Šta je novo?

The Witcher - diskusija

please, jel moze neka pomoc za problem iz ovog posta ( http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1334657&postcount=447 ), ne treba mi mapa, mape su prilicno jasne i u samoj igri, nije ovo nwn pa da mi treba mapa :)

edit: nasao sam odgovor na moje pitanje (jos jedan bug u igri) :

Kalkstein i kasnije quest book kaze Aard, Igni, Aard. A treba Aard, aard, Igni. Koja glupost :wall:

Poslednja izmena:
Igra ima jedan bag. Na primer, ako stavim da mi prvi mac bude za ljude a drugi za cudovista, kada izvucem prvi mac onim tasterom menjam nacin borbe ali ako izvucem drugi mac, tim tasterom nekada hoce a nekada nece UOPSTE da se menja nacin borbe vec pritiskom na njega Gerald vrati taj mac i uzme prvi, za ljude. A SHIFT + biranje nacina borbe jako smara i usporava igru.

Takodje, nervira me sto nekada nece da udari nekim nacinom a kao kada promenis onda poludi. Daj neka ga udari kako god, ali da ga udari...

Ali mogu samo da kazem da sam se smorio jer sam provalio da nemam sta da trazim u mocvari. Znaci, one proklete biljke mrzim, ubiju me za 30sec, bukvalno iz par udaraca i bezveze je sto se ne vidi njihov health... mozda zato sto sam potpuno zapostavio silver sword koji mi je potpuno nerazvijen, do sada sam steel-om ubijao sve zivo, i drowner-e, i ljude...

a sto SHIFT+ crni ti, imas ZXC tastere... (Z= strong, X= fast, c= cik pogodi :p )

Nesto sam se istripovao, odosno od samog pocetka igram tako da na "izvuci mac" menjam stilove, i menjali su se, tako da nisam ni pogledao same kontrole...

Nego, kako one biljke najlakse ubiti u mocvari?

Najlakse je da ih izbegavas,ako bas hoces da ih ubijas silver sword i fast style koliko se secam.

Nije ih lako ni izbegavati jer kad' te pogode ukocis se i onda te uhvate u masinu i cao. :)

Zahtevnost

Ljudi nesto me buni oko ove igre, daj recite mi, naravno iskreno, koji vam je framerate, jer je meni 50 frejmova, napolju u Vizimi, Temple quarter, tek kada iskljucim 2xAA, a igra radi on sa 6xAF, high - teksture, high - lightning, medium trava, medium(average) distance, low -shadow. Da li je ova igra debelo zahtevna ili se to meni cini, ili moja masina ne moze bolje, ili da reinstaliram drajvere, sa distance na maximum, igra se vuce, takodje je i AA dosta opterecuje? Igram u 1440x900 rezoluciji. Ovo naravno sve vazi za otvoreni prostor u igri.

Inace trenutno mi je procesor na 2,9Ghz, graficka 800/2000.

Poslednja izmena:
ma sto god da ukljucis od tih opcija isto radi, AA je ukolje onako bas posteno. Kad sam dosao do chapter V i usao u grad imao sam 10-15fps u pocetku, nije pomoglo ni sve na low ni spustanje rezolucije (pomoglo je, bilo je 15fps umesto 11)...

@Civil:

ima tih nekih biljki na "C" sto ni nemozes da ubijes. Kad resis par kvestova prvi put u mocvari one se vise ne pojavljuju. Ostaju samo one zelene sa crvenim cvetom i Archspores. Izbegavaj dok ne nabudzis malo strenght i dexerity. Kasnije ih ubijes tako ssto im pridjes sto blize korenu (najbolje tik uz koren) i tuces strong stilom. (srebrni mac). Ja sam u pocetku pio anti acid & acid based posions pre nego sto ih napadnem.

@gx-x, znaci kraljevi antioptimizacije, pa u jednom trenutku imam preko 100 frejmova, bukvalno, kada recimo ispred sebe vidim samo kapiju grada, a udjem u trade cetvrtinu i tamo 25-35 frejmova, gde je majstore itekako vidim razliku ;)

Aurora engine je teško neoptimizovano sr*nje.Ja sam u Trade Quarter i ceo V chapter morao da gasim AA i u task menadžeru ručno ½palim½drugo jezgro,samo da bi nekako progurao sa 25 frejmova te delove.Bez toga je bilo neigrivih 10-15.

@fortes
Slaba ti mašina :d

Inače igram Witcher-a već par dana, igra je fenomenalna, pravo malo otkrovenje!

Nesto sam se istripovao, odosno od samog pocetka igram tako da na "izvuci mac" menjam stilove, i menjali su se, tako da nisam ni pogledao same kontrole...

Nego, kako one biljke najlakse ubiti u mocvari?

Treba ti deflect arrows talent (dexterity), 5-6 talenata u Strong Silver, par talenata u Igni (nije neophodno ali pomaze da ih lakse upalis, iliti 'incinerate'-ujes :d ), prilazi pravo u njih da bi odbijao trnove kojima te gadjaju, drmni eventualno jedan swallow (ili tawny owl + rubedo) i dalje je boza.

Probaj i da vidis dal' te vise biju pre 15tog nivoa, cini mi se da su me rasipale od batina dok nisam dofatio 16-17 nivo a mozda je i nesto od talenata sto sam uzeo tada.

Ja sam 11-ti ili 12-ti nivo tek. Znaci "samo to" mi treba? :D

@Civil:

ma kad dodjes do pola tog chaptera cupaces taj korov rukama :)

@Falcon: Videces kad dodjes do chapter V :) Auroru su pretrpali toliko da mislim da ti ne pomaze nikakva masina na tom nivou.

@Ostali:

oko alhemije i Cat potion-a:

slucajno sam napravio Cat potion sa Albedom (cini mi se) i dobio efekat da me potioni manje intoksiraju, a sam taj Cat kad sam popio nisam se uopste intoxirao, tj nije mi digo toxicity uopste. Probao sam kasnije da napravim ponovo taj potion ali nece, probao sam sa primarnim sastojokom sa albedom, probao sam i ova dva druga da budu sa albedom ali nista, samo obican cat ispadne. Da li mozda moraju svi sastojci da imaju Albedo ? Do sada je za swallow recimo bilo dovoljno da savim samo sekundarna dva da imaju rubedo i da dobijem extra healing :)

jel se igrao neko ? Aj ako znate jos neke korisne kombinacije napisite ovde

:wave:

Poslednja izmena:
ima tih nekih biljki na "C" sto ni nemozes da ubijes

tacnije - ima JEDNA ta biljka na "c", koja iskace iz zemlje na raznim mestima i mnogo je zaje8ana, dok je jednom ne ubijes. posle je nema vise. i dobijes trophy da ga malo setas na kuki za pojasom i posle da ga uvaljas.:smoke:

@Civil:

ma kad dodjes do pola tog chaptera cupaces taj korov rukama :)

@Falcon: Videces kad dodjes do chapter V :) Auroru su pretrpali toliko da mislim da ti ne pomaze nikakva masina na tom nivou.

@Ostali:

oko alhemije i Cat potion-a:

slucajno sam napravio Cat potion sa Albedom (cini mi se) i dobio efekat da me potioni manje intoksiraju, a sam taj Cat kad sam popio nisam se uopste intoxirao, tj nije mi digo toxicity uopste. Probao sam kasnije da napravim ponovo taj potion ali nece, probao sam sa primarnim sastojokom sa albedom, probao sam i ova dva druga da budu sa albedom ali nista, samo obican cat ispadne. Da li mozda moraju svi sastojci da imaju Albedo ? Do sada je za swallow recimo bilo dovoljno da savim samo sekundarna dva da imaju rubedo i da dobijem extra healing :)

jel se igrao neko ? Aj ako znate jos neke korisne kombinacije napisite ovde

:wave:

Rekoh ranije, mnogo prosto :d

Svaki sastojak mora da ima isto, znaci svi Albedo ili Rubedo ili Nigredo.

Moj omiljeni je Tawny Owl + Rubedo posto najbolje obozavam da protrcim kroz sto vise neprijatelja i onda legnem da Igni dok sve ne prestane da mrda :D

@zulu:

ti mislish na archspore, trofej je archspore head. Ne mislimo na istu biljku, sema ko ja nisam istripovao ali mislim da nisam i ranije sam pominjao ovde tu biljku, neka cocca...ne znam, nisam je posle toga nikad vide sem prvi put u toj mocvari par puta...

@gx-x
Cocccacidium je naziv te biljke,ona se javlja samo jednom,ali ½šeta½močvarom dok je ne ubiješ.Njena glava je trofej.
Archeospore se javljaju uglavnom u trećem ch. i imaš quest da sakupiš 3.U drugom su bile echinops,isto ima quest za 3.

A znaci to je JEDNA biljka u mocvari koja se javlja na vise mesta?

Kako vi pravite potion-e, je l' vi to nesto manuelno mutite ili mi se cini? Ja samo udjem u alchemy deo i on mi automatski ponudi od mojih sastojaka sta mogu da napravim. Mislio sam da samo tako ide.

A znaci to je JEDNA biljka u mocvari koja se javlja na vise mesta?

Kako vi pravite potion-e, je l' vi to nesto manuelno mutite ili mi se cini? Ja samo udjem u alchemy deo i on mi automatski ponudi od mojih sastojaka sta mogu da napravim. Mislio sam da samo tako ide.

Moze tako al onda ti on odabere prvo sto dovati, uzmi pogledaj sastojke pa biraj sam sta ces da stavis.

P.S. Ako znas od cega se pravi neki napitak onda mozes i da ga napravis bez obzira dal imas ili nemas recept, bice unknown potion ali kad popijes dobijes efekat napitka

Poslednja izmena:
E da, a sta da radim sa uknown potion, imam jedan a imam i jedan unknown bombs cini mi se i jos nesto sto je unknown... je l' moze to nekako da se provali sta je?

Mislio sam da nema on tu sta da "dohvati" jer se neki potion pravo uvek od istih sastojaka... ma mnogo su zakomplikovali to pravljenje, biljke, alhemija... to mi se ne svidja...

Ja baš mislim da su pojednostavili do krajnosti.

E da, a sta da radim sa uknown potion, imam jedan a imam i jedan unknown bombs cini mi se i jos nesto sto je unknown... je l' moze to nekako da se provali sta je?

Mislio sam da nema on tu sta da "dohvati" jer se neki potion pravo uvek od istih sastojaka... ma mnogo su zakomplikovali to pravljenje, biljke, alhemija... to mi se ne svidja...

Kad naucis formulu onda provalis sta je.

A uprosceno je maksimalno, kakvo crno komplikovano :d

@gx-x
Cocccacidium je naziv te biljke,ona se javlja samo jednom,ali ½šeta½močvarom dok je ne ubiješ.Njena glava je trofej.
Archeospore se javljaju uglavnom u trećem ch. i imaš quest da sakupiš 3.U drugom su bile echinops,isto ima quest za 3.

e to je ta mamu da joj .... To nikako nisam mogao da ubijem kad sam prvi put usao u mocvaru i nesto malo kasnije, svi zivi i nezivi potioni, magije, nista, ko da je besmrtna :wall: , verovatno sam je kasnije utabao kad sam uzeo jace kombo udarce i ko zna sta jos...Ne secam se.

Imas i mogucnost da popijes taj potion pa u oreolu oko medljona (gde se vide pozitivni i negativni efekti magija i napitaka) u gornjem levom uglu ekrana saznas o kom napitku se radi. Hoverujes kursorom iznad simbola i saznas koji je napitak, naravno pre nego sto popijes napiatak sejvujes igru, saznas pa loadujes. Tako sam otkrio da imam Blizzard u invertaru, koji je posle dobro posluzio za borbu protiv Beasta u prvom chapteru.

Poslednja izmena:
Smorih se opasno... ova Coca-cola bilja me unistila, drowner dead su takodje previse jaki za mene u ovom trenutku... generalno, mucim se kroz mocvaru samo tako i prakticno nema tu leba za mene trenutno... morao bih da ojacam a pojma nemam kako... vraticu se u VIzimu da vidis je l' mogu tamo da resim neki quest...

Ja se ne snalazim previse oko pravljenaj napitaka... nije mi jasno zasto ne mogu da napravim nista sto ima vise od 3 sastojka!?? Na primer, onaj thunderbolt bih hteo da napravim ali ne mogu, kada udjem u meni za alhemiju on mi ponudi da dodam samo 3 sastojka a on zahteva 5... smor su te boljke i ti sastojci... :)

Treba ti kvalitetniji alkohol. Ili od toga što imaš napravi White Gull koji prima maksimalan broj sastojaka (5). Ode malo više sastojaka na taj način.

Opa momci biologija, herbarijumi, znaci sada ce da padne skupljanje travki pa susenje, pa pusenje, vidis kako oaj Witcher utice na omladinu. Smorili ga sa onom jeb... mocvarom, pa dal' ce cela igra u mocvari da se desava! Samo ovi ljudi su kraljevi optimizacije, u jednom trenutku 100 frejmova u drugom 9 frejmova.

Poslednja izmena:
@Civil:

ocigledno si lose rasporedio skill-ove. Ili pocni ponovo ili pametno na dalje. Imas u folderu gde si instalirao igru GUIDE na engleskom. Sve pise po sekcijama. Kako se prvi potion, cemu sluzi koji alkohol, jednostavno je, imas potion base, quality potion base i HIGH quality potion base. Nije tolko komplikovano majku mu. Ako nesto ne mozes da napravis to znaci:

a) nemas alkohola

b) nemas sastojaka

c) nemas dovoljno kvalitetnog alkohola, moras da napravish whitegull

nema 4-to.

Sve sem ljudi ubijas silver sword-om. Prociaj u MONSTERS koja taktika je najefektivnija za koju zivuljku. Meni su drovneri bili smesni cim sam dosao u mocvaru, naravno, moras silver sword da koristis. Preporucujem ti da budzis strenght i dmg malo, to ce ti dati HP-a, jaci napad itd. Protiv ljudi ti je uglavnom najbitniji group style posto te najcesce okruzuju, a protiv monstera takodje group i strong style. Level 2 od oba ti je dovoljno za pocetak...

Vrh Dno