Da se vratim na fan-coil, marka PROTEAN ima Fan-coil ultra tanki sa LCD termostatom. Ovaj podatak: " - izmenjivač toplote sa bakarnim cevima i aluminijumskim lamelama sa hidrofilnim slojem garantuje visoku efikasnost i dugovečnost " podseca me kao hladnjak ( izmenjivac toplote ) na kolima.
Svaki fan-coil koji sam sreo je sa bakarnim cevima i aluminijumskim lamelama e sad taj hidrofilni sloj...verujem da je imaju i ostali,da ne bi se "zalepila" voda izmedju lamele,i jeste-kao hladnjak u kolima. Na primer u hotelima moze da se ugradi sa dva izmenjivaca,pa ako imaju izgradjenu 2 kruga grejanja (jedna hladna,a druga topla) onda moze da se koristi u isto vreme i da greje,i da hladi.Mislim ne isti taj fancoil,nego npr jedna hladi u spavacoj a druga greje u dnevnoj.
Mislis na dubinu.. Moze da se desi da variraju sa sirinom uredjaja.Mislin na to da iste snage mora da bude sira zbog povrsine izmenjivaca. znaci pogledas dve iste snage ,pa uporedis dimenzije.
Verujem da je tanji problematicniji za odrzavanje.,plus ako je manji precnik ventilatora onda negde mora i da nadoknadi taj protok vazduha,to moze preko veceg obrtaja (glasniji),ili duzinom ventilatora.
Moze da se desi da u prodavnici,salonu vec imaju izlozene primerke, da su u "funkciji" da se vidi,da se cuje. Ja bi otisao u neki ozbiljniji salon pa bi video.
Neznam dali Doming ima nesto slicno.
Koja temperatura vode obicno prolazi kroz fan-coil ( pitam, jer u podnom razvodu temperatura vode nebi pralazila 35C )?
Nema propisa,zakona,ali veca od temperature podnog grejanja.