Šta je novo?

The Witcher - diskusija

ja isto nisam mogao da ga ubijem,ginuo sam sigurno preko 100 puta,vratio sa se mnoogo unazad da bi se levelovao jos 2-3 lvl-a i bilo je bas lako,ubio sam ga iz drugog puta.

Dokle si se vratio otprilike?
Jer ne znam gde vise da skupljam exp. poene, da li da cekam noc da se pojave zeleni kucici sta da radim, ovo me izlude?

Poslednja izmena:
popijes blizzard potion i eventualno thunderbolt potion (valjda se tako zove). Ako ih nemas napravi ih. Podrazumeva se da si popio swallow i cat. Ne obaziri se na kucice okolo. Udaraj sa strong style, verovatno ce te eskivirati par puta, i verovatno ce te uhvatiti u onaj njegov "vrisak" ali onda je na tebe red, krenes da ga rokas i vezujes kombo. Namazi mac nekim uljem ili kamenom, zavisi sta imas. Diamond dust je najbolji, ne znam da li ga imas, ako ne, i onaj kamen sto daje +20% ce pomoci.

Ja sam igrao na normalnoj tezini (ne najlaksoj) i nisam uopste imao problema, samo cat, swallow i blizzard potion, jednom me je uhvatio u onaj njegov "vrisak" ili bese vatra, ne secam se i posle toga sam ga isekao. Nagrni na njega cim ga vidish, dok ga napadas on ne moze da spawnuje one ostale bargeste ili sta li su vec

Jel' se desava vama ljudi ko igra bez patcha, da vam igra tako povremeno ispada na desktop?

Od ona tri odabrao sam najtezi mod za igranje, i sada problem, dosao sam do tzv. hellhounda, i nema sile da ga sredim, ako udjem u direktan duel sa njim on lepo zablokira Geralta i glocka ga, i tako par puta i kraj, ako izigravam akrobatu onda bezim od ovog kuceta i kokam one okolo, a ovaj glavni bude ostecen do pola i do 2/3, i posle jedna greskica i cao, znaci ovo mi se jos nije desilo ni u jednoj igri da ne mogu da predjem neki deo, ili bar nije godinama, da li to znaci ako sam ja gradio osobine Geraltu tako kako sam i sad on ne moze da sredi ovu zveru da moram od pocetka da igram?

Stvarno no koment...

Stavi zadnji patch obavezno, sto zbog pucanja, sto zbog brzeg ucitavanja/snimanja.

Inace Hellhound je ubedljivo, ali ono bas ubedljivo najteza borba u celoj igri, tako da uopste nemo' se tangiras ako nece iz prve (a vrlo je moguce da si lose slozio osobine pa tek onda ima da se iznamucis za desetku :d )

Dokle si se vratio otprilike?
Jer ne znam gde vise da skupljam exp. poene, da li da cekam noc da se pojave zeleni kucici sta da radim, ovo me izlude?

Nemas potrebe mnogo da se vracas, smuti swallow+rubedo, blizzard i cugni na pocetku borbe.

Drzi Hellhounda na patosu sto cesce i udaraj ga sa strong style, cim ustane opet ga patosiraj i gledaj da ubijas male dzukce koji napadaju Abigail, ako je niko ne napada onda te leci tokom cele borbe sto drasticno olaksava borbu, takodje nikako ne udaraj u vatreni zid koji je podigla dzukela, automatski ti uradi pain
+stun pa te glodju na suvo.

PS. JA zaboravih, meni je igra redovno iskakala posle 4 sata igranja :type: (nemojte samo da me osudjujete kolko sam sedeo za igrom :p posto mi cesto za jedan dan ispadne i po 3 puta :d )

Poslednja izmena:
Već smo opisivali tu borbu i bukvalno se završava za 5s.Koristi Aarg magiju i strong style uz pomenute potione,sve je gotovo jako brzo.I ne gledaj uopšte na zelene kerove i Abigejl,jer ne može da umre,odmah na zver.Ovako nešto:
http://www.youtube.com/watch?v=LKOyCvO_1pE

Poslednja izmena:
Hvala puno momci, sve ja to imam celu apoteku, sve te napitke, sve sam to probao ali sam rokao group stilom, eventualno fast, jer u opisu zivuljke kaze tepaj je fastom, i tu sam se zeznuo, takodje jurim da sacuvam vesticu da bi me vidala usput, na**** sam nocas i danas ceo dan, ne mogu da sredim dzukelu, vratio sam se unazad resio dva kvesta koja su mi promakla, za onog royal lovca, nego sada cu kada ste mi rekli kako valjda lako :)

Hvala svima jos jednom pa da probam!

PS/ Ja sve mislim nestabilna mi masina, i covece kao lud menjaj klokove na grafickoj na procesoru, vise poludeh, nemam ADSL tako da cu da pricekma za taj patch, ovako je mucenje ucitavanje od pola sata...

@Stojcha, tacno je osobine lika me zezaju nisam napravio dobitnu kombinaciju za ovog stvora, namucio sam se za 10+ do sada.

@gx-x, za mac sam cak nasao spectar oil, sto je speciale za ovog dzukca i opet nisam uspeo, 'ajde sada da vidimo.

Dodatak: Nema sanse, ako ga napadnem sa blizardom iz nekog razloga Geralt ga svaki drugi put promasi, bez blizarda vezem seriju i dzaba pojedu me oni kucici sa strane, i onda ovaj glavni me uhvati u tzv vrisak, i kraj price, tako pokusacu jos malo, pa najverovatnije od pocetka krecem igru, i sve poena ulozem na snagu i mac i kraj price, pokusacu i pored dial up-a, da vidim kako je taj lik presao ovu zivotinju, ali iskreno ne verujem da je igrao na hard.

Hahahaha, upravo sam pogledao ovo sa youtuba, pa ovo je na easy garant, jednim udarcem crvendaca da ubijes na hard, nema sanse ni u snu!

Poslednja izmena:
Yupi!

Povlacim rec, sve sto sam rekao za ovaj Witcher bez obzira sto su me namucili sa ovim vatrenim stvorom, i sto se ucitavaju sejvovi pola sata, nabavicu valjda taj patch, CARSKA IGRA!

Elem, na hardu, za 5 sekundi sredio sam zivuljku! Ionda naidjose seljaci i igra zablokira, ZABLOKIRA! I onda 'ajde ponovo, i jednom me koknu, iz drugog puta ga omandam i gotovo! Hvala vam ne znam zasto nisam probao strong metodu, ja se jebga drzim onoga sto oni pisu po onim udzbenicima o zivotinjama, izgleda im ne treba verovati!

Znaci moguce je za 5 sekundi srediti hellhounda na najtezem nivou, ne bas kao kod onog lika na youtubetu, ali sa 4-5 vezanih udaraca moze! I to nisam mu dozvolio da me apne da je to uradio nista onda ne bih napravio.

Poslednja izmena:
Meni se ne dopada to sto, iako nisam nesto mnogo presao, uopste ne dobijam poboljsanja za oruzje, sama oruzja, oklop, bilo sta... znaci, nisam naisao ni na jedan jedini mac osim onog imbecilnog sa -20% damage-a... jedva sam nasao jedno ili dva poboljsanja i to se *****ao, misleci da ce 10% da mi ide preko 20%, ja ga stavim i on mi vrati sa 20% plus na 10% plus... posle nekog vremena pogledam kad' ono isti taj mac vise nema ni tih 10% plus... o odelu/oklopu da ne pricam, niti jedno nisam video...

I kako vi znate koji ste lvl? Vidim da je neko pricao. Gde to mogu da vidim?

Srecnaa Nova Godina svima!!!

Sto se zivuljke tice, presao sam je bez blizzarda, cisto da znate ako neko igra pa jos nije naisao, tako ne moze da izbegne udarce kada je uhvatis u kombo.

@Civil dokle si stigao, ja evo tek sto stigoh u Vizimu, pa se nadam da ce tamo biti sto sta da se pazari?

Pogledaj na www.gamebanshee.com odeljak o witcheru u tu ces videti sta sve mozes da nadjes. Oruzje ces naci tu i tamo ali ne tako cesto a oklop moze da se kupi u 3 chapteru mada sam ja cetvrti i jos ga nisam promenio

To ti kazem, ovo nije klasican RPG.

@Flight Ja sam i dalje u "predgradju", krenuo sam u krcmu da pronadjem Salamander bandite. :) Nisam imao vremena da igram ali se nadam da cu imati ovih dana.

Meni se ne dopada to sto, iako nisam nesto mnogo presao, uopste ne dobijam poboljsanja za oruzje, sama oruzja, oklop, bilo sta... znaci, nisam naisao ni na jedan jedini mac osim onog imbecilnog sa -20% damage-a... jedva sam nasao jedno ili dva poboljsanja i to se *****ao, misleci da ce 10% da mi ide preko 20%, ja ga stavim i on mi vrati sa 20% plus na 10% plus... posle nekog vremena pogledam kad' ono isti taj mac vise nema ni tih 10% plus... o odelu/oklopu da ne pricam, niti jedno nisam video...

I kako vi znate koji ste lvl? Vidim da je neko pricao. Gde to mogu da vidim?

Gore levo kod amuleta imas onu zelenkastu liniju (kaze mi zena da je to rezedo boja :d) pa kad stavis kursor preko nje napise ti nivo i koliko imas exp. trenutno.

@flight
ono sa youtube je na hard,vidi se po ikonici na mač,jer nema plamteće ikonice kao na medium i easy.I sam si shvatio da je moguće završiti jednim udarcem,ako si se dobro levelovao prethodno_Ovde je taktika levelovanja izuzetno bitna,tj. kako raspoređuješ talente.
@civil
Nema puno opreme u ovoj igri,nije toliko ni bitna.Trajno poboljšanje se dobija kad ugradiš tri meteroita za steel i 3 rune za silver sword kod kovača.Diamond dust i sl,samo privremeno poboljšavaju atribute.Kasnije tokom igre dobijaš bolje mačeve i oklop.Ali u principu postoje dva silver i 3-4 steel mača,i jedan oklop koji kupuješ i jedan koji se dobija rešavanjem questa u 5ch.
Koji si level vidiš kad pritisneš H i pređeš kursorom preko medaljona,piše ti lvl,exp. i koliko ti poena(exp.) treba do sledećeg level-a.

Ja stigao do chaptera 2. Igra je sve bolja i bolja kako odmicem dalje, medjutim morace jos da porade na igri (da izdaju jos koji patch, malo je nestabilna; pogledati screenshot :)).

Glupo pitanje - kako da vratim svoje stvari nazad? Ubio sam onu zver i uzeo glavu al' nisam uspeo da nadjem kako da se vratim u tamnicu.

Prilozi

• trip.JPG
    trip.JPG
    217.4 KB · Pregleda: 100
Prati onog viteza,on će da te izvede iz kanalizacije u grad,a onda prati marker na mapi da dođeš do tamnice.Onaj stražar će ti dati natrag tvoje stvari.

Da, uspeo sam. Uh ovaj grad je bas velik :)

Imam jedno pitanje, kako da ubijem onu prokletinju, Beast iz prvog chaptera? Znaci kako god pokuso ubiju me, cak sam i iskoristio Blizzard napitak za tu bitku ali ne vredi, stalno dobijem Pain i za tih par sekundi me pogrickaju.

Bilo kakav savet je dobrodosao. Inace da napomenem da sam tukao zver za obicnim macem, u igri nisam nasao srebrni...

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje, kako da ubijem onu prokletinju, Beast iz prvog chaptera? Znaci kako god pokuso ubiju me, cak sam i iskoristio Blizzard napitak za tu bitku ali ne vredi, stalno dobijem Pain i za tih par sekundi me pogrickaju.

Bilo kakav savet je dobrodosao. Inace da napomenem da sam tukao zver za obicnim macem, u igri nisam nasao srebrni...
Opisano ti je par postova iznad,a i ranije je objašnjavano,čak i video imaš :D
Srebrni mač se dobija na početku drugog chaptera,u prvom i nemožeš da ga imaš.

Novi buduci igrac:)

Vec duze vreme trazim neki dobar rpg. Cim je izasao, Witcher mi je privukao paznju, ali ga nisam uzimao, posto sam citao da bas i nije bio bez bagova.

Ali sada vidim da konstantno hvalite ovu igru, pa rekoh da vidim oko cega se dize tolika prasina:d

Kakva je sad situacija sa patchevima (trebalo bi da se do sada pojavio neki "ozbiljniji")? I jos vaznije, kakva je zahtevnost igre sada, da li da se cimam da je "kupujem" nekoliko dana, da li ce moci da gura na kompu iz "moja masina" na 1024*768 med podesenja?

p.s. Znam da je tesko oceniti kako ce raditi na mom kompu, pa ako to niste u mogucnosti, onda uporedite zahtevnost sa nwn2 i oblivionom na slicnim podesenjima.:wave:

Smara me i to sto postoji "shortcut" za samo jedan potion. A i nije mi jasan Tamerian sword koji ima -20% damage a on je jedini na koga sam naisao do sada. A i backpack je stvarno katastrofa. I tako... :D

Vec duze vreme trazim neki dobar rpg. Cim je izasao, Witcher mi je privukao paznju, ali ga nisam uzimao, posto sam citao da bas i nije bio bez bagova.

Ali sada vidim da konstantno hvalite ovu igru, pa rekoh da vidim oko cega se dize tolika prasina:d

Kakva je sad situacija sa patchevima (trebalo bi da se do sada pojavio neki "ozbiljniji")? I jos vaznije, kakva je zahtevnost igre sada, da li da se cimam da je "kupujem" nekoliko dana, da li ce moci da gura na kompu iz "moja masina" na 1024*768 med podesenja?

p.s. Znam da je tesko oceniti kako ce raditi na mom kompu, pa ako to niste u mogucnosti, onda uporedite zahtevnost sa nwn2 i oblivionom na slicnim podesenjima.:wave:

Pazi, ponovljeno je nekoliko puta da igra u pojedinim momentima negativno iznenađuje. Na primer u močvari kada frame rate značajno opada.Trebalo bi da radi u 1024 ali niko ti to ne može garantovati. Plus meni je pri borbi sa onom zveri takođe značajno pao frame rate, skoro na granicu igrivosti. Naravno ja pričam o 1280 i maksimumu.

Pa sad' sam stvarno popi*deo i ova igra pocinje neverovatno da me nervira! Stigao sam do zveri i izgleda da nemam nikakve sanse. Kao prvo, cim popijem vise od jednog potion-a Geralt je mrtav pijan i ne mogu ni da se krecem ni da udaram, nista... a i posto ima samo jedan shortcut za potion-e jako je nezgodno u sred bitke cirkati sve sto treba dok te oni rokaju... uopste nemam kontrolu nad borbom... :wall:

Smara me i to sto postoji "shortcut" za samo jedan potion. A i nije mi jasan Tamerian sword koji ima -20% damage a on je jedini na koga sam naisao do sada. A i backpack je stvarno katastrofa. I tako... :D

koji ce ti quickslot uopste ? imas pauzu na space, pa udjes u inventar i popijes sta oces.

Backpack jeste ocajan, mogao je veci biti i graficki i fizicki al sta je tu je.

Za mac ne brini. Ne znam sto se uhvatite tih maceva. Ne vredi vam to nista, samo mac za koji pise "uses witcher combat styles" vam nesto vredi, ovi ostali sluze za prodaju...Damage dizes ovom postojecem sto imas tako sto stavljas skill poene u nove kombo udarce i druge vestine. 4-ti kombo style u strong stile pravi 100+ dmg, de ces vise covece...jos ako ti je namazan mac diamond dust-om to je + 40% (ili tako nesto, nisam davno igrao), pa to nilskog konaj ubija iz jednog udaca. Koristi Znakove. Uzmi recimo onu kletvu i malko nabudzi, posle budzi vatru recimo. Kletva dosta pomaze, tj nije to kletva, vise je kao "trap"

po meni, velika prednost witchera je upravo to sto su eliminasali taj klasicni "skupljam sve zivo, trazim mac sa 23 dmg da zamenim ovaj od 22 dmg" dakle ostavili su cist gameplay i umesto da se koncentrises na inventar i skupljanje itema ti zapravo uzmes i igras igru, pratis "fabulu radnje " :D

Poslednja izmena:
Hahaha, pazi ovo, znaci sekund nakon prethodnog mog posta udjem u igru (samo sam spustio sa ALT+TAB da izrazim svoje negodovoanje) i skapiram da Geralt nije pijan od pica nego od necega sto nacini zver, onda popijem Swallow i Blizzard i JEDNOM!!! udarim zver i ona padne mrtva!?!? WTF ?

kazem ti, mozes da pauziras igru i da popijes potion iz inventara, ne treba ti quick slot uopste...Vodi racuna o zelenom baru, to ti je intoxication, kad dodje do kraja mozes da umres. Imaces kasnije recept za napitak koji skida taj zeleni bar ali i efekte napitaka koje si popio. Za sada mozes da meditiras pored vatrice. Imas i skill da mozes da se procistis na "place of power"

jedina zamerka vezana za borbu, bar po mom nekom misljenju, je sto ne mogu da se nose dva maca, po jedan u svakoj ruci :) do duse, sad koliko je to i mana, ali eto... :)

Novi problemi, skinem ti ja patch sa interneta i to preko dial up veze verovali vi ili ne, uspem :)
Ali krenem kada instaliram patch evo sta mi kaze pogledajte one dve slike dole.
I tako nisam uspeo da instaliram patch.
Bitno mi je da mi kaze neko koje su stavke kod njega vezano za patch, kod me je velicina patcha 113mb(118,657,928 bytes) , 93mb je size on disk, kada se otvori properties file-a, ali kada se stavi kursor na fajl lepo pise 113mb, da li sam ja uspeo ceo fajl da downloadujem ili je okrnjen za nesto malo pa nece da radi? Lepo profesionalci zipuju fajlove, a ne ovako ne znas da li mu fali koji kb?

Verzija igre mi je sledeca: Currently you have the 1.0.0.1101 version of the game

Prvo naidje prva poruka, pa zatim kada kliknem na ignore, onda i druga.

Prilozi

• Witcher.jpg
    Witcher.jpg
    46.3 KB · Pregleda: 54
  • Witcher2.jpg
    Witcher2.jpg
    45 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena:
Nisam siguran u te njihove tvrdnje kako sa ovim patchem mnogo manje load-uje. Ja baš i nisam mnogo primetio razliku.

Vrh Dno