Šta je novo?

Transformers 2007

Aj ako ti nije problem i ako ne zaboravis obavesti me! OK? Hvala :)
Evo da ti dojavim, tek sad se setih, a DVDRip (da, da, DVDRip :smoke: ... nije bilo ni R5 ni Screener izdanja, otud i toliko cekanje) je aktuelan vec par dana... ako slucajno nisi i sam video :)

2 CD-a, ima ga po sajtovima, torrentima... navali ;)

Poslednja izmena:
Gledao sam u Domu sidikata, super efekti, shuplja pricha, The American Way - all the way, shta da se radi, mnogo su bre napaceni...

Skroz tacno, gledo sam na onom imax3d il kako se zvase i brate preterase... Ubi kolji seci, a prica ko da su u zabavistu pisali, i to ne jedno dete nego uzeli delove od vise njih, nasumicno...zlo...

DVDRip je sve samo ne dvdrip. Moze da pise sta oce ali ono je jedva i screener. Kocki od kompresije na sve strane, ko da je radjen winavi video converterom....

DVDRip je sve samo ne dvdrip. Moze da pise sta oce ali ono je jedva i screener. Kocki od kompresije na sve strane, ko da je radjen winavi video converterom....

I meni se cini, krenuo sam da skidam ali sam odustao na osnovu shotova, nekako su mi muljavi. Izgleda da sam dobro procenio.

Pa slika je dosta bolja od one prethodne verije. Najbolje moze da se vidi kakva je slika na osnovu sample fajla. Shot kod divx-a svakako nije merodavan posto jedan frejm ne moze da bude dovoljno ostar, dok kod reprodukcije izgleda dosta cistije. Samo sto ovo ipak nije dvd rip. Ime mog fajla kaze TS. Po meni je najbolje sacekati valjda 16. oktobar za kada su najavili valjda izlazak 1080p Bluray ili HD DVD, ne znam tacno kog izdanja.

Film mi je ekstra, i jos samo da docekam HD rip, iiiiiii....sjuper :)
Ovaj aktuelni DVD rip upravo skidam...jeste kvalitet losiji, al nek se nadje...

Poslednja izmena:
Meni se uchinilo da DVD najavishe za decembar?

Jbmlga, pojavio se DvdRip pre neki dan...kvalitet je kao sto rekose, malo ispod nivoa...
Ide na 2 Cd-a.

Meni samo nije jasno,ako je neko nabavio DVD i hteo da uradi dvd rip,zasto bi uradio loseg kvaliteta?:trust: Ili namerno,ili bi trebao da bude tezak slepac i retard pa da ga sto pre iskomresuje i okaci film na net da ga neko ne pretekne??? :d:d:d:wall:

Meni samo nije jasno,ako je neko nabavio DVD i hteo da uradi dvd rip,zasto bi uradio loseg kvaliteta?:trust: Ili namerno,ili bi trebao da bude tezak slepac i retard pa da ga sto pre iskomresuje i okaci film na net da ga neko ne pretekne??? :d:d:d:wall:

Bas zato ;)

I meni se cini, krenuo sam da skidam ali sam odustao na osnovu shotova, nekako su mi muljavi. Izgleda da sam dobro procenio.

Pa slika je dosta bolja od one prethodne verije. Najbolje moze da se vidi kakva je slika na osnovu sample fajla. Shot kod divx-a svakako nije merodavan posto jedan frejm ne moze da bude dovoljno ostar, dok kod reprodukcije izgleda dosta cistije. Samo sto ovo ipak nije dvd rip. Ime mog fajla kaze TS. Po meni je najbolje sacekati valjda 16. oktobar za kada su najavili valjda izlazak 1080p Bluray ili HD DVD, ne znam tacno kog izdanja.
Cek' bre, polako... jel' vi to mene zezate?

Prvo i prvo, nakon prvobitnog FLAiTE-ovog release-a, vidim da se pojavio i drugi release, Xcunka (?) (mada mi to malo sumnjivo, pominje se nesto "latino.ingles" u nazivu fajlova :trust:)... znaci, mozda moze i da se bira.
Sto se pak shotova tice, meni deluju sasvim OK. Evo primera za jedan:

623zxvr.jpg

Da napomenem da jos nisam skinuo, tako da ne mogu da tvrdim da li je slika zaista kakva treba da bude (za jedan DVDRip)... ali, i da bude screener (DVDscr), to je super, jer je ionako isti ili bar jako slican kvalitet slike kao i DVDRip.
(gx-x, nadam se da si mislio na ovakav screener, a ne onaj sa VHS-a)
Anyway, na osnovu onih shot-ova sto videh, ja cu ovo da skidam.

P.S. Sto se tice onog TS izdanja koje je bandovic pomenuo - mislim da gresis, jedini TS koji je do sada izasao je release 20th-a, koji je prilicno mator BTW.
I slika mu je ocajna, tako da ovo sto se sad pojavilo definitivno nema veze sa tim.

Verovali ili ne procitao sam ceo thread od pocetka. :)

Imam da kazem nekoliko stvari.

1. Totalno sam sentimentalan sto se tice "prve postave" u bilo kom obliku i za bilo koji medij ( crtani, film, serija ). Samim tim ocekivao sam da nista nece dirati. A i nadao sam se, bez obzira na sve da ce zadrzati stari look zato sto bi to bilo cool. Vise volim crvenog cetvrtastog Optimusa prajma nego ovog novog. Ili je mozda Opti bio kod Xzibita na Pimp my ride. :D

2. nex999 mogao bi da posudis komsiji da vidi taj film, ne? :)

3. Die Hard je trebao da stane kod trojke. Dzeremi Ajrons je ubedljivo najbolji "savremeni" terorista\kriminalac.

4. Da li postoji sansa da neko ima stare epizode koje su isle na RTB ( RTS ), sinhronizovane. Mi smo imali killer sinhronizaciju na RTBu, tj. RTSu. Setite se Miki Mausa. :)
Ovo novo ne vredi ni 2 centa.

TS je uvek bioskopski snimak.

@CAR:

odgledao sam film, u sustini je ok snimak, ali ima kockica i malo je vece kompresije (naspram recimo die harda, ghostrider-a i inace ok DVDrip-ova). I meni je sample delvao ok, medjutim ipak je malo mutnjikavo za DVD rip. Kod drugara na 22" wide-u se definitivno primecuje losiji kvalitet naspram ostalih group release DVD ripova.

PS. Imam FLAiTE izdanje...

Poslednja izmena:
Film je krš. Nema nikakve veze sa Transformersima, ni po priči ni po likovima. Koji su očajni, BTW. Užas.

Meni se uchinilo da DVD najavishe za decembar?
DVD-evi holivudskih filmova koji ne zarade očekivanu sumu (i kada zarade mnogo, producenti su možda očekivali više) izađu u prva tri meseca nakon premijere filma. Filmovi koji dosta zarade (i zarađuju i dalje) - njihovi DVD-evi izlaze nakon šest do osam meseci od premijere.

Poslednja izmena:
Verovali ili ne procitao sam ceo thread od pocetka. :)
2. nex999 mogao bi da posudis komsiji da vidi taj film, ne? :)

2. :D Ako te zanima filmitj, kontaktiraj me na PM za dogovor....
Ali film prosledjujem samo ljubiteljima! :p Nem'o da mi pricate "joooj sto ne izgledaju k'o nekad" ... "auuu, sto je komercijala" ... "ovaj ili onaj su ruzni"
Film je bre kewa. :banana:

@CAR:

odgledao sam film, u sustini je ok snimak, ali ima kockica i malo je vece kompresije (naspram recimo die harda, ghostrider-a i inace ok DVDrip-ova). I meni je sample delvao ok, medjutim ipak je malo mutnjikavo za DVD rip. Kod drugara na 22" wide-u se definitivno primecuje losiji kvalitet naspram ostalih group release DVD ripova.

PS. Imam FLAiTE izdanje...
Aha... OK ako je tako, tebi verujem :) (jedino! :d)

Pa nista, skinucu i sam, nije mi neki problem, pa cu vec i licno da se uverim... a i nemam 22, vec samo 20" monitor, bice bolje kod mene :d
Pa ako vec ne bude valjao - cekacu neki bolji release.

TS je uvek bioskopski snimak.
Tacno tako. Samo sa boljim zvukom od klasicne kamere.
Cak stavise, kada je rec konkretno o ovom filmu i njegovom TS izdanju, u drugom delu filma se moze videti kako neko iz publike ustaje (verovatno ide da piša :d)

Poslednja izmena:
2. :D Ako te zanima filmitj, kontaktiraj me na PM za dogovor....
Ali film prosledjujem samo ljubiteljima! :p Nem'o da mi pricate "joooj sto ne izgledaju k'o nekad" ... "auuu, sto je komercijala" ... "ovaj ili onaj su ruzni"
Film je bre kewa. :banana:

Hehe... Onda nista. Sacekacu da uzmem od Djola Pirata iz Videografa. :)

nemojmo samo opet o ukusima molim vas :) Meni je film skroz ok za takav tip filma. Ciljan je za sve uzraste, pa i one najmladje. Prica je svakako dublja od supermen price pa se ne secam da su ljudi vikali za supermena da je $hit, ili je to mozda zato sto smo svi bili mnogoo mladji :p

PS. CAR-e, jesam li bio u pravu za kvalitet ?

Poslednja izmena:
Sorry na offtopic-u

4. Da li postoji sansa da neko ima stare epizode koje su isle na RTB ( RTS ), sinhronizovane. Mi smo imali killer sinhronizaciju na RTBu, tj. RTSu. Ovo novo ne vredi ni 2 centa.

Prosetaj do www.crtaci.org , tamo se okuplja ekipa koja sa kucnih VHS snimaka skida tonske zapise, lepimo ih na video DVDrip-ove i kao takve delimo naciji :). Trenutno download sekcija nije u funkciji ali treba da proradi vrlo uskoro. Za sada smo odradili svih 65 sinhronizovanih epizoda Nindza Kornjaca koje je radila ekipa sa RTB-a (Nikola Simic, Djuza Stoiljkovic, Ljubisa Bacic, Nada Blam) To moze da se skine (12GB). Od Transformersa su odradjene za sada epizode:

-Zavadi pa vladaj
-S.O.S Dinoboti
-Rat Dinobota
-Vatra na nebu
-Vatrena planeta
-Sudnji dan prvi deo
-Sukob metalnih ratnika
-Imobilizator
-Trka Autobota
-Jezgro
-Grad od celika
-Autoboti napadaju
-Dan masina
-Izdajica
-Sindrom Insektikona
-Optimusov dvojnik
-Atlantida postoji

Ocekuju se:
-Girs se promenio
-Sudnji dan 2. deo
-Sudnji dan 3. deo
-Odbrojavanje pred unistenje
-Najezda Insektikona

Svi koji imaju nesto od snimaka iz detinjstva su pozvani da se ukljuce u projekat. Epizode se uglavnom rade sa dualnim audio zapisom, znaci ko ne voli sinhronizovano mocice da gleda i u originalu.

Znam da nema veze sa filmom Transformersi 2007,ali sam morao da uputim coveka. Pozdrav.

nemojmo samo opet o ukusima molim vas :) Meni je film skroz ok za takav tip filma. Ciljan je za sve uzraste, pa i one najmladje. Prica je svakako dublja od supermen price pa se ne secam da su ljudi vikali za supermena da je $hit, ili je to mozda zato sto smo svi bili mnogoo mladji :p
Ako nećemo o ukusima onda ni ti ne možeš da kažeš da ti je film O.K. Onda ceo thread može da se obriše (ili 90% threada). Svaki film koji je pravljen po/prema stripu u zadnjoj deceniji, u holivudskoj laboratoriji, je sakaćenje tradicionalnih vrednosti tih stripova.

Takođe, ako govorimo o "Supermenu" Richarda Donnera iz 1978. godine, to je bio jedan od prvih super-hero filmova... Danas možemo da govorimo da su takvi filmovi trash ("Spiderman", "Transformers"...) jer su stereotip i prežvakavanje nekadašnjih "vrednosti" i promocija novih tehnologija a sve to zarad punjenja budžeta od strane gledalaca kojima filmski ukus nije jača strana... Svaki film treba da vrati novac i zaradi više od vraćenog ali, i bez obzira na biznis, neki režiseri i producenti uspevaju da naprave remek dela.

@bandovic: Mogao si da ga obavestiš i preko PM-a. ,)

Poslednja izmena:
kakva je ta FLAiTE-ova verzija??? Ja sam stavio u queue neku "kao" ripovanu s DVD-a. doduse 1.5Gb
To je to, 2 CD-a.

2 gx-x:
Nisam skinuo jos, nisam imao vremena, morao sam da sobaljujem Windows :d
Cim skinem, javljam.

Ako nećemo o ukusima onda ni ti ne možeš da kažeš da ti je film O.K. Onda ceo thread može da se obriše (ili 90% threada). Svaki film koji je pravljen po/prema stripu u zadnjoj deceniji, u holivudskoj laboratoriji, je sakaćenje tradicionalnih vrednosti tih stripova.

Ovo nije nikakav film po stripu, već po motivima crtane serije koja se pojavila pre 20 godina i koja je zamišljena da promoviše igračke, pa se kao takva i pojavila (slično kao i Mastersi i ostale figurice). Što ne znači da ne stoji to o čemu govoriš. Međutim, ovde je došlo do blage greške u komunikaciji. Film priču ne vuče iz te serije koju su i ljudi na ovim prostorima imali prilike da gledaju, već iz naknadno objavljivanih mangi i varijacija koje su išle nakon originalne serije - Headmastersi i ostala boranija. Pride su se dosetili, pa potpuno izmenili likove. To što su izmenili - nemam ništa protiv, vreme ide i slično, ali kako su ih mogli izmeniti ovako, u blažoj varijanti do neprepoznatljivosti, a u drugim varijantama potpuno? Optimus ne liči na Optimusa, nema čak ni masku na licu, a motiv za njegov dizajn je makar iz serije. Šta ćemo sa Redžeptom, bolničarem bele boje koji je u filmu žut, crvenim kombijem Ajronhajdom, koji je ovde siv i ima nekakve topove po rukama, Megatronom koji ima nekakve zube i tako dalje, svima njima koji su totalno izmenjeni?

Priča je odvratna, nema veze sa originalnim Transformersima već sa naknadnim mangama, radnja je glupa (ne treba ona da bude ne znam šta, ipak su to inicijalno bili crtani filmovi, ali ovo je glupo i za crtani film), sve je podređeno u dizajnerskom smislu pravljenju nekakvih komplikovanih skalamerija. Jednostavno bezveze. Ovo nisu Transformersi. Ovo su nekakvi roboti koji su preuzeli njihova imena i koji mogu da se transformišu. Ovo kažem kao fanatik serijala, koji je odgledao uzduž i popreko sve originalne epizode i sve što je posle njih izlazilo a imalo u imenu Transformers. Debilno, debilno, debilno, na momente detinjastije od crtane serije, sa gomilom komentara još plićim od onih u crtaćima. Naravno, ima i onih kojima se ovo sviđa. Samo napred, uživajte!

P.S. Nije ni čudo što su otišli na HD DVD :d

Poslednja izmena:
Nije ni čudo što su otišli na HD DVD :d
Bolje nego na BR :D Kako nisu Transformersi kada im je to deo naslovnog imena? Film je za danasnje pojmove dosta kvalitetan, jeste da odudara od orinalne serije, ali sve se menja. Tako sto se nebi Transformersi transformisali u nesto sto se relativno ne svidja ljubiteljima transformersa. Pojavila se na nekim mestima verzija teska 2,56Gb oznacena kao Super.DVD.Rip trenutno je u procesu dolaska na hard. Javljam rezultate obdukcije SDRa.

Nije problem u tome sto su menjali likove, vec sto novi dizajn ne valja.
Uz to nisu pogodili ni karaktere robota, bolje da nisu ni preuzeli imena iz serije, vec da su ih nazvali onako kako bi odgovaralo radnji filma - Patriot, Freedom i slicno.

Nazad
Vrh Dno