Šta je novo?

Total TV / EON Sat

Kada smo kod plaćanja jel neko zna uputstvo za plaćanje? Znam da neće doći račun za april ali šta dalje?
@niki999 zna se na email ukoliko prihvatis,prelazak na mSAT platformu i dobijas njihovu opremu i novu UO 24meseca. @uji bio si 100% u pravu trenutno naveliko se radi migracija na mSAT platformu,ko prihvati naravno.Danas oko podne zovu me iz MTS-a sa 0800-100-100 i tu mi ponudise prelazak na mSAT,i nista prihvatio sam prelazim na mSAT Plus srednji paket izdiktirao sve potrebne podatke kaze u redu nazvace vas kolege (misli na montere).Jedino sam pitao da ne bude dupli ugovor jer stari istice u Septembru,kaze ne nije dupli potpuno nov ugovor na 2g.Ostavio sam i email na koji ce mi stizati racuni,ona kaze racune ce te dobijati na email i sms-om na 062 jer ja nemam nijedan MTS broj.Prvi mesec znaci Maj 800 ili rece 850d e posle standardno za Plus paket 1900d uz popust na eracun.To je bilo danas vec veceras pre oko 1,5h vremena zove me nepoznat broj nista javim se,kad ono monter pita hocu li u Nedelju oko 15h biti kuci rekoh da...i nista covek kaze mozda se desi da slucajno promenimo malo vreme,ali svakako u Nedelju plan nam je da odradimo Topolu i po selima opstine i to bi bilo to.Ipak imaju oni kakvu takvu evedenciju a iskreno i meni je svejedno sve sto gledam ima i na mSAT Plus koji su kupili,i to bi bilo to...a i placacu manje TTV Premium sam placao 2.545d bese a ovo 1.900.Jedino neznam dali im risiveri prihvataju FTA kananle,ili ne
Edit:pitao sam ovu iz MTS-a kome vracam sadasnju opremu,odgovori nesto tipa "videcemo" i eto,uglavnom cilj je da sto pre korisnike prebace na svoju platformu nema penala nista odaberes paket nova UO i to je to.
:)

Poslednja izmena:
Misterija ...sada sam zvao kol centar meni rekoše šaljemo od juna...ako nije tajna koji broj računa koriste za uplate?
ispravka racun je za mart koji je placen ranije pocinje na 170 broj. SBB je poslao racun.

ispravka racun je za mart koji je placen ranije pocinje na 170 broj. SBB je poslao racun.
@Naci pa da ja sam Mart platio SBB-u 6og ili 7og Aprila April se ne placa casti MTS,a ko prihvat prelaz na mSAT ide kako sam vec napisao :)

@Matrix69 trebao si da tražiš barem 5 meseci po dinar jer to sleduje novim korisnicima MSAT usluge.

FTA kanali i ako možda mogu da se nahvataju svakako ne mogu N1 i Nova S jer su na Eutelsatu. Koga god znam za sada neće prihvatiti migraciju kako zbog ta dva kanala tako i zbog još nekih stvari tako da ta njihova zamisao da "što pre" odrade migraciju neće ići tako lako, oni nemaju još neke osnovne stvari vezane za bivše TTV korisnike a kamoli da za par meseci odrade 180 hiljada migracija.

@poglavicas moje iskustvo sa Supernovom je bilo takvo da sam 27.12. podneo zahtev za raskid, a 3.1. su ga evidentirali. Iako sam prigovorima na račune isto tvrdio da se troškovi u vezi sa raskidom ne naplaćuju, isprva su priznali pa odbili korekciju za decembar. Ne želeći da ulazim u raspravu, platio sam i to. Sitne duše. Što bi se reklo, nije greška, već namera. Bitno da je barem januarski storniran.

Prilozi

• Screenshot_2025-05-07-20-56-16-838-edit_com.google.android.apps.messaging.jpg
    Screenshot_2025-05-07-20-56-16-838-edit_com.google.android.apps.messaging.jpg
    89.1 KB · Pregleda: 22
@Matrix69 trebao si da tražiš barem 5 meseci po dinar jer to sleduje novim korisnicima MSAT usluge.

FTA kanali i ako možda mogu da se nahvataju svakako ne mogu N1 i Nova S jer su na Eutelsatu. Koga god znam za sada neće prihvatiti migraciju kako zbog ta dva kanala tako i zbog još nekih stvari tako da ta njihova zamisao da "što pre" odrade migraciju neće ići tako lako, oni nemaju još neke osnovne stvari vezane za bivše TTV korisnike a kamoli da za par meseci odrade 180 hiljada migracija.
@Miki Ue video sam to na sajtu ali ako verujes dojadilo imam sve sto me zanima od programa,tj nema 1000Tv (filmski) nema Pink Horor itd...ali nemam zivaca niti volje da se bakcem time :(

Znaci do sada su vam nudili:
1. 5m za 1din - 24m ugovor (ponuda sa sajta)
2. 12m za 1din - 24meseca (posle odbijanja par ponuda)

Da li moze da se ne sklapa ugovor na 24m? da se sklopi na 12m ili bez ugovorne obaveze?

Nema ni Epic drama, ni Insajder ni još nekih kanala koje MTS ima svakako u svojoj distribuciji na Iris tv ali ne i na satelitu. Bitno da su na satelitu postavilu gomilu bezveznih kanala, pa čak su skoro izbacili i 4 filmska kanala Eurocinema 1-4 da bi ubacili umesto njih nešto drugo. Njihova politika je da se novi kanali ubacuju samo ako se prethodno izbaci iz ponude nešto drugo :ROFLMAO:

Dok se na Totalu uvek ubacivalo bez prethodnog izbacivanja ali opšte je poznata činjenica da su usluge te dve satelitske platforme bile neuporedive ali sada nažalost više nije tako.

@CarnX može ugovor bez UO ali tada je cena mesečne pretplate par stotina dinara više mesečno, imaš sve na njihovom sajtu. 12 meseci ne može.

onda se verovatno placa instalaciona taksa?
moracu da stavim na papir da vidim sta mi se vise isplati...

Matrix69: Meni msat ne odgovara jer nema dosta fulmskih kanala pored tv1000,pin horora nema ni gomilu sinestar kanala,cinemaniju i još dosta filmskih kanala koja sam imao na totalu.Da ne pričam o kvalitetu slike mnogo više HD kanala nego msat čak koliko sam video HBO 1 i 2 su samo HD a ostali SD (HBO3 i cinemax 1 i 2) a to naplacuju oko 900 din!.Gomila Sd lokalnih kanala koji mi ne trebaju i plus nemaju N1 i tv nova tako da mi obnova ugovora ne odgovara ....

Mislim da je pisalo da se plaća i instalaciona taksa i još nešto ako je bez UO i to bi onda bilo baš i poskupo možda.

Spominju:
· Instalaciona taksa m:SAT tv usluge
· Taksa za tehničku realizaciju usluge

ali nemam pojma sta je sta :)
ja imam sve od instalacije, bukvalno samo treba okace antenu i prikljuce risivere na coax...

Van UO je cena paketa 1750 - da li je to sa ili bez eRacuna?

Da li se dobija iris uz ovaj neki msat paket?

Poslednja izmena:
Nema veze što imaš, Telekom je to. Ako nema usluge, računa se kao da ti montiraju sve nanovo i tu dokumentaciju gde ti „postavljaju“ instalaciju sa kablovima od 10m itd potpisuješ jedan primerak koji ostaje njima, a ti od toga dobijaš cvonjak. Zato je su još davnih dana osmislili da te obavežu dvogodišnjom ugovornom obavezom.

@niki999 zna se na email ukoliko prihvatis,prelazak na mSAT platformu i dobijas njihovu opremu i novu UO 24meseca. @uji bio si 100% u pravu trenutno naveliko se radi migracija na mSAT platformu,ko prihvati naravno.Danas oko podne zovu me iz MTS-a sa 0800-100-100 i tu mi ponudise prelazak na mSAT,i nista prihvatio sam prelazim na mSAT Plus srednji paket izdiktirao sve potrebne podatke kaze u redu nazvace vas kolege (misli na montere).Jedino sam pitao da ne bude dupli ugovor jer stari istice u Septembru,kaze ne nije dupli potpuno nov ugovor na 2g.Ostavio sam i email na koji ce mi stizati racuni,ona kaze racune ce te dobijati na email i sms-om na 062 jer ja nemam nijedan MTS broj.Prvi mesec znaci Maj 800 ili rece 850d e posle standardno za Plus paket 1900d uz popust na eracun.To je bilo danas vec veceras pre oko 1,5h vremena zove me nepoznat broj nista javim se,kad ono monter pita hocu li u Nedelju oko 15h biti kuci rekoh da...i nista covek kaze mozda se desi da slucajno promenimo malo vreme,ali svakako u Nedelju plan nam je da odradimo Topolu i po selima opstine i to bi bilo to.Ipak imaju oni kakvu takvu evedenciju a iskreno i meni je svejedno sve sto gledam ima i na mSAT Plus koji su kupili,i to bi bilo to...a i placacu manje TTV Premium sam placao 2.545d bese a ovo 1.900.Jedino neznam dali im risiveri prihvataju FTA kananle,ili ne
Edit:pitao sam ovu iz MTS-a kome vracam sadasnju opremu,odgovori nesto tipa "videcemo" i eto,uglavnom cilj je da sto pre korisnike prebace na svoju platformu nema penala nista odaberes paket nova UO i to je to.
:)
Meni su u kol centru rekli da će računi stizati od juna. Ništa mi nisu rekli da treba da se menja..niti sam uveren da to mogu tako brzo da reše...ali verujem da je tako...ja ih neću juriti da išta menjam dok me oni sami ne pozovu...osim da plaćam račune...eto došlo vreme da korisnik mora juri da plati račun...nekada je bilo drugačije.

SBB je martovski račun poslao tokom aprila, tako da Telekom nije preuzeo dugove. Toliko mogu da potvrdim.

Da li se dobija iris uz ovaj neki msat paket?
Iris GO Max paket sada je potpuno besplatan za sve korisnike m:SAT TV Max i BOX sa m:SAT TV Max paketom, tokom celokupnog trajanja ugovorne obaveze!

Iris GO uz m:SAT dolazi samo uz najveći paket.

Matrix69: Meni msat ne odgovara jer nema dosta fulmskih kanala pored tv1000,pin horora nema ni gomilu sinestar kanala,cinemaniju i još dosta filmskih kanala koja sam imao na totalu.Da ne pričam o kvalitetu slike mnogo više HD kanala nego msat čak koliko sam video HBO 1 i 2 su samo HD a ostali SD (HBO3 i cinemax 1 i 2) a to naplacuju oko 900 din!.Gomila Sd lokalnih kanala koji mi ne trebaju i plus nemaju N1 i tv nova tako da mi obnova ugovora ne odgovara ....
Izabrali skup satelit pa sve kanale guraju na svega 6 transpondera sa po 65.3Mbps, ukupno 392Mbps, da zaokružimo na 400Mbps za celu m:SAT platformu.

Na tih 6 transpondera ugurali su 237 TV kanala, što daje po 1.65Mbps po kanalu. Uz primenu statističkog multipleksiranja.
Za HD kanale doduše koriste H265 kodek, ali je loše što ih emituju izomorfno u rezoluciji 1440x1080px pa se to razvuče na 16:9 sliku.

Još jedna stvar. m:SAT TV ne koristi Simulcrypt uopšte za razliku od Totala koji je to koristio. Delili su kanale sa drugim platformama na zajedničkim transponderima. To m:SAT ne radi.

Sada je nadam se jasnije zašto je na msat-u slika "mutna".

Iris GO Max paket sada je potpuno besplatan za sve korisnike m:SAT TV Max i BOX sa m:SAT TV Max paketom, tokom celokupnog trajanja ugovorne obaveze!

Iris GO uz m:SAT dolazi samo uz najveći paket.
koliko se slotova dobija 3 ili ? i dalje im je siromasna ponuda :/

Uzet telefon na rate preko sbb racuna uz UO na total, ako ima neko u slicnoj situaciji neka se javi...
Ja sam pre godinu dana potpisao trogodisnji ugovor sa Total TV (a telefon na rate na 2god.) Kako sam dugogodisnji korisnik Total TV-a,imam stari risiver na kom sam bez problema nasao N1 i Novu. Pored toga,imam i Eon na mobu,i jedan na kompu,oba uredno rade. Takodje sam od MTS-a skoro dobio i IrisGO app.Racun ne placam. Ćutim i smrdim,ne bunim se za sad 🤣 dabogda ostalo ovako 100god.

zdravo, vratio na fabricka podesavanja STB i kad krene na odabir transpondera, samo je jedan uvek obelezen crvenom kvacicom, kao na slici iz uputstva, mislim c7 transponder, bez obzira na pomeranje strelicama i javi da nema signala. Imam drugi STB i on radi, tako da nije do njega. Ima li neko ideju sta sam propustio
@milanin ako ti je jos uvek SBB risiver odradi fabricki reset kao default ti izlazi taj c7 transporder,ali tu nema nista.Rade samo transporder c1 on je odmah iznad c7 i radi c5 on je najbolji.Ukoliko ides vislje od ovog c5 (ako ne gresim) sledeci je User tj korisnik.Tako je kod mene dok sad,u Nedelju ne zamene mi opremu.

Hvala, jeste, jos uvek je bas onaj od totaltv. da li nesto posebno treba da odradim posto sam bukvalno sve transpondere izredjao sa strelicama, pa OK, ali je ova crvena kvacica uvek na C7 i uvek javi da nema signala.

Hvala, jeste, jos uvek je bas onaj od totaltv. da li nesto posebno treba da odradim posto sam bukvalno sve transpondere izredjao sa strelicama, pa OK, ali je ova crvena kvacica uvek na C7 i uvek javi da nema signala.
@milanin u podesavanjima odes na Instalacija pa bese Podesavanje i tu negde pise Fabricka Podesavanja e tu potvrdis sa OK,on te pita da potvrdis dali zaista to hoces normalno ti pritisnes Da nastavi.E onda ti risiver zatrazi da ga ugasis izvuces napajanje i samo vratis nazad i instalacija krece jezik odaberes Srpski,kad stignes do transpordera odaberes onaj c5 i sacekas koji sekund da dole levo izadje pise OK...stisnes onda OK i gotovo (posle ima korsnicka podesavanja itd).Ja sam tako SBB risiver NS1040 restartovao bar 20 puta do sad.I sada evo radi doduse neznam od Nedelje sta ce biti,jer mi tada montiraju mSAT Plus prihvatio sam migraciju...a ko uzima ovu trenutnu opremu zasada se nezna,ako je monteri uzmu napisacu kao i koji risiver cu dobiti.Poneko se zali nema pojedinih kanala znam to i sam,ali ja tu nista ne mogu.Jer zivim na selu dakle optika sam bog zna kad ce i dali ce biti,fiksni sam odjavio odavno tako i tu neke kombinacije otpadaju...sta je tu je.Moj sestric kuca do mene koristi BOX4 dakle ADSL brzine nikakve,a i skupo placa ga negde oko kako on kaze 5.000d mesecno meni ne pada na pamet da dam te pare a brzi moj kucni internet nego njegov ADSL...podaleko centrala pa opada valjda zato :unsure:

@milanin u podesavanjima odes na Instalacija pa bese Podesavanje i tu negde pise Fabricka Podesavanja e tu potvrdis sa OK,on te pita da potvrdis dali zaista to hoces normalno ti pritisnes Da nastavi.E onda ti risiver zatrazi da ga ugasis izvuces napajanje i samo vratis nazad i instalacija krece jezik odaberes Srpski,kad stignes do transpordera odaberes onaj c5 i sacekas koji sekund da dole levo izadje pise OK...stisnes onda OK i gotovo (posle ima korsnicka podesavanja itd).Ja sam tako SBB risiver NS1040 restartovao bar 20 puta do sad.I sada evo radi doduse neznam od Nedelje sta ce biti,jer mi tada montiraju mSAT Plus prihvatio sam migraciju...a ko uzima ovu trenutnu opremu zasada se nezna,ako je monteri uzmu napisacu kao i koji risiver cu dobiti.Poneko se zali nema pojedinih kanala znam to i sam,ali ja tu nista ne mogu.Jer zivim na selu dakle optika sam bog zna kad ce i dali ce biti,fiksni sam odjavio odavno tako i tu neke kombinacije otpadaju...sta je tu je.Moj sestric kuca do mene koristi BOX4 dakle ADSL brzine nikakve,a i skupo placa ga negde oko kako on kaze 5.000d mesecno meni ne pada na pamet da dam te pare a brzi moj kucni internet nego njegov ADSL...podaleko centrala pa opada valjda zato :unsure:
Možda je VDSL u pitanju a ne ADSL, ako ima VDSL svakako ti savetujem da proveriš tehničke mogućnosti jer i m:SAT može da ide u BOX paket umesto iris

Ja sam za Total TV još pre 2-3 nedelje podneo zahtev telefonom za raskid i još ništa

Ja sam pre godinu dana potpisao trogodisnji ugovor sa Total TV (a telefon na rate na 2god.) Kako sam dugogodisnji korisnik Total TV-a,imam stari risiver na kom sam bez problema nasao N1 i Novu. Pored toga,imam i Eon na mobu,i jedan na kompu,oba uredno rade. Takodje sam od MTS-a skoro dobio i IrisGO app.Racun ne placam. Ćutim i smrdim,ne bunim se za sad 🤣 dabogda ostalo ovako 100god.
I ja isto jer nemam gde da platim, ali ne bih voleo za neki mesec da dobijem pozdrave od izvrsitelja pa da se ganjam s njima, jer tu nikad nisi u pravu ti, vec oni....

I ja isto jer nemam gde da platim, ali ne bih voleo za neki mesec da dobijem pozdrave od izvrsitelja pa da se ganjam s njima, jer tu nikad nisi u pravu ti, vec oni....
Ma nece do toga doći,imaju oni naše podatke,čim se malo saberu,počeće da šalju račune,pitanje je samo kada će to da se desi...

Možda je VDSL u pitanju a ne ADSL, ako ima VDSL svakako ti savetujem da proveriš tehničke mogućnosti jer i m:SAT može da ide u BOX paket umesto iris

Ja sam za Total TV još pre 2-3 nedelje podneo zahtev telefonom za raskid i još ništa
Zahtev se podnosi licno u poslovnici mtsa.

Ma nece do toga doći,imaju oni naše podatke,čim se malo saberu,počeće da šalju račune,pitanje je samo kada će to da se desi...
Nakon dva dana dobio sam odgovor na upit mejlom sbb, gde su mi rekli da cu biti blagovremeno obavesten... Ja sam ugovor o kupovini uredjaja potpisao s njima tako da neka vide neka rese...

… da oi je neko već vratio opremu…?! Mene su pozvali da je razdužim do kraja meseca, pa me interesuje da li je moguće vratiti im bilo koji receiver..?! Ovaj bi zadrzao za FTA kanale, ali bi uzeo neki isti sa oglasa da ne bi isao do sela samo zbog toga… da li razduzuju po serijskom broju ili kao i ranije kod mtsa, samo predas sve u kesi…?! Hvala

Ako ti televizor ima satelitski tjuner onda ti risiver i ne treba...e sad, što se tiče tog drugog jedino da pokušaš nešto na mufte :ROFLMAO: niko živi ne zna ni šta su ni koliko su oni preuzeli od dokumentacije, opreme, više puta smo čitali da nemaju ni sve korisnike TTV u bazi...

U poslovnici upisuju serijske brojeve uređaja koji se vraćaju, i dobijate potvrdu sa upisanim SN uređaja koje sam vratio.

Nazad
Vrh Dno