Šta je novo?

The Witcher - diskusija

Na ti spoilera! :D Manje zapitkuj, više igraj ;)

Pozdrav prvo da kazem da ovako nesto dugo nisam igrao a onda......

:) Malo sam zaglavio kod skupljanja predmeta koji se stavljaju u obeliske, zadnji sam pokupio u cave-u fali mi jedan gde su druidi i drugi u mocvari pocinje na Nagz' nesto :>

Strelica me upucuje na golem cemetary ali tamo neznam sta da radim i nemam flaming rod?

Moze pomoc? Pozdrav

Dobar deo igre, se desava u mocvari u kojoj uspevaju da se sakriju i vitez (S)Koja Tel, i Salamanderi, i da tamo vec zive druidi, i drvosece, i pekari cigli koji su doduse svi identicni i svi isto pricaju, a isti im je samo zanat - cigle, i u onolickoj mocvari svi se lepo slazu i zezaju. Kanalizacija, je druga lokacija gde se odigrava igra, i to kanalizacija velicine metroa, cudan neki srednji vek sa kanalizacijom iz americkih filmova o padnurima, pocetak igre je bio najbolji, dok je jos bilo van grada.

Btw. Drugar me savetuje da izadjemo ispred skupstine da strajkujemo ne bi li napravili nastavak tj. drugi deo! :D

Dobar deo igre, se desava u mocvari u kojoj uspevaju da se sakriju i vitez (S)Koja Tel, i Salamanderi, i da tamo vec zive druidi, i drvosece, i pekari cigli koji su doduse svi identicni i svi isto pricaju, a isti im je samo zanat - cigle, i u onolickoj mocvari svi se lepo slazu i zezaju. Kanalizacija, je druga lokacija gde se odigrava igra, i to kanalizacija velicine metroa, cudan neki srednji vek sa kanalizacijom iz americkih filmova o padnurima, pocetak igre je bio najbolji, dok je jos bilo van grada.
Ne razumem šta hoćeš da kažeš. Možda su trebali da razvuku dvadeset bespotrebnih lokacija kao npr. u Neverwinteru 2, pa da se igrač smori od tabananja čisto da bi mogao da kaže "eto kako igra ima gomilu lokacija".

Nemoj blatiti odličnu igru. Ako ti se ne sviđa, nemoj je igrati i zdravo.

Poslednja izmena:
@voodoo, dao sam pare, sta cu moram da je igram! :) Ja ovoj igri navodim i dobre i lose osobine, trenutno su zaredile lose jer je radnja malo stala, i ovo gore sto sam napisao odnosi se na stednju mapa, jedna za sve.

Patchovao sam igru, zahvaljujuci Jovylandu, on mi je dao patch, te jos jednom ovom prilikom hvala Jovy!

Problem patchnem, ubacim image, i sada nema sejvova, odnosno ima njih u folderu ali ih igra ne vidi, kako ovo moze da se resi, nadam se da moze? Dotle cu ja da cesljam po ovoj temi mozda je vec pisano o tome?

Prebaciš kompletan folder "The Witcher" iz My Documents u Witcher\system.

hvala voodoo, drugi korisni savet od tebe za redom (prvi za MW), nego taj folder je prazan u My Documents, ali probacu?

Dodatak: hehehe, uspeo sam obrnutim procesom da iz witcher/system iskopiram u My Documents, da li to znaci da isti folder mogu da obrisem iz Witcher/System ili ne?

Poslednja izmena:
Ne znam šta bi moglo biti, ja sam krenuo na čisto sa 1.2 pošto sam ranije počinjao par puta i odustajao zbog predugog učitavanja, tako da nisam imao tih problema. Možda je patch sam prebacio sejvove... ako nije, onda je trebalo da bekapuješ pre instalacije :) Pročešljaj ručno folder igre za svaki slučaj. Ako koristiš original disk ili mini imidž, onda sejvovi moraju biti u My Documents\The Witcher. Sa kr3kom su u Witcher\system\The Witcher.

Poslednja izmena:
Meni uopste nije jasno kako vi to u 2. poglavlju derete Thalera u pokeru kad' meni NI JEDNOM se nije ni pojavila ta opcija, mislim mogucnost da igram poker sa njim.

Inace, sad' sam se zaglavio, ali ne trazim pomoc. :D U stvari, stigao sam do dela kada nemam ni jedan sporedan quest aktivan a ne znam tacno sta bih radio u glavnom, imam neke ideje koje cu morati da isprobam...

Razgovaraj sa svima s kime mozes, mozda si propustio neki side-quest.

Igrica je odlicna... Posle duzeg vremena nesto stvarno kvalitetno.

Posle patcha, ucitavanje i tako-tako, ali snimanje je stvarno mnogo brze, za nekoliko sekudni! Bravo za ovaj patch.

Sto se sejvova tice, da se nadovezem na voodoo-a, ako se koristi mini image, onda ostavite sejvove samo u My Documents iz instalacionog foldera mozete da brisete, ako koristite krek(i ostale droge), onda mozete da brisite onaj folder iz My Documentsa, u slucaju da imate na dva mesta, jer sjevovi mnogo zauzimaju, jedan sejv je oko 24-25mb.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno, mojim brojanjem a i pregledom mape lepo se vidi da sam sakupio i "ukljucio" 9 obeliska, znaci fali mi jos samo jedan, Nehtza... U quests mi pise da mi fale dva!??

Posto taj poslednji ne znam kako da nadjem, pise da treba da pobedim strazara kule ali ja na njega nikako da naletim, ja sam se udruzio sa vilenjacija protiv Ordera misleci da ce to nesto da promeni u mom statusu medjutim osim sto sam pridobio poverenje Yaevin-a, i malo para, kao i obavestenje o Berengaru, nista drugo se nije dogodilo... Sad' mi je bedak sto sam ispalio Ordere i ne znam da li ce mi nadalje i ubuduce praviti probleme... hteo sam da ostanem neutralan ali i jedan i drugi su mi nudili zadatak da bude na njihovoj strani...

/SPOILER

Deveti je kod golema, pričaj sa babom u močvari.
Deseti je kod "detektiva" koji te čeka ispred kule.

Nije mi jasno, mojim brojanjem a i pregledom mape lepo se vidi da sam sakupio i "ukljucio" 9 obeliska, znaci fali mi jos samo jedan, Nehtza... U quests mi pise da mi fale dva!??

Posto taj poslednji ne znam kako da nadjem, pise da treba da pobedim strazara kule ali ja na njega nikako da naletim, ja sam se udruzio sa vilenjacija protiv Ordera misleci da ce to nesto da promeni u mom statusu medjutim osim sto sam pridobio poverenje Yaevin-a, i malo para, kao i obavestenje o Berengaru, nista drugo se nije dogodilo... Sad' mi je bedak sto sam ispalio Ordere i ne znam da li ce mi nadalje i ubuduce praviti probleme... hteo sam da ostanem neutralan ali i jedan i drugi su mi nudili zadatak da bude na njihovoj strani...
Vidi koji ti fali:
3 iz statue u bolnici
1 od Leuvaardena,ili kako se zove onaj trgovac
1 golem
1 pećina u močvari
1 cocatrice
1 Vaska
1 od detektiva
1 Kalkestein

Kod Golema?????? Zasto onda u GLOSSARY medju onim Kalkesteinovim spisima ne pise nista o tom kamenu?? Ne bih ga pronasao ni za dva zivota. Pretpostavljao sam da golemi imaju neku ulogu ali mi nije palo na pamet da je kamen kod njih zato sto ne pise (mislim). Sad' treba videti kako ga uzeti. I kakve veze ima baba, ako mislis na Vasku, ona mi je dala kamen jos odaaavno... i nije mi jasno u koji Obelisk ide taj kamen jer ja imam samo jos jedan jedini obelisk na mapi a dva kamena. Ocigledno nema 10 kamena nego 11. Na mapi imam jos samo Nehtza obelisk. Detektiv je vec sada kod kule ali sma ocekivao da se borim sa nekim "tower sentry". Hvala, videcu sta se desava.

Evo danas resih da padne jedan uninstall, i tako i bi, Poljaci pokusali ste sta da kazem ali ste daleko jos uvek daleko, moja poruka ovima sto su napravili igru, a vama dragi forumasi, dovidjenja sto se Witchera tice, do drugog dela verovatno. Nisam vise mogao da se bakcem sa drownerima(dosadilo mi, kao da se igra zove zablji svet), dosao sam do Lakeside koji je identican kao obala ispred Vizime, jos kada se pojavise oni smesni wyverni rekoh dosta je bilo maltretiranja i pokusavanja da igram ovo.

Pogotovu me iznervirao onaj fazon sa pirsovanim bilderom Azarom Javedom, gde taman dodjem do njega i on mi pobegne i tako dva puta, rekoh ne zanima me Holivud, pa ni Polivud (poljski Holivud) i tako.

Poslednja izmena:
Evo danas resih da padne jedan uninstall, i tako i bi, Poljaci pokusali ste sta da kazem ali ste daleko jos uvek daleko, moja poruka ovima sto su napravili igru, a vama dragi forumasi, dovidjenja sto se Witchera tice, do drugog dela verovatno. Nisam vise mogao da se bakcem sa drownerima(dosadilo mi, kao da se igra zove zablji svet), dosao sam do Lakeside koji je identican kao obala ispred Vizime, jos kada se pojavise oni smesni wyverni rekoh dosta je bilo maltretiranja i pokusavanja da igram ovo.

Pogotovu me iznervirao onaj fazon sa pirsovanim bilderom Azarom Javedom, gde taman dodjem do njega i on mi pobegne i tako dva puta, rekoh ne zanima me Holivud, pa ni Polivud (poljski Holivud) i tako.

Drowneri su najmanji problem (pod uslovom da koristiš silver sword i da si budžio strength i borbene tehnike za silver sword), nisi trebao da odustajes.

Tvoj gubitak :wave:

Ja sam se malo smorio i prestao sam da igram pre par dana, kada sam u 4. chapteru po povratku od one zelene golisave ribe :d uleteo u sukob elfova i ljudi i tako reci bio primoran da zavrsim chapter, a da jos nisam zavrsio neke sporedne questove (nisam sakupio sve delove za shield npr.) Ucitacu neki raniji save, nije problem, ali bezveze mi da tako zavrsavam chapter. Tako sam zavrsio drugi i treci, na bum... :S:

Steta je ako se predje na drugi nivo a nisi mogao da zavrsis sve " Side Quests " ... ili da se vratis kasnije pa da ih pozavrsavas :S:

Zavrsih je najzad i moram da priznam koliko god da sam se trudio i zeleo da budem neutralan nisam mogao, toliko mi je prica bila dobra. Nema svrhe da igram od ponovo jer bih isto to uradio ponovo. Nego jedno pitanje za one koje su krenuli putem Ordera jer sam ja bio na drugoj strani ( u al sam uzivao dok sam mlatio sve te klero fashiste skoro koliko i kad tamanim Nemce po raznoraznim WWWII igrama) da li Order postaje neprijatelj pri kraju i sta bude sa Sigfriedom (bio mi je simpatican u pocetku ali je ispao praznoglavi bolid na kraju) i da li je kraj sa Grand masterom uvek isti.

Poslednja izmena:

Pa Drowneri su najmanji problem uzmes talisman protiv njih i ne mora da ih bijes sami beze, cak sam morao da i jurim da bih nakupio neke alhemicarske sastojke a sto se tice doticnog bildovanog gospodina nisi vljda ocekivao da ces ga ubiti na samom pocetku pa on je desna ruka glavnog negativca takvi umiru na kraju.

Pa ne znam sta da ti kazem, ali ti si tu jedini na gubitku.
Igra je na svim non-pay forumima izglasana kao igra godine zajedno sa COD4 i ostalim giga hitovima sa 100 milionskim budzetom. Mozda si imao los pristup samoj igri.
Najposteniji od svih koje poznajem a da igraju ovakav tip igara, je bio M!ST!CX. On iako je uber-fan 3th person RPG-ova, je istog momenta rekao za Witchera da mu se ne svidja i da nece da ga igra, i to je fer.
Mozda si i ti trebao tako da postupis, ako si vise opredeljen za PRG-ove gde svakih 2-3 min menjas Armor, nosis sa sobom tonu naoruzanja, stitova itd.
Ovo nije takva igra ali je nesumnjivo fantastichan RPG za igrace koje vole ovakav tip igara.

Drowneri su najmanji problem (pod uslovom da koristiš silver sword i da si budžio strength i borbene tehnike za silver sword), nisi trebao da odustajes.

Tvoj gubitak :wave:

Ja sam se malo smorio i prestao sam da igram pre par dana, kada sam u 4. chapteru po povratku od one zelene golisave ribe :d uleteo u sukob elfova i ljudi i tako reci bio primoran da zavrsim chapter, a da jos nisam zavrsio neke sporedne questove (nisam sakupio sve delove za shield npr.) Ucitacu neki raniji save, nije problem, ali bezveze mi da tako zavrsavam chapter. Tako sam zavrsio drugi i treci, na bum... :S:

/spoiler

Ako mislis na Raven's Armor to tek pred kraj igre mozes da sakupis, u poslednjem chapteru, a i mozes jos jednom kasnije da biras stranu ili neutralnost...

Ako je tako, nastavljam veceras da igram. Thx ;)

Zavrsih je najzad i moram da priznam koliko god da sam se trudio i zeleo da budem neutralan nisam mogao, toliko mi je prica bila dobra. Nema svrhe da igram od ponovo jer bih isto to uradio ponovo. Nego jedno pitanje za one koje su krenuli putem Ordera jer sam ja bio na drugoj strani ( u al sam uzivao dok sam mlatio sve te klero fashiste skoro koliko i kad tamanim Nemce po raznoraznim WWWII igrama) da li Order postaje neprijatelj pri kraju i sta bude sa Sigfriedom (bio mi je simpatican u pocetku ali je ispao praznoglavi bolid na kraju) i da li je kraj sa Grand masterom uvek isti.
Pa ne znam konkretno šta se dešava kad igraš sa pobunjeničkom bandom :-devil-: ali evo ti otprilike sažetak sa orderom i neutralno:
U 5 chapteru tamaniš pobunjenike sa onom Raylom(koju kresneš) ako si sa orderom ili pratiš medicinske sestre do bolnice,tamaneći i jedne i druge(u tom slučaju ti sleduje grupnjak sa nurses ,) ).Armor praviš kod order kovača ili Kalkesteina ako si neutralan,i potrebne komponente se razlikuju.U epilogu se boriš sa vođom elfova ako si na strani ordera ili i sa njim i sa Sigfridom ako si neutralan.Kroz Vizimu te prati Sigfrid(order) ili Triss(neutralan).
Order lojalan Grandmasteru postaje neprijatelj naravno i u epilogu se tabaš i sa njima kroz Vizimu.Sigfrid postaje vođa Ordera kad ubiješ glavnog

Poslednja izmena:
Ma nisu meni problem Drowneri, ja sa po jednim udarcem na group stilu ih poubijam, nego sto se ponavljaju, a drugo meni licno smeta kada u igri postoji samo jedan grad, volim igre se vise glavnih i vecih lokacija, ovde je samo jedna glavna, a u trade centru mi secka igra kao blesava, sacuvao sam sejvove, pa cu jednog dana mozda i da je zavrsim.

@Milan82, ja ipak mislim da je bolje sto sam odigrao dobar deo igre, jer ima zanimljivih delova, i takodje i nezanimljivih i sutradan mogu da polemisem o igri, onako da sam odmah odustao kao sto sam hteo, pa me gx-x nagovorio da nastavim, ja o igri nista ne bih znoa, cenim ja pokusaj Poljaka, ali na kraju krajeva to su ipak Poljaci, sta reci?

Poslednja izmena:
Ma igra je jedna od najboljih ever! :D

Zavrsio sam II chapter. Sad' mi je strasno krivo sto sam pitao kako da pronadjem poslednji kamen pa ste mi rekli. Radi se o tome da ja uopste nisam provalio kada je Kalkestein rekao da baba zna nesto o tome jer Geralt kada je pitao babu on joj je rekao da mu je Kalkestein rekao da bi ona mogla znati nesto o tome... tako da ja nisam ni isao kod babe niti mi je ona bila na kraj pameti, mislio sam ako mi je dala kamen na pocetku da je to to sto se nje tice... da sam video kada je Kalkestein to rekao, lako bih se snasao... :(

Pocetak III chapter-a me je odusevio, kako je lep Trade Quarter! Imam utisak kao da pocinjem ispocetka neku igru... ova igra je ocigledno mnoooooooooooogo dukacka, barem za moje pojmove... igram je skoro mesec dana za sada... :D A nikada nisam igrao ovaj tip igara ranije, mislim da cu posle ovoga igrati i Oblivion, Gothic, Two Worlds...

Ali ima nesto sto me je strasno iznerviralo... cim sam usao u III chapter, provalio sam da su mi neki quest-ovi propali... jedan od njih je i da poubijam sve u mocvari... znaci, ubio sam Boga i oca tamo i misija mi je propala... ja ne znam sta je trebalo da uradim? Da ih ubijem S V E ? Zasto to onda nije pisalo nego onako neodredjeno? Da li je neko presao taj quest?

A ono sto me je posebno iznerviralo je ona kucka Shani!!! Znaci, imam quest kao da pricam sa njom i ja svaki put idem kod nje, milion puta joj se obracam a ona mi uvek kaze "come back later" ... da ne pricam o tome kako je uobrazena i sto mi nije dala da je kresnem... i na kraju, propade quest!?? Pa sta je trebalo da uradim kad' ona nece da prica sa mnom?

Ma igra je jedna od najboljih ever! :D

Zavrsio sam II chapter. Sad' mi je strasno krivo sto sam pitao kako da pronadjem poslednji kamen pa ste mi rekli. Radi se o tome da ja uopste nisam provalio kada je Kalkestein rekao da baba zna nesto o tome jer Geralt kada je pitao babu on joj je rekao da mu je Kalkestein rekao da bi ona mogla znati nesto o tome... tako da ja nisam ni isao kod babe niti mi je ona bila na kraj pameti, mislio sam ako mi je dala kamen na pocetku da je to to sto se nje tice... da sam video kada je Kalkestein to rekao, lako bih se snasao... :(

Pocetak III chapter-a me je odusevio, kako je lep Trade Quarter! Imam utisak kao da pocinjem ispocetka neku igru... ova igra je ocigledno mnoooooooooooogo dukacka, barem za moje pojmove... igram je skoro mesec dana za sada... :D A nikada nisam igrao ovaj tip igara ranije, mislim da cu posle ovoga igrati i Oblivion, Gothic, Two Worlds...

Ali ima nesto sto me je strasno iznerviralo... cim sam usao u III chapter, provalio sam da su mi neki quest-ovi propali... jedan od njih je i da poubijam sve u mocvari... znaci, ubio sam Boga i oca tamo i misija mi je propala... ja ne znam sta je trebalo da uradim? Da ih ubijem S V E ? Zasto to onda nije pisalo nego onako neodredjeno? Da li je neko presao taj quest?

A ono sto me je posebno iznerviralo je ona kucka Shani!!! Znaci, imam quest kao da pricam sa njom i ja svaki put idem kod nje, milion puta joj se obracam a ona mi uvek kaze "come back later" ... da ne pricam o tome kako je uobrazena i sto mi nije dala da je kresnem... i na kraju, propade quest!?? Pa sta je trebalo da uradim kad' ona nece da prica sa mnom?

Svi contacti iz drugog se prenose u treći,nemam pojma o kom questu pričaš,šta si to SVE trebao da ubiješ.
Sa Shani pričaš u njenoj kući a ne u bolnici,ako hoćeš njenu karticu.Dobija se posle Shani's party questa.

Kakvi contacti? Pricam o quest-u kome ne znam ime ali pisalo je u opisu otprilike "i have to go to the swapms and get rid of the monsters attacking harbour at night" .

U Shaninu kucu nije bilo sanse da udjem od one bolesne babe, usao sam jedva par puta i tada nije bilo dijaloga na tu temu. Na ulici i u bolnici me je odjebavala. Nisam dobio nikakvu karticu i nisam imao taj quest. :( Kakav bedak. :( Za sta je kartica, da li sam mnogo propustio? :(

Je l' ona vise ne igra nikakvu ulogu?

Poslednja izmena:
Vrh Dno