Šta je novo?

Thief 4

Zar moraju da prave takve kompromise i uvode bullet time u Thief igre, kako bi se dodvorili sto siroj publici?! To je za mene onaj najpodliji potez, kao kada hoces na jeftinu foru da zaradis pare.
Ne vidim problem. Sama igra je isti onaj stari Thief koji znamo i volimo, ovde se radi samo o opcijama koje su ubačene radi pomoći novim igračima. Bolje tako, nego da osnovni gejmplej bude zaglupljen a igra olakšana u odnosu na prethodnika. Ovako, mi koji želimo staromodni Thief jednostavno isključimo sve te gluposti i to je to, igraćemo ovu igru isto kao i prethodni deo.

tako je... prestanite da mlatite praznu slamu i videcemo kakva je igra kad izadje...
budite srecni sto izlazi bilo kakav nastavak Thief-a, jer se od serijala jos pre proslog dela maltene odustalo!

tako da, ko oce da igra, nek izvoli, ko nije zadovoljan, nek nadje neku drugu temu/igru.

Isto pitanje za tebe.

Ja samo navodim cinjenice nista vise. Na osnovu do sada vidjenog sve mi je jasno kao dan. Ne treba neko drugi da me posle svakog mog komentra ubjedjuje u suprotno.

Ne kazem da sve treba da se hejtuje, ali ne treba ni olako prelaziti preko mana i odusevljavati se. Najgore je sto svi idu iz krajnosti u krajnost, a i ova konstantna prepucavanja kao da smo svi juce izasli iz vrtica mi uopst nisu jasna!?

budite srecni sto izlazi bilo kakav nastavak Thief-a, jer se od serijala jos pre proslog dela maltene odustalo!
E, ovo!:)
Svakom pravom fanu je najvažnije to što nakon toliko godina dobijamo novoga Thiefa, sve ostalo je na drugom mestu.

Ja samo navodim cinjenice nista vise. Na osnovu do sada vidjenog sve mi je jasno kao dan. Ne treba neko drugi da me posle svakog mog komentra ubjedjuje u suprotno.
Ma koje bre činjenice. To što je stari dobri stealth gameplay tu, ona stara Thief atmosfera? Ne. Uhvatio si se za taj focus, čak i sada kada je jasno da je nebitan za igru, da se može potpuno isključiti.

Poslednja izmena:
Svakom pravom fanu je najvažnije to što nakon toliko godina dobijamo novoga Thiefa, sve ostalo je na drugom mestu.

Svakom pravom Thief fanu?! Kako neko ko nije nikada igrao Thief 1 i Thief 2 moze sebe da nazove "pravi Thief fan"?! Zasto onda nakon toliko godina, taj "pravi fan" nije bio u stanju da skine ili kupi jednu od dvije najbolje sunjalice svih vremena i odigra ih?! Evo sad je prava prilika za tog pravog fana da odigra prvi ili drugi dio, mada mu ja preporucujem Metal Age (drugi dio), posto je to najbolja igra u serijalu, a i ujedno najbolja sunjalica ikada. ;)

jel postoji na ovom forumu ignore opcija, da ne vidim necije postove?

Ma koje bre činjenice. To što je stari dobri stealth gameplay tu, ona stara Thief atmosfera? Ne. Uhvatio si se za taj focus, čak i sada kada je jasno da je nebitan za igru, da se može potpuno isključiti.

Kako focus nije bitan kada je dio price? Problem je sto je focus cheat ustvari i ne moze se smisleno implementirati kao novi Garrettov ability. Znaci dizajn ne valja.
To je ekvivalent skupljanju gljiva po oblacima u arkadnim igrama, ili ubijanju Cara u Skyrimu bez bilo kakvih posljedica - iako svi znaju ko je to ucinio. Mislim toliko ima smisla.

Tu takodjer nema stare atmosfere jer je u pitanju Viktorijansko doba, ne Medieval. Nema Pagana, Hammerita, Keepera, Mechanista. Nema Stephena Russella.

Jak si mi ti fan?

Thief svet nije medieval, radi se o steampunk settingu...
Drugo, kažeš da nema Keepera a njihova biblioteka je u igri, i tu će se odvijati jedna od misija. Čak su napomenuli da se radi o istoj biblioteci iz trećeg dela, arhitektura objekta će biti identična.
Novi baron je proterao stare fakcije u vremenu nakon dešavanja iz Deadly Shadowsa, ali razvojni tim je potvrdio da će fanovi često nailaziti na njihove tragove ako znaju gde da gledaju i šta da traže. Sasvim je moguće da će ipak igrati i neku ulogu u priči.

Po mom skromnom mišljenju, iz ovoga do sada viđenog, igra je sjajno prenela taj tipični Thief šmek. To šunjanje kroz uličice i imanja u mrtvo doba noći, uz atmosferične zvučne efekte i muziku, igru svetla i senki... baš isti onaj osećaj hladnoće i blage jezovitosti.

Poslednja izmena:
saaaamo jedan horor lvl, plsss :)
Biće, potvrdili su!
Will there be any kind of horror element to this game like the Cradle or the Haunted Cathedral?

Emanuel: Yes, there is. I’ll just confirm that there are definitely some horror elements for now – it wouldn’t be Thief if we hadn’t thought of that - but I won’t say too much more or else when we deliver the punch you won’t get the scare!
Igranje kroz Cradle je mnogim igračima bilo razlog za više promena donjeg veša :D, teško će to biti nadmašiti! Ipak, cenim da će naći način da nas propisno naplaše.

Gledajući da je igra već na popustima, čak i preko 50%, a još nije ni izašla, mogu samo da zamislim kakva će da bude. Probaću je kad izađe, ali nisam nešto optimističan bio od samog početka.

Imate je za 1000 din na oglasima preko onih amd vaucera. To je dzabe.

pa i bf4 je bio za male pare, jer se dobijao uz graficku, i ovo je takva neka fora?

Imate ovde Thief za 20 evra, Chan je verovatno na ovakve stvari mislio.

Thief svet nije medieval, radi se o steampunk settingu...
Drugo, kažeš da nema Keepera a njihova biblioteka je u igri, i tu će se odvijati jedna od misija. Čak su napomenuli da se radi o istoj biblioteci iz trećeg dela, arhitektura objekta će biti identična.
Novi baron je proterao stare fakcije u vremenu nakon dešavanja iz Deadly Shadowsa, ali razvojni tim je potvrdio da će fanovi često nailaziti na njihove tragove ako znaju gde da gledaju i šta da traže. Sasvim je moguće da će ipak igrati i neku ulogu u priči.

Po mom skromnom mišljenju, iz ovoga do sada viđenog, igra je sjajno prenela taj tipični Thief šmek. To šunjanje kroz uličice i imanja u mrtvo doba noći, uz atmosferične zvučne efekte i muziku, igru svetla i senki... baš isti onaj osećaj hladnoće i blage jezovitosti.

Daj malo razmisli prije nego sto napises.

Nece biti frakcija u igri sto je veliki minus. Mozda ces vidjeti poneku gradjevinu i statuu. Keepers library se koristi kao kupleraj recimo.

Da, novi baron je nekako uspio rasturiti sve frakcije? Pazi sve frakcije, tj. najmocnije i najstarije organizacije u Thief svijetu! To ti je jos jedan primjer koliko se ne vodi racuna o prici i koliko je amaterski odradjena.
Pa prije ce se taj baron naci sa nozem u ledjima nego li sto ce protjerati nekog od njih. Tako je uvijek bilo. A takve organizacije i frakcije su uvijek tu, modernizirane i mozda pod drugim imenom. Kao u stvarnosti.

Gluposti!

sva sreca ja nemam tih problema, jer me je prica u Thief-u oduvek smarala i nikad je nisam pratio, sem pricu iz horor lvl-a :D
tako da je meni svejedno sto se toga tice, samo da igra sto manje lici na Dishonored, jer mi je bio gadan smor...

Ne znamo šta se tačno dešavalo nakon kraja Deadly Shadowsa, rečeno je da Garet ima neku vrstu amnezije i da mnogo toga ne zna... Očekujem da će deo priče biti to njegovo prisećanje, otkrivanje istine o tim događajima.
Ti se Starac ponašaš kao da si igru igrao i znaš tačno kakva je priča, mi samo znamo da stare fakcije nisu u prvom planu, na prvi pogled izgleda kao da su iz grada proterani i da su samo tragovi ostali ali moguće je i da ipak nisu u potpunosti uništeni i da deluju iz senke, možda će imati značajnu ulogu u priči i to će možda biti jedno od iznenađenja za stare fanove. Eto, možda na primer iza ovih pobunjenika koji se bore protiv barona stoje pagani. Keeperska biblioteka je pretvorena u kupleraj ali jedna od teorija je da je osoba koja njime upravlja bivši keeper, da na taj način pokušava da zaštiti tajne biblioteke i da deluje za neki svoj cilj. Znaćemo to kada igru budemo odigrali.

Inače, zanimljivo je da si se za fakcije uhvatio, koliko ja znam u drugom delu je jedna fakcija proterala pagane i hammere ali je na kraju poražena, u trećem delu su ustali samo tragovi njenog postojanja... Nisu takve drastične promene snaga nešto novo u Thief svetu.

http://www.smh.com.au/digital-life/games/blogs/screenplay/thief-staying-true-to-a-classic-while-evolving-into-something-new-20140130-31nk7.html
Čovek je old skul fan a prezadovoljan je novom igrom:
I was a rabid fan of the original, replaying levels over and over to find all of the loot, to "ghost" flawlessly without raising a single alarm, and to discover all of a level's secrets. While the new entry in the series, titled simply Thief, looks promising enough, I worried that it would modernise the gameplay too much and lose the magical quality that made the original in particular such a classic.
I needn't have worried. After ten minutes hands on with an early build, I knew I was still playing Thief; sneaking from shadow to shadow, dousing lights, getting behind guards and bopping them on the head with my blackjack, and (of course) stealing everything that isn't nailed down.
Evo šta Cantin kaže:
"We were all fans ourselves," confessed Nicolas Cantin, game director on Thief. "We also know that there is still an active community out there, so it was important to us from the beginning to respect the DNA of what was a Thief game."
On je na projektu od početka, a mene ovde neko ubeđuje kako u razvojnom timu nisu igrali starog Thiefa i tek su skoro doveli ljude koji te igre poznaju...

Poslednja izmena:
Na kojim tacno ako moze PP. Kupio bih je ja za te pare, mislim da vredi ;)

Bila pred Novu godinu gomila "Never settle forever" kodova po oglasima, po 1000 din pa i manje, verovatno ih jos ima. Mozes da izaberes 3 ili 2 igre sa spiska, zavisno da li je kod "gold" ili "silver". Lako ces izguglati sta je sve jos u ponudi, osim Thiefa.

Bila pred Novu godinu gomila "Never settle forever" kodova po oglasima, po 1000 din pa i manje, verovatno ih jos ima. Mozes da izaberes 3 ili 2 igre sa spiska, zavisno da li je kod "gold" ili "silver". Lako ces izguglati sta je sve jos u ponudi, osim Thiefa.

Do je važilo do kraja godine samo.

Ne znamo šta se tačno dešavalo nakon kraja Deadly Shadowsa, rečeno je da Garet ima neku vrstu amnezije i da mnogo toga ne zna... Očekujem da će deo priče biti to njegovo prisećanje, otkrivanje istine o tim događajima.
Ti se Starac ponašaš kao da si igru igrao i znaš tačno kakva je priča, mi samo znamo da stare fakcije nisu u prvom planu, na prvi pogled izgleda kao da su iz grada proterani i da su samo tragovi ostali ali moguće je i da ipak nisu u potpunosti uništeni i da deluju iz senke, možda će imati značajnu ulogu u priči i to će možda biti jedno od iznenađenja za stare fanove. Eto, možda na primer iza ovih pobunjenika koji se bore protiv barona stoje pagani. Keeperska biblioteka je pretvorena u kupleraj ali jedna od teorija je da je osoba koja njime upravlja bivši keeper, da na taj način pokušava da zaštiti tajne biblioteke i da deluje za neki svoj cilj. Znaćemo to kada igru budemo odigrali.

Inače, zanimljivo je da si se za fakcije uhvatio, koliko ja znam u drugom delu je jedna fakcija proterala pagane i hammere ali je na kraju poražena, u trećem delu su ustali samo tragovi njenog postojanja... Nisu takve drastične promene snaga nešto novo u Thief svetu.

http://www.smh.com.au/digital-life/games/blogs/screenplay/thief-staying-true-to-a-classic-while-evolving-into-something-new-20140130-31nk7.html
Čovek je old skul fan a prezadovoljan je novom igrom:

Evo šta Cantin kaže:

On je na projektu od početka, a mene ovde neko ubeđuje kako u razvojnom timu nisu igrali starog Thiefa i tek su skoro doveli ljude koji te igre poznaju...

Naravno da nisam igra o igru, ali sam upoznat sa desavanjima i ranim recenzijama.

Frakcija nece biti, i to je ogroman minus.
I pokusavam ti ovdje objasniti da ta njihova nova prica nema smisla. To je jeftin i glup nacin, a Thiefu se uvijek vodilo racuna o prici. Ne mozes frakcije tek tako izbaciti. To bi ti bilo isto kao kada bi danas Vatikan pokusao rasturiti. Nemoguce! A taj danasnji Vatikan su nista drugo nego Pagani u novom ruhu.

Jeste Cantin igrao stari Thief, ali on ne pravi novi Thief kako treba.
Recimo zaboravio sam, izmedju ostalih gluposti, spomenuti kontekstualno skakanje, tj. sada ces moci skociti samo gdje i kada ti igra dozvoli!? Kao razlog njihov glavni dizajner navodi ovo: "Jumping, bouncing up and down kind of broke the immersion. We didn't want you to be a master thief and just tend to fall off stuff all the time." Ovo je blasfemija! Vidis da ti ljudi pricaju gluposti!

U drugom dijelu su Pagani i Garrett sprijecili Mechaniste, koji su ustvari bivsi Hammeriti i psihopati. Ustvari tu su se umijesali i Keeperi sa svojim prorocanstvom i upozorenjem. Znaci rat frakcija je u pitanju. Frakcije vladaju svijetom, ne baroni, predsjednici, i sl.

"We didn't want you to be a master thief and just tend to fall off stuff all the time."
674.gif

[YOUTUBE]66oVzJQv7DA[/YOUTUBE]

Nazad
Vrh Dno