Šta je novo?

Total TV / EON Sat

Može li ugovor sada kada su Arene blokirane da se raskine bez penala?
Iskreno tacan odgovor ne znam ali "Imate pravo na raskid ugovora bez plaćanja penala ukoliko je MTS izvršio bitnu promenu uslova pod kojima je ugovor zaključen (promena cene ili ukidanje TV kanala koji su bili deo vašeg paketa). Prema zvaničnom stavu RATEL-a, izmena liste TV kanala na štetu korisnika smatra se bitnim kršenjem ugovora."
"
"Postupak za raskid ugovora
  1. Podnesite pisani prigovor: Posetite najbližu MTS poslovnicu i podnesite zvaničan prigovor u kom navodite da raskidate ugovor zbog jednostrane izmene sadržaja paketa (ukidanja Arena kanala).
  2. Pozovite se na zakon: Pozovite se na Zakon o zaštiti potrošača i Zakon o elektronskim komunikacijama.
  3. Rok za odgovor: MTS je dužan da vam odgovori u roku od 15 dana."
Ako MTS odbije zahtev
Često se dešava da operater osporava ovo pravo. Ukoliko odbiju vaš zahtev za besplatan raskid:
  1. Podnesite prigovor RATEL-u: Obratite se Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge (podnošenjem pritužbe preko njihovog sajta) i navedite da je operater promenio sadržaj paketa.
  2. Obratite se udruženjima potrošača: Možete kontaktirati Udruženje potrošača Efektiva koje ima definisanu praksu i pravne savete za ovakve situacije.
Ovo sam nasao na sajtu Efektiv-e 🤔

Sta su ti rekli u poslovnici da li ce uvaziti zahtev za raskid ugovora bez placanja penala?
Gospođa mi reče da očekujem penale. 😅

Napriča mi "ozbiljnu" priču, nisam imao volje da se s njom raspravljam.

Čekam poziv, pa onda ide prigovor, pa Ratel.

Ovako ili onako ćemo se rastati kad tad, ali nikad više im korisnik biti neću. To sam odavno rešio, iz nekih pređašnjih iskustava. Sad sam ne svojom voljom završio zbog TotalTV kod njih.

Strašno je kako postupaju sa korisnicima. Lično, nikad gori odnos nisam imao ni sa jednom kompanijom. Ovo je kriminalno.

Daleka im lepa kuća. Moje pare neće videti više nikada.

Nazad
Vrh Dno