, tj. 60.
Koliko je efektivan. Da li smanjuje tenziju na samoj ploci?
Odradiću ovo sigurno![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari