Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

Evo 25 dana i jos nista, jos 2 dana im dajem fore i odoh na orion telekom, inace sve pohvale za telekom srbija izgleda da sbb je vise nezainteresovan nego telekom.

sad mi je pala suluda ideja na pamet, da total hoce da razvlaci toliko da se ugovori ne potpisu do 31.08. da ne bi dobijali D3go za dzabe, hmmm kakva je ovo drzava ne bi me cudilo da je tako

sad sam si promenio brzinu adsl-a na 16mbita da vidim jel moze da izvuce tu brzinu da slucajno ne uzmem total pa da nemam tu brzinu

Mislim da pise za sve koji se prijave do 31.08 a ne koje potpisu.

Dakle ako sam razumeo da bi se dobio MIK od telekoma, treba vratiti modem i stb uredjaj. Nije mi jasno jeli net i dalje na raspolaganju, posto ja imam svoj TP Link wireless ruter wr542g

Mislim da pise za sve koji se prijave do 31.08 a ne koje potpisu.

Dakle ako sam razumeo da bi se dobio MIK od telekoma, treba vratiti modem i stb uredjaj. Nije mi jasno jeli net i dalje na raspolaganju, posto ja imam svoj TP Link wireless ruter wr542g

Jeste ali pre toga loguj se u ruter telekoma sve vrednosti zapamti, i snimi konfiguracioni fajl rutera na komp otvori ga sa notepadom i tamo imas pppoe username i password da ubacis u svoj ruter.

Znaci ako vam kazu da telekom koci prelazak to je neistina ili nisu poslali zahtev ili ko meni su pogresno ukucali migracioni kod u prijavi, trazite da vam ponovo procitaju sve podatke vi koji dugo cekate.

Znači Mylo85 to je bio problem kod tebe ... Konačno si otkrio gde su nesposobnjakovići zakazali. Samo ne znam da li je neko sa tim kodom koji su oni uneli imao svih ovih dana brži internet :type:

mozes li da pojasnis kako se to radi?

Evo kako udjes u ruter na 192.168.1.1 pod username : admin password : ztonpk, odes u maintenance, device, download configuration file, skines ga na komp odes desni klik na njega open with notepad i onda uradis search za xdsl.isp.telekom.yu i tu ces videti svoj username i password, a vrednosti za lan zapisi negde na papir i to posle uneses u svoj drugi ruter.

Evo kako udjes u ruter na 192.168.1.1 pod username : admin password : ztonpk, odes u maintenance, device, download configuration file, skines ga na komp odes desni klik na njega open with notepad i onda uradis search za xdsl.isp.telekom.yu i tu ces videti svoj username i password, a vrednosti za lan zapisi negde na papir i to posle uneses u svoj drugi ruter.

Na mom echolife HG520c nema maintenance, device. O kom ruteru govoris?

Postoji u Tools Restore&Backup tu ima mogucnosti za backup configuracionog fajla, ali kada se on otvori u njemu su necitljivi simboli

Poslednja izmena:
Na mom echolife HG520c nema maintenance, device. O kom ruteru govoris?

Postoji u Tools Restore&Backup tu ima mogucnosti za backup configuracionog fajla, ali kada se on otvori u njemu su necitljivi simboli

HG551a1 ja sam u njemu odradio bez problema, HG520c je enkriptovan.

Poslednja izmena:
Znaci ako vam kazu da telekom koci prelazak to je neistina ili nisu poslali zahtev ili ko meni su pogresno ukucali migracioni kod u prijavi, trazite da vam ponovo procitaju sve podatke vi koji dugo cekate.

Мени се рецимо десило то да је Лелеком недељу дана видио да ја нисам раздужио опрему, а јесам. И да сам 3 дана од моје интервенције у њиховој пословници добио интернет.

cini mi se da nece biti ovako, ja imam onaj crni ruter sto se kod njih dobija uz box paket onaj adb broadband P.DG A4010G ADSL2+

koliko vidim to je pireli

ADB-P-DG-A4010G-Pirelli-SNIZENO-_slika_L_2092550.jpg

Poslednja izmena:
HG551a1 ja sam u njemu odradio bez problema, HG520c je enkriptovan.

Evo kako pronaci pppoe user/pass na HG520c, mozda ovo vazi i za druge rutere:
Skinuti i instalirati programcic Asterisk Key(besplatan) i otvoriti program.
Otvoriti Internet Explorer(iskljucivo) onda: 192.168.1.1 user:admin pass:ztonpk
Basic/Wan Settings . U Login information stoji pppoe username, a enkriptovani password procitate uz pomoc programa Asterisk Key.

Alternativno mozete poslati mail na [email protected] sa imenom i prezimenom i brojem telefona i oni bi trebalo da vam posalju

Pored velike represije i utrosene energije javio mi telekom da su me prebacili na drugog provajdera, medjutim smanjili su mi brzinu porta sa 10000 na 8192 i tu sam izgubio 2mb, i kazem im to i oni kao sada uputi zalbu preko novog provajdera. I hocu imam sve screenshtove podesavanja rutera i konfiguracioni fajl, ako su ovi vec zakupili 16mb a maksimalno je 10mb sto je radilo u proteklih godinu dana normalno telekom je u obavezi da podesi maksimalnu mogucu brzinu na portu sada opet epska svadja ima da usledi.

Kažem ti ja....

Mozda sam corav, ali nigde ne vidim enkriptovani password ... :)

Da li je moguće da se SNR toliko razlikuje samo zbog toga što sam promenio ruter?

Capture1.JPG

Capture2.JPG

Prva slika je sa njihovim, a druga sa jednim pozajmljenim (TP-Link 8841). Izgleda da je taj njihov baš neki krš, primetio sam da ga nema na oficijalnom sajtu. Valjda je za istočno tržište samo. TP-LINK TD854W Sa ovim drugim mi već normalnije radi, što se tiče onih prekida koje sam pominjao ovde.

Naravno , razlicit cip je u pitanju! TP-Link 8841 broadcom chipset koji je ubica, pogotovo znaci kad je losa linija !!!

Samo da javim potencijalnik korisnicima TotalTV Mix-a, onaj moj problem sa nestajanjem konekcije povremeno je do Telekoma. Danas su mi bili neki tehničari i ustanovili da dolazi do nasumičnih grešaka na telefonskoj liniji i da je nešto do centrale verovatno. Prosledili su dalje, pa se nadam da će se srediti nešto.

Jel moze neko da postavi kako se prebacuje u pppoe mod?

Ja se ne razumem puno u te stvari Mylo85 ali sam video kod kolege kad mu je tehničar iz totala rekao da ide na sledeću adresu: 192.168.1.1 Ako traži pasvord i lozinku ukucaj admin u oba polja. Zatim iz gornjeg menija odaberi Interface setup, podmeni Internet. Videćeš dole ISP: PPPoA/PPPoE i Bridge mode koji je označen. Nisam siguran da li tu treba promeniti i pritisnuti dole opciju SAVE.

nemoj tu ništa da čačkaš jer ćeš izgubiti konekciju i onda posle je malo *******o namestiti, čak i uz pomoć tehničke podrške. naravno pričam iz iskustva :D

inače ruter je standardno u PPPoE modu tako da ne moraš ništa da čačkaš.

Namestio sam sam bez problema. Nego mi je telekom pustio 8mb na liniji i to sam sada prijavio sada mi je stigao modem.
sdasda.PNG

Poslednja izmena:
Meni i dalje nije jasna ova prica oko ppoe i bridge moda.

Imam default SBB-ov ruter i uredjaji koji mi se prikljucuju preko wi-fi poput mobilnog telefona internet koriste i nakon sto mi je PC ugasen. U kom sam modu i zasto bih koristio drugi mod kad mi je ovo jedino normalno resenje?

Koji su kanali dostupni na D3 GO?

Na sajtu im piše da ih ima 55, ali ne piše koji su.

Nazad
Vrh Dno