Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poruke
18,056
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.
 
Od sutra u Lidlu će da bude njihov štapni baterijski usisivač, oko 9000din.
Mož' bit' da je odlična kupovina za taj budžet.

...
...
...

Jel neko imao ovakav slucaj sa filterom kod lidlovog?

joCxsSI.jpeg
Da li je taj tvoj usisivač sa ovim filter problemom isti k'o ovaj što će se prodavati od sutra?!?
 
Aha, ok...

Onaj štapni baterijski, malo sam zagledao prošli put kada je bio da se kupi, i uzeo bih ga da neposredno pre toga nisam uzeo neki Bosh.
Lidl deluje tu negde, ali je jeftinij.
 
Lidl stapni (ovaj gore pomenuti, od 8990, crveni): baterija izdrzi ukupno oko 35 minuta, prva brzina (tri usisavanja, tri razlicita dana). Cetka je meka, ne verujem da je pogodna za tepihe - parket i plocice sasvim ok odradi. Generalno jako praktična stvar, cak i u ovoj najjeftinijoj varijanti, kuca je mnogo cistija nego pre.
 
Uzeo sam Gorenje SVC216FMLBK na akciji za 10k.
Uzeo sam ga prvenstveno kao dodatni usisivač za stepenice, uglove i ostala mesta gde robot ne može da dohvati. Na prvi pogled deluje super, sa čvrstih pobršina sasvim lepo kupi, ima motorizovanu četku sa osvetljenjem.
Videću kako će baterija da se pokaže, po papirima bi trebalo da traje 45 min na sporijoj brzini a 17 na bržoj.
 
Videću kako će baterija da se pokaže, po papirima bi trebalo da traje 45 min na sporijoj brzini a 17 na bržoj
Ja imam model SVC252GFR koji je deklarisan na 70/25 minuta i u praksi i traje toliko.
 
Odgledao sam taj klip davno, pratim Dyson već dugo vremena. Da, imali su problema, ali su zaključili da im se ne isplati da leče dečije bolesti i ulažu u usavršavanje tehnologije. Ipak su to bile dve mašine u jednoj (dva bubnja, dva motora…). Mada znam ljude koji je koriste i dan danas (već 20 godina).;) Kažu da nijedna ne pere veš ko ona, niti bi je menjali za bilo koju drugu svežiju. Inače, u današnje vreme koštala bi kao 2-3 Miele, a to ne bi prošlo u komercijalnoj upotrebi. Bar ne u količini da bi se isplatila serijska proizvodnja. Sigurno se ne bi tako lako odrekli genijalne ideje, moglo je tu mnogo čega da se utegne, dotegne, dotera i napravi najsavršenija mašina za veš.:)

Što se tiče štapnih usisivača, ja sam pre 7-8 godina kupio kevi, čini mi se DC72 Animal i dan danas radi. Baterija jeste malo oslabila, ali još uvek radi kao i prvog dana. Tada sam ga platio verovao ili ne oko 350GBP, što je u to vreme bilo jeftinije nego sada (doduše i 350GBP su bile vrednije nego danas 600:)) i svi su se čudili čime keva usisava kuću. I evo posle toliko godina, takav usisivač postade hit, odjednom svi ga prave. Eto, toliko o tome koliko je Dyson ispred svog vremena i koliko je besmisleno upoređivati ga sa bilo kojim drugim. Što se cene tiče, jeste preskup, nije za široku narodnu masu (ko ni jedan njihov proizvod), ali nesumnjivo vredi svaki dinar onome ko dugoročno razmišlja. Sve ostalo su igračke. Dakle, @Froiibaad kupuj Dyson ako možeš i ne razmišljaj, pa čak i da se otvoriš za taj V15 (sa laserom) usisavaćeš i ono čega nema.;)

BTW: Fen mi je sledeća kupovina, čim ga nafatam za 300e.😁

Taj v15 sa laserom košta kao omanji polovan auto. Dobar je, ali ipak samo plastikaner sa baterijom i cenom od oko 1000 evra. Consumer reports je skinuo dyson stick usisivače kao najbolju kupovinu. Preskupi su, i prema izvestaju korisnika polovina ima razne kvarove u prvih 5 godina. Mojoj tašti ce gorenje veš mašina da traje decenijama, meni isti takav model rashodovan zbog raznih kvarova nakon 4 godina. Ona masinu uključi jednom mesečno, a mi 3 puta dnevno. Sve je relativno, ali ti dyson stickovi su i Amerima preskupi. A kvare se, daleko od savršenstva. Po meni, dobro radi posao, dok radi. Ja bih ipak kupio Miele c3 sa motorizovanom četkom, košta 300 evra, nema baterije i jači od stick usisivača, znači da teoretski može trajati večno... Ovo je doduše samo moje skromno mišljenje, svako ima svoju računicu, prohtev
Cena im nije problem. Da je to čemu valjalo, prodavali bi.
Prodaju fen za kosu za 500 eura... šta reći dalje.
Veš mašina je bila katastrofalno loš proizvod (proizvod pohlepe za novcem).


Izvikani Dyson, i stick usisivači se kvare često, imaju razne probleme...
 
Za 400 eura Bosch 712xxl ili xiaomi G11? Bice za sada glavni usisivac a u nekoj bliskoj buducnosti doci ce mu u pomoc i robot kad nadjem za 400 eura neki koji ima dobru usisnu moc i vibrirajuci mop.
 
Koja bi bila vasa odluka za kupovinu stapnog usisivača za 40.000 dinara?

*Bosch BBS61PET2 (ima bateriju koja se lako nalazi, odgovara zelenoj seriji bosch alata)
*Xiaomi G10 (ovaj mi je ponudjen za 30.000)
*Xiaomi G11

Stan ima razlicite površine (parket, plocice, poneki tepih, stepeniste) Nemamo zivotinje za sad. Imamo decu.
Za sad se stan održava robot usisivačem, ali vidimo da imamo potrebu za nekim stapnim.
 

Gledajuci da se u temi spominju i ovi rucni usisivaci, da upitam jel neko koristio neki od ovih malih usisivaca "na zicu od 12V" ili akumulatorski za usisavanje kola?
Valjaju li oni cemu?
Ima ih u isnovi 2 vrste, ovi kao kompaktni plasticni elementi i oni kao omanji lonac sto imaju i crevo...
Da li mogu oni usisati sem mrva i nesto prasine na povrsini još nešto, npr. prasinu u dubini platna sedista, patosnice ili tapacirung?
Im aih na KP dosta, cene od 600-1800din u osnovi isti zgled, 60-90W snaga (neka), ovi plasticni i 1200-2000din ovi kao lonac...
 
Imam jedan takav Silvercrest iz Lidla (od 20-ak evra) i nisam usisavao kola njima, ali ga ne bih za to preporučio. Završiće posao, ali bih ja ipak tražio nešto bolje. Čitao sam da ima takvih i boljih, ali je i cena proporcionalna veća.
 
Ja imam Black and Decker pd1200av i nisam zadovoljan. U principu može da se usisa, ali moraš da prevlacis po par puta dok to ne uradi (bar sa tepiha). Delove oko menjača na primer i sama sedišta usisa iz prvog/drugog puta. Kada ga praznim ima i puno vrlo sitne/lagane prašine tako da izvlači i to izgleda ali smatram da to mora mnogo bolje. Planiram da uzmem neki aku usisivač (pomoćni, pošto imam Miele C3 kao glavni) kada nadjem neki dovoljno jak a da ne košta previše.
 
Danima se lomim: Xiomi Mi G10 (30.000 dinara ) ili Vitapur - 380 W (16.000 dinara ). Citala i shvatila da su u ponudi dva modela Xiomi Mi G10n(BHR4307GL i MJSCXCQPT).
E, sad sam se stvarno zbunila.... :(
 
Ima li neko iskustvo sa Dreame V12. Uzeo bih kinesku verzikju sa mopom
 
Danima se lomim: Xiomi Mi G10 (30.000 dinara ) ili Vitapur - 380 W (16.000 dinara ). Citala i shvatila da su u ponudi dva modela Xiomi Mi G10n(BHR4307GL i MJSCXCQPT).
E, sad sam se stvarno zbunila.... :(
Moj je BHR4307GL i taj ganjaj jer je za EU tržište. Ne kažem da ovaj drugi (global vjerovatno) ne valja ili da se nešto razlikuje ali ovaj moj već godinu dana radi kao sat. Znam da su se žalili ljudi na bateriju dosta po netu, vjerovatno je to slučaj sa prvim serijama ili sa global modelom, kod ovog BHR4307GL, bar kod mene nema greške, baterija traje kao i prvog dana.
 
Nazad
Vrh Dno