Šta je novo?

Total Commander vs EF Commander vs Frigate vs Ragework vs Salamander

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Pa koji moj će ti tree kad odmah iznad liste imaš full path? Šta, juče si naučio kako se organizuju fajlovi na hard disku, pa ti treba tree jer još nisi utvrdio gradivo? Bezveze...
i sta radis sa tim "full pathom"? Mislim, sta fali da tu bude i tree, koji je znatno pregledniji...

ili da je "full path" bar klikabilan :smoke:

xplorer20nv.png

zerbah je napisao(la):
Generalno gledano, za sve ljude koji su koristili komp do win-a 95 TC je spas od smornog sistema win explorera. Vecina ljudi koja je pochela da se bavi radom za kompom za vreme dos-a i win 3.1/3.11 je jednostavno preshla sa NC/DN na TC i to je to. Za sve te godine koliko postoji TC, u njega je ubacheno toliko stvari da skoro da ne postoji nijedan drugi fajl menadzer koji moze sve shto moze TC. Korishcenje tastature i shortcuta je takodje jako intuitivno uradjeno i rad sa njima je jednostavno vrh.

Bas to, nekako mi je preslo u naviku da prvo sto uradim, kad sednem za komp da kopiram i slicno, jeste da potrazim TC. To je i prvi program koji instaliram na masinu kad menjam sistem. Jednostavno mi je ostala navika jos od NC-a. Gledam drugare koji su kasnije krenuli da se zezaju sa kompovima, svi su na WinExploreru. Navikavaju se i oni na TC, ali nije to to... Nekako mogu bez njega. Stvarno jedan od najboljih alata danas.

@ZoNi
Ne znam zasto ti uvek ponizavas software koji ne koristis. Evidentno je da je TC najkvalitetniji file manager za windows i da ce to jos dugo biti. Nemam licno nista protiv tebe ali me je oduvek nerviralo tvoje agresivno propagiranje nekih programa.

Poslednja izmena:
Voodoo_NBGD je napisao(la):
Pa koji moj će ti tree kad odmah iznad liste imaš full path? Šta, juče si naučio kako se organizuju fajlovi na hard disku, pa ti treba tree jer još nisi utvrdio gradivo? Bezveze...
Nisam juce, ali nisam ni dobio odgovor. Bezveze

Na svom hardu/kompu mi sigurno ne treba tree view, ali kada nekom treba da nesto pokazem, a on nije ni video kako izgleda c:\ ... (na njegovom kompu) ili jos plasticnije:

- kada kod nekog pocetnika vidim TC (uredno instaliranog od strane komsijinog malog koji je "kompjuterski guru") koji se (naravno!!) uopste ne koristi, sta vise, ne koriste ni WinExporer nego uvek 2klik na MyComputer itd...

Da li se razumemo?

Ja ne razumem... Instalirao sam TC na gomilu racunara i to gomili pocetnika. I nikad mi se nije desilo da neko nije umeo da koristi isti. U pocetku je malo problem da se navikne, ali to traje par dana i skontaju da je tako mnogo brze i lakse... I sve to bez tree view-a, probao sam jednom, ali samo zbunjuje ljude.

ZoNi je napisao(la):
ili da je "full path" bar klikabilan :smoke:

xplorer20nv.png
Bas to!
Neverovatno kako sam se lako navikao na tu opciju kod xplorera2, i sada mi to mnogo nedostaje kod Speedcommandera. :)

Poslednja izmena:
ja i dalje ne razumem sta fali tree-u...

recimo, nalazis se u x/neki folder/drugi/treci/x-ti a hoces u y/asd/dsa/das

zar nije brze stici tamo pomocu tree-a??? naravno, ni ja ne koristim iskljucivo tree, ali volim da imam mogucnost da ga koristim kad mi zatreba... ma, zato volim programe koji kombinuju TC i WinExplorer...

@ Trbonja: ja sam par puta instalirao TC nekim pocetnicima, uz objasnjenje da je program veoma mocan i da obuhvata mogucnosti bar nekoliko posebnih programa... samo jedna od tih osoba ga danas koristi, i to iskljucivo za FTP!

Jos jedan + za xplorer2 je brzina, pokrece se skoro kao WinExplorer, pre sam koristio PowerDesc ali je stvarno spor.

Iskljucite levi panel u windows exploreru pa ce i on biti brz skoro kao xplorer2.

PROBLEM:
Kako ovaj PowerPACK resi kada da koristi svoj sistem za kopiranje a kada windowsov ?
Postoje podesavanja, ali kao da i dalje odlucuje 'random' ???

jel neko ukapirao ?

Ne postoji opcija "random", ovde podesavas na koji nacin ce kopirati.

Configuration -> Copy/Delete

Trbonja je napisao(la):
Ja ne razumem... Instalirao sam TC na gomilu racunara i to gomili pocetnika. I nikad mi se nije desilo da neko nije umeo da koristi isti. U pocetku je malo problem da se navikne, ali to traje par dana i skontaju da je tako mnogo brze i lakse... I sve to bez tree view-a, probao sam jednom, ali samo zbunjuje ljude.
Brze i lakse, a tree view zbunjuje? Ne, ne...

Kada sam morao da zamenim Total Commander, na office mašini, uslov je bio da soft bude freeware i izbor je pao na FreeCommander, najviše me podseća na TC iako nije toliko nafilovan opcijama.
http://www.freecommander.com/index_en.htm

Podjednako je "tesko" - ako doticni korisnik nikada nije ranije koristio jedan od pomenutih programa.
Moja cura, na primer, ne ume da se snadje u WinExploreru, a TC koristi perfektno (maltene 100% podrzanih f-ja i jos par plug-inova)

ZoNi je napisao(la):
nego, bas me interesuje vase misljenje... da li bi lakse radio korisnik WinExplorera koji *mora* da radi na TCu, ili korisnik TCa koji mora da radi na Win Exploreru? :)
Pitanje može da se svede na: da li brže radite mišem ili tastaturom? Ja isključivo tastaturom, jer mi je mnogo brže (svih 10 prstiju) i mnogo pouzdanije (znam bez gledanja gde je koji taster a miša moram da naciljam na neke sitne dugmiće i menije)... dakle isključivo TC. A i prirodno mi je da ima jasan source i target za većinu manipulacija.

To je samo stvar navike i licnih afiniteta . . . .

Panos je napisao(la):
Brze i lakse, a tree view zbunjuje? Ne, ne...

Ja to pricam iz svog iskustva, ne zato sto mi je palo napamet da bi moglo... Kome god da sam pokazao tree view, svi su me bledo gledali. Zakljucak se sam namece.

WinNc.Net nije los, ali nije besplatan, pa ne vidim razlog zasto bi neko presao na nj.

Kao nekad...

Cudi me da niko od starih korisnika NC-a nije pomenuo win alternativu koju sam jedno vreme koristio.

http://kulakcommander.sourceforge.net/

Ko je navikao na ISKLJUCIVO koriscenje tastature sigurno ce zavoleti ovaj file manager.

Trbonja je napisao(la):
Ja to pricam iz svog iskustva, ne zato sto mi je palo napamet da bi moglo... Kome god da sam pokazao tree view, svi su me bledo gledali. Zakljucak se sam namece.
Moje iskustvo je sasvim drugacije.
Logicnije je da lakse shvate ako vide celu sliku nego jedan deo. Naravno, pre toga treba da se objasni root, folder, subfolder, file.
Da li im objasnis sta je tree view?

Ma, krenem ja sa tom pricom, znas, ovo ti je root(koren), od njega se granaju direktorijumi itd.. ali obicno me blentavo pogledaju. Zato im namestim da se root ne vidi, tj. iskljucim da se ne vidi parent dir. in root of drive i napravim neku pricu sa fasciklama i podfasciklama u njima, a fajlovi su raznorazni dokumenti... Tako je ljudima koji ne barataju kompovima mnogolakse da ukapiraju sta sam hteo i ne smaram ih previse sa tim stvarima. A dalje, onaj ko hoce, sam nauci sta je sta...

total comm ima sve sto zeli jedan prosecan korisnik a moze i besplatno da se koristi (kad kliknes na 1,2 ili 3)

Boki Roki je napisao(la):
total comm ima sve sto zeli jedan prosecan korisnik a moze i besplatno da se koristi (kad kliknes na 1,2 ili 3)

Tu mnogi grese. Lepo pise u Software/License Copyright

"Use of this software after the trial period of one month is in violation of international Copyright law! It is also unfair to the author, who has spent hundreds of hours developing this program."

Ako hoces da bude sve po propisu, Total Commander nije legalno koristiti posle mesec dana kliktanjem na 1, 2, ili 3.

U starim DOS-olikim danima, mnogima je NC bio uključen u autoexec.bat tako da nisu ni imali nekog dodira sa command line-om. E takav je moj odnos danas sa TC-om, apsolutno najvažniji komad softvera na kompu. :type:

Maul je napisao(la):
Tu mnogi grese. Lepo pise u Software/License Copyright

"Use of this software after the trial period of one month is in violation of international Copyright law! It is also unfair to the author, who has spent hundreds of hours developing this program."

Ako hoces da bude sve po propisu, Total Commander nije legalno koristiti posle mesec dana kliktanjem na 1, 2, ili 3.

Nedavno sam pitao Ghislera da li ce ikad da threaduje Commander. Covek mi odgovorio da to "trosi memoriju jer svaki thread uzme 1MB steka". Uzas. I jos bi da mu plate za to.

audiofreak je napisao(la):
Nedavno sam pitao Ghislera da li ce ikad da threaduje Commander. Covek mi odgovorio da to "trosi memoriju jer svaki thread uzme 1MB steka". Uzas. I jos bi da mu plate za to.

Jel moze objasnjenje za gledaoce sa jeftinijim kartama? :d

audiofreak je napisao(la):

Kakav argument! Da TC ima otisak od 2K po tredu ne sumnjam da bi ti prvi odresio kesu i pazario ga.

Nemam reci...

***e, nek ima i 50 tredova (u sta sumnjam) pa to je opet 50MB. Danas kada je 1GB standard .... mislim, cemu sluzi RAM?

EDIT: Vidim iz ProcExp-a da ima 2 threada :d

Poslednja izmena:
Sve je stvar ukusa :D

Ima programa bez kojih ne bih nikad mogao, jedan od njih i to onaj glavni je Directory Opus :guitar:

A isto tako ima programa koje ne mogu da smislim na mom compu, jedan od njih je Total Commander :wall:

Vrh Dno