Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

Pozdrav!

Danas sam bio do SBB-a na Bulevaru u NS. Odem u kancelariju da pitam kancelariji za total mix pošto su mi u Telekomu rekli da moram vratiti opremu kada uzimam MIK, a gospođa/gospođica mi odgovori da oni nemaju pravo da traže opremu nazad zbog uzimanja MIK-a. I kaže mi da na zovem njih call centar(totalov) i da se raspitam za adsl pošto već imam total tv. Javlja mi se žena neka opet nakon automata i ona kaže meni da ja treba da platim račune u Telekomu, da raskinem ugovor, uzmem mik i tek onda dođem kod njih, jer im Telekom neće dozvoliti da se prebacim na Total adsl dok ne rešim račune sa Telekomom. Ja joj kažem da mi je internet potreban i da ne bih da ga gubim dok čekam njih da se srede sa Telekomom, na šta ona opet odgovara da moram da prvo raskinem ugovor sa prethodnim provajderom... Šta mi je činiti ljudi? Pošto sam pročitao da je kod vas bila drugačija procedura? Mogu ja bez interneta 2-3 dana nije problem ni malo više, ali da me zavlače duže ne bih stvarno hteo. Ova ponuda me privlači zbog toga što imam TotalTV a dobijam brži internet za malo jeVtiniju cenu od ove trenutne koju plaćam Telekomu + d3 GO koji će mi svakako biti od koristi :)

Sugestije su dobrodošle! ;)

Ma moze se desi da ostanes 30 dana bez neta, lepo nadji sebi modem da koristis i trazi telekomu pppoe username i password ili ga izvuci sam iz postojeceg modema ili zamoli telekom da vratis im modem kada te prebace na drugog provajdera. Jer ces u svakom slucaju telekomu platiti svaki dan interneta koristio ga ili ne dok te ne prebace na sbb.

isto predlažem da nabaviš neki ruter/modem i podesiš ga da radi pre nego odneseš opremu u lelekom jer ćeš se dobro načekati da ti ovi s****beovci pošalju ruter. tj načekaćeš se da uopšte uzmu tvoj zahtev u razmatranje a kad te pozovu za slanje rutera doći će za dva dana.

ja da sam znao da će biti takvih s*anja sa njima odmah bi otišao u orion i uzeo onaj 5/1 ADSL, pogotovo što sa total mixom imam 6/1. mislio sam da će biti bar 10ak Mbit.

Ja sutra vraćam opremu PTT-u, dobijam MIK i prijavljujem se za Total MIX, ali čitajući temu video sam da SBB baš gnjavi dok se tranzicija ne realizuje. Zato sam na limundu kupio neki bezveze ruter dok ne stigne ugovor i oprema od SBB-a - ako nećete da ostanete bez neta, ovo je rešenje. U celoj priči ne svidja mi se jedino što ću potpisati ugovor na 2 godine, ali kontam da kod nas ni za 100 god. neće biti povoljnije paket od 16Mbit/s za 1200 din/mesečno.

Edit: U nedostatku boljeg rešenja, može da prodje i komšijin Wi-Fi navatan preko telefona :D

Poslednja izmena:
A zasto potpisujes na 2 godine ako ti se to jedino ne svidja?Takodje se slazem da nece biti za 100 godina povoljniji 16Mbit...:p

Više mi se svidja cena, nego što mi se ne svidja ugovor na 2 godine. Imam neka 2 adsl modema viška, dao bi ih džabe ako nekom treba da premosti prelaz na drugog provajdera. Slikacu ih posle pa ako vam odgovaraju javite se.

Predao MIK i prijavio se za Total MIX, reče teta da ću dobiti ugovor i opremu najkasnije za nedelju dana... ajd da vidim i to čudo. Baš me zanima kolike brzine će mi pustiti telekom, nek' bude bar 10-12 Mbps biće dobro .

Predao MIK i prijavio se za Total MIX, reče teta da ću dobiti ugovor i opremu najkasnije za nedelju dana... ajd da vidim i to čudo. Baš me zanima kolike brzine će mi pustiti telekom, nek' bude bar 10-12 Mbps biće dobro .

aaaaa za nedelju dana.

Bio danas u Telekomu uzeo MIK(nisam vratio još opremu, prvo su tražili ali posle ipak pristaše :D) Nazvao da se prijavim, uzela mi mik i podatke kaže u ponedeljak će poslati zahtev. Pita me da li sam raskinuo ugovor sa Telekomom i da li sa vratio opremu, ja reko nisam ali eto otiću pa ću vratiti(možda al za nedelju dana) samo vi mene prijavite tamo. :p
Kaže da moram raskinem ugovor jer ne mogu na 2 provajdera da imam adsl na jednom portu xDD reko ok ok

Bio danas u Telekomu uzeo MIK(nisam vratio još opremu, prvo su tražili ali posle ipak pristaše :D) Nazvao da se prijavim, uzela mi mik i podatke kaže u ponedeljak će poslati zahtev. Pita me da li sam raskinuo ugovor sa Telekomom i da li sa vratio opremu, ja reko nisam ali eto otiću pa ću vratiti(možda al za nedelju dana) samo vi mene prijavite tamo. :p
Kaže da moram raskinem ugovor jer ne mogu na 2 provajdera da imam adsl na jednom portu xDD reko ok ok

Ja sam imao :D

Ah ti likovi iz "podrške", i meni su rekli da ni slučajno ne koristim adsl na svojoj liniji dok čekam novog provajdera, ja pitam šta je najgore što može da se desi ako ga ne poslušam, momak mi kaže da ne zna... reko' super, sigurno ću biti bez interneta dok se ovi iz SBB-a ne smiluju da mi pošalju opremu. Oni stvarno misle da su popasli svo znanje sveta a da korisnici sisaju vesla :banghead:

Totalno su nepismeni i neobavešteni. Ja ih zvao pre nešto jače od mesec dana, istekao mi ugovor sa Telekomom za ADSL i lokalni kablovski operater prelazi na digitalni signal, pa sam mislio da zamenim oboje sa ovim Mix paketom. Zovem ja njih na broj sa sajta, i lik mi kaže da ne pružaju usluge na teritoriji Kosmeta. Ja mu rekoh da znam bar 10 ljudi iz moje okoline koji imaju Total tv, a on mi reče da je moglo ranije, a da sad ne može.

Ja rekoh: ok hvala, doviđenja, i mislim se u sebi, šta zna lik, daj da im pošaljem mail. Pošaljem ja njima, sete se kroz pet dana da odgovore, i isto mi kažu kao i ovaj na fon.

Ništa, potpišem ja sa drugim operaterom ugovor za net na godinu dana, platim ovim lokalcima 60e za digitalni reisiver za kablovsku i dva dana nakon toga čujem da oni ne samo da rade i na Kosmetu, već da imaju isposnicu u Kosovskoj Mitrovici. Sad je ceo moj gradić oblepljen plakatima za Total tv, neke akcije njihove i munje, ali džabe, ja se već obavezao drugima na vernost ugovorom. Htedoh da zovem nekog njihovog šefa, da mu kažem kako su mu nesposobni i neobavešteni radnici, ali nisam hteo da ljudi budu kaznjeni/izgube posao zbog toga.

Poenta priče- ne uzimajte zdravo za gotovo šta vam oni kažu, veze nemaju.

Pozdrav

Poslednja izmena:
ping bg.JPG

Ima li neko gori ping od mene??? Mislim da sam se debelo zeznuo... debelo 2 godine!

probaj da nadjes negde drugi modem i da ga prikacis, mozda tvoje jednostavno ne valja i probaj i da testiras ping na drugim serverima, jedan dan nije radio veratov host i ja se pojeo ziv sta mi je sa net-om a tad mi stigao ruter ja vec bio odplepio da je do njega :)

a sto se tice tog pitanja da li ste raskinuli ugovor sa njima, odgovorite da jeste, cak iako niste, to im je ocigledno neka caka da oduze sto vise...

fakticki ti ni ne mozes da raskines ugovor ako uzmes mik jer mik vazi mesec dana i ako ne predjes na drugog provajdera ostajes i dalje na tom od kog si uzeo mik, kako oni misle da raskines ugovor, moze ali onda ostajes bez provajdera ako ne uzmes drugog, a ako si vec raskinuo ugovor sa telekomom sto bi ti trebao mik? budalastine

Nešto se dešava, čudi me da su uopšte bilo šta uradili subotom, speedtest je kao i što je bio, samo sa nešto manjim pingom

Ali zato u ruteru Data Rate podešeno na

TD-8816-16-1.jpg

a bilo još juče

TD-8817-PTT-6%25401-1.jpg

Možda sve i bude gotovo sledeće nedelje. :) Mada malo me brine SNR Margin, za sada nema nikakvih problema, videćemo kad mi puste svih 16Mbps,

Poslednja izmena:
I meni je telekom pustio 11-12 mb pre 3 dana, a od total-a ni traga ni glasa, proslo je vec 15 dana od kako sam predao mik.
2127515503.png

U ruter podesavanjima mi je isto kao tebi, samo sto je meni malo bolja linija :p:
Line Rate - Upstream (Kbps): 1021
Line Rate - Downstream (Kbps): 16383
SNR Margin (dB): 15.7 13.6
Attenuation (dB): 8.5 7.4
Attainable Rate (Kbps): 23924 1181

Poslednja izmena:
http://www.pingtest.net/result/68204074.png
zameni kompletnu kucnu instalaciju nove kablove sve.

Ne mogu da verujem da mi se ovo događa, od telefonske centrale do kuće, telefonski kabel je minimalne dužine 300 metara maksimalna 500m (u zavisnosti sa kog kraja ulice dolazi). Na telefonskoj liniji direktno sam spojio cat 5 kabel dužine 15m sa spliterom. Neznam koliko je ovo bila dobra ideja? Za par dana očekujem TP-Link TD-W8960N (ako uspem da se konektujem) videću šta se događa.

Ne mogu da verujem da mi se ovo događa, od telefonske centrale do kuće, telefonski kabel je minimalne dužine 300 metara maksimalna 500m (u zavisnosti sa kog kraja ulice dolazi). Na telefonskoj liniji direktno sam spojio cat 5 kabel dužine 15m sa spliterom. Neznam koliko je ovo bila dobra ideja? Za par dana očekujem TP-Link TD-W8960N (ako uspem da se konektujem) videću šta se događa.

Sačekaj ruter, ja sam udaljen od centrale oko 1.5km ali imao sam isti problem ko ti dok nisam od razvodne kutije ispred kuce sproveo nove kablove do uticnica I od tada nemam problema posto su kontakti bili korozirali u onoj maloj razvodnoj kutijici.

Postoji li mogucnost da se uzme total mix tako sto vec imam total hd u kuci a adsl na drugoj lokaciji da se koristi? Tj antena moze da se nakaci hde hoces ali adsl samo gde podrzava centrala.

@Srdjan0 ... I ja sam imao isti slučaj ... Total ti se neće ni javiti, nego treba da odeš u Telekom i da provere dokle se stiglo sa realizacijom prelaska na drugog provajdera jer je tebi brzina već povećana, a tu uslugu nisi tražio od Telekom-a. To automatski znači da moraš raskinuti ugovor sa prethodnim provajderom i da vratiš opremu. Čim operater unese tu izmenu u kompjuter aktiviraće se za manje od par minuta SBB kao provajder što se može videti na licu mesta. Onda kontaktiraš Total da kažeš da si regulisao sve odnose sa Telekomom i da je sada sve do njih, samo da ti pošalju ruter. Zvaće te u toku istog dana, a ruter dobiješ za 2-3 dana.

Mislim da nije izvodljivo da ADSL koristiš na drugoj adresi, nego samo na onoj koja je i kod njih registrovana kao korisnika Total TV usluge. Onda bi neko mogao da uvede ADSL kod sebe zato što mu komšija ima Total TV, ali mu ne treba internet. Vi se između sebe dogovorite i ti dobiješ internet na konto komšije. Ne, ne ... mislim da to ne može da prođe.

Mislim da nije izvodljivo da ADSL koristiš na drugoj adresi, nego samo na onoj koja je i kod njih registrovana kao korisnika Total TV usluge. Onda bi neko mogao da uvede ADSL kod sebe zato što mu komšija ima Total TV, ali mu ne treba internet. Vi se između sebe dogovorite i ti dobiješ internet na konto komšije. Ne, ne ... mislim da to ne može da prođe.

Naravno da moze posebno sto vec imas TTV...ja sam prijavio broj telefona koji sam hteo a 7 godina mi TTV na drugoj adresi gde nikad nisam ni ziveo...naravno na tom broju moras imati tehnicke mogucnosti...cak i ako si novi korisnik TTV mislim da bi moglo zato sto jedni ugradjuju antenu a drugi pustaju internet i oni se ne poznaju,bitna je samo centrala koja te zavede u korisnike...dobro je sto nisam ni vlasnik broja niti ih to interesuje,nisu ni vlasnika kontaktirali samo su me pitali za ime i prezime vlasnika broja i adresu...

@yugo ... Hmmm, a da li ti je Total TV i prijavljen na drugoj adresi. Račun za obe usluge (Total mix) stiže na prijavljenu adresu. Postoji prostor za manipulacije pogotovo ako je vlasnik broja drugo lice, a da to nije roditelj koji živi na prijavljenoj adresi. Šta je time Total dobio ... njemu je cilj da privuče što više korisnika Total TV i interneta. Znači ako hoćeš internet moraš da uvedeš Total tv, a po tebi, što sam već pisao, mogu internet prepustiti i komšiji koji nema Total tv ako sam na primer zadovoljan Telekomom ili drugim provajderom. A komšija ima Open TV i Sbb internet ... Možda i može!

Pitanje za vas kojima SBB ADSL već radi - kako izgledaju username i password, mislim u kom su obliku otprilike, neki nasumičan niz slova i brojeva ili ipak postoji neko pravilo? Danas sam hteo da vidim ima li u ruteru nekih promena, resetujem ga i od tada ne mogu da se nakačim na starog provajdera. Zvao sam SBB podršku i kaže mi lik da vidi u sistemu da sam prebačen kod njih ali user i pass nije znao da mi kaže, misli da bi sutra trebali da me zovu u vezi slanja opreme.

Pitanje za vas kojima SBB ADSL već radi - kako izgledaju username i password, mislim u kom su obliku otprilike, neki nasumičan niz slova i brojeva ili ipak postoji neko pravilo? Danas sam hteo da vidim ima li u ruteru nekih promena, resetujem ga i od tada ne mogu da se nakačim na starog provajdera. Zvao sam SBB podršku i kaže mi lik da vidi u sistemu da sam prebačen kod njih ali user i pass nije znao da mi kaže, misli da bi sutra trebali da me zovu u vezi slanja opreme.

Nasumican je izgleda ovako sbb-xxxxxxx@sbb (xxxxxxx su brojevi) mada oni mogu da ti promene password sami tako su nekom ortaku koji je resetovao modem na fabricka podesavanja pa su mu dodelili proizvoljan password ali username je ostao isti.

Ako je ima je MIK predat 06.08 i svi racuni izmirini za Total i za Telekom , i pise u sistemu kod telekoma da je port prebacen na SBB, zasto toliko se ceka u PM ?? port je 10og dignut na 16M !

Poslednja izmena:
@yugo ... Hmmm, a da li ti je Total TV i prijavljen na drugoj adresi. Račun za obe usluge (Total mix) stiže na prijavljenu adresu. Postoji prostor za manipulacije pogotovo ako je vlasnik broja drugo lice, a da to nije roditelj koji živi na prijavljenoj adresi. Šta je time Total dobio ... njemu je cilj da privuče što više korisnika Total TV i interneta. Znači ako hoćeš internet moraš da uvedeš Total tv, a po tebi, što sam već pisao, mogu internet prepustiti i komšiji koji nema Total tv ako sam na primer zadovoljan Telekomom ili drugim provajderom. A komšija ima Open TV i Sbb internet ... Možda i može!

Privatno zivim i nemam telefon uopste vec vucem kabl iz lokala sa kojim nemam veze kao ni sa vlasnikom a ni broj nije na vlasnika lokala,sve ti jasno....TTV je na drugom kraju grada gde stizu racuni....najbolje od svega je sto ti nikoga ne vidis iz SBB jer ti oprema i ugovor stizu kurirom city exspres i da zacinim,ni na moje ime nije TTV ali od svih ljudi imam LK...znaci moze...

2132760208.png

U subotu sam se prijavio eto sada su mi povećali ali i dalje ne stoji sbb, još nisam vratio opremu telekomu.

Mene juče zvali i obećali opremu sutra u toku prepodneva City Expressom. U ruteru mi stoji 16/1 ali i dalje ne mogu da se konektujem na stari PTT nalog. Valjda će stići sutra da se ne patim više sa komšijinim WiFi-jem, ima samo 1,3 / 0,256 :D.

Nazad
Vrh Dno