Šta je novo?

Total TV / EON Sat

Ne vidim kako nije vezano za temu, mi ovde pričamo o dostupnim FTA kanalima i kako iste pretražiti, memorisati, gledati. Kako na samom STB-u, tako i kad raskinemo ugovore, pa direktno na televizorima sa DVB-S2 tjunerom - zašto džabe bacati antenu koja nam ostaje...

@markokostic75 ako operater ubaci nove kanale, a ne izbaci ni jedan - onda svakako nemaš pravo na raskid.

Ako je neko raskinuo ugovor sa Totalom, nek napiše šta su tražili od opreme da se vrati,
drugaru prošle godinu nisu uzeli tanjir, stoji mu još uvek na kući, ne znam da li su uzeli onaj LBN.
Raskinuo pre neki dan, sat risiver, adapter i daljinski sam vratio.
Pri podnosenju zahteva za raskid se ostavlja broj/mejl na koji treba da nas kontaktira neko iz Mtsa. Nakon odobrenja raskida se nosi oprema.
Ja sam odneo odmah sve, pozvao se na cl 131 ZEK i potpisao raskid. Na raskidu piše da je vraćena oprema.

Poslednja izmena od urednika:
Pošto postoji problem sa zelenim risiverom, da li može da se iskoristi neki razdelnik kao dole u prilogu gde bi na ulazu išao kabl od sat antene, a na izlazima jedan kabl ide u zeleni risiver, a drugi u TV gde je sat DVBS2 ulaz? Tako bi na HDMI ulazu imali ove sad MTS/TotalTV kanale iz paketa, a na DVBS2 N1 i NovuS koji su FTA? Jel ovo izvodljivo sa razdelnikom bez gubitka u kvalitetu signala i ako jeste koji frekventni opseg treba da zadovolji taj razdelnik?

Prilozi

• 31337.jpg
    31337.jpg
    85.4 KB · Pregleda: 165
Zna li neko da li ovi iz mts-a planiraju uskoro da puste irisgo preko kompa?

Radi za sada samo na android platformama, bilo da je reč o telefonu ili smart tv ili android boksevima.

Ovo je neka opcija namenjena biz korisnicima pa je zato možda i tako, nisam baš upućen pošto imam i "normalan" nalog kao korisnik MTS boks paketa.

Pre par dana je ShamanNS priupitao da li je ovo IrisGO za biznis korisnike pa možda u "tom grmu leži zec". Na ovom nalogu što su nam dali pre par dana nema naših podataka nego sve vezano za administratora, neka ograničenja i tako to. Verovatno on to može i eksplicitnije objasniti.

Pošto postoji problem sa zelenim risiverom, da li može da se iskoristi neki razdelnik kao dole u prilogu gde bi na ulazu išao kabl od sat antene, a na izlazima jedan kabl ide u zeleni risiver, a drugi u TV gde je sat DVBS2 ulaz? Tako bi na HDMI ulazu imali ove sad MTS/TotalTV kanale iz paketa, a na DVBS2 N1 i NovuS koji su FTA? Jel ovo izvodljivo sa razdelnikom bez gubitka u kvalitetu signala i ako jeste koji frekventni opseg treba da zadovolji taj razdelnik?
На мсат би тако могао да гледаш само хоризонтално поларизоване канале, а на тоталу ништа. Лнб добија сигнал од рисивера (или телевизора) за избор сателита фреквенције веће или мање од 11,7 гигахерца и поларизације (тај сигнал може да има мањи или већи напон и да буде или не буде фазно померен. па кад лнб добије у исто време два сигнала он то разуме као фазно померен сигнал већег напона). Једино да пребацујеш кабал из телевизора у рисивер и обрнуто јер кад су у исто време укључени збуњују лнб.

Malo pre prebacio na total rts1 ne prenose sa porukom nema pravo za program na ovoj teritoriji.A emitovala se repriza Super potere....ovi bre prsli totalno 🤔

На мсат би тако могао да гледаш само хоризонтално поларизоване канале, а на тоталу ништа. Лнб добија сигнал од рисивера (или телевизора) за избор сателита фреквенције веће или мање од 11,7 гигахерца и поларизације (тај сигнал може да има мањи или већи напон и да буде или не буде фазно померен. па кад лнб добије у исто време два сигнала он то разуме као фазно померен сигнал већег напона). Једино да пребацујеш кабал из телевизора у рисивер и обрнуто јер кад су у исто време укључени збуњују лнб.
Imao je loop out na prvom totalovom resiveru - Echolte.

Malo pre prebacio na total rts1 ne prenose sa porukom nema pravo za program na ovoj teritoriji.A emitovala se repriza Super potere....ovi bre prsli totalno 🤔
Takođe i meni dok je bila Super potera 🤣 A evo sada radi, neka druga emisija je u toku. Juče mi Arena premium 2 i Superstar 2 nisu radili, ista poruka je izlazila, sada rade. Haos sa mts-om 🤦‍♂️

Pozdrav drustvo, vidim da je bilo ljudi koji kao i ja nisu uspevali da sacuvaju n1 i nova s. Ja sam ceprkao po podesavanjima i uspeo ovako da ih sacuvam i nadjem na brojevima 401 i 402 pa se nadam da ce i vama pomoci.

Prilozi

• IMG_9510.jpeg
    IMG_9510.jpeg
    180.9 KB · Pregleda: 186
  • IMG_9511.jpeg
    IMG_9511.jpeg
    252.5 KB · Pregleda: 177
Imam problem kad memorisem N1 i Nova slika bude crna na oba kanala.

Da li postoji resenje za taj problem?

Imam "zuti" resiver.

Pisali su ljudi da kanali MTS što su skoro ubačeni na Eutelsat "trzaju" i zamrzavaju povremeno i sinoć i danas se baš uverih u to :D antena je dobro uštimana, kvalitet 100 posto, jačina 80, kanali koji se emituju sa drugih transpondera rade bez greške ali...otprilike na svakih desetak minuta ovaj problem, iritantno baš.

Biće bolje na Astri :ROFLMAO:

Da li posto imam Tv koji ima prikljucak za satelitsku mogu eto nekad ako mi zatreba samo da dodam tanjir i lnb i da gledam N1Novu ako ostanu FTA, tj da ne moram imati risiver da ga zaobidjem jer sam tv podrzava SAT

Pisali su ljudi da kanali MTS što su skoro ubačeni na Eutelsat "trzaju" i zamrzavaju povremeno i sinoć i danas se baš uverih u to :D antena je dobro uštimana, kvalitet 100 posto, jačina 80, kanali koji se emituju sa drugih transpondera rade bez greške ali...otprilike na svakih desetak minuta ovaj problem, iritantno baš.

Sa sbb totalom nije bilo tih problema.Mts transorderi krš....prenatrpani kanalima,bit/rate katastofa....Usluga nebo i zemlja od kako je mts kupio

Da li posto imam Tv koji ima prikljucak za satelitsku mogu eto nekad ako mi zatreba samo da dodam tanjir i lnb i da gledam N1Novu ako ostanu FTA, tj da ne moram imati risiver da ga zaobidjem jer sam tv podrzava SAT
Dovoljno je što TV ima satelitski tjuner ali neće sigurno ova dva kanala biti doveka FTA:)

Jeste, iritirajuce je. Nema veze sa jacinom i kvalitetom signala.

Ko ima EON Smart nema zime za njega, ja moram nekako nabaviti barem Eon mob app...pa onda na računaru ili već čemu da se gleda.
Trenutno još uvek nam nije onemogućen pristup Eon mob app ali pitanje je verovatno dana kada će i to biti.

Nova S je sada FTA na Eutelsat 16A na:
11554MHz Horizontalno DVBS2 8PSK SR: 30000k FEC 3/4

N1 je sada FTA na Eutelsat 16A na:
11678MHz Vertikalno DVBS2 8PSK SR: 30000k FEC 3/4

Skenirajte ručno.
Hvala nasao sam 🐰🙈

Traži mi pin za podešavanje LNB-a, nisam nešto imao vremena da se igram. Na drugoj slici je Eutelsat.

@peja 0000 (isti kao za roditeljsku kontrolu)

Nazad
Vrh Dno