Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

2132760208.png

U subotu sam se prijavio eto sada su mi povećali ali i dalje ne stoji sbb, još nisam vratio opremu telekomu.

Pa naravno da ti stoji...jer se prijavljujes putem telekom pppoe usera.

Pozdrav ljudi.
Citam ovaj forum vec neko vreme ,pa sam odlucio da se registrujem.
I ja sam se prijavio za Total Mix,pre nedelju dana. Prvo sam otisao u telekom,trazio MIK,i dobio ga,takodje sam poneo i ruter da im vratim jer sam mislio da uzimanje MIK-a podrazumeva raskidanje ugovora,vracanje opreme i dobijanje MIK-a,medjutim rekli su mi da oprema ostaje kod mene dok u potpunosti ne predjem kod drugog provajdera.Cim sam dosao kuci pozvao sam SBB,podneo zahtev,predao MIK i oni su me pitali da li sam raskinuo ugovor sa Telekomom,ja sam rekao da nisam i da su mi rekli da tek kad predjem na novog provajdera da se tek tad vraca oprema i raskida ugovor,operater SBB-a mi je rekao da moram potpuno raskinuti sa Telekomom da bi oni mogli da realizuju zahtev.Otisao sam sutradan odneo ruter,rekao da zelim da raskinem ugovor,to su i ucinili i vratio sam im opremu,i odmah javio to SBB-u,koji je rekao da su kreirali zahtev i telekom sada treba da odobri prelazak ,to obicno traje 3-4 dana.Proslo je nedelju dana ,telekom jos nije odobrio..Zovem svaki dan i SBB i uvek mi kazu isto,"Ceka se Telekom". Da li je neko imao slicna iskustva,jer stvarno ne znam u cemu bi bio problem,a i da ima problema ne znam zasto ne kazu koji je problem da bar znam na cemu sam i pokusam to da resim ako je moguce. Plasim se da od svega ne bude nista,pa da onda 2 dana pred istek MIK-a jurim od provajdera do provajdera da bi se negde udomio i da bi sacuvao svoj ADSL port. Vidim da su neki imali slicna iskustva,ali koliko vidim nekima su pogrsili MIK,nekima nisu ni podneli zahtev za realizaciju,ja sam 100% siguran da je MIK ispravan i da je zhatev kreiran jer ih svaki dan zovem... Izvinjavam se na dugackom postu,pozdrav :)

Pozdrav i dobrodošao!

Pogrešio si što im nisi slagao da si rasčistio sve sa Telekomom - bilo je ovde dosta reči o tome, imao bi fino net, pa ovi kad završe - završe. Ovako, pošto je tako kako je, dosadjuj im svaki dan i traži da provere tvoj status, ako treba zovi i telekom pa proveri i sa njima.

Pa izgleda da jesam pogresio,ali mi je na prvi pogled delovalo kao da Telekom pokusava da me odvrati od prelaska na SBB ,jer su mi uz MIK dali i krace uputstvo na papiru u kome pise da oprema ostaje kod mene do potpunog prelaska na novog provajdera,da se internet uredno placa,a da po isteku MIK-a ,ukoliko ne predjem ni na jednog provajdera,ostajem korisnik Telekoma,sto je meni bilo cudno jer sam citajuci po internetu pre toga zakljucio da MIK znaci raskid ugovora,vracanje opreme,a onda su mi i u SBB-u rekli da to telekom namerno radi da bi zadrzao korisnike i da moram skroz da rascistim sa njima,sto sam i uradio. Zahtev sam podneo u ponedeljak,kada sam i uzeo MIK,a u utorak sam raskinuo ugovor sa Telekomom po savetu SBB-a. Znaci proslo je nedelju dana.U cetvrtak sam zvao telekom da pitam u cemu je problem,oni su mi rekli da mogu samo da mi kazu stanje koje glasi "Usluga pripremljena za demontiranje" . Danas sam opet zvao telekom,ali nisu uopste hteli nista da mi kazu,rekla mi je da moram da idem u poslovnicu telekoma da tamo vidim sa kolegama,a meni ne pada na pamet da idem vise kod njih,jer su ona dva puta kada sam bio dauzmem MIK i drugi put da raskinem ugovor hteli bukvalno da me POJEDU posto prelazim na SBB... Ne znam da li postoji neki odredjeni rok po kome SBB mora da mi obezbedi uslugu za koju sam se prijavio... Korisnim internet sa telefona,koji sam povezao preko WIFI-a na laptop,ali imam ogranicenje protoka tako da ne znam koliko ce jos trajati,nije mi toliki problem da cekam,samo kad bi znao da ce to sigurno biti realizovano pre isteka MIK-a. :p

Ima da cekas minimum 15 dana bez neta uterali su ti posteno.

Da li neko zna koliko je stvarno realno cekanje na odobrenje telekoma,prosek neki?
Znam jednog decka koji radi u SBB-u i kaze da ne mogu nista dok telekom ne odobri,a kad odobri on ce mi srediti da odma sutradan dobijem opremu i ugovor na kucnu adresu,ali je problem telekom. :p
Kazem,nije mi problem da cekam,samo da mi daju neku garanciju da ce usluga zaista biti realizovana ,da ne bi uzalud cekao.

Bice realizovana prosek je jedno 15-30 dana I btw. meni telekom nije bio problem nego sbb dali su pogresni migracioni kod I cekao sam zbog njih 25 dana telekom me je prebacio za 3 sata.

Ok,hvala na informacijama.
A kako znas da je telekom prebacio za 3 sata? Javili su ti iz SBB-a ,ili si bio/zvao Telekom?

Ja kada sam isao po MIK u telekom, prvo su me pitali da li sam doneo modem, pa tek onda ostali podaci..U medjuvremenu sam kupio neki ruter na limundu da mi posluzi dok cekam opremu od totala. Pa sam onda Totalu prosledio MIK putem maila jer su mylo-u pogresili MIK pa mi ovako bilo bezbednije :). Juce su me zvali iz totala da ce stici oprema za dan,dva..Proslo je 15-tak dana od kako sam predao mik, i nisam ih zvao uopste da pitam za status realizacije. Eto, moje iskustvo prelaska sa telekoma na total :)

Poslednja izmena:
Ok,hvala na informacijama.
A kako znas da je telekom prebacio za 3 sata? Javili su ti iz SBB-a ,ili si bio/zvao Telekom?

Video sam promenu u ruteru promenjena je brzina porta ali racunaj sigurno 10-15 dana minimum nabavi sebi modem jer ces platiti telekomu dok se ne prebacis

...nabavi sebi modem jer ces platiti telekomu dok se ne prebacis

Ma ja vec imam modem ,imam i user i pass od telekoma,izvadio sam bio iz njihovog modema i onaj konfiguracioni fajl,pokusavao sam 3 dana i 3 noci da podesim taj moj modem,i ucitavao taj fajl,i rucno ukucavao podatke,ali ne ide,verovatno ne znam da namestim,ali to je vec prica za sebe.
S obzirom da sam telekomu vratio opremu 14.8. oni su mi rekli da ce mi stici racun za tih 14 dana avgusta,ne verujem da ce ceo mesec naplatiti.
Ostaje mi da cekam :)

Ma ja vec imam modem ,imam i user i pass od telekoma,izvadio sam bio iz njihovog modema i onaj konfiguracioni fajl,pokusavao sam 3 dana i 3 noci da podesim taj moj modem,i ucitavao taj fajl,i rucno ukucavao podatke,ali ne ide,verovatno ne znam da namestim,ali to je vec prica za sebe.
S obzirom da sam telekomu vratio opremu 14.8. oni su mi rekli da ce mi stici racun za tih 14 dana avgusta,ne verujem da ce ceo mesec naplatiti.
Ostaje mi da cekam :)

A da da da da raskinuo si ugovor, nista ostaje ti da cekas 10tak dana :)

Danas idem da raskinem ugovor sa Telekomom i uzmem MIK, istekla mi je UO i promocija, pa cu da se prijavim za total mix. Spakovao sam telekomov ruter da vratim, naravno...namestio sam stari modem da radi. Javljam utiske.

A jel mogu da raskinem ugovor sa telekomom ako jos uvek traje i uzmem ovaj mix? Placam li neke penale?

A jel mogu da raskinem ugovor sa telekomom ako jos uvek traje i uzmem ovaj mix? Placam li neke penale?

Mislim da plaćaš preostale račune do isteka ugovora, raspitaj se u poslovnici. Ovi iz tehničke podrške mislim da ne znaju ništa o tome.

Zašto bi to radio? Ja sam pozvao total tv i rekli su mi da će akcija biti produžena, najverovatnije sa besplatnom D3 Go uslugom. Ovih dana sam ponovo aktivirao Total Tv uzeo 3 meseca za po 1 din. sa 20% popusta na montažu. Kad se prijavim za Total Mix, pogodnosti iz prethodne akcije prestaju da važe i prelazim na Mix tarifiranje od momenta aktiviranja usluge. Svesni su oni da ima puno korisnika koji žele preći sa click4+Iptv na Total Mix. Uostalom to mi je potvrdio i čovek koji je saradnik (monter opreme), da su svi saradnici na sastanku od pre nedelju dana dali jednoglasni predlog da se akcija total mix produži.
Inače ako raskineš ugovor sa telekomom pre vremena, sve preostale obaveze do isteka minimalnog ugovora plaćaš sa narednim telefonskim računom.

Ljudi zvao sam telekom,operaterka mi je rekla da "Usluga ADSL vise ne postoji na vasem broju" . Odmah sam zvao SBB i tamo kazu da i dalje cekaju odgovor Telekoma.
Totalno sam zbunjen,plasim se da ne ostanem bez port-a ,mada mi MIK vazi do 12.septembra...

Poslednja izmena:
Ljudi zvao sam telekom,operaterka mi je rekla da "Usluga ADSL vise ne postoji na vasem broju" . Odmah sam zvao SBB i tamo kazu da i dalje cekaju odgovor Telekoma.
Totalno sam zbunjen,plasim se da ne ostanem bez port-a ,mada mi MIK vazi do 12.septembra...

Vrsi represiju na sbb svaki dan.

@Voba ... Sam si zakomplikovao, kao nešto si čitao na forumu, a nisi se učio na greškama drugih. Raskinuo si ugovor pre nego što je SBB prosledio zahtev Telekomu, a pre toga si uzeo MIK. Na mom raskidu ugovora piše da sam uzeo MIK što znači da ništa ne demontiraju dok ne istekne 30 dana. Tebi su lepo rekli u Telekomu, nemaš više ADSL, a pre toga si imao obaveštenje od njih da je postupak isključenja u toku (ili tako nešto). Trebao si da naglasiš kod raskida ugovora da prelaziš kod drugog provajdera sa preuzetim MIK-om. Očigledno ćeš sada proći kroz celu proceduru kao da nikada nisi imao ADSL, ne znam ni da li onaj MIK što si dao SBB-u išta znači Telekomu. Upoznaj ti SBB sa situacijom, možda se treba pokrenuti procedura kod Telekoma da li ima tehničkih mogućnosti za uvođenje ADSL (znači komplet od početka). Ovakvo stanje mi samo na to liči ... Video si i sam da nisi mogao sa preuzetim parametrima da podesiš svoj modem, a možda to samo znači da si isključen. UVEK treba sačekati da SBB sa MIK-om uputi zahtev Telekom-u i kad na njihovom modemu dobiješ veću brzinu interneta (2-3 dana) onda raskidaš ugovor, vraćaš opremu, zoveš SBB da ti pošalju ruter jer nemaš više nikakvih obaveza prema starom provajderu, a pušten ti je u međuvremenu novi. ILI kako zahteva Total, raskidaš ugovor sa Telekomom, ali na raskidu ugovora stoji da si preuzeo MIK zbog prelaska na novog provajdera.

KATASTROFA!
Zvao sam sad opet SBB i objasnio im celu situaciju i kazu da je to sa ne raskidanjem ugovora kod telekoma dok se ne predje kod novog provajdera neistina i da to mora tako.Decko je proverio i rekao opet isto "Ceka se odgovor telekoma" . Takodje me ubedjuje da cu do kraja nedelje 100% biti kontaktiran u vezi slanja opreme.Ja sam ga pitao da li postoji sansa da ostanem bez port-a za ADSL,on je rekao da je to nemoguce.
Kada sam raskidao ugovor kod telekoma,ja nikakav papir nisam dobio,jedino sto su mi rekli "Raskinuli smo" i to je to.
Imam papir sa MIKom i potpis i pecat iz telekoma,ne bi trebalo da ostanem bez porta dok to vazi,valjda. :(

EDIT:
To sto nisam mogao da podesim je verovatno sto ne znam ,ili neki treci problem,nisam bio iskljucen sigurno jer sam to pokusavao dok jos nisam ni vratio telekomu opremu,pokusao sam da izbacim telekomov modem i da ide samo preko mog sa telekomovim user-om i pass-om,ali mi nije islo nesto. Decko iz SBB-a u privatnom razgovoru sad mi kaze da sam pogresio sto pri raskidu ugovora nisam naveo da sam uzeo MIK i da prelazim na SBB i tad bi telekom prebacio port na SBB,ovako je SBB poslao telekomu zahtev za moj port i ceka se odgovor,bez porta ne mogu ostati,tako mi on kaze.

Poslednja izmena:
trebao si lepo da ostanes kod telekoma sve do prebacivanja i ne bi imao sta da mislis

Evo stigao jutros ruter posle nekih 15-tak dana cekanja, doduse pogresan, jer sam trazio annex b ruter za ISDN liniju, dobio sam annex A za obicnu telefonsku liniju, ali sam dobio username i password konekcije pa sam ubacio u svoj ruter i radi sve ok.Sada ne znam da li da im trazim annex b ruter, s obzirom na znanje tehnicke podrske verovatno ni ne znaju sta je to.
U svakom slucaju:
2133934835.png

Pa nista cekaj do kraja nedelje, mada verovatno ces cekati 2 nedelje.

OK,problem je sto su mi prosli cetvrtak rekli da ce biti verovatno do ponedeljka,pa nije bilo,tako da mi to opet nista nije sigurno.
Sa druge strane,MIK mi vazi do 12.9. ,ja cu ih cekati do 3.9.to je ponedeljak,u slucaju da ne bude nista,vracam se kod Telekoma.
Da li neko zna koliko cu onda cekati kod Telekoma ,ako imam MIK ,i ako je malo *****no da sa MIK-om od Telekoma prelazim na Telekom...

OK,problem je sto su mi prosli cetvrtak rekli da ce biti verovatno do ponedeljka,pa nije bilo,tako da mi to opet nista nije sigurno.
Sa druge strane,MIK mi vazi do 12.9. ,ja cu ih cekati do 3.9.to je ponedeljak,u slucaju da ne bude nista,vracam se kod Telekoma.
Da li neko zna koliko cu onda cekati kod Telekoma ,ako imam MIK ,i ako je malo *****no da sa MIK-om od Telekoma prelazim na Telekom...

Kod telekoma kada doneses mik cekas 3 sata max.

Evo stigao jutros ruter posle nekih 15-tak dana cekanja, doduse pogresan, jer sam trazio annex b ruter za ISDN liniju, dobio sam annex A za obicnu telefonsku liniju, ali sam dobio username i password konekcije pa sam ubacio u svoj ruter i radi sve ok.Sada ne znam da li da im trazim annex b ruter, s obzirom na znanje tehnicke podrske verovatno ni ne znaju sta je to.
U svakom slucaju:
2133934835.png
Da, i ja sam skapirao da nemaju pojma sta je to ISDN ... poslao sam im e-mail da se raspitam imaju li Annex B opremu, a u odgovoru: "morate da imate digitalnu liniju"
* ISDN = (Integrated Services Digital Network)

Kod telekoma kada doneses mik cekas 3 sata max.

A na koliko mora da se potpise ugovor ako se uzima samo ADSL,ne BOX ili slicne kombinacije sa IP TV ,mobilnim i sl.
Moj prosli ugovor je bio na neodredjeno vreme.

Nista jedino sto mi preostaje je da cekam.
Samo mi nesto nije jasno,posto ne verujem da sam prvi i jedini kome je SBB rekao da se mora raskinuti ugovor,zasto onda to SBB radi ako Telekom kaze da ne mora,a i ovde ima primera ljudi koji nisu raskinuli ugovor pre dobijanja Mix-a?
I drugo,ja sam od Telekoma dobio uputstvo uz MIK da se ugovor ne raskida dok se ne predje na SBB koje nisam ispostovao po nalogu SBB-a,da li to utice na MIK,da li on i dalje vazi,i kako mogu to da proverim,ma da lepo pise do kad vazi sa pecatom i potpisom iz Telekoma.Pozdrav svima

Poslednja izmena:
A na koliko mora da se potpise ugovor ako se uzima samo ADSL,ne BOX ili slicne kombinacije sa IP TV ,mobilnim i sl.
Moj prosli ugovor je bio na neodredjeno vreme.

Nista jedino sto mi preostaje je da cekam.
Samo mi nesto nije jasno,posto ne verujem da sam prvi i jedini kome je SBB rekao da se mora raskinuti ugovor,zasto onda to SBB radi ako Telekom kaze da ne mora,a i ovde ima primera ljudi koji nisu raskinuli ugovor pre dobijanja Mix-a?
I drugo,ja sam od Telekoma dobio uputstvo uz MIK da se ugovor ne raskida dok se ne predje na SBB koje nisam ispostovao po nalogu SBB-a,da li to utice na MIK,da li on i dalje vazi,i kako mogu to da proverim,ma da lepo pise do kad vazi sa pecatom i potpisom iz Telekoma.Pozdrav svima
Sto se tice ugovora mozes da uvedes telekom adsl bez ugovorne obaveze tj. na neodredjeno vreme ali nema stopiranja usluge tako da ako kazes ne znam novembar neces adsl ugasice ti port ukoliko ne uzmes mik

Telekom ti je lepo preporucio trebao si njih da saslusas, a u SBB tehnickoj podrsci rade mega retardi koji ne znaju kako se zovu niti imaju bilo sta pojma o funkcionisanju ADSL-a. MIK ti vazi 30 dana kao sto si naveo do 9 septembra, ako ti se do tada ne realizuje adsl izgubio si port, da si ostao kod telekoma I da je prebacivanje trajalo duze od 30 dana (= da istekne mik) ostao bi ti adsl kod telekoma ovako imas mogucnost da ukoliko se ne realizuje prelazak na SBB do 9 septembra da izgubis port.

Vrh Dno