Šta je novo?

TrackMania Nations

provalio sam sinoc jednu od "velikih misterija postojanja": jedan od razloga mojih ne bas sjajnih (ali u zadnje vrijeme sve losijih) rezultata i nemogucnosti da skapiram fiziku u igri je bio i totalno razyeban analogni kontroler (Logitech Dual Action), sto se vidjelo narocito kad hocu da odradim kalibraciju: skroz lijevo daje rezultat koji oscilira izmedju 128 (neutral) i nula. Desno maaalo bolje. Nije ni cudo sto najnormalnije krivine nisam mogao da uhvatim. Elem, produvam ga ja (plucno :) ), i sad radi perfecto,cak sam na jednom italijanskom serveru jednom uzeo prvo mjesto :banana: Sto kazete, super osjecaj kad pred gomilom stranaca zasvira "Hej Sloveni". A tek njihovi komentari! :d

heheh, mi smo se sinoc zezali isto na nekom italijanskom "beginer" serveru (a sve bigineri max 3000-ta pozicija lol) i nas troje se stalno smenjivalo medju prva tri mesta u tabeli :)

joriq; drago mi je da si otklonio "problem" mada bih ti svakako preporucio da predjes na tastaturu, ima staza koje nema sanse da odvozas kako treba analognim kontrolerom.

gx-x je napisao(la):
heheh, mi smo se sinoc zezali isto na nekom italijanskom "beginer" serveru (a sve bigineri max 3000-ta pozicija lol) i nas troje se stalno smenjivalo medju prva tri mesta u tabeli :)

joriq; drago mi je da si otklonio "problem" mada bih ti svakako preporucio da predjes na tastaturu, ima staza koje nema sanse da odvozas kako treba analognim kontrolerom.

ma e, pazi koja slucajnost: nakacio se i ja bas sinoc na taj "kao beginner" server (telepatija??), kad ono Cika Crni prvi na listi ,) Al nema shanse, joypad bas tad totalno zabudalio, a i ja bas tad otkrio taj problem i raskacio sam se (ma i ono sve beginner do beginnera tamo :p )

A probao sam tastaturu, skroz drugi feeling, ne mogu da se privikavam opet, a i odgovara mi da se odmaknem bar nekad od ovog CRT-a :type:

Poslednja izmena:
I ja imam isti problem...ne mogu da se odviknem od ovog joypad-a,tastatura mi nikako ne lezi za te stvari,a citam ovde da je bolja.Iscupacu ove pechurke od sony-ja,koliko cimam.

Evo ove "ESWC mart 2006" staze za skidanje ...

zna neko nesto o ESL (Electronic Spoerts League) takmicenju ? Mrzime da citam englishki :)

http://www.esl-europe.net/eu/tm_nations/

ima neko neki info o Rounds voznjama ? Imali poena tu ? nisam vozio ...

BTW kvlifikacije za FR bice u Aprilu u DEUS igraoni na NBG, cuo ja od nekog na nasem serveru ... Nikakkav info na nasem ESWC sajtu - eswc.clubforum.org/ ( UNDER CONSTRUCTION ? )

Poslednja izmena:
probao sam rounds, tu valjda vozis jedan krug pa kad svi zavrse krug (ili se resetuju) onda se vozi sledeci.

@gx-x mislim da vozis nekoliko krugova i da se sabiraju vremena.
Ja sam na jednom Madjarskom serveru vozio 9 krugova i smorio se ko zmaj :d .

aha, znaci tom cucu grmi zec :) sabiranje vremena...pa to nije uospte lose.

Joypad ili keyboard

Svi dobri igrachi na koje sam naishao igraju sa joypadom. SVAKAKO je bolji od tastature, aman, BILO SHTA ANALOGNO je bolje od tastature, samo lud mozze da tvrdi suprotno. Poshto me nije mrzelo malo sam kopao, raspitivao se. Ne vredi uzeti bilo koji joypad, treba odabrati pravi. Ovde se, bar po mom research-u izdvajaju 4 proizvodjacha:

1. Saitek
2. Microsoft
3. Thrustmaster
4. Logitech

Saitek pravi mnogo dobru igrachku opremu, jesu skupi, ali kad shvatite da niste dovoljno bogati da kupujete jeftine stvari, postaccete dobar kupac.
Microsoft sa svojim XBox joypadima (kako stari tako i ovaj 360) dokazuje da ume da napravi kvalitetan kontroler koji se nece rascentrirati ni posle vishe godina korishccenja.
Thrustmaster-a takodje bije ova reputacija, ljudi koriste mnogo kvalitetne potenciometre, jedino shto nisam bash siguran da ccete u ovoj zabiti nacci neki njihov proizvod.
Logitech je po meni poslednje reshenje, mada sam imao prilike da vozim sa nekim logitech wireless pad-om, odlichan je, pitanje je samo kako se ponasha na duge staze.

Shto se mene tiche... ovo je moj izbor!

Prilozi

• P3000.jpg
    P3000.jpg
    403.4 KB · Pregleda: 71
jel ti ovo cudo imas ili zelis?? :) Ja koristim Logi Dual Action, ali vec mjerkam neki Rumblepad, samo da vidim da li bezicni ili klasicni...

"weetahČ

bilo je to isto i ya freespace2 : "da bi bio dobar mora joystick i to dobar, svi najbolji igraci na netu..." , a ja ih sve klao (hvalim se , bio sam extra dobar) na a4tech-u ili genious misu, sta mi padne pod ruku, i tastaturi...tako da... Uostalom aj ti pusi cigaru i igraj trackmaniu na joypadu :d, kafu da ne pominjem (naravno mislim u isto vreme).

Dobro, de, sad kad sam pojeo *****, red je da vam se izvinim.

Radi se o dotichnom Saiteku...

Naime, nabavih ja taj moccni proizvod - P3000 kako ga zovu. Sav odushevljen (kad samo pomislim da sam reintalirao windows delimichno zbog toga da nemam NIKAKVIH problema kad "zver" stigne) kachim ga na USB. Baterije su naravno bile gladne, stoga stavih jednu da se puni...
Kao shto veli u uputstvu, nakon jedno sat vremena, crvena 'charge' lampica se ugasi, osta samo zeleno 'ready'. Drhtavom rukom izvadim bateriju iz baze, ubodem u joystick (koji btw, stvarno looks and feels mnogo moccno).
Prijavi se on u Windowsu, sve uredno...
Ukljuchim test... a on... nishta! EJ! NISHTA!!
ZNACHI NISHTA NE RADI!! Na displeju sve lepo pokazuje, puna baterija, analog mode, mogu da prebacim na digital, sve uredno radi, ali mali se jednostavno ne odaziva...
"Dodjavola!" - rekoh. "Nemogucce da sam takav *****! Shta ne radim kako treba?". Setim se GX-Xovog taga, nije da me zanimalo da li su lemuri biljojedi, ali znajucci da je Chika Google imao odgovor na MNOGA moja pitanja, reko da ukucam "P3000 problem", shto jednostavnije to cce vishe pogoditi centar. Eh... Kako ranije to nisam uradio? Elem, imam shta da vidim...
http://www.epinions.com/pr-Saitek_Wireless_Gamepad_with_Docking_j64/display_~reviews

Nije da Saitek pravi loshe dzojstike, jednostavno su se usrali BASH sa ovim modelom, i ja sam ***** BASH taj uzeo na test. Nije ni problem da ga vratim, ali moje razocharenje ne moze da se izmeri nikakvim skenjometrom, a da vas lazzem i da preccutim ovakav peh, stvarno ne bi bilo u redu.

DAKLE DALJE OD Saitek-a P3000, ako ga vidite negde, slobodno izjavite saucheshcce nesretnom mu vlasniku.

Za kraj, moram da citiram rechenice koja me je najvishe ujela za srce:
"Their final response, take the unit back for exchange. I did and guess what, same problem. I have other friends on the internet with the same issue. Save your money, buy something that says QUALITY in the name, like Logitech."

Kad se samo setim da sam Logitech ispljuv'o za durability u prethodnom postu, tako mi i treba.
Koliko bih P2500 verovatno nahvalio, (ista stvar samo, brate, na zzicu) toliko sam imao neodoljivu zzelju da zahvaljujucci ovom P3000 ispljujem sebe do kraja.

Verujem da je mnoge od vas ovaj post uveselio, situacija je krajnje tragi-komichna, ali ja ovaj pad ispraccam uz pesmu:

Isplachi se na gruuuudima mojiiiim
Stegni me jacheeee
Zbogom, zbogom, zbogom i meni se plache....

---
edit
---
Najgore od svega je shto drugu bateriju josh nisam ni probao, sad ako proradi sa njom, tachno ccu da se ubijem veshanjem.

Poslednja izmena:
@millan odlichne staze,nesto ih nisam primetio na NS-u?Samo tu vozim(i to kad stignem),ajde preporuci neki server...da nije mnogo "tezak". :p
Pozdrav

@weetah:

a da vidis kad sam ja uzeo leadtek 6800gt koji je crkao na jedan krajnje lejmerski nacin, i otisao na google i ukucao leadtek a400GT TDH problem ... Probaj, da vidis sta je tragi-komicno :) a pazi, nesreca u sreci: dobio sam na garanciju drugu, istu takvu kartu i znam da ce da crkne pre ili kasnije sa istim simptomima kao i prva.

edit: da se ne mucis: http://www.techspot.com/vb/topic17943-pg3.html

stay away from leadtek 6800 series

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
@weetah:

a da vidis kad sam ja uzeo leadtek 6800gt koji je crkao na jedan krajnje lejmerski nacin, i otisao na google i ukucao leadtek a400GT TDH problem ... Probaj, da vidis sta je tragi-komicno :) a pazi, nesreca u sreci: dobio sam na garanciju drugu, istu takvu kartu i znam da ce da crkne pre ili kasnije sa istim simptomima kao i prva.

edit: da se ne mucis: http://www.techspot.com/vb/topic17943-pg3.html

stay away from leadtek 6800 series

Ma, *****izam, od sad postajem skeptik i za svaki proizvod koji ubuducce budem kupovao prvo kucam u Google-u "model" sa filterom "problem"!

----
Ovde se cenzurishe rech ldiot? (kucao sam sa malim L, ovaj put)

Poslednja izmena:
@psaras_pa :

imash holandski za 64 ljudi - samo nadeo Expert ( rank ljudi od 1000 - 3000 vecinom ) tu igraju nasi :)

OTMB nesto - britanski - custom, al ima i teskih staza ...

Old Timers - USA- speed staze ( kao nascar ) ako volis takve ja nevolim :)

milllan dedicated tst - :D moj - naj staze, pamti rekorde !, jos sve testiram al bice super naravno nije pravi dedicated tj. nije 24/7

BTW, kucajte /help za chat komande itd, vote je na 40% ( neki nasi neznaju da glasaju ljudi LOL... ). Igra se 6:30 min staza ima gomila stavio sam sve pa izbacujem ako neka nije bas naj ili ima fake rekord ( da ovaj sistem za pamcenje rekorda nije bas idealan, i ti rekordi nidu pravi WR vec samo za servere koji koriste FAST 2 tmn server software ), admini su Omar i ravenijac za sada, a weetah bi mogao da stavi FAST 2 na NSW i neke staze da izbaci i ubaci neke od mojih (Blahitisove ili ESL ili Short track 001-009 ...) kad vec igram za nula da bar ganjam rekord :)

kod mene radi i /score pa mozete da dajete poene stazama koje vam se svide [ 0-20 ] pa naj da stavimo na NSW

---

NAbavite program EASY TM .... izmedju ostalog ima i cache grabber, pa mozte da izvadite sva kola i avatare iz cache-a igre, ja ih sad imam gomilu :). Znaci svaki auto koji ste videli u igri ostakje u cache-u igre tj imate ga vec skinutiog a sa EASY TM ih vadite ...

samo izbaci, ako ih ima, staze sa precicama, ima dobrih staza sa precicamam ali su precice lame, pogotovo one expert mape sa precicama.

Milllane evo Map ! :D

Prilozi

• Seven Loops.Challenge.rar
    1.3 KB · Pregleda: 51
he he, yodanssen ubacujem odmah :) ...

ubacicu i 2 staze by Kezman, a ako ima jos neka domaca javljajte ...

======

u vezi servera ...

trazi se sponzor :)
tj neki provajder voljan da hostuje... windows ili linux, sve vec podeseno sa rekordima i chat komandama itd
samo raspakuju i startuju ...
server trazi 250MB na HDD (sama igra i server), minimalno trosi CPU time, moze i slabija masina ...

ima neko vezu kod SBB-a :)
ili cimajte svog provajdera, nemogu da drzim server stalno ...

======

bice jos novih staza a i nekih 5-10 treba da izbacim...

koristite /vote komandu, znaci bodujete stazu "/vote 20" je max bodova a "/vote 0" je minimum ... one sa slabim scorom ispadaju ...

======

EASY TM 2.1

ovde idite za Download ...
http://www.tmup-links.org/index.php?page=clients

naj funcija je cash grabber, ostalo nisam mnogo gledao ...

easytm_screen_1.png

Ne mogu da se konektujem!!!

Ovo mi se odjednom desilo.Net mi normalno radi,a kad probam da se konektujem izbacuje "http error 12152".Do juce je sve bilo ok.Jel ima neko predstavu sta moze da bude? :mad:

http://fastserver.fa.funpic.de/old/?action=statistics

evo link za statistiku svih FAST servera ....

za sada na milllan serveru napravljeno 48 rekord :DDD....

====

psaras pretpostavljam da ti sad radi ....

====

ljudi dajte vase kolekcije staza ko ima ...
napravite server i SAVE settings pa mi posaljite na mail staze i taj fajl sa listingom ...

Poslednja izmena:
ma baguje ladder server konstatno, meni je to postalo toliko iritirajuce da neigram vise igru. Na velikim serverima gde mogu da dobijem koji poen igra radi usporeno, menja se brzina kretanja forumule..uzas. Pre neki dan mi se desilo da sam bio 25-ti na svetskoj rang listi !!!! Opusteno je pisalo 25 ! i tako je stojalo dve tri staze i koji god da sam bio dobijao sam 0 poena i na kraju kad se ladder oporavio skontao sma da sam izgubio nekih 100tinjak poena....ma do kurca...

Evo Milllane Validated ! :wave:

Prilozi

1.3 KB · Pregleda: 33
Evo nova mapa (G Force) + 7Loops :) :wave:

Prilozi

• G Force.Challenge.rar
    2.8 KB · Pregleda: 39
    1.3 KB · Pregleda: 38
Nenormalno zarazna igra. dobar je i hotseat sa ortacima na projektoru.

Vrh Dno