Šta je novo?

Total TV / EON Sat

Zar Total ima LNB sa 4 izlaza?

Nova S i N1 su na glavnom satelitu.

Da bi se pratili FTA kanali potrebna je antena, LNB i prijemnik (ima i TV uređaja koji imaju DVB-S2 prijemnike integrisane).

• Like
Reagovanja: uji
Zar Total ima LNB sa 4 izlaza?
Ima sa 3
-Inverto-i-Triax-lnb-za-3-satelita-Total-tv-_slika_O_157964689.jpg

Sa 3 LNB sam imao dok koristio uslugu u stanu na jednom TV a ovo u vikendici mi je sa 2 LNB i drugi satelit je samo HotBird zbog Eurosporta, na 2 televizora prikačeno i tu nema Astre, verujem da je tako svima koji koriste na više od jednog televizora.

• Like
Reagovanja: uji
Sad kako je izvedeno ne znam, ali imam 4 risivera. Sve regularno, montazeri su tako odradili, placam 3 dodatna.

Nema veze koliko imaš tv-a za to što ti ne otvara ova dva fta kanala kada ti drugo radi.
Da budem ko tehnička podrška, jesi probao da isključiš iz struje risiver i da li ti je na svima isto da nađe kanale a ne otvori?

Probao sam na 2. Isti slucaj. Nisam iz struje iskljucivao. Probacu i to kad se vratim kuci. Svakako cu isprobavati sve sto mogu, pa ako uspe super.

Znači ako moj TV LG C1 ima satelitski risiver, ja mogu kabel direktno iz tanjira da ubodem u TV i da gledam FTA kanale?
I mogu da otkažem total i vratim im risiver, a antenu oni ne uzimaju koliko sam čuo.

Verovatno smešno pitanje, ali ko ih je stavio da budu FTA tj. ko odlučuje o njihovoj sudbini na FTA pozicijama na kojima su sad? MTS?

Neće oni još dugo ni tamo.

EON app da li vam još radi, verovatno se i tu nešto "čeka" do nestajanja.

Verovatno smešno pitanje, ali ko ih je stavio da budu FTA tj. ko odlučuje o njihovoj sudbini na FTA pozicijama na kojima su sad? MTS?
S obzirom da EonSat postoji i postojaće i dalje u HR/SLO, ne verujem da je Telekom počeo da plaća transpondere umesto UG, te dok god UG plaća iste, oni odlučuju kako će se emitovati kanali na njihovim transponderima.

Da li je još nekome nestajao sa lista Arena Premium 1 kanal? Jednostavno je poziciju 30 prijavljivao kao nedostupan kanal. Skenirao sad ponovo transponder i dodao ručno, vratilo se na poziciju 30. Ovo se na Totalu ranije nije moglo desiti.

United Grupa plaća zakup za transpondere na kojima su N1 i Nova S. Isti služe.i za HR i SLO kanale, transpondere neće gasiti skoro.

Nova S je sada FTA na Eutelsat 16A na:
11554MHz Horizontalno DVBS2 8PSK SR: 30000k FEC 3/4

N1 je sada FTA na Eutelsat 16A na:
11678MHz Vertikalno DVBS2 8PSK SR: 30000k FEC 3/4

Skenirajte ručno.
Kako da ih memorisem? Imam ovaj novi Eon sat resiver,nadjem ih,kliknem "zapamti" ali kanala nigde nema.

Kako da ih memorisem? Imam ovaj novi Eon sat resiver,nadjem ih,kliknem "zapamti" ali kanala nigde nema.

U podmeniju FTA kanali moguće je izvršiti pretragu FTA (Free-To-Air) kanala po satelitimai transponderima.

Sa leve strane možemo izabrati satelit koji želimo da skeniramo, sa desne stranepodešavamo parametre na tom satelitu.

1. Izabrati Eutelsat 16 16.0E
2. Upisati u polje frekvencija: 11554, polarizacija: H, Symbol Rate: 30000
Obratiti pažnju da li ima signala. Ukoliko ne, isprobati LNB1-3. Kad se pojavi signal, pritisnuti zeleni taster za pretraživanje kanala.

Znam. Odradim sve to. Nadjem ih,memorisem ali ih u listi kanala nema. Sa drugim podesavanjima nasao sam neka 3 kanala koji su memorisani na 401,402. i 403.

Ako nije na 404, probaj da izbrišeš ta 3 kanala pa ponovo nadji N1 i memoriši, trebalo bi da onda bude na 401.

Kod mene na jednom risiveru 407 i 408, na drugom 401 i 402. Nisu isti risiveri.

Nova S je sada FTA na Eutelsat 16A na:
11554MHz Horizontalno DVBS2 8PSK SR: 30000k FEC 3/4

N1 je sada FTA na Eutelsat 16A na:
11678MHz Vertikalno DVBS2 8PSK SR: 30000k FEC 3/4

Skenirajte ručno.
Veliko hvala, uspeo sam da namestim
Znam. Odradim sve to. Nadjem ih,memorisem ali ih u listi kanala nema. Sa drugim podesavanjima nasao sam neka 3 kanala koji su memorisani na 401,402. i 403.
Ja sam se isto patio sa memorisanjem,a onda sam prvo obrisao sve fta kanale i uspelo je. Verovatno je bio popunjen maksimalni broj kanala, jer mi je izbacivao takvu neku grešku

I ja imam problem sa tim, na starijim resiverima sam uspeo da ih nadjem i memorisem na 401 i 402. Samo na ovom novom modelu sto ima oznaku GSH-2721 ne mogu da ih sacuvam a nadje ih lagano, i kad stisnem sacuvaj nista se ne desava.

Poslednja izmena:
Veliko hvala, uspeo sam da namestim

Ja sam se isto patio sa memorisanjem,a onda sam prvo obrisao sve fta kanale i uspelo je. Verovatno je bio popunjen maksimalni broj kanala, jer mi je izbacivao takvu neku grešku
Ma jok. Nasao sam i memorisao i neke rumunske ali N1 i Novu nece da memorise. 😑

Uspeo sam na Hisense TV i na glupoj Tesli sa weatel pločom da podesim sve i gledam N1 i Nova S i sve FTA kanale sa dva satelita (Takav LNB imam).

Nazad
Vrh Dno