audiofreak je napisao(la):Nedavno sam pitao Ghislera da li ce ikad da threaduje Commander. Covek mi odgovorio da to "trosi memoriju jer svaki thread uzme 1MB steka". Uzas. I jos bi da mu plate za to.
grozda je napisao(la):Sve je stvar navike.
Oni koji vise rade sa misem i poceli su sa Windowsom za njih ce svaki drugi biti bolji ..
t.o. je napisao(la):....ono sto mi je smetalo jeste sto nema "Rename only" na F2 ali i to se resilo. ...
PretendeP je napisao(la):shift+F6 po defaultu ili promenis shortcut. rekoh da kazem za svaki slucaj , posto nisi rekao kako si resio , pretpostavljam ovako ...
poz
Pa naravno tako, kako drugacije ,) Glupo je drzati kombinaciju 2 tastera za ren.PretendeP je napisao(la):ili promenis ...pretpostavljam ovako ...
Mislis obrnuto?!:trust:ipedja je napisao(la):Da i extra je sto rename u TC-u selektuje samo ime bez ekstenzije.
Izvorno postavio/la t.o.
....ono sto mi je smetalo jeste sto nema "Rename only" na F2 ali i to se resilo. ...
:type:=Ivan= je napisao(la):Koliko Komandi, klika misem ili kucanja treba TC-u za ovo:
Iz foldera C:\My documents\Slike\Cice\Angelina\ Prebacujem Folder Inserti2 (ima 4 foldera sa animacijama) i 5 slika gde je u brushalteru (ima 50 slika u folderu)
Recimo: Posto cesto koristis taj folder vec ti je u bookmarksima( C:\My documents\Slike\), znaci ctrl+d,kucas "ci" , enter , "ang" enter, selektujes sve , recimo uradis ctrl+m i na imena svih fileova dodas "brus", F5, enter , (enter), sve to uradis , bez rename-a za recimo 3-5 sekundi
.........
U TC:
Tastaturom :
....
3. Strelica Dole
4. Strelica Dole
5. Strelica Dole
.....
jedan dva ili tri klika na PageDown ili koristis tree , ako ti toliko nedostaje...
Ova Stvar se poboljsava kada kada ipak koristite misa i dodjete do tacke 6 iz Explorer liste i zakljucite da nemate pojma kako se zovu slike sa Brushalterom , pa onda Open With Acd See
12. Pa uporedjuj file name
13. Pa copy iz Acd See-a ....
...
BTW: Realno Explorer-u fali "Skip" i folder size u detail view-u. Ostalo je stvar afiniteta i tipa operacije koja se radi sa fajlovima.
jos mnogo toga(skip all older,ntfs permissions, pluginovi, podesavanje mem.buffer-a ...)
TC je bez premca za suvoparno prebacivanje. Za "sofisticirano" kopiranje multimedije Explorer i ostali thumbnail derivati su povoljnije resenje.
New in Total Commander 6.50:
- Thumbnail view: Display of miniature pictures for images and some other file types
- Custom columns mode: Up to 29 different user-defined view modes with custom columns
aktuelna verzija ti je 6.54a...
jos malo ga ti provaljuj
=Ivan= je napisao(la):...
BTW kako to Explorer nema NTFS Permissions? A Desni Klik Properties?
nismo se razumeli , mislio sam na ponasanje prilikom kopiranja, mozes da ukljucis i iskljucis opciju za kopiranje ntfs permissions-a zajedno sa file-om.
BTW Tree U TC nije isto sto i Tree U Exploreru. Mnogo je nefunkcionalniji.
mozes da ukljucis jedan klik ako na to mislis (nisam ga nesto koristio, ovo ti kazem po secanju)
Nego ja ne kazem da je Explorer bolji vec da je namenjen drugacijem nacinu razmisljanja pri manipulaciji fajlova. Vise vizuelnim tipovima ljudi koji znaju strukturu svog diska i to mogu da iskoriste preko tree view-a i memorisanog custom display-a svakog foldera . (Thumbnail, List itd..)
=PretendeP]u vezi ovog poslednjeg: ima tc tabove za foldere i za svaki tab pamti podesavanja i za view i za selekciju ... ponavljam pamti selektovane fileove u svakom tabu posebno , stavio sam i scrshot da se otprilike vidi o cemu pricam (ukljucio sam i horizontal arragement cisto kao demonstraciju jos jedne korisne opcije kod dugackih imena fileova).
uglavnom ovo sve je bilo samo u vezi kopiranja fileova i to samo ono sto mi je prvo palo na pamet (recimo prikazuje ti i brzinu kopiranja, imas background transfer manager sto je obavezan alat, proveru slobodnog prostora na destinaciji pre pocetka kopiranja itd..) a to je samo mali deo raznorodnih pozitivnih osobina tc-a.
uglavnom vidim da dosta ljudi ovde kaze da se tu radi o ukusu i sl. a nije tako. stvar je u tome da je tc bolji, mocniji, produktivniji po objektivnim kriterijumima od drugih f.manager-a, a narocito od explorera. ako te mrzi da ga sam provaljujes uzmi tc powerpack pa ce ti biti mnogo ociglednije.
onaj ko ne koristi tc je na gubitku.
=Ivan= je napisao(la):Veoma malo. Moje kolege sa posla koji koriste TC se izgube u Win Explorer-u i svi koriste TC godinama. Sto dosta govori o rigidnosti TC user-a naspram novih ideja vizuelne navigacije.
okmijun je napisao(la):Jel postoji opcija da se TC startuje u malo vecem prozoru?
znaci ne maximizovan, nego nesto malo manje od toga?
ipedja je napisao(la):Nove ideje? U 12 godina starom win exploreru :d Kad samo pomislim da explorer nema ni neke osnovne shortcut-ove meni je dovoljno da ne razmisljam o njemu, kao default file manager-u. A gdje je 'skip all', queue, directory compare, multi rename, tabovi...
Nisam znao da treba biti flexibilan da prihvatis novi pogled na file management WinExplorera koji se sastoji iz: drag&drop, copy-paste i desnog klika.
:wave:
=Ivan= je napisao(la):Naravno da je to nov princip , koristiti GUI . TC-ov princip je DOS princip. Ko je sad tu nazadan u nacinu file management-a?
Samo se upitaj koliko je star princip iz TC-a, tj . princip norton commander-a?
Za tvoju informaciju Preko Dvadeset godina.
Toliko o tome.
ipedja je napisao(la):GUI kazes. A sta koristi TC? Konzolu?
A zasto je to prednost?
:smash: :type:Hmmmm, sad ja slag na tortu: :d
.....
Druga stvar koja mi olakasava zivot u Frigate-u je ta sto mozes da kliknes bilo gde na putanji unazad da te vrati na odredjeni folder. Ne moram da idem na TCov back back back ...
samo drzi shift i klikni na folder u koji hoces da ides u putanji u zaglavljnu panela.znaci kao u frigate-u samo drzis shift
Dalje, kada hocu da uradim view edit i neke slicne z....ancije, on mi po default-u otvori novi tab koji se gasi na esc.
mozes u tc-u da pristisnes "ctrl+q" i otvori preview u drugom panelu, samo sto se isto gasi na "ctrl+q" a ne na esc.
Ima podrsku za mnoge formate, ukljucujuci slike, video, audio (cak podrzava winamp), i gomila stvari je vec ukljucena u njega bez da moram da se patim sa plugin-ovima. Sve je nekako na svom mestu. Ima jos gomila stvari koje su mi bolje kod Frigate-a od TCa, al nemogu da ih se setim sad.
....
Tako da sve u svemu, meni sve sto treba ima Frigate, a TC ima gomilu stvari, samo moras doci do njih, i ne daj boze da zaboravis a sacuvas podesavanja u ini ili plugin-ove zaboravis da backupujes, ili da iskopiras ceo totalcmd folder pre formatiranja C-a; (ili ako ni nemozes u nekim slucajevima), ajd Jovo Nanovo ...:eyebrows:
prema ovome sto si napisao iznad pretpostvaljam da bi tebi bio idealan tc powerpack, kada njega stavis dobijes sve pluginove i jos drugih stvari![]()
Interesantno, pogledaj onu anketu, začuđujuće mnogo ljudi koristi Windows Explorer. A kad ga toliko ljudi sa Bench-a (koji ipak većinom nisu tipični korisnici) koristi, znači da je verovatno još rasprostranjeniji nego što ta anketa pokazuje.Zoni, tree je neshto shto smo hvala bogu ostavili iza sebe pre mnogo godina. Ostao je samo josh u shugavom windows exploreru...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari