Ne znamo šta se tačno dešavalo nakon kraja Deadly Shadowsa, rečeno je da Garet ima neku vrstu amnezije i da mnogo toga ne zna... Očekujem da će deo priče biti to njegovo prisećanje, otkrivanje istine o tim događajima.
Ti se Starac ponašaš kao da si igru igrao i znaš tačno kakva je priča, mi samo znamo da stare fakcije nisu u prvom planu, na prvi pogled izgleda kao da su iz grada proterani i da su samo tragovi ostali ali moguće je i da ipak nisu u potpunosti uništeni i da deluju iz senke, možda će imati značajnu ulogu u priči i to će možda biti jedno od iznenađenja za stare fanove. Eto, možda na primer iza ovih pobunjenika koji se bore protiv barona stoje pagani. Keeperska biblioteka je pretvorena u kupleraj ali jedna od teorija je da je osoba koja njime upravlja bivši keeper, da na taj način pokušava da zaštiti tajne biblioteke i da deluje za neki svoj cilj. Znaćemo to kada igru budemo odigrali.
Inače, zanimljivo je da si se za fakcije uhvatio, koliko ja znam u drugom delu je jedna fakcija proterala pagane i hammere ali je na kraju poražena, u trećem delu su ustali samo tragovi njenog postojanja... Nisu takve drastične promene snaga nešto novo u Thief svetu.
http://www.smh.com.au/digital-life/games/blogs/screenplay/thief-staying-true-to-a-classic-while-evolving-into-something-new-20140130-31nk7.html
Čovek je old skul fan a prezadovoljan je novom igrom:
Evo šta Cantin kaže:
On je na projektu od početka, a mene ovde neko ubeđuje kako u razvojnom timu nisu igrali starog Thiefa i tek su skoro doveli ljude koji te igre poznaju...