Šta je novo?

TRUE lapping...

Nemam pojma, sve smo radili kod ortaka, probali sve na stolu, dodali smo i gumicu na onu rupicu na TRUE, pritegli ga dobro, malo OC-ovali, sve proslo OK. Kad sam dosao kuci upali se komp, ATI zavija na 100% fan, posle par gasenja krenuo je sa pali-gasi, na svake 3 sekunde.... Pomislio sam da je grafa riknula, danas probao kod ortaka, nije, tamo radi, plocha nova, CPU star :D, napajanje 750W nema mu ni mesec dana..... Sutra je trenutak istine, ili je CPU ili plocha, ramisljao sam da nismo previshe zategli TRUE pa u transportu bio neki kurshlus :D....

Poslednja izmena:
Moguce je da ste ga preterano pritegli tom gumicom. :S:

tesko. ja sam odradio washer mod, stavio metalnu podlosku izmedju baze i onih makaza da bolje stegne (otprilike 2-3mm debljine sa rupom na sredini) sto je sigurno jace od gumice.

Sta ce vam sve to, drzi lepo i ovako ?

Nemam pojma, sve smo radili kod ortaka, probali sve na stolu, dodali smo i gumicu na onu rupicu na TRUE, pritegli ga dobro, malo OC-ovali, sve proslo OK. Kad sam dosao kuci upali se komp, ATI zavija na 100% fan, posle par gasenja krenuo je sa pali-gasi, na svake 3 sekunde.... Pomislio sam da je grafa riknula, danas probao kod ortaka, nije, tamo radi, plocha nova, CPU star :D, napajanje 750W nema mu ni mesec dana..... Sutra je trenutak istine, ili je CPU ili plocha, ramisljao sam da nismo previshe zategli TRUE pa u transportu bio neki kurshlus :D....

Zasto li se ljudi petljate bespotrebno kad' taj kuler nema razloga da se pipa, on u startu smanji temperaturu za 20c, i vi sada 'ajde sto deljete kuler, nego deljete i procesor da bi smanjili umesto za 20c, za 23c??? Opet se cudim ko li posle od vas kupuje te osmirglane procesore, taj je lud...

Poslednja izmena:
Sta ce vam sve to, drzi lepo i ovako ?
1283truecompareqxlz9.png

lm, kao sto sam vec rekao dobio sam 8-10C nize temperature nakon ravnjanja baze, sto ne da je dobro nego fenomenalno.... Slozio bih se sa illidano-om, nema shanse da je pretezanje kulera doprinelo mom kvaru, koliko sam chitao po netu, ne postoji nachin da se pretegne TRUE, jednostavno ima takav mehanizam sa njegovim shrafovima....

@ Pike

Da smo ga pretegli umro bi na mestu :d, ali kao sto vec rekoh, kod drugara je radio bez problema, problemi su nastali kad sam stigao kuci... :)

Poslednja izmena:
Ma ocu ja, nece on, nemo' da mi stajesh na muku. :d
Ma plocha izgleda otishla na R.I.S. (rest in service) :D

Ma znam da nema veze sa lapp-ovanjem, al' je kvar nastao u danu kad sam otishao da lapp-ujem. :)
Ma probao sam 5x sve zive varijante, nema shanse da se probudi, TRUE ne moze da se pretegne, tako da mislim da nisu osteceni pinovi ili bilo shta drugo, zagledao sam plochu, sve je OK.
Sutra ide na test sve samo na drugoj plochi, pa cemo videti. Verovatno je Asus riknuo, ako je tako bice mi drago, taman da se vratim na DFI, 'bem ti 'vake ploche, nije radila ni metar dana. :D

Ne znam, verovatno mnogo raznih komponenti? Ali pravo da ti kazem bez garancije se kupuju tastatura ili mis polovni, a procesor i dalje ne shvatam te ljude, pa procesor moze sam od sebe da crkne sledeceg dana, mislim dobro je za vas sto ima tih likova sto kupuju robu bez garancije.

Ne znam, verovatno mnogo raznih komponenti? Ali pravo da ti kazem bez garancije se kupuju tastatura ili mis polovni, a procesor i dalje ne shvatam te ljude, pa procesor moze sam od sebe da crkne sledeceg dana, mislim dobro je za vas sto ima tih likova sto kupuju robu bez garancije.

Pa može procesor da crkne sledeći dan ali neće :D (99,99%) Ali pošto se procesori ( i ostale komponente) bez garancije obično prodaju malo jeftinije nego sa, to dobro dođe onima koji bi da kupe nešto jeftinije i "riskiraju" ;). Evo i moj proc trenutno je bez garancije ali se nešto ne brinem da će mu se nešto desiti.

Naravno sve ovo ne znači da ne volim da imam garanciju, ali volim i da kupim jeftinije. :)

Ajde baci jedan skrinsot Cpuz,Realtemp/Coretemp,makar pola sata small FFTs,pa da vidimo na delu taj Inferno ;)
Nemam trenutno net na kompu gde mi je IFX (ovo cukam sa burazerovog, moram tek da namestam wireless), a mrzi me da se drndam sa flesicem i prebacivanjem slika (iako nije neki veliki posao, realno :)), pa ces morati da mi verujes na rec :)

Na 4 giga okruglo (nesto experimentisem ovih dana, pa se drzim te frekvencije), 1.25V u biosu / 1.232 realno, CPU-Z ocitavanje, Smal FFT's nakon 14 sati (ne priznajem te polusatne testove :d) max temp vidjena iz Real Temp-a je 55 stepeni, dok je u Core Temp-u 5 stepeni visa, tj. 60. To je sa dva fana, u push/pull konfiguraciji (sa jednim fanom je temp visa 3 stepena), s tim sto su dve Noctue S12 u pitanju, na po ~1200RPM. U sobi prilicno toplo, bas su lepo ugrejali ovih dana :)
Na 4300MHz, Vcore je 1.35V, sto mu daje 1.336V po CPU-Z-u, i temperatura je nakon 13 sati za tacno 10 stepeni visa, tj. 65 (Real Temp), odnosno 70 (Core Temp). Taman u Intelovim granicama.

Licno, mislim da bi ovo trebalo da bude nesto nize, misljenja sam da nije bas najbolje nalegao (i inace mi se uopste ne dopada sistem montaze, TRUE ima bolji), a cooler, kao ni sam CPU, nisu lapovani (a ovaj IFX bas i nema neku sjajnu bazu).

Nemam trenutno net na kompu gde mi je IFX (ovo cukam sa burazerovog, moram tek da namestam wireless), a mrzi me da se drndam sa flesicem i prebacivanjem slika (iako nije neki veliki posao, realno :)), pa ces morati da mi verujes na rec :)

Na 4 giga okruglo (nesto experimentisem ovih dana, pa se drzim te frekvencije), 1.25V u biosu / 1.232 realno, CPU-Z ocitavanje, Smal FFT's nakon 14 sati (ne priznajem te polusatne testove :d) max temp vidjena iz Real Temp-a je 55 stepeni, dok je u Core Temp-u 5 stepeni visa, tj. 60. To je sa dva fana, u push/pull konfiguraciji (sa jednim fanom je temp visa 3 stepena), s tim sto su dve Noctue S12 u pitanju, na po ~1200RPM. U sobi prilicno toplo, bas su lepo ugrejali ovih dana :)
Na 4300MHz, Vcore je 1.35V, sto mu daje 1.336V po CPU-Z-u, i temperatura je nakon 13 sati za tacno 10 stepeni visa, tj. 65 (Real Temp), odnosno 70 (Core Temp). Taman u Intelovim granicama.

Licno, mislim da bi ovo trebalo da bude nesto nize, misljenja sam da nije bas najbolje nalegao (i inace mi se uopste ne dopada sistem montaze, TRUE ima bolji), a cooler, kao ni sam CPU, nisu lapovani (a ovaj IFX bas i nema neku sjajnu bazu).

Ma verujem ti ;)...nego ja planiram da uzmem neki bolji kuler od CoolerMaster TX kojeg imam,pa pratim slicne procesore i temperature sa razlicitim kulerima ,ali izgleda da je sve to jedna velika sminka:S: (5c razlike u najboljem slucaju) ... koliko vidim i dalje je najbitnije kakav primerak procosora ti zapadne/izaberes,tj koliko se greje.
Ma na kraju cu uzeti vendettu 2 pa cemo da vidimo kako 'ladi:d:p

Prilozi

• 5h.jpg
    5h.jpg
    443.6 KB · Pregleda: 63
Na 4 giga okruglo (nesto experimentisem ovih dana, pa se drzim te frekvencije), 1.25V u biosu / 1.232 realno, CPU-Z ocitavanje, Smal FFT's nakon 14 sati (ne priznajem te polusatne testove :d) max temp vidjena iz Real Temp-a je 55 stepeni, dok je u Core Temp-u 5 stepeni visa, tj. 60.

To je potpuno realno, ako ti je malo toplije u sobi kao što kažeš :)

uz te temp trebas priloziti temp sistema, da bi se mogao doneti valjan zakljucak
ifx bukvalno vapi za lappingom :d

washer mod

truewasherhn3.jpg

truemounted3vi3.jpg

Koliko je efektivan. Da li smanjuje tenziju na samoj ploci?

pa pogotovo kada izravnas IHS i bazu TRUE smirglanjem se stanje oba.
ovim dobro pritisnes bazu na procesor, nisam primetio da nesto fali ploci :)

evo sada je u sobi toplo, u majici sam kratkih rukava

Sto to nisi pustio minimalno 1h pa da vidis kakve su temperature..
Posle 30 Min tek krece pravi CPU test tako da je ovo i vise nego nedovoljno da bi se polemisalo o pravoj temperaturi..
U svakom slucaju je odlicno ali pozabavi se malo detaljnije sa Prime-om!
Moze li ta zvercica da ide jos preko?Jesi li probao?

Poslednja izmena:
islo je mnogo vise od 1h, ali se nije maklo sa 49 C (ode mozda jedno jezgro 50 pa padne na 48, ali na kratko)

nisam mnogo klokovao, ovo je 24/7 rock stable za 24/7 full load

Poslednja izmena:
Koliko je efektivan. Da li smanjuje tenziju na samoj ploci?

Dosta :) ja sam to radio na mom TRUE i kod mene razlika u loadu je bila oko 2 3c a on je bio ne lapovan tj nije stigao jer sam ga imao samo 2 nedelje posle toga sam uzeo vodeno :(

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno