Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

Хех па није СББ исто што и ови подпровајдери.

od ostalih podprovajdera telekom ima neki procenat verovatno a od totala nema, mada msm da verat ima svoje linkove tako da ni od njega nema

negde koci, vrv u totalu, ne verujem da bi telekom bas to radio, jeste da su monopolisti i sve ali im ok radi tehnicka podrska i sve

Pa mora valjda Telekom da izda parice Totalu za ADSL. Nema SBB telefonsku infrastrukturu. Znaci, i on mu je ovde podprovajder i telekom moze da radi sta mu se cefne.

Pa naravno da mora da mu izda parice za ADSL i ne vidim zasto im ne bi bilo u interesu da izdaju jer i tu uzimaju pare, kazem vam bio sam u poslovnicu telekoma i rekli su mi da im nikakav zahtev nije stigao za prebacivanje na MIK od strane totala, a i neko je imao slicno iskustvo ima na sbb forumu i na kraju se ispostavilo da total uopste nije ni poslao zahtev za njega iako su mu u tehnickoj podrsci tvrdili da je sve uredno poslato

А коментар у пословници "СББ је кабловски провајдер" тумачимо уобичајеном необавештеношћу?

А коментар у пословници "СББ је кабловски провајдер" тумачимо уобичајеном необавештеношћу?

Da li je telekom obavesten ili nije mene kao korisnika zabole, SBB je duzan da podnese telekomu zahtev i da ih juri da realizuju taj zahtev a ne ja kao korisnik da se setam po telekomu ili SBB-u i da se pitam ko laze dal oni dal telekom. 20 dana nisu u stanju da srede to, mogu da nazovu i kazu gospodine vas nalog je u realizaciji a ne ja da ih zovem i da ih pitam sta se dogadja a oni samo poslali smo zahtev telekomu, i onda odes u telekom gde ti kazu da uopste zahtev za promenu provajdera nije ni poslat jer ako ti je poznato MIK istice za 30 dana sto znaci ako ne promenis provajdera ode port.

Ako ne promeniš provajdera za 30 dana koliko traje MIK jednostavno ćeš ostati korisnik Telekoma, pod uslovom da nisi raskinuo ugovor. Kažem Vam da sam na Telekomovom ruteru dobio brzinu koju je Total obećavao i odmah sam reagovao otišavši u poslovnicu Telekoma da izvršim prebacivanje na drugog provajdera. Jednostavno sam pitao, ako su neupućeni i ako nema zahteva, kako sam ja dobio veći protok internet veze kad to od njih nisam tražio. Ušli su u sistem, videli status zahteva, vratio im opremu, raskinuli ugovor i za par minuta moj status provajdera je iz Telekom prešao u SBB ... video svojim očima na kompjuteru u poslovnici. Samo sam se zatim javio Totalu da kažem da je kod Telekoma sve regulisano i da je sve sada do njih. Samo čekam Vaš ruter! ... Ako ima bilo kakvih problema tražite da Vas spoje sa Lidijom koja je glavna za Total Mix i za rešavanje problema. I najvažnije je da budete strašno dosadni ;)

Ako ne promeniš provajdera za 30 dana koliko traje MIK jednostavno ćeš ostati korisnik Telekoma, pod uslovom da nisi raskinuo ugovor. Kažem Vam da sam na Telekomovom ruteru dobio brzinu koju je Total obećavao i odmah sam reagovao otišavši u poslovnicu Telekoma da izvršim prebacivanje na drugog provajdera. Jednostavno sam pitao, ako su neupućeni i ako nema zahteva, kako sam ja dobio veći protok internet veze kad to od njih nisam tražio. Ušli su u sistem, videli status zahteva, vratio im opremu, raskinuli ugovor i za par minuta moj status provajdera je iz Telekom prešao u SBB ... video svojim očima na kompjuteru u poslovnici. Samo sam se zatim javio Totalu da kažem da je kod Telekoma sve regulisano i da je sve sada do njih. Samo čekam Vaš ruter! ... Ako ima bilo kakvih problema tražite da Vas spoje sa Lidijom koja je glavna za Total Mix i za rešavanje problema. I najvažnije je da budete strašno dosadni ;)

Pa jeste ali si dobio promenu ja nista sve vrednosti u ruteru su ostale iste. Video sam svojim ocima u kompjuteru u poslovnici da nema uopste nikakvog zahteva za promenu provajdera. Trazicu ja da se vidim sa Lidijom u ponedeljak kada odem do sbb, hvala za kontakt, iako ostajem pri stavu da oni trebaju da jure korisnike a ne korisnici njih.

Poslednja izmena:

sa tom lidijom sam razgovarao dva ili tri puta plus sam naterao one u poslovnici da mi zovu neko odgovornije lice a ne glupave operatere iz call centra koji čitaju unapred odštampane rečenice "Nije do nas, već to Telekom koči." A to da sam bio dosadan jesam i to strašno, zvao sam ih ukupno 15-ak puta. eno i na sbb forum sam napisao sve lepo ali odgovora od njih na forumu nema, a čitaju oni to redovno.

sa tom lidijom sam razgovarao dva ili tri puta plus sam naterao one u poslovnici da mi zovu neko odgovornije lice a ne glupave operatere iz call centra koji čitaju unapred odštampane rečenice "Nije do nas, već to Telekom koči." A to da sam bio dosadan jesam i to strašno, zvao sam ih ukupno 15-ak puta. eno i na sbb forum sam napisao sve lepo ali odgovora od njih na forumu nema, a čitaju oni to redovno.

Pa vidis kakav je to *****izam da ti kao korisnik juris provajdera ****m ti drzavu mentolsku

@mylo85...koristis li ti uopste trenutno telekom internet,tako ces videti dokle se stiglo...i ne gubis port to je opste poznato ali placas telekomu punu cenu sve vreme cak iako si vratio opremu odnosno njihov si korisnik doke god te ne uzme SBB...ja te samo savetujem da se boris jer je kod mene SBB usluga vrrrhhhh evo 3 nedelje...da,kad dodje do SBB podrske to je uzas i to je poznato...

@mylo85...koristis li ti uopste trenutno telekom internet,tako ces videti dokle se stiglo...i ne gubis port to je opste poznato ali placas telekomu punu cenu sve vreme cak iako si vratio opremu odnosno njihov si korisnik doke god te ne uzme SBB...ja te samo savetujem da se boris jer je kod mene SBB usluga vrrrhhhh evo 3 nedelje...da,kad dodje do SBB podrske to je uzas i to je poznato...
Da koristim telekomov internet i znam to sve pa nista obicicu ih oboje u ponedeljak ali ono smorio sam se dodje mi da odem na orion

Uzeo sam TotalTV mix pre manje od mesec dana. I imam problem, dešava mi se da se internet "zaguši" kada koristim više računara od jednog. Ne može da otvori stranicu na po 15-30 sekundi, pa posle sve uredu i tako po par puta u toku sat vremena. Imam kućnu mrežu od 3 računara. Pre toga na Telekomu nije bilo nikakvih problema. Da li je moguće da ovaj ruter koji se dobija od ovih toliki krš?
Capture.JPG
P.S. Da li vama radi onaj SBB WIFI? Meni ne prihvata user name i pass, a D3GO normalno prihvata... Zvao sam podršku, kažu da treba da restartujem telefon, probao i opet isto...

Poslednja izmena:
ima li ikog na ovom topiku da je zadovoljan TotalTV Mix-om ?

Razmisljam se da li da predjem kod njih ili da cekam novu promociju telekoma :trust:

ima li ikog na ovom topiku da je zadovoljan TotalTV Mix-om ?

Razmisljam se da li da predjem kod njih ili da cekam novu promociju telekoma :trust:

Ja sam prezadovoljan kada mi radi samo jedan računar i ne baguje ruter u raspodeli protoka. :) I trenutno ide neki download u pozadini 100Kbps. Inače bude 14/0.8 na speedtest-u.

2089901465.png

ja sam jedino nezadovoljan načinom na koji sam došao do total mix-a ali netom i d3go-om sam jako zadovoljan. iako mi je 6Mbit 1080p na YT radi bez bufferovanja, doduše nije to bog zna kakav bitrate na tim klipovima ali na 4Mbit bez automtskog pauziranja klipa nije radilo glatko.

Ja trazim zakonski okvir da raskinem ugovor od 1 godine i potpisem na 2 ali kazu u caal centru da to nece moci...

Ako sam dobro shvatio moguce da imate problem na vise racunara zato sto je bridge mode,tako sam nesto citao da utice bridge i pppoe mode...ja nemam problem ali sam prebacen u pppoe....i ne zaboravite da d3go vuce 2.6mbit interneta....

@shut_down...za WIFI procitaj user i pass sto si dobio od SBB na papiru,to nema veze sa d3go passom...mozes i da udjes u ruter sa admin admin i da promenis WIFI lozinku sam...

Ja trazim zakonski okvir da raskinem ugovor od 1 godine i potpisem na 2 ali kazu u caal centru da to nece moci...

Ako sam dobro shvatio moguce da imate problem na vise racunara zato sto je bridge mode,tako sam nesto citao da utice bridge i pppoe mode...ja nemam problem ali sam prebacen u pppoe....i ne zaboravite da d3go vuce 2.6mbit interneta....

@shut_down...za WIFI procitaj user i pass sto si dobio od SBB na papiru,to nema veze sa d3go passom...mozes i da udjes u ruter sa admin admin i da promenis WIFI lozinku sam...

smislim da je shut down mislio na onu kao sbb wi fi zonu, ono kao sto imas na odredjenim mestima u gradu njihov wi fi da koristis ne na kucni hot spot

imam pitanje za ove totalovce, jel vi imate u onom osnovnom paketu programa sto se dobiju uz ovaj total mix SKprime? gde gledate formulu?

smislim da je shut down mislio na onu kao sbb wi fi zonu, ono kao sto imas na odredjenim mestima u gradu njihov wi fi da koristis ne na kucni hot spot

imam pitanje za ove totalovce, jel vi imate u onom osnovnom paketu programa sto se dobiju uz ovaj total mix SKprime? gde gledate formulu?

Da, SK Prime je u osnovnom paketu tj. Total TV paketu. Ja imam i HD paket (dodatno 250 din) gde je i SK Prime HD.

Imam pitanje:

Kada stiže račun na Totalu: Na kraju meseca za tekući mesec ili kao kod Telekoma u narednom za prethodni mesec?

Ovo pitam pošto meni ističe ugovor sa telekomom 21. septembra, a zbog D3 GO moram da se prijavim za TotalTV Mix do 31.8. Moraću da planiram duple troškove 2 meseca, najverovatnije.

Imam pitanje:

Kada stiže račun na Totalu: Na kraju meseca za tekući mesec ili kao kod Telekoma u narednom za prethodni mesec?

Ovo pitam pošto meni ističe ugovor sa telekomom 21. septembra, a zbog D3 GO moram da se prijavim za TotalTV Mix do 31.8. Moraću da planiram duple troškove 2 meseca, najverovatnije.

Ja uvek platim na kraju meseca za koji treba da se plati. I ne vode toliko računa o tome, nekada sam kasnio i po 15 dana. Pa sam čak jedan mesec i zaboravio da platim i posle nekih 5-6 meseci su me tek opomenuli. Dobiješ dva računa odjednom, pa platiš u mesecu za koji je predviđeno. Znači opušteno možeš da platiš kasnije.

Uzeo sam TotalTV mix pre manje od mesec dana. I imam problem, dešava mi se da se internet "zaguši" kada koristim više računara od jednog. Ne može da otvori stranicu na po 15-30 sekundi, pa posle sve uredu i tako po par puta u toku sat vremena. Imam kućnu mrežu od 3 računara. Pre toga na Telekomu nije bilo nikakvih problema. Da li je moguće da ovaj ruter koji se dobija od ovih toliki krš?
Pogledajte prilog 93140
P.S. Da li vama radi onaj SBB WIFI? Meni ne prihvata user name i pass, a D3GO normalno prihvata... Zvao sam podršku, kažu da treba da restartujem telefon, probao i opet isto...
Slican problem. TP Link wifi iz sbb, povezan na WAN port od Linksys WRT54G i tu se onda kazi ostatak kucne mreze (racunari, xboxovi, ps2). Linksys ip adresa je stavljena u DMZ u TP Link podesenjima.

Igra se The Old Republic (ping 50-60ms) na jednom racunaru, na drugom upali firefox i forum. Ceka 30 sekundi da pocne da se ucitava stranica, a ping na TOR skoci na 200-300ms. Presao sa telekoma gde ovih problema nije bilo. Da li bi trebalo podesiti DNS mozda?

2) 350m udaljenost od centrale prema google earth. Jel stvarno ne moze vise od 6mbita?

---------------Downstream----Upstream

SNR Margin:-------16.4------11.3 db
Line Attenuation:-10.0------6.1 db
Data Rate:---------6144-----1023 kbps
Max Rate:----------10520----1275 kbps
CRC:----------------72---------60913

Slican problem. TP Link wifi iz sbb, povezan na WAN port od Linksys WRT54G i tu se onda kazi ostatak kucne mreze (racunari, xboxovi, ps2). Linksys ip adresa je stavljena u DMZ u TP Link podesenjima.

Igra se The Old Republic (ping 50-60ms) na jednom racunaru, na drugom upali firefox i forum. Ceka 30 sekundi da pocne da se ucitava stranica, a ping na TOR skoci na 200-300ms. Presao sa telekoma gde ovih problema nije bilo. Da li bi trebalo podesiti DNS mozda?

2) 350m udaljenost od centrale prema google earth. Jel stvarno ne moze vise od 6mbita?

Stara centrala

Ja jos nisam dobio nety od totala,a cekam od 14.06.Sada je opet Telekom u pitanju opet oni koce.JA CU POLUDETYI, u ovoj jbn drzavi!-.-

sad mi je pala suluda ideja na pamet, da total hoce da razvlaci toliko da se ugovori ne potpisu do 31.08. da ne bi dobijali D3go za dzabe, hmmm kakva je ovo drzava ne bi me cudilo da je tako

sad sam si promenio brzinu adsl-a na 16mbita da vidim jel moze da izvuce tu brzinu da slucajno ne uzmem total pa da nemam tu brzinu

od 14.06 istekao ti je migracioni kod odavno cekas uzaludno, ja sam danas bio u poslovnici u telekomu sutra cekam rezultat mog svadjanja, ako ne bude nista od toga dajem rok totalu do petka da realizuje zahtev ako ne onda u ponedeljak u orion telekom, mik mi istice sledecu sredu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno