Šta je novo?

The Witcher - diskusija

Uh :) u game options imas "camera mod."

Ne znam da li sam te razumeo dobro, to o chemu prichash je standardna opcija za odabir default camere ... a mozda se i ja nisam lepo izrazio ... pazi mod sa linka dozvoljava da igrash u OTS iz prvog lica tj. da dok si u OTS zumirash do prvog lica a mozesh da odzumirash do high-isometric ... samo malo da editujesh vrednosti iz mod-a ... ali ono shto ne mogu da nadjem na netu je da pomerim prostorni ugao izmedju centra kamere i Geralt-a koji se povecava kako si zoom-om dalje od njega tako da shto si "vishe" u trecem licu to je geralt dalji od centra (bele tachkice, pointera).Ja bih da mogu da gledam Geralt-a bash u ledja dok idem pravo , a ne da mi on sve vreme stoji sa leve strane (ili moguce je da bude i sa desne).To je zakucano u nekom fajlu negde recimo onaj camera.lua ili kako vec... na netu nisam nashao da bilo koga interesuje ovakva promena POVa :)

Ne znam da li sam te razumeo dobro, to o chemu prichash je standardna opcija za odabir default camere ... a mozda se i ja nisam lepo izrazio ... pazi mod sa linka dozvoljava da igrash u OTS iz prvog lica tj. da dok si u OTS zumirash do prvog lica a mozesh da odzumirash do high-isometric ... samo malo da editujesh vrednosti iz mod-a ... ali ono shto ne mogu da nadjem na netu je da pomerim prostorni ugao izmedju centra kamere i Geralt-a koji se povecava kako si zoom-om dalje od njega tako da shto si "vishe" u trecem licu to je geralt dalji od centra (bele tachkice, pointera).Ja bih da mogu da gledam Geralt-a bash u ledja dok idem pravo , a ne da mi on sve vreme stoji sa leve strane (ili moguce je da bude i sa desne).To je zakucano u nekom fajlu negde recimo onaj camera.lua ili kako vec... na netu nisam nashao da bilo koga interesuje ovakva promena POVa :)

Ma sta ce ti to :) Meni je ovako ok.

Koju verziju igras? Jeli EE ili stara? Pitam iz razloga jer mi se cini da je u EE verziji sve nekako vise mutno? Ne mislim na cut scene.

Ma sta ce ti to :) Meni je ovako ok.

Pitam iz razloga jer mi se cini da je u EE verziji sve nekako vise mutno?

Ako ti deluje mutno to je do bug-a koji se javlja u EE verziji. Ispravlja se sasvim jednostavno Hotfix-om 2.3. Bar je tako bilo kad sam ja igrao. Postoji mogućnost da je u međuvremenu izašao neki patch koji obuhvata i njega. U svako slučaju gore pomenuti fix rešava probleme zamućivanja.

@starac: Igram EE verziju i mutno mi je samo od DOFa u dijalozima (pa sam ga iskljuchio) i kad sam pijan :D.Inache sve mi ok radi.No stranu na shalu - kamera mi ide na q mnogo ... ajd shto ne mogu da klikcem ja dok bijem i da biram komboe - to sam i prezalio nekako, ali brate zanosim u levo posle sat-dva igranja i iskrivih kichmu totalno.Stvarno ne znam ko izmisli ovo (meni) neprirodno trece lice tj. to je vec "bochno lice" :D.Evo ga kraj drugog chaptera i ja josh ne mogu da se naviknem.

POMOĆ!

I need help pliz!

Zaglavio sam i vrtim se već dva sata... :(

Pri kraju sam drugog chaptera, i...

Posle završene autopsije leša došlo se do zaključka (izmedju ostalog) da je Ramsmeat nevin. Posetio sam čoveka, ispričao se s njim fino i kulturno, objasnio mu kako stvari stoje i to je bilo to, quest "Suspect: Ramsmeat" je završen i zatvoren, i više nemam bogznakakvu mogućnost interakcije s njim.

Posle sam otišao do detektiva Raymonda, koji me ubedjuje da je Ramsmeat kriv i da treba da ga ubijem. Naravno jasno je da to smrdi (ne zvao se ja Lorimer), ali nije u tome stvar. Kao što rekoh sa Ramsmeatom ne mogu više ništa da radim, ni da pričam, a kamoli da ga ubijem, a kad razgovaram sa Raymondom, šta god da kažem, on ostaje pri istom (a da bih nastavio sa igrom Raymond treba da mi da poslednji Sepiroth).

Naravno s obzirom da Lud Pamti A Pametan Googla, posle par sati lutanja po Vizimi obratih se i ja Sveznajućem. I evo šta sam našao:

"If you didn't investigate the graveyard or otherwise prove Ramsmeat innocent, you'll pretty much have to kill him. If you did prove him innocent, then you won't be able to." Checked!

Sledeće:
"If you investigated the graveyard then you will simply be able to tell Raymond that you killed him without even going there".... Ahaaaaaaa ... da proverim i na nekom drugom sajtu ...
"...otherwise you’ll have to lie to Maarloeve and tell him that you did it." ...

WTF?? Kod mene uopšte u dijalogu sa detektivom ne postoji ova opcija!!!

Da li je u pitanju bug ili sam nešto prevideo?

Molio bih nekoga ko je prešao igru (ili bar Chapter 2) da mi pomogne

Poslednja izmena:
па ваљда треба да одеш у гробље, у крипту... ил је то други квест :/

Ako ti deluje mutno to je do bug-a koji se javlja u EE verziji. Ispravlja se sasvim jednostavno Hotfix-om 2.3. Bar je tako bilo kad sam ja igrao. Postoji mogućnost da je u međuvremenu izašao neki patch koji obuhvata i njega. U svako slučaju gore pomenuti fix rešava probleme zamućivanja.

To je to. Hvala!

Izašao je patch 1.5, on između ostalog radi isto (a pritom skida CD check) tako da možeš i njega.

pozdrav, instalirao sam skoro Witcher i imam jedan problem koji ga chini ne igrivim.. naime tastatura uopshtene reaguje na komande... ali uopshte, jedino mogu alt+tab i alt+f4 a esc, pokreti... bilo shta vezano za igru ne radi...? Naravno, tastatura radi savrsheno... i ps/2 je... ako je to ishta i bitno.

Danas se na Steamu može kupiti The Witcher: Enhanced Edition Director's Cut za 14.99€, inače je 29.99€

Midweek Madness!
To celebrate the worldwide availability of The Witcher, Atari and CD Projekt RED are offering this rich RPG for 50% off. Get it now, this deal ends on the 29th.
2 years have passed since The Witcher release back in 2007. We want to celebrate this anniversary with the special offer! Steam users can get The Witcher for 50% off during "Midweek Madness" between October 27th and 29th. This is the cheapest offer for digital download version of The Witcher ever!

http://store.steampowered.com/app/20900/

..zdravo svima..
..instalirao opet witchera (originalnu ne EE verziju) sa namerom da ga zavrsim..
..igra dodje do uciavanja i tu se zabaguje...tj ucitava beskonacno mnogo bez uspeha :)..
..verujem da se radi o tome da igru sada pokrecem na win7 (ranije je na XPu radilo odlicno)...
..sta treba da se radi?..da li je dovoljna instalacija samo EE za pokretanje na win7?..

Treba ti najnoviji peč za igru, ni meni nije radila na Win7 instalacija sa originalnog diska bez njega. Doduše, nije htela ni da se pokrene, ne znam kako kod tebe vrti učitavanje.

Prvi put prelazim igru:)... da li postoji neki patch da se popravi
fps na ulicama kad krenem III poglavlje? ... zna da padne ~30fpsa. Imam EE verziju na svim jezicima;), na XP-u

Poslednja izmena:
To je bug u igri, ali sam mislio da su ga ispravili u EE verziji.

..zdravo svima..
..instalirao opet witchera (originalnu ne EE verziju) sa namerom da ga zavrsim..
..igra dodje do uciavanja i tu se zabaguje...tj ucitava beskonacno mnogo bez uspeha :)..
..verujem da se radi o tome da igru sada pokrecem na win7 (ranije je na XPu radilo odlicno)...
..sta treba da se radi?..da li je dovoljna instalacija samo EE za pokretanje na win7?..

Meni EE verzija radi na WIN 7, bez ikakvih patcheva.

Samo da prijavim da sam popravio fps tamo po gradu u III poglavlju, instalacijom 1.5 patcha preko moje 1.4 EE verzije ...jedino ispred Trissine kuce padne do 35, al kad je guzva...One horizontalne linije kad se prica sa nekim npcom se ugase kad se upali AF u opcijama CCC-a... Igra je jako dobra... sinoc sam se pobio sa Salamandrama ispred kafane oko onog bunara... i jos neki pauci iz zemlje su izlazili...jedno 5 minuta smo se shibali..zlo!!! i naopako!!!

Poslednja izmena:
Ja sam igrao pre sto godina, došao do Trisine kuće i tu prestao jer je fps bio očajan, posle EE verziju nisam ni probao :( mogao bih sada original da uzmem.
Koliko ima da se igra posle dolaska kod Tris, ako se sećam to je početak trećeg chaptera ili tako nekako?

Ima jos dosta da se igra. Ima jos dosta u Vizimi da se igra, pa posle 4 chapter je isto dugacak, tek je peti nesto kraci.

Ja sam igrao pre sto godina, došao do Trisine kuće i tu prestao jer je fps bio očajan, posle EE verziju nisam ni probao :( mogao bih sada original da uzmem.
Koliko ima da se igra posle dolaska kod Tris, ako se sećam to je početak trećeg chaptera ili tako nekako?

...da to je pocetak III poglavlja. Ja trenutno otpadam po gradu...Slabo ima kvestova na oglasnoj tabli ispred kafane. Vecinu koju sam pokupio su odma pozuteli, samo treba da razdelim npcovima ono sto traze...ponovo sam skupio malo onog kamenja za budzenje maceva pa trazim nekog dobrog kovaca da vidim moze li sta da se nakuje...ima da se igra ko voli da baulja...
Onaj ko pocinje da igra trebalo bi da ima i ovo u vidu... steta da propadne ;)

Poslednja izmena:
...ja sam propustio onu half-elficu u Vizimi...valjda mi se ukanto bio Geralt:bottle:
U igri se stalno ozderavaju... ko poljaci da su je pravili.

..juce instalirao EE..original, bio 1000 dindži u gamesu :).. :smoke:
..i nakon instalacije (win7, 32bit) mi trazi da prilikom prvog starta ga startujem kao administrator..a jesam bio ulogovan kao administrator..
..probacu da instaliram ovaj najnoviji patch 1.5, koji navodno ispravlja tako neke bagove..
..je l se neko sretao sa ovim..

Ignoriši to, stavi patch 1.5 i vozi. Sa patchom 1.5 više ne moraš da držiš ubačen DVD.

Nazad
Vrh Dno