Šta je novo?

[TPS] Dead Space 3

Će da probamo! ;)

Konacno i ja ovo zaigrao i evo tek sam sad na ledenoj planeti i mogu reci odlicna igra, nimalo losija nego prethodnici, cak mi se i vise svidja nego DS2. Dzaba ona kuknjava sa pocetka da su upropastili serijal, kada je igra ispala odlicna. Steta je samo sto mozda nije ostavljena za nextgen, ali svejedno i ovako je ova trilogija ispala jedna od sjajnih i sada veoma retko dobrih.

Konacno i ja ovo zaigrao i evo tek sam sad na ledenoj planeti i mogu reci odlicna igra, nimalo losija nego prethodnici, cak mi se i vise svidja nego DS2. Dzaba ona kuknjava sa pocetka da su upropastili serijal, kada je igra ispala odlicna. Steta je samo sto mozda nije ostavljena za nextgen, ali svejedno i ovako je ova trilogija ispala jedna od sjajnih i sada veoma retko dobrih.

Da, ispala je odlicna igra i pored prvih trejlera koji nisu obecavali, potpuno dostojan nastavka u duhu 1 dela.

Sto je u ovo vreme retko, da nastavak bude dostojan originala. Bice interesantno za videti da li ce Visceral da sprema novi IP za nextgen ili ce nastaviti sa ovom fransizom.

Jbs mu sve, koliko me nisu plašile ovakve igre kad sam bio mlađi, ovi DS-ovi me drže pod takvom tenzijom da jedva cekam sledeći save da se o'ladim.:p

To je sasvim logicno jer Dead Space igre imaju najbolji zvuk u ovoj generaciji igara. Jos ako imate dobar 5.1 uhvaticete sebe kako se okrecete misleci da su karakondzule iza vas.
Genijalna atmosfera!

Meni je vremenom sve gore, usao u igru, minut nije prosao, dodjoh do onih vrata... zamalo padanje sa stolice i odmah se zapitah "sta ce meni to...". Dok sam bio mladji udjem u Quake II i smejem se ali sada nesto bas i nisam toliko zeljan te rpice.

Poslednja izmena:
Nah, nije nista specijalno. Akustika onih hodnika je relativno bezveze, a ni semplovi nisu nesto kvalitetni i previse je napucano basom. U onoj sceni na snegu kada je ono cudo izletelo prvi put i na malom volume-u, zidovi su se tresli. :D Najbolji zvuk ima BF serijal a sa njim BF3 koji je sa immersionom i kvalitetom neprevazidjen. Sigurno moze bolje, ali za sada je to top tier.

Ne zaboravimo art direction, igru senki, animacije karakondžula koje su genijalno odvratne:) Ili samo kad slučajno šutneš raskupusan leš dok se šunjaš do sledećeg ćoška, pa počne neki extremitet da skakuće. Nekad me i to odvali od života....
zvuk je naravno presudan u ovoj igri

Meni je vremenom sve gore, usao u igru, minut nije prosao, dodjoh do onih vrata... zamalo padanje sa stolice i odmah se zapitah "sta ce meni to...". Dok sam bio mladji udjes u Quake II i smejem se ali sada nesto bas i nisam toliko zeljan te rpice.

lol otprilike baš to, ali ipak me vuče još uvek jer su retki ovakvi naslovi....

Poslednja izmena:
Senke od lampe su removed btw, sto je bas steta za to.

Možeš samo zamisliti kakav bi bio osećaj da je iza ugla dugačak hodnik i na kraju tog hodnika reflektor, a ti na zidu vidiš samo senke karakonžula koje trče ka tebi.

Prešao i mogu reći da je igra dobra, ali ne i odlična. Mnogo smara ono šetanje tamo-'vamo. Napucavanje i izbor oružja su odlični, priča malo smorna ali vredna praćenja do kraja. Zvuk standardno dobar.

Inače, iako nisam ljubitelj horor igara, ova i nije bila nešto strašna. Jeste bilo poneko cimanje kad karakondžula iskoči ispred tebe kroz sneg ili iza hodnika (iz vent. otvora i leševa sam očekivao da će da iskaču), to sve naravno praćeno zvučnom podlogom, ali ništa da se iscimam k'o nenormalan. Svakako najtripovozniji deo jeste kad su me one karakondžule gledale iznad kutija (pa se spuste i sakriju). :D

Milsim da sam nasao workaround za seckanje i FPS dropove na starijim masinama. U task manageru sam dodelio procesu igre realtime prioritet i nakon toga sve ide silky smooth sa skoro svim grafickim podesavanjima na maksimumu (senke na high, soft high je jednostavno previse za 5 godina star graficku). Nadam se da ce ovo pomoci drugima sa ovim problemom.

Pocinjem da mrzim ovu igru. Previse necromorpha me odjednom napadne sa svih strana u svakoj prostoriji u koju udjem. Nemam gde ni da trcim. Voleo sam i presao kec i dvojku al enmam ja vise zivaca sza ovo. Omatorilo se.

na kojoj tezini igras ?
igra jeste nesto teza nego DS1 i DS2, bar na pocetku dok ne unapredis oruzije, armor itd...

Poslednja izmena:
na kojoj tezini igras ?
igra jeste nesto teza nego DS1 i DS2, bar na pocetku dok ne unapredis oruzije, armor itd...

Na normal. Udjem u prostoriju tri nekromorfa me opkoli sa tri strane. Nekako ih se resim. Napravim 5 koraka evo jos tri stizu. Udjem u sledecu prostoriju eto ih jos dva napravim 5 koraka eto ga jedan iskace iz ventilacije.
Nije stvar tezine nego u zivcima koje nemam da trpim ovakve budalastine.

jel koristis stasis ?
obavezno to, usporis ih i 2-3 metka u udove :D

ja nisam to puno koristio u kecu i dvojci (ponekad za jace protivnike), al sad u trojci ne igram bez toga, mnogo bih se mucio

Nisam dugo izdrzao na impossible tezini, morao sam da promenim na hard. Jako slabo oruzje na pocetku za impossible tezinu, bas je zeznuto. :) Ostalo mi je jos vrlo malo da predjem igru, pa da cisto probam taj hc mod, mada cisto sumnjam da cu izdrzati (psihicki). :D

Moram da priznam da me igra nije bas nesto odusevila u pocetku ali sad ne mogu da prestanem da igram :)Posebno kad sam uzeo ono zlo od puske (sa otrovnim mecima ...cut the legs, msm da se tako zove) Pored stasisa za blisku borbu koristan je i noz na plazma cuter-u :D

The game is EPIC...

Ne, nego da sam je završio. :crash:

Vrhunska igra, stvarno sam odusevljen kako su je unapredili u odnosu na prva dva dela, prica, duza je od predhodnika, sporedne misije, izbor oruzja, modifikacija istih, pravljenje, budzenje stvarno je za pohvalu. Slazem se da je malo dosadno jurcati tamo ovamo tokom misije, ali nista strasno. Mene sve ovo jako podseca na prometeja i na alien :D Ubedljivo najjace oruzje koje sam uspeo da napravim i isprobam je pravljena puska: gore metci sa stasisom, dole bacac plamena, naravno na oba treba nabudziti okvire i damage do maximuma, bukvalno one najvece necromorphe sto su napravljeni kao od kostiju ubija za 2 sekunde sa plamenom. Prvo pucas metkom da ih uspori metak i stasis, a onda plamen to zavrsava za sekundu :) Igra je stvarno EPIC!!!

Da li je neko igrao " izlecen coop " ?

Mislim da ne moze jos uvek coop iz apoteke, iskreno ne znam da li ce i moci, jer ide samo online.

daaaaaaa igra postaje zanimljivija :D sad od polovine pa na dalje sam i ja počeo da se oduševljavam a i grafika je lepa samo mogli su još lepše, odela su npr nedovoljno atraktivna kada se budže nema nikakvih promena npr štitova i okopa barem nisam ja video.

a jel ima negde neke šeme za pravljenje oružja, džabe ovako objašnjavate treba konkretno da kažete koji ram i dodatke i gde koristite za koje kombinacije i oružje???!!

Ovo je primer za bukvar kako izgleda odlicna igra koja nije hardverski zahtevna! I kako je to moguce ostvariti!
Igra je kompletna, ima sve elemente od price, akcije, horora, zagonetki, RPG elemenata, ma sve! Jos su joj ubacili i coop, ma svaka cast!

Ljudi ako neko sazna kako moze narodni coop da se igra nek javi...

Predjoh 15% igre i jos nema nista od oruzja osim pocetnog plazma cuttera i skorpiona, igram na insane...pravi horor! Med packova nikada nema vise od 1 u inventaru a municije ima za 3 reloada maksimalno...loot jedva po nesto da se nadje...head shot cu doktorirati jer drugacije ne moze a i bacanje objekata postaje ozbiljan alat...ginem svaki chek point ali zato je horor...isto kao kad jedes ljute skembice...znojis se ali sipas jos :d
Linearni koridor shooter/horor sa dobrom pricom i simpaticnim gameplajom...odlicno optimizovan...igra je postavila standarde u klasi doom.

Poslednja izmena:
Tek ces da vidis sta je horor kada te budu na toj tezini one horde crnih majmuna saterale u cosak. :D

da mi je da se dokopam neceg jaceg od oruzja...cini mi se da bi lakse podnosio teskobu, pocinjem da razmisljam i o bombama ali ne videh ih do sada, ne znam ni da li ih ima u igri:d

Vrh Dno