Sg kamikaza
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 05.11.2017
- Poena
- 135
Sve sto tvrdim, sam i ovde obrazložio zasto je tako, treba samo procitati.@Sg kamikaza, to sto tvrdis da sa radijatorima imas grejanje objekta na nekih pretpostavljenih 22-23C sa manje od 40C vode u njima moze da vazi samo u slucaju ako imas neku mega-izolaciju ili gomilu dodatnih rebara u objektu
Moje tvrdnje mogu nekog navesti samo u dalju diskusiju da se nekome da savet da je TP sistem za njega ili nije, kao sto sam unazad i radio jer sam se uvek doticao tih "varijabli" koje su bitne.tvoje tvrdnje mogu dovesti nekog u zabludu da je TP+radijatori prava stvar
Tvrdnje kao "radijatori ne mogu da TP" zasnovane na umisljenom znanju stečenom na internetu a ne znanju stecenom u praksi, su dovodjenje u zabludu(da ne upotrebom neku tezu rec). Na izjave tog tipa uvek reagujem.
I moj je put savetovanja isti takav.Moj savet ljudima je obavezni proracun toplotnih gubitaka i koju bi temperaturu vode u sistemu morali imati da bi ih radijatori kompenzovali. Ako je to previsoka temperatura TP gubi smisao i razmatraju se druge opcije tipa dodatne povrsine ili ugradnje izolacije. I to je to.