Šta je novo?

The Witcher - diskusija

Imam mali problem.

Imam Witcher Enchented Edition , original . Svuda me '' prati '' ova zuta svetlost .

Masina iz potpisa . Imam sve najnovije drajvere .

Konacno zavrsih ovaj BISER od igre posle vise od dve godine sporadicnog igranja i odlaganja.... te sutra cu pa cu opet sutra i tako do juce. Tema je ogromna i nemam toliko vremena da je prelistavam, nego me interesuje zna li se ko je lik u odjavnom delu koji pokusava da ubije kralja a Witcher mu odsece ruku i iskasapi ga..... vrlo bi me interesovalo...:)

Poslednja izmena:
FFS sto ne rece da je spoiler u pitanju. Nisam ni ja jos zavrsio, igram je par godina :(

Konacno zavrsih ovaj BISER od igre posle vise od dve godine sporadicnog igranja i odlaganja.... te sutra cu pa cu opet sutra i tako do juce. Tema je ogromna i nemam toliko vremena da je prelistavam, nego me interesuje zna li se ko je lik u odjavnom delu koji pokusava da ubije kralja a Witcher mu odsece ruku i iskasapi ga..... vrlo bi me interesovalo...:)

Ma to je po meni teaser za The Witcher 2: Assassins of Kings

A taj lik je ocigledno ubica koji ima oci veštca i bori se kao veštac sto je nelogicno jer Vestci odumiru. Ne mogu da imaju potomstvo a sada se odjednom pojavljuje neki klinac koji ima osobine vestca ali ne pripada samom redu Vestaca i jos pri tome je ubica. I zato je Geralt onako iznenadjen tim likom. I oko toga predpostavljam da se vrti prica drugog dela. Tj. Geralt ce pokusati da otkrije ko je uspeo da odgonetne tajne Vestaca i zasto to radi. Malo recikliraju pricu iz keca :d

@Worf

Nije bre spoiler jer nema veze sa samom igrom opusteno igraj do kraja posto taj deo nema toliko veze sa samom pricom.

Poslednja izmena:
Postoje tri škole witchera (the wolf school, the cat school, the gryphon school), ako se dobro sećam taj ubica na kraju bi trebalo da je iz cat škole, što ćemo verovatno detaljnije znati u drugom delu.

Ma to je po meni teaser za The Witcher 2: Assassins of Kings

A taj lik je ocigledno ubica koji ima oci veštca i bori se kao veštac sto je nelogicno jer Vestci odumiru. Ne mogu da imaju potomstvo a sada se odjednom pojavljuje neki klinac koji ima osobine vestca ali ne pripada samom redu Vestaca i jos pri tome je ubica. I zato je Geralt onako iznenadjen tim likom. I oko toga predpostavljam da se vrti prica drugog dela. Tj. Geralt ce pokusati da otkrije ko je uspeo da odgonetne tajne Vestaca i zasto to radi. Malo recikliraju pricu iz keca :d

@Worf

Nije bre spoiler jer nema veze sa samom igrom opusteno igraj do kraja posto taj deo nema toliko veze sa samom pricom.
Jeste tako kao sto kazes ali taj zavrsetak je logican rasplet stvari za keca,jer Geralt dolazi po 800 dukata koje mu je kralj obecao za smaknuce Grand Mastera i tu se pojavljuje ovaj maskirani "nindza".....

Poslednja izmena:
Ok razjasnili smo ko je i sta je nindza. A ti menjaj poruku (ovo za Grand Mastera) jer ce Worf da se jos vise iznervira ;)

Poslednja izmena:
Ljudi, instalirao sam wichtera keca, da ne bih igrao dvojku bez keca, a znam da su obe igre vrhunske. Elem, prešao sam Prolog i sada sam u onom prvom selu. Pokupio sam one questove, ali ne mogu da ubijam niti Ghoulove, niti da ni jedan izvršim dok mi se taj tip čudovišta koji treba da utepam :d pojavi u nekoj Beasterily. Pretpostavljam da je to knjiga čudovišta, ali ako da ih dodam u tu knjigu. POkušao sam da pričam sa nalogodavcima questova, ali oni mi ne pominju ništa o čudovištima :(

Treba da kupujes knjige, vidi kod prodavaca. Neke knjige treba i pronaci.

Aaaaaaa :d

Tnx :d

Može li mi neko pomoći, ja sam još na početku, deo kad oni iz gušterovaca pobiju sve u onoj prvoj kafani i ubiju innkeepera. Šta mi se desilo sa inventarom koji sam dao innkeeperu da mi čuva, jel sad to zauvek izgubljeno?

ne, to ces naci kod sledeceg inkipera, u vizimi ili kako se zvase taj grad

trebam da kupim knjigu "fear and loathing.." da bi mogao izvaditi mozdak onim cudovistima...e sad knjigu mogu dobiti kod antkvara za 250 orienta (jako puno) ili kod drunkarda za 3 piva! e sad radi se o tome da ja sa drukardom popije i 3 ili 4 piva i nista se ne desava....kako drunkarda da nateram da mi da tu knjigu?

EDIT: nasao resenje. treba popiti 5-6 piva a ne 3 kao sto stoji na jednom walkthroughu...

Poslednja izmena:
imam jedno pitanje: pod uslovom da sam u fight-u uhvatio jednog protivnika u kombo, a da sam pri tom tacno odabrao stil, i da taj kombo dobro izvrsavam (klikcem tacno kad se pojavi vatra na macu), da li taj isti protivnik koga tucem moze kombo da prekine??

Trebalo bi da moze da ti prekine kombo. Ako ti je slab mac ili si ti slab koristi one premaze ili otrove da mu pojacas bleeding ili aard za stun pa te nece prekidati u komboima. Navuci ih nekoliko pa grupni stil... popularni grupnjak:d.

EDIT: nasao resenje. treba popiti 5-6 piva a ne 3 kao sto stoji na jednom walkthroughu...
...mislim da tu treba odredjena vrsta piva, ali nisam siguran.

Poslednja izmena:
da, da to kontam sada sam vec poceo da bartam sa premazima i sl. nego ja sam mislio da group stil koristim kada se borim sa mojim saveznicima protiv vise njih, tj vise na vise...ali ti kazes da se koristi kada sam ja sam protiv vise njih? pa to je onda u 80% situacija...

ja se izvinjavam ako je već neko pitao, ali zna li neko gde imaju knjige da se uzmu u Srbiji? Bilo na engleskom ili srpskom ( ako je uopšte prevođena) :)

EDIT:

trebao sam malo više guglati pre nego što sam pitao, ima na amazonu ali dostava košta koliko i knjiga, a imate ovde za duplo jeftinije http://www.bookdepository.co.uk/Last-Wish-Andrzej-Sapkowski/9780316029186?b , to je prva knjiga koja je prevedena- Blood of the Elves je druga

Poslednja izmena:
Ja sam vidjao Poslednju Zelju u Mamutu - sada Vulkan, kao i u knjizari kod francuskog kulturnog centra u Knez Mijajlovoj (mislim da je Akademija).
Mozda ima cak i u Delfiju.

Ttalk via HD2

ajoj....igra je fantasticna...ali ne mogu da verujem da sa 4gb rama i 4850 sa 1gb rama Chapter III (tample quarter) onako swapuje...pa ljudi koliko rama treba da se igra ova igra? znaci nije framerate problem problem je ono najgore kad u nekoj ulici ide dobro a u nekoj lose...imam enhanced edition patchovan na 1.5 win xp sp3 i naravno sve zivo pogaseno kada upalim witchera... jel imao neko ovaj problem i ima li mozda neki console commanda da koristi vise rama jer ne koristi sve...?

@Roger_Waters
..to su tako lose ostavili. Imao sam i ja pad FPS*a na pocetku III poglavlja, ali posle 1.5 patca na EE malo mi se popravio i jedino je isped Trisine kuce padao na 30-35.

pa da, prakticno sam i ja taj utisak stekao bas ispred trisine kuce...a sta kazes nece biti vise tako u ostalim chapterima?

@Roger_Waters
..to su tako lose ostavili. Imao sam i ja pad FPS*a na pocetku III poglavlja, ali posle 1.5 patca na EE malo mi se popravio i jedino je isped Trisine kuce padao na 30-35.

to je meni sporo islo zbog procesora a ne zbog rama, sad sam skontao...ovaj e5300 mi radi na def 2.6ghz sto je malo izgleda u trade quaretu gde ima puuno NPC...

NEGO, da li meni nego moze da objasni kako se koristi mutation ability (level 1 stamina....)? pise da mogu da koristim indirigente dok su u sirovom stanju (dakle ne da pravim potione od njih) i da cu pritom restorovati 20 heltha i pritom povecati toxicity...meni je to jasno, ali nije tehnicki izvodljivo :D

Kontam da si vec popio napitak Kikimore's Ire i da se lepo vidi da je Stamina skill aktivan. Jednostavno je samo desni klik na sastojak koji hoces da pojedes cinimi se da nemozes sve. Realno bas i nije nesto koristan skill, posto 20 hp je bas malo a dosta daje do toxicity.

ma da popio sam taj napitak naravno...to sam i ja mislio, logicno kao hranu, desni klink i onda ce da jede...ali nece nista da mi pojede a imam PUN invertory indirigenata...ma nije ni bitno ocigledno je neki nebitan ability.

imam jos 2 pitanja :) kako iz lakesidea da dodjem u vizimu? sta mi znaci (kod unapredjivanja signova) da je potreban STUDENT + bronze talenat (to mi je jasno) ali nikako da skontam sta je taj student...i ne mogu da unapredim samo sa bronze talentom..

nadjeni odgovori na oba pitanja...

presao sam igru, fenomenalna je! prica, atmosfera, dizajn nivoa, combat system, grafika, sistem odluka....par zamerki idu na racun:

1) dual core optizimovanost = 0
3) prva tri chaptara ti uvek fali para, a u cetvrtom i petom imas po 7-8 hiljada ali nemas sta da kupis (sem onaj najbolji celicni mac za 3000)
4) storyline u 4. chapretu ide totalno nepotrebno van kursa (kao dok cekam da se slegnu strasti sa addom)
5) nedovoljno dobro objasanjeno nad kime se moze primeniti par ulja, npr Crinfrid oil i Brown oil..
6) par sitnijih bugova, npr kada imam drowner talisman a zelim da udjem negde, ne mogu jer je fight mode iako oni mene ne napadaju...
7) nedostatak auto save pred bitne bitke...ja sam npr u bitku sa salamndrom u 3. chaptaru usao bez ijednog potiona (pa i bez cat potiona, pa sam se tukao u mraku, uzas)

to je par stvari koji su stvarno mogle da se poprve, ali sve na stranu, ovo je jedan odlican RPG, koji me drzao zakucanim za monitor dobrih 10 dana.
ovo je zapravo prvi RPG koji igram i nadam se da ima jos ovako dobrih....

Nazad
Vrh Dno