Što se tiče "pravog" emulatora, problem je što u MAME core-u procesor HD64180 (ili Z180, skoro pa ista stvar) nije u potpunosti emuliran, nedostaju sve interne periferije (MMU, DMA, CTC, SIO, tajmeri...). A što se tiče CP/M softvera uopšte, ako taj program poseduje svoj konfiguracioni fajl (ili se na bilo koji način mogu prilagoditi komande koje se šalju terminalu za brisanje ekrana, pomeranje kursora itd) onda taj program neće imati problema da radi na TIM011. Na primer, dve veoma poznate CP/M igre, CatChum i Ladder, kao i Quatris (Tetris) sam konfigurisao pa rade na TIM-u, dok, na primer, Turbo Pascal 3.0 nisam uspeo ni da pokrenem (mada, možda sam skinuo neodgovarajuću verziju, npr. za 8086).
Terminal na TIM-011 je softverski, njegov emulator pokreće se prilikom startovanja računara. Ekran je uvek u grafičkom režimu, terminal emulator "ucrtava" karaktere u njega. Koristi veoma mali set komandi koje jako podsećaju na VT-52 terminal, i to su:
ESC C - brisanje od kursora do kraja reda
ESC E - brisanje ekrana i pozicioniranje kursora na koordinatu 0,0
ESC Yxy - pozicioniranje kursora na lokaciju x,y (vrednosti x i y treba uvećati za 32)
ESC 3, ESC 4 - postavljanje i isključivanje naglašavanja teksta
Što se ZCPR3 i kompletnog operativnog sistema tiče, dobro je što postoji source, ali sam upoređivanjem sa postojećim binarnim verzijama došao do zaključka da je tu dosta toga izmenjeno za TIM-011... Na primer, TIM uopšte neće da radi (tj. zabaguje se u toku dizanja sistema) ako prva komanda u startnoj sekvenci nije komanda kojom se inicijalizuje RAM disk. U samom kodu programa kojim se inicijalizuje isti taj RAM disk nema ničega što bi sprečilo podizanje sistema, tako da pretpostavljam da se neki "osnovniji" deo ZCPR3 oslanja na to da RAM disk postoji i da je inicijalizovan.