To ti je najpovoljnija pumpa od 10kW, ne računajući kineze. Dakle među japancima i nemcima nema 10kW za manje paraSta mislite koja je trenutno best buy pumpa do 10kw snage a da je tu cenovno do 4k evra? kolega razmatra fujitsu WOYA100KLT/ WSYA100ML3 koja je trenutno na akciji 455K dinara.
ja sad nesto gledam, možda je bolje da kupi ovu sa malo više para, deluje mi da je mnogo bolji uredjaj po specifikacijama. Šta misliš.To ti je najpovoljnija pumpa od 10kW, ne računajući kineze. Dakle među japancima i nemcima nema 10kW za manje para
Tako cu onda i preneti. Da li moze hidromodul da stoji u kotlarnici pored kotla za drva, ili mora biti unutar objekta koji se greje? Poenta je povezati toplotnu pumpu na postojeci sistem radijatora, pa bi bilo najprakticnije da hidromodul bude tu pored kotla.Polako sa tim -20°C! Projektna temperatura za Beograd je -12°C, a realno govoreći, koliko ima dana u godini sa tom temperaturom? Tako da je realnije gledati -10°C ili čak -7°C. Sve ispod toga se kompenzuje toplotom uskladištenom u podu i zidovima, tako da debeli minusi preko noći nisu toliko strašni. Srednja zimska temperatura za Beograd je oko 3°C. Mislim da ova manja 10-ka ima Pdesign 9kW dok je 11.2-ka ima Pdesign 13kW ako me sećanje dobro služi. Ujedno je minimum na kome rade upola manji kod 10-ke, tako da ako ga slabiji model zadovoljava, nema ni potrebe ni logike ići na jaču varijantu, koja je u stvari hardverski ista kao 16-ca, samo je softverski podešena na nešto manju snagu. Sa TP nema mnogo smisla ići na jači model nego što je potrebno, čak je i kontraproduktivno.

https://microma.rs/kalkulator/Tako cu onda i preneti. Da li moze hidromodul da stoji u kotlarnici pored kotla za drva, ili mora biti unutar objekta koji se greje? Poenta je povezati toplotnu pumpu na postojeci sistem radijatora, pa bi bilo najprakticnije da hidromodul bude tu pored kotla.
A kvadratura? PS: uz TP je obavezan MAGNETNI filter. Ja imam manje efikasan stari Caleffi Dirtmag. Sad ima dosta bolji Caleffi XF, sa centralnom magnetnom šipkom, plus jako sitna mrežica, 0,16mmKaže da ima 100 rebara H600 i dva susaca, kad su bili ovi jači minusi i u kući je bilo 25 stepeni sa 45 stepeni u sistemu, inače kada je toplije drži 35 u sistemu.
240 kvadrata, ali trenutno se greje samo prizemlje, dakle 120 kvadrata. Prenecu za magnetni filter, ja isto imam taj stari caleffi dirtmag kod mene na instalaciji. Planiram i ja vec duži period prelazak na TP, trenutno se grejem na klime, a želim da koristim i radijatorski sistem koji imam od ranije u kući, imam isto oko 100 rebara H600 u 100 kvadrata prostora. Razmatram neku slabiju varijantu pumpe koja će da radi kada su tempereture u plusu, a klime bih aktivirao kada temperature odu u minus da pomognu pumpi. Šta mislite o toj varijanti? Meni bi u toj verziji trebala pumpa od jedno 4-6kw max po mojim proračunima.A kvadratura? PS: uz TP je obavezan MAGNETNI filter. Ja imam manje efikasan stari Caleffi Dirtmag. Sad ima dosta bolji Caleffi XF, sa centralnom magnetnom šipkom, plus jako sitna mrežica, 0,16mm
AL radijator H600 (DT 10)
H600 na dt20 ima 44w snage, na dt30-75w...AL radijator H600 (DT 10)
Polaz 40'C emituje 55W po rebru
Polaz 45'C emituje 72W po rebru
Polaz 50'C emituje 87W po rebru
Polaz 55'C emituje 105W po rebru
AL radijator H700
Polaz 40'C emituje 63W po rebru
Polaz 45'C emituje 78W po rebru
Polaz 50'C emituje 98W po rebru
Polaz 55'C emituje 118W po rebru
Ovo je pisano jos davno ovde u temi
☝️Obećao sam podatke o radijatorima. Da ne bih kačio ovde tonu podataka, uzeo sam po 3 najčešća brenda i izvukao prosek za razne režime:
Panelni radijator TIP 21 (DT 10)
Polaz 40'C emituje oko 900W po m2
Polaz 45'C emituje oko 1050W po m2
Polaz 50,C emituje oko 1200W po m2
Panelnu radijator TIP 22
Polaz 40'C emituje oko 1100W po m2
Polaz 45'C emituje oko 1300W po m2
Polaz 50'C emituje oko 1500W po m2
AL radijator H600 (DT 10)
Polaz 40'C emituje 55W po rebru
Polaz 45'C emituje 72W po rebru
Polaz 50'C emituje 87W po rebru
Polaz 55'C emituje 105W po rebru
AL radijator H700
Polaz 40'C emituje 63W po rebru
Polaz 45'C emituje 78W po rebru
Polaz 50'C emituje 98W po rebru
Polaz 55'C emituje 118W po rebru
I meni je potrosnja za januar bila dosta veca nego sve prethodno. 422kWh samo za grejanje. U decembru mi je bilo 365kWh za grejanje i toplu vodu. Pumpa izgurala sasvim fino i onih -12 sto je bilo. Temperatura vode u sistemu je bila od 32 do 35 kad su bili najveci minusi.Kakva vam je suma za januar? Ja cu zavrsiti sa potrosnjom tp od oko 600kWh (±2kw). Oborio rekord 😀 Predhodni bio 589kWh. Ukupna struja iznenadjujuce nece preci 820 kWh. (vidi se efekat ves masine i susulice sa inverter motorima).
Ja sam zadovoljan sa Nimbus Plus 80 S T NET R32 Ariston, kako greje i potrosnja. Aplikacija je krs. Pisao sam ranije iskustva.112k nije 800eura
Meni treba slicna pumpa od 8kw, ajd 9 i nekako ali 10kw je verovatno previse.
Onda proizvodjaci nemaju pojma, sto je tesko. Snaga vox600 na dt60 je 185w, a eksponent toplinskog ucinka je 1,31, pa se dobijaju navedene vrednosti.
Baci pogled na Bosch112k nije 800eura
Meni treba slicna pumpa od 8kw, ajd 9 i nekako ali 10kw je verovatno previse.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari