Šta je novo?

Total Commander vs EF Commander vs Frigate vs Ragework vs Salamander

Samo napred Zoni.
Ja koristim frigate 3.28 lite koji je ustvari free varijanta frigate-a i prilicno sam zadovoljan, tako da TC koji je beskonacno puta skuplji ne moze da se poredi sa ovim, jer nije toliko bolji :D

Uostalom svaki covek ima drugacije potrebe, pa ako je nekom TC bolji, nekome moze da bude losiji od drugog resenja, tako da je neumesno pricati kako je TC one and only...

Bas me zanima sta bi imali kao file manager da morate da ga platite.Cisto sumnjam da bi vecina i dalje drzala TC...

Poslednja izmena:
pedjape je napisao(la):
A PowerDesk Pro
Za ljude koji vole Windows Explorer stil mislim da je PowerDesk najbolje rešenje. Meni se još više sviđa ona free (postoji li to još uvek?) od pro verzije.

driver je napisao(la):
Zoni, tree je neshto shto smo hvala bogu ostavili iza sebe pre mnogo godina. Ostao je samo josh u shugavom windows exploreru...
sta fali tree-u? mislim, ako ti mozda ne zelis da ga koristis, ja stvarno ne vidim sta mu realno fali???

eto, osim Win Explorera, koristi ga xplorer2, ali i PowerDesk, kao i mnogo "malih" fajl menadzera... hehe, ovaj TC je izgleda gora sekta od FFa :)

@ pedjape: ja sam dugo koristio PowerDesk Free... izvanredan fajl menadzer! Naravno, Pro je jos bolji!

@ The pocetnik: slazem se s tobom. Ja sam koristio xplorer2 Lite (besplatan) sve dok nisam dobio xplorer2 Pro... I lite verzija je odlicna, i zaista TC ne vredi toliko vise koliko je skuplji :)

@ PretendeP: ne razume ovo tvoje obracanje meni... sta si hteo da kazes?

delimir je napisao(la):
BTW: Nikad cuo za xplore2, ovog salama-komandera, EFI komandera, Frigate i Ragewhatever komandera. Ne znam kako su mi promakli :) Verovatno zato sto nemam Mikro CD sa kompilacijom najdebilnijeg shareware sfotvera na svetu :)

:) :) :) :) :) Delimire :Klanjanje

Stvarno Zoni, svi fajl menadzeri koje si pokazao su golo ******. To sto ti nisi u stanju da se naviknes na TC ne znaci da je on los (dobro los je u startu jer nema iskacuce mocne rendzere po ekranu i ikonice od 16 miliona boja ali do toga je stal osamo tebi). TC je veoma mali, brz, izuzetno funkcionalan i lak za koriscenje. Mene jeza uhvati kada vidim kako ljudi rade d&d u Windows Exploreru, ono je katastrofa...

@Zoni
Cudi me da nisi pomenuo DOpus, ali ti verovatno i ne znas koji je to program, a kamoli sta to znaci. On ti je jos sareniji, i zamisli mozes da imas TREE sa OBE strane.
Cinjenica je da su se ljudi navikli na TC, tako da nema potrebe za sarkazmom u recenici gde pominjes NJKV TC.
Cinjenica 2. Koristi sta ti se svidja i prekini sa tim tvojim sektaskim forama tipa "Maxthon ov, Maxthon ono", "xplorer2 vlada", "Ovi programi ce vas odvesti u spas"
Sve te vise vidim u liku onih americkih TV jevandjelista, samo sto si ti za internet, ali stvarno.
Idi bre negde na planinu, ohladi se malo...

Pa sta si ocekivao od naprednog citaoca Mikro casopisa :)

PretendeP je napisao(la):
ljudi potrudite se malo oko tc-a i vratice vam neopisivo vise. a i ne biste pisali dosta toga sto jednostavno nije tacno. ako vec komentarisite napisite koje napredne opcije koristite u svom file manageru da vidimo o cemu se tu radi... recimo:
@žarko : sve to ima tc , neke stvari jos odavno.
@ZoNi : ti si pokrenuo thread pa se tebi obracam ali je vise uopsteno : samo na prvenstveno hardware-skom forumu moze da se pokrene ova tema i to na ovaj nacin :( znam da ima software-asa dosta ovde ali ... postojanje ovog thread-a me je razocaralo , pa jos na ovaj nacin (neki pocetnicki test...) :(
@all vs TC
svi koji misle da tc ne valja jednostavno ne znaju sta sve moze , uzmite ovaj tc Powerpack sto vam je Falcon preporucio , kada vas vec mrzi da sve sami radite a ipak dajete "objektivno" misljenje.

malo sam bio emotivan ali za sve postoje granice, dajte ljudi.

Apsolutno podrzavam i delim tvoje misljenje.

Neka svako napise sta je to od opcija sto koriste u "svom" file manager-u.

Da pocnem od sebe:
1. Prilikom kopiranja i/ili premestanja fajlova, zgodna opcija je Queue (F2). Naprimer, kad treba prebaciti XX fajlova (foldera) sa jednog mesta na drugo, s tim da su razliciti i source i destination za sve njih, markiram lepo fajlove koje copy/move, pa pritisnem F5 (F6) pa umesto Enter, pritisnem F2. Kopiranje normalno krece. Onda promenim source i/ili destination folder pa opet F5 (F6) pa F2 i tako dalje... Lista se polako puni, TC non stop kopira/premesta, ne pokrece se vise threadova za kopiranje nego ide redom. Za to vreme, moze da se radi nesto drugo na racunaru.
2. "Big file copy mode (not using cache)" ;)
Mnogo brze kopira sa particije na particiju istog HD
3. Multi-rename tool
Ovo je iz glave na brzinu, ima toga jos ali nemogu sad da se setim a valja i raditi nesto :D

mene jedino sto nervira u win-u, je kada kopiram fajlove i uradim recimo cut, a neki fajl nece da se prebaci on prekine celu operaciju pa nemam pojma sta i kao je prebacio. a ne mogu da kopiram foldere ponovo jer je neki folder mozda do pola vec prebacen.
e tu TC ima skip fajl i posle se bakcem samo sa njim, ali je racun cist.
inace sitno obavljam preko win-a. no kapiram ljude koji se bave kompovima sto vole TC.
OT/ nego ajd sada da ne listam help, kako u TC da selektujem sve fajlove. kada stisnem ctrl+a on mi ne selektuje fodere. koje dugme fali Brickwall Crash

pTomic je napisao(la):
@Zoni
Cudi me da nisi pomenuo DOpus, ali ti verovatno i ne znas koji je to program, a kamoli sta to znaci. On ti je jos sareniji, i zamisli mozes da imas TREE sa OBE strane.
haha... naravno da mi je dobro poznat Directory Opus... amiga, a? :-devil-: koristio sam ga mesec-dva, ali mi se upravo zbog sarenila (i stalnog zvanja kuci) nije dopao

samo, zasto li mislis da mi taj program nije poznat??? hm...

btw, bio sam na planini prosle nedelje :d

@ kUdtiHaEX: ja uopste nisam rekao da je TC los, samo da meni ne odgovara... a da je TC veoma mocan program, to niko ne moze da negira! Fajl menadzer koji ja koristim, ima ikonice samo sa 256 boja (na zalost), ali zato ima TRI prozora :)

@ Falcon: hm... sta koristim? Pa, koristim tabove (sad bez njih vec ne bih mogao), redovno koristim audio/video/pic preview, obicno koristim Win engine za drag^drop, samo ponekad onaj iz xplorer2, koristim mogucnost da kliknem na deo path-a kako bih direktno otisao na visi nivo, obavezno koristim dupli klik na prazan prostor da bih otisao jedan nivo iznad... sve u svemu, nista specijalno...

Poslednja izmena:
Ovaj Zoni je neunishtiv :D

Tc

Ne bih da skrecem paznju.

Za moje (najosnovnije) potrebe (copy, move itd) savrsen mi se pokazao 7-zip file manager. Dolazi sa instalacijom ovog arhivera, cita sve podrzane arhive i super radi. Probajte malo.

ZoNi je napisao(la):
@ kUdtiHaEX: ja uopste nisam rekao da je TC los, samo da meni ne odgovara... a da je TC veoma mocan program, to niko ne moze da negira! Fajl menadzer koji ja koristim, ima ikonice samo sa 256 boja (na zalost), ali zato ima TRI prozora :)

ZoNi je napisao(la):
TC sux maximalno

Erm :) Ajde konacno se usaglasi :) sta ti ne pase: zato sto nema odavno prevazidjeni tree view, ikonice od 256 boja, zato sto se zove Total Commander a ne Salama-Commander, zato sto kosta 10 dolara vise koje nikad nisi platio ni za jedan file manager ili prosto da flejmujes around?? :)

Sve je to posledica citanja Mikro casopisa :)

kUdtiHaEX je napisao(la):
1. Ajde konacno se usaglasi

2. sta ti ne pase
1. hm... kad citiras, onda citiraj kompletno, tj. ne izvlaci reci iz konteksta! Znas kako, smajli na kraju recenice moze kompletno da promeni njen smisao, zar ne?

2. to sto ne sledi princip rada Win Explorera... da hocu DOS, koristio bih verovatno NC...

i smorili ste sa tim Mikrom :smash:

ZoNi je napisao(la):
1. hm... kad citiras, onda citiraj kompletno, tj. ne izvlaci reci iz konteksta! Znas kako, smajli na kraju recenice moze kompletno da promeni njen smisao, zar ne?

ahahaha, pa ti to staalno radis, a ja ti brisem takve postove :) Sta se sada bunis :)

wiz011 je napisao(la):
HINT: držiš ruku na mišu, druga ti je zauzeta npr. pritiskanjem shift tastera (meni je trenutno zauzeta picom)... Da li je brže kliknuti mišem na dugme ili pustiti miša, pomeriti ruku na tastaturu i potom pritisnuti prečicu?
A zašto bih uopšte držao ruku na mišu?
Ne sećam se kada sam poslednji put koristio miša i TC u isto vreme...

Instalirao sam TC Power Pack 1.7
Prenatrpan je raznim opcijama. Najgore mi je to što kad ga pokrenem, opterećenost procesora skoči na 99% i tako stoji iako ja ništa s njim ne radim. Da li se to još nekome dešava? Zatim nisam video opciju za konfigurisanje 7z arhivera. Mogu da otpakujem te arhive ali ne i da ih zapakujem. Za RAR i ostale ista priča. Vratio sam se ponovo na TC6.03a dok ne nađem zašto je opterećenje procesora 99%.

Ako se ne snalazis sa TC PP, imas TC 6.54a, poslednja verzija ;)

EDIT: Sad sam proverio, prilikom pokretanja, opterecenje CPU-a skoci u trenutku do 30-ak procenata i odmah padne, znaci samo dok se ne ucita.

Poslednja izmena:
Sve je stvar navike.
Oni koji su poceli sa NC, presli na TC tesko da ce se preci na neki drugi.
I ako probate prelazak bice fali mi ovo, ono je drugacije ...

Oni koji vise rade sa misem i poceli su sa Windowsom za njih ce svaki drugi biti bolji ... uostalom da vam sada neko kaze bolje je da je volan sa desne strane ... oni koji pocinju voznju za njih ce to biti normalno a za ostale ..

I ja sam godinama koristio NC, pa sam cak i nastavio da ga koristim i pod windows-om iako je tada postojao wincommander, ali sam na kraju zbog dugih imena presao na (WC)TC i takodje sam ga dugo koristio i on je odlican file manager, ali sam odlucio da probam i free software i nasao sam frigate koji se moze podesiti da izgleda skoro kao TC(a ima i dosta stvari kao sto ima TC koje ja korisitm), a ima i tabove sto valjda nisu imale starije verzije TC-a(ne znam da li to imaju novije verzije TC-a)...

Poslednja izmena:
Ja sad ne znam ko ovde svojim komentarima više liči na fanatika.
Meni je TC tolike godine služio ali sam bez predrasuda probao nešto drugo pa mi je to više odgovaralo (xplorer2).
Tastaturu u file manageru ne koristim jer stvarno ne mogu da pamtim toliko prečica. Počinjem da ih brkam i da se gubim jer praktično su mi neophodne prečice za AutoCad i Photoshop, a koristim ih i u Wordu kod pisanja jednačina i u MV2Player-u.
Dakle da rezimiram šta i kako mi je potrebno:
1. Lako dostupno korišćenje mišem (ne po svaku cenu, i tu koristim neke prčice na tastaturi).
2. Win-like copy, paste, selection, drag and drop.
3. Klik na deo path-a da se tamo direktno prebacim i dupli klik na na prazan prostor da bih otišao nivo iznad (dobro me ZoNi podsetio).
4. Tabovi naravno.
5. Integrisani preview.
6. Measure opcija.
7. Scrap Contajner + Flatten path + Find opcija.
E sad neko "pametan" treba da mi imputira da mislim da je TC loš, da nemam pojma jer TC sve to isto može i još mnogo toga (iako mi to drugo ne treba), da sam IT slabo pismen jer ne koristim tastaturu u file manager-u...

Generalno gledano, za sve ljude koji su koristili komp do win-a 95 TC je spas od smornog sistema win explorera. Vecina ljudi koja je pochela da se bavi radom za kompom za vreme dos-a i win 3.1/3.11 je jednostavno preshla sa NC/DN na TC i to je to. Za sve te godine koliko postoji TC, u njega je ubacheno toliko stvari da skoro da ne postoji nijedan drugi fajl menadzer koji moze sve shto moze TC. Korishcenje tastature i shortcuta je takodje jako intuitivno uradjeno i rad sa njima je jednostavno vrh.

Dandy je napisao(la):
A zašto bih uopšte držao ruku na mišu?
Ne sećam se kada sam poslednji put koristio miša i TC u isto vreme...
Pa dobro, što se mene tiče, možeš ti miša i da baciš u kantu za otpatke, ja govorim šta je najčešća situacija kod ljudi koji rade sa kompom, a ne šta je kod tebe.

Panos je napisao(la):
zasto prevazidjeni?
Pa koji moj će ti tree kad odmah iznad liste imaš full path? Šta, juče si naučio kako se organizuju fajlovi na hard disku, pa ti treba tree jer još nisi utvrdio gradivo? Bezveze...

wiz011 je napisao(la):
Pa dobro, što se mene tiče, možeš ti miša i da baciš u kantu za otpatke, ja govorim šta je najčešća situacija kod ljudi koji rade sa kompom, a ne šta je kod tebe.
Zato najveći broj ljudi koristi Windows Expolorer...
Menadžer sa dva panela je prirodnije koristiti pomoću tastature. Onaj sa tree viewom preko miša. A za neodlučne tu su razne hibridne varijante.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Pa koji moj će ti tree kad odmah iznad liste imaš full path? Šta, juče si naučio kako se organizuju fajlovi na hard disku, pa ti treba tree jer još nisi utvrdio gradivo? Bezveze...

Tako je kolega! TC Ima tree preview ali iskreno ne znam da li sam ga ikad pokrenuo (eventualno greskom).

Nazad
Vrh Dno