Šta je novo?

The Witcher - diskusija

Imas rune (kamenove) i meteorite (zuti-sunce, plavi-mesec, crveni-vatra i mozda jos neki, zemlja valjda), uz pomocu meteorita mozes da iskujes novi mac, kod kovaca.I mnogo dobrih maceva moze da se napravi kombinacijom istih.

Od tih runa pravis silver sword kod blacksmitha. Treba ti najmanje 3 rune.

Sta mislite, ko je bio misteriozni assasin u outro-u koga Geralt, nakon napada na kralja, ubija?!

Meni isto te rune nisu bas najnasnije, znaci kovac nece da mi napravi nista, nece cak ni da prica sa mnom a onaj matorac sto radi za Order of flaming rose mi valjda daje neki shit od maca. A da ne pricam sto 5 soma dinara za onaj oklop ne bih skupio ni 3 puta da predjem igru. Takodje ne pravim bombe i te neke zezancije, potion-e uopste ne kombinujem vec onako kako mi on postavi tako pravim. I igram normalno. :) Jedino mi se to ne svidja sto se sve jako tesko nadogradjuje.

najbolje maceve u igri ces naci, odelo za 5000 nije tolka frka ali moras da se kockas :D (mnogo). takodje, knjige koje si procitao nemoj da bacas vec prodaj, knjige su najvredniji itemi u igri. Imas i skupih sastojaka koje mozes da prodas bla bla. Inace, potrudi se da kupis to odelo za 5 soma, vredi svaki dinar :)

PS. jedan hint oko prvog maca:

idi u mocvaru, u severnom delu ces videti jedno mesto gde ima wyvern-a, ubi ih i overi ostrvce po kome su se motali, naci ces jedan lesh i pokloncic ;) Za ubijanje se snadji sam, necu bas sve da ti kazem, ali nije jako tesko ;)

Poslednja izmena:
Sistem je čudan. Ako imaš potrebne delove u inventaru, kod trgovca se pojavi gotov proizvod.

Znaci imao sam na kraju 16.000 golda i pun warehouse prstenja, dijamanata i jos brdo itema nista nisam prodao. Svaki cosak u igri sam pregledao i pokupio :D Koristio sam default maceve one obicne sto dobijes u startu i pred kraj igre sam kupio onaj za 3000 u onom selu i dobio onaj silver sword kad sam ubio bossa od lady of the lake.

Meni isto te rune nisu bas najnasnije, znaci kovac nece da mi napravi nista, nece cak ni da prica sa mnom a onaj matorac sto radi za Order of flaming rose mi valjda daje neki shit od maca. A da ne pricam sto 5 soma dinara za onaj oklop ne bih skupio ni 3 puta da predjem igru. Takodje ne pravim bombe i te neke zezancije, potion-e uopste ne kombinujem vec onako kako mi on postavi tako pravim. I igram normalno. :) Jedino mi se to ne svidja sto se sve jako tesko nadogradjuje.

Lova je najmanji problem meni je ostalo ~14000 kad sam presao igru. A stvarno sam trosio lovu, najvise na nocne dame :d

Daaaaaaaj ne se*i, na koju foru hebote? Evo ja sam malopre kupio mac za 1400 i ostao na nuli bukvalno, radim varijantu da ucitavam pozicije dok ne pobedim nekoga u pokeru i tu zaradim malo kinte ali morao bih tako da radim ceo dan da bih zaradio 5 somica. Bukvalno nemam leba da jedem. Ali napredujem. Evo malopre krenuo do Alvina kad' neke biljketine iskocile iz zemlje, ja ubih jednu posle 10 minuta macevanja a ostale me urnisale... ma idi bre, smorio sam se samo tako... morao sam da pobegnem a to mrzim da radim! Ali vraticu se kada ojacam da im kebem jevu!

Poslednja izmena:
Hm meni je bash lako sve bilo da sam znao igrao bi hard :) Kesa ko blata nikad se nisam kockao da bi zaradio pare uvek sam isao najmanji bid. Ne znam sta ti radis sa kesom al ja nisam znao na sta da trosim kad sve dobijes. Samo sam jedan item kupio i naravno par knjiga :D da sam prodao sve sto sam imao bilo bi 20.000 minimalno na kraju igre.

Koji ste lvl bili kad ste zavrsili igru? Ja 39 koliko se secam.

U Witcheru najvise para se zaradi na kockanju :). Prvi chapter sam zavrsio sa 7000 golda, a na kraju sam imo preko 30000. A sto si tice lvl isto tako nesto 38 ili 39.

Ja sam se kockao, sta cu kad mi je to u krvi :D
Imas par likova na kojima mozes dobro da zaradis. A lvl ne znam zaboravio sam.

Gde u cetvrtom chapter-u mogu da kupim knjigu koja ce mi u Bestiary dodati ALPS ? Da li uopste sada mogu da je kupim ako nisam do sada ? Bedak mi je, bio sam u kripti u polju a ne mogu da resim quest jer nemam ALPS medju monsterima...

Igrao sam 3 sata bez prestanka, znaci to mi se nije desilo ne pamtim. :) Kakva igra!!!

Knjiga se zove "Vampires: Facts and Myths" uradi quest "Hunting the Wild Hunt" i uzme je kao nagradu. Quest se uzima u Filds kod Hermita.

Vazi, hvala, nisam naisao na tom Hermita jos uvek...

Izasao Patch 1.3, ima oko 340 mega, mozda sadrzi novi content?
http://www.thewitcher.com/registration/en/www/patch.html?game_version=1.2.0.1160

Paznja, sejvovi iz ranijih verzija mozda nece raditi.Preporucuju pokretanje igre iz pocetka.
Edit- glavna novina je to "module edition":

The Module Edition Upgrade package updates the Witcher to version 1.3 and adds the functionality of running a user editable module. The sample module has been provided, offering a couple of hours of additional gameplay, which can be altered by the user using the Module Editor. The New Game main menu offers two options now: starting the regular game, or starting new adventure (new module).

Gameplay and text bugs fixed:
- Fixed various localization issues for English, French, Italian, German and Spanish languages,
- Fixed combat abilities 'Patinado' and 'Sinister' issue when proper modifier has not been applied correctly under given circumstances,

Code bugs fixed:
- Fixed a few random crashes in Prologue and Chapters 1, 2 and 3,
- Fixed crash in Act 4 when running near exit to lakeside from village to inn,
- Fixed game crash when using Alt+Tab, especially while loading location or game,
- Fixed dialogue camera shots on standing up characters,
- Fixed issue with 'Game Paused' text disappear occasionally after exiting game panel when game was paused during opening of a panel,
- Fixed issue with disabled attack when player holds block for a long time and then immediately tries to strike,
- Fixed various issues regarding mousedrive steering and pathfinding,
- Fixed weapon enchants not updating properly when switching weapon slots or dropping weapon from inventory panel,
- Fixed issue with Geralt not attacking immobile creatures or not approaching objects from a certain distance,
- Fixed issue with blocking middle mouse button during some cutscenes and when fistfight starts,
- Fixed occasional issues with sheathing weapon after combat and on Alt+Tab,
- Fixed issue with breaking meditation mode if Geralt is attacked when entering meditation

Poslednja izmena:
The Module Edition Upgrade package updates the Witcher to version 1.3 and adds the functionality of running a user editable module. The sample module has been provided, offering a couple of hours of additional gameplay, which can be altered by the user using the Module Editor. The New Game main menu offers two options now: starting the regular game, or starting new adventure (new module).

WARNING! The Witcher 1.3 Module Edition is only partially compatible with saved games from previous versions (1.0, 1.1a, 1.2). Loading older saved games is still possible but may lead to unexpected behavior and other problems. The players are advised to restart the game from the beginning using The Witcher 1.3 Module Edition.

Gameplay and text bugs fixed:
- Fixed various localization issues for English, French, Italian, German and Spanish languages,
- Fixed combat abilities 'Patinado' and 'Sinister' issue when proper modifier has not been applied correctly under given circumstances,

Code bugs fixed:
- Fixed a few random crashes in Prologue and Chapters 1, 2 and 3,
- Fixed crash in Act 4 when running near exit to lakeside from village to inn,
- Fixed game crash when using Alt+Tab, especially while loading location or game,
- Fixed dialogue camera shots on standing up characters,
- Fixed issue with 'Game Paused' text disappear occasionally after exiting game panel when game was paused during opening of a panel,
- Fixed issue with disabled attack when player holds block for a long time and then immediately tries to strike,
- Fixed various issues regarding mousedrive steering and pathfinding,
- Fixed weapon enchants not updating properly when switching weapon slots or dropping weapon from inventory panel,
- Fixed issue with Geralt not attacking immobile creatures or not approaching objects from a certain distance,
- Fixed issue with blocking middle mouse button during some cutscenes and when fistfight starts,
- Fixed occasional issues with sheathing weapon after combat and on Alt+Tab,
- Fixed issue with breaking meditation mode if Geralt is attacked when entering meditation
U prevodu, donosi mogućnost igranja fan-made modula. Par modula će doći uz enhanced patch (koji btw. ne mogu da dočekam, čak sam i original uzeo :) pošto mogu da se kladim da od onog da će cena retail enhanced verzije biti ista ili neznatno viša od obične verzije nema ništa, barem kod nas), piše detaljno sve u objavi kad će koji od tih modula izaći pojedinačno.

edit: preteče me :)

Poslednja izmena:
lepo, lepo...ja ne zelim da ponovo prelazim dok ne dodje enhanced :)
A ovaj patch ce valjda resiti ono konstantno pucanje na desktop.Jedina stvar koja mi je koliko-toliko smetala u Witcheru.

lepo, lepo...ja ne zelim da ponovo prelazim dok ne dodje enhanced :)
Isti slučaj, samo što ću za mesec dana imati mnogo više obaveza, al nekako će se tu uglaviti i Witcher, makar ga igrao noću :D Inače, ovi iz Atarija su baš ispali cigani (kao i obično), UK izdanje igre (koje se prodaje kod nas) je, uz rusko, ubedljivo najsiromašnije što se tiče "prateće opreme"... s tim što rusko tamo košta nešto baš jeftino, a ovi naši valjaju za 40 evra ko da smo Amerika majkumu.

сад сам је инсталирао... и не могу да се навикнем на борбу па то ти је :( колико схватам морам прво да задржим миш на противнику, и онда с времена навреме да кликнем да би одрадио комбо.

^I meni je bilo smor u pocetku, ali se lako navikne.Dakle samo kliknes na protivnika za napad, i posle toga kliknes u pravom momentu za kombo/vezani napad.Sto vise napredujes u skill-u, bice vise vezanih napada i vise vremena za klik.
Takodje, fajt dosta zavisi od taktike (jedan ili vise protivnika) i tipa oruzja (za ljude ili cudovista) i brzine (speed ili strong).

Ma ta borba meni nije uopste bila komplikovana, mada se dosta ljudi zali na to.
Koliko se secam, kad ti se kursor pretvori u mac s plamičkom :) tad kliknes i tako vezujes komboe. Naravno pazis da li si odabrao pravi stil i oruzje.

@nuclear
Borba je u stvari fenomenalno odrađena.Naravno to shvatiš tek kada je provališ i navikneš se malo na nju.
Svi smo u početku bili zbunjeni(tj. ispljuvali je),jer je malo drugačija nego što smo navikli.

pre neki dan sam je instaliro i uospte nije losa ... jedan od boljih prg koje sam igro

користим комбинацију тастатуре и миша, са погледом преко рамена, срећа па имам доста хелта и противници су за сада шоње иначе ми споро иде. само мало навикавања како кажете.

igro sam sad malo duze i nesto mi mnogo spora ona kamera ali fajt je ekstra uradjen
krv samo siklja

Nacin borbe je po meni revolucionaran i samim tim potpuno originalan (a u danasnje vreme je prosto nemoguce izmisliti ista novo) i ne bi me cudilo da pocnu i druge igre da kopiraju The Witcher.

Nazad
Vrh Dno