Šta je novo?

Total TV / EON Sat

Zvali me sada da mi kažu da mogu da nastavim da koristim usluge m:sat-a. Zahvalio sam se i potvrdio raskid saradnje. Treba da vratim opremu u poslovnicu.
Napomenula mi je da će me blagovremeno obavestiti o mogućem plaćanju penala za prevremeni raskid, jer ugovor ističe u oktobru. Na šta sam joj rekao da ništa neće biti plaćeno, jer je došlo do promene paketa i ukidanja EON servisa. Zanimljvii su baš :D

Očekujte neočekivano, a pogotovo svi vi koji nikada niste imali posla sa MTS. Dovoljno je samo videti koji je haos napravljen sa sad već "čuvenim" migracijama u okviru te firme u januaru mesecu i sa cenama za koje se ljudi još uvek žale. Pa šta tek onda očekivati za TTV jer je tu mali milion nepoznanica o kojima smo naširoko pisali. Čuj, moguće plaćanje penala, ne zna se da li su smešni ili žalosni.

Jedno off topic pitanje. Da li bi mogao da gledam satelitske kanale koji su zakljucani sa odgovarajucim resiverom bez provajdera tipa bivseg Total TV-a i MSata?

… da oi je neko već vratio opremu…?! Mene su pozvali da je razdužim do kraja meseca, pa me interesuje da li je moguće vratiti im bilo koji receiver..?! Ovaj bi zadrzao za FTA kanale, ali bi uzeo neki isti sa oglasa da ne bi isao do sela samo zbog toga… da li razduzuju po serijskom broju ili kao i ranije kod mtsa, samo predas sve u kesi…?! Hvala
Vracas resiver koji si dobio kada si potpisao ugovor. U dokumentaciji je naveden njegov broj.

… ma, vratiću taj NDS uzeti neki drugi za FTA, da se ne mlatim… žao mi je da se skida, ne iskoristi antena… moji navikli na ovaj daljinski, pa bi mi to znacilo…

@Zlatko011 meni A1 kucni inernet radi slabo imao sam ga,e zato sada koristim Yettel Mobile Max imam 1000Gb svaki mesec+repetitor njihov mi oko 30-50metara vazdusno udaljen i radi super.A sto se tice mSAT-a nazvase me danas ranije pitao zbog racuna i zena koja je zvala,mi ponovi sve usput mi napravila mts nalog mogao sam i ja ali eto sama pita reko ajde.Usput dok je caskom napravila mts portal ja ponovo pitah kome vracam opremu,ona mi tu pomenu zaista nemaju jos celu bazu podataka Totala iz SBB-a a usput kaze reci ce vam monteri za vracanje?A nemoze tako ako ce slucajno da nose nek napisu oni meni revers da sam ja miran,inace bez papira nedam opremu...sta posle da radim ako ovi potraze nazad a oni recimo uzeli.I to nisu monteri odavde blizu meni iz Arandjelovca imam broj tog montera,a ove nemam memorisane u telefonu (imao pre mSAT pa raskinuo,odatle znam).Moram ove da pitam postoji li neki broj osim 0800-100-100 direkto dobijem mSAT,nekada je postojao 0800-121-121.Dva mozda nekom zanimljiva teksta RASKID UGOVORA SA KABLOVSKIM I MOBILNIM OPERATOROM! u ovim svim pobrojanim slucajevima ima osnova za raskid,kao i Šta ova prodaja donosi korisnicima? Pročitajte u nastavku… po ovom drugom nema osnova za rakid tekstovi su sa sajta EFEKTIVA :)
6 meseci pre nego što je Total TV prodat, meni su tražili da im sam odnesem opremu mada samo prijemnike bez antene iako je ugovor istekao pre više od 4 godine, pretili preko nekog advokata ali je on odustao jer ih više ne zastupa. U međuvremenu sam uzeo mSAT. došao instaler, bukvalno bacio antenu sa krova na zemlju i instalirao novu sa novim prijemnikom (naki mali). Kada sam ga pitao šta da radim sa starim rekao je da ga/njih ne intersuje jer sada radi za MTS umesto SBBa. Ništa više nnisam od njih čuo poslednjih 6 meseci. a stavio sam sve u podrum, ne pada mi napamet da išta nosim a nebih znao ni kome a ta oprema više nije ni kompatibilna sa mSatom.

6 meseci pre nego što je Total TV prodat, meni su tražili da im sam odnesem opremu mada samo prijemnike bez antene iako je ugovor istekao pre više od 4 godine, pretili preko nekog advokata ali je on odustao jer ih više ne zastupa. U međuvremenu sam uzeo mSAT. došao instaler, bukvalno bacio antenu sa krova na zemlju i instalirao novu sa novim prijemnikom (naki mali). Kada sam ga pitao šta da radim sa starim rekao je da ga/njih ne intersuje jer sada radi za MTS umesto SBBa. Ništa više nnisam od njih čuo poslednjih 6 meseci. a stavio sam sve u podrum, ne pada mi napamet da išta nosim a nebih znao ni kome a ta oprema više nije ni kompatibilna sa mSatom.
Kako radi M SAT, ima li problema sa seckanjem i pikselizacijom slike?

Kod mene je povezan na 1080p 27" 75Hz monitor i sa strimom nema problema ni na full HD. Jedino što mrzim je daljinac, onaj uz Total TV ima bolji raspored. Što se prijemnika tiče, jako je spor kada se manjaju kanali a raspored kanala je užasan.

Kod mene je povezan na 1080p 27" 75Hz monitor i sa strimom nema problema ni na full HD. Jedino što mrzim je daljinac, onaj uz Total TV ima bolji raspored. Što se prijemnika tiče, jako je spor kada se manjaju kanali a raspored kanala je užasan.
Znači nema prekida i seckanja slike?

Nema jedino u nekim sportskim prenosima ali nije to do lokalne mreže nego tamo kod izvora.

I ja imam total TV pa sigurno 4 godine plaćam bez produžavanja ugovora.Sad ćemo videti kad budem platio račun dali ću morati vraćati opremu.

@Matrix69 trebao si da tražiš barem 5 meseci po dinar jer to sleduje novim korisnicima MSAT usluge.

FTA kanali i ako možda mogu da se nahvataju svakako ne mogu N1 i Nova S jer su na Eutelsatu. Koga god znam za sada neće prihvatiti migraciju kako zbog ta dva kanala tako i zbog još nekih stvari tako da ta njihova zamisao da "što pre" odrade migraciju neće ići tako lako, oni nemaju još neke osnovne stvari vezane za bivše TTV korisnike a kamoli da za par meseci odrade 180 hiljada migracija.
@Miki Ue to 5 meseci po 1 dinar nisu mi ni ponudli samo ova sto zvala rece ako se lepo secam,prvi mesec 800 il bese 850 dinara i dalje puna cena 1900d.Bazu jos uvek nemaju tj TTV bazu podataka i to su pomenuli u,nekih par razgovora kako bilo sutra dolaze monteri.Rekli su mi ovi iz MTS-a da ce mi oni reci,sta sa SBB opremom.Najavili su dolazak sutra oko 15h pa cu napisati sta su doneli jesu li ili ne uzeli opremu...videcu da ih pitam ako znaju jos neku relevantnu informaciju.E da zivim u gradu bilo bi optike i slicno,ovako selo nekih 80ak kilometara od Beograda...ponekad se pitam ko je "sredio" pa dobismo digitalnu centralu pre bila analogna pa nema brojeva.A sada i kada bih opet uvodio fiksni neznam koliko bi trazili,kada sam ga uveo placeno oko bese 12.000d na 6 rata+uz rate ide pretplata i ono sto potrosis.Posto stari put Bg-Kg prolazi posred sela mi smo dobili ukopane kablove,a ostali one sto se nose ali su isto fiksni (ponekad pogledam na sajtu ministarstva)...pise 5g ali kada e to se nezna,o optici da i ne govorim.Postoji jedino opticki kabl koji prolazi kroz grad Topolu,i povezuje Bg i Kg.Ode ja offtopic sutra sta odrade i kazu,napisacu ovde
Edit: Zaboravih cak su mi napomenuli ukoliko sutra nekim slucajem ne dodju,da odmah zovem MTS i prijavim to...sad se pitam ako bi se slucajno to desilo mozda (ako im placaju po montazi),manje platili?
:confused:

Poslednja izmena:
Napiši utiske, ionako posle više nisi u ovoj ekipi nego u M:SAT timu i temi :)

Nikoga još koga znam nisu zvali u vezi migracije, tebe su najverovatnije zvali jer si ih već par puta konktaktirao u vezi usluge pa k`o vele da te odmah skinu sa dnevnog reda;) a pogotovo što pored satelitske nemaš nekih drugih opcija kako pišeš. Možda eto da si sačekao još tih par meseci dok ti ne istekne ugovor pa da se dogovoriš sa njima oko besplatnih meseci, sigurno bi dobio tih 5. Poučen iskustvom sa njima pošto imam i Box paket znam da uvek može pri potpisivanju novog ugovora da se dogovori i više nego što na sajtu piše i što zvanično nude.

Ovo u vezi trzanja i seckanja slike što je neko pitao a što je kod svih prisutno - već su rekli korisnici na drugoj temi a i videh još uživo kod par ljudi, nema toga na Astra satelitu koji je i zvanični što se M:SAT tiče, ovo što je nama pušteno od njihovih kanala na Eutelsatu je druga priča. Ali zato su kod M:SAT drugi "problemi" zbog kvaliteta slike i još koječega o čemu je detaljno i opširno pisao @poglavicas pre par dana a i ranije. U principu neka gura ovako ovaj "hibrid" TTV-M:SAT dokle može i koliko može, kako zbog kanala koji su ostali od Totala tako i zbog kvaliteta slike a ako jednog dana bude migracije videćemo kako i šta dalje a pogotovo ako bude morao da se potpisuje ugovor na 2 godine a primera radi stari nasleđen od TTV ističe debelo ranije od toga. Samo da ne bude nekog kvara risivera ili problema sa LNB ili nekih drugih tehničkih problema jer onda povratka na ovaj i ovakav sadašnji Total nema.

Kad ti se to pojavilo? Nije mi sad Total pri ruci pa ne znam. Ima li slike, šta se dešava?

Pa vidim da neku kao grešku prijavljuje :D ili već šta...je l' to onaj noviji tip risivera, rekao bih po interfejsu.

Ima slike zahvalujuci monteru podsetio me da je login za EON Tv apk,isti kao i za Moj SBB.Google chrome upamtio instaliram ulogujem se,i imam na telefonu ima puno programa koji ovamo nemaju...e sad dokle ce to da radi neznam videcemo. @Miki Ue a zasto ne bih pisao ovde ako nesto znam,a moze pomoci nekom normalno necu pisati bas kao do sada.Kako bilo danas oko podne dodje monter,caskom zameni antenu i risiver ostalo je bilo.Dobio sam risiver DTS3464 firma,Shenzen made in China,sa zutim displejem.I to sto pises da me otkace nije bas tako,ja i kada sam zvao pitao sam zbog Majskog racuna ni zasta drugo ovaj risiver je malo bolji od onog koji,sam imao pre neku godinu.Sada ima poseban taster da biras 1080p 1080i,ili 750p 750i (p=Progresive i=Interlaced),kod mene puno lepse radi 1080i na Astri.Od programa ima ono sto i pise na sajtu,i za programe bi to bilo to.Staru SBB opremu je odneo,i normalno ostavio mi revers potpisan da je on uzeo a antena ostala.On tvrdi da imaju bazu neki cak i u MTS-u kauzu nemaju uglavnom planirali su to polako sprovode da svi ko zeli predje na mSAT nudice sve,samo da to obave jer MTS ne zeli da placa dva satelita.Na kraju balade ukoliko bilo ko ne zeli prelazak ide raskid mSAT usluge,i to je to uz otkazni rok od 30 dana.Jer tehnicki gledano svako ko koristi cak i SBB EON SAT i sada je mSAT korisnik,zato sto Eutelsat placa MTS.Nakon isteka UO ko nece na Astru tj mSAT,nista nemora raskid UO i gotovo.Eventualni raskid pre isteka UO vuce,sa sobom isplatu svih ostalih rata...a ovaj monter iz Arandjelovca pomenu i penale.I na kraju sta mogu ne zivimo svi po gradovima,eto koliko ljudi zivi na selu gde su uslovi takvi kavi su.:)

Poslednja izmena:
covece, nisam uspeo do kraja da procitam post... ajde malo negde razmak, tacka, zarez, procitaj sta si napisao... :)

covece, nisam uspeo do kraja da procitam post... ajde malo negde razmak, tacka, zarez, procitaj sta si napisao... :)
@CarnX pa procitaj sada tacki i zareza ima puno,ali sam post drzao u edit modu ispravljao poneku slovnu gresku.

Nema to veze sa konkretnom situacijom. Čovek je pitao da li ima slike na Totalu, bio mi je okrenut N1, vrteo sam dalje i zaključane kanale pa konstatovao da ima.

@Matrix69 opusti se brt, nisam ništa loše mislio sa sinoćnjim upisom, malo šale :) par pitanja pošto si mnogo toga napisao onako odjednom.

1) prvo si rekao da ti zameni antenu a onda revers gde piše da ti antena ostala ? Znači ostala tvoja antena ili...

2) kako to da se UO raskine ako neće neko na migraciju i otkazni rok od 30 dana koji bi svakako podrazumevao da se ne plaćaju penali a onda ti rekao da ko je pod UO mora da plaća i preostale rate i penale ako neće na migraciju ? Što se tiče onih kojima ističe UO a neće migraciju stvar je jasna a to je da mogu lagano da raskinu.

Verovatno ni sami monteri još ne znaju mnogo toga. A i to što plaćaju ovaj zakup na Eutelsatu kako ga plaćaju džabe im ga zbog kvaliteta slike i ovih problema sa istom na svakih desetak minuta.

Poslednja izmena:
@Matrix69 opusti se brt, nisam ništa loše mislio sa sinoćnjim upisom, malo šale :) par pitanja pošto si mnogo toga napisao onako odjednom.

1) prvo si rekao da ti zameni antenu a onda revers gde piše da ti antena ostala ? Znači ostala tvoja antena ili...

2) kako to da se UO raskine ako neće neko na migraciju i otkazni rok od 30 dana koji bi svakako podrazumevao da se ne plaćaju penali a onda ti rekao da ko je pod UO mora da plaća i preostale rate i penale ako neće na migraciju ? Što se tiče onih kojima ističe UO a neće migraciju stvar je jasna a to je da mogu lagano da raskinu.

Verovatno ni sami monteri još ne znaju mnogo toga. A i to što plaćaju ovaj zakup na Eutelsatu kako ga plaćaju džabe im ga zbog kvaliteta slike i ovih problema sa istom na svakih desetak minuta.
@Miki Ue jeste malo duze u zelji,da pojasnim sve sto je bilo danas kod mene.
1.Ostala je SBB antena nju nije uzeo,samo risiver i daljinski i tu mi zakacio mSAT antenu mesto nje...ali je nije odneo.
2.A to da placaju penali i rate ukoliko raskidas UO,pre standardnog isteka UO.A po nekim njihovim pravilima duzan je bilo koji korisnik bar 15 dana pre osteka UO,najavi da trazi raskid po isteku UO tada nema penali i slicno.
3.Imao sam ja nekada ranije mSAT i odem u poslovnicu ponesem opremu,i kazem tamo pisite raskid (a UO vec istekla) kaze dobro ukuca u komp ali opremu ne uzima???Posle tek oko 5-7 dana zovu me iz Beograda i kazu odobren vam je raskid,mozete vratiti opremu.
E tu sam posizeo kazem joj pa donosio sam opremu radnica,nije htela da uzme.Nista samo ponavlja ko papagaj odobren raskid nista angazujem cerku skoknemo kolima,e tada tek uzese opremu i posle 2 dana dodjose i skinuse i antenu.To je taj njihov otkazni rok najavis,e posle ide vracanje opreme.
4.Tu su mi naplatili ceo taj mesec i posle iduceg meseca,mi naplatili i nekih 20-30 dinara kamate pitaj boga za sta...e tek tada su me pustili tj nisu uznemiravali vise :)

Ima slike zahvalujuci monteru podsetio me da je login za EON Tv apk,isti kao i za Moj SBB.Google chrome upamtio instaliram ulogujem se,i imam na telefonu ima puno programa koji ovamo nemaju...e sad dokle ce to da radi neznam videcemo. @Miki Ue a zasto ne bih pisao ovde ako nesto znam,a moze pomoci nekom normalno necu pisati bas kao do sada.Kako bilo danas oko podne dodje monter,caskom zameni antenu i risiver ostalo je bilo.Dobio sam risiver DTS3464 firma,Shenzen made in China,sa zutim displejem.I to sto pises da me otkace nije bas tako,ja i kada sam zvao pitao sam zbog Majskog racuna ni zasta drugo ovaj risiver je malo bolji od onog koji,sam imao pre neku godinu.Sada ima poseban taster da biras 1080p 1080i,ili 750p 750i (p=Progresive i=Interlaced),kod mene puno lepse radi 1080i na Astri.Od programa ima ono sto i pise na sajtu,i za programe bi to bilo to.Staru SBB opremu je odneo,i normalno ostavio mi revers potpisan da je on uzeo a antena ostala.On tvrdi da imaju bazu neki cak i u MTS-u kauzu nemaju uglavnom planirali su to polako sprovode da svi ko zeli predje na mSAT nudice sve,samo da to obave jer MTS ne zeli da placa dva satelita.Na kraju balade ukoliko bilo ko ne zeli prelazak ide raskid mSAT usluge,i to je to uz otkazni rok od 30 dana.Jer tehnicki gledano svako ko koristi cak i SBB EON SAT i sada je mSAT korisnik,zato sto Eutelsat placa MTS.Nakon isteka UO ko nece na Astru tj mSAT,nista nemora raskid UO i gotovo.Eventualni raskid pre isteka UO vuce,sa sobom isplatu svih ostalih rata...a ovaj monter iz Arandjelovca pomenu i penale.I na kraju sta mogu ne zivimo svi po gradovima,eto koliko ljudi zivi na selu gde su uslovi takvi kavi su.:)

Nazad
Vrh Dno