Šta je novo?

The Witcher - diskusija

Novi problemi, skinem ti ja patch sa interneta i to preko dial up veze verovali vi ili ne, uspem :)
Ali krenem kada instaliram patch evo sta mi kaze pogledajte one dve slike dole.
I tako nisam uspeo da instaliram patch.
Bitno mi je da mi kaze neko koje su stavke kod njega vezano za patch, kod me je velicina patcha 113mb(118,657,928 bytes) , 93mb je size on disk, kada se otvori properties file-a, ali kada se stavi kursor na fajl lepo pise 113mb, da li sam ja uspeo ceo fajl da downloadujem ili je okrnjen za nesto malo pa nece da radi? Lepo profesionalci zipuju fajlove, a ne ovako ne znas da li mu fali koji kb?

Verzija igre mi je sledeca: Currently you have the 1.0.0.1101 version of the game

Prvo naidje prva poruka, pa zatim kada kliknem na ignore, onda i druga.

Ovo je patch koji sam ja skinuo i sa kojim nisam imao nikakvih problema. Instalirao sam ga preko verzije 1.1.

Prilozi

• ScreenShot002.jpg
    ScreenShot002.jpg
    258.8 KB · Pregleda: 66
ja sam instalirao igru ponovo, na cistu instalaciju zveknuo 1.2 patch sve radi super bez cracka samo sa posejdonom. loaduje lokaciju ispod 7 sekundi sto je ogroman napredak.
nego, desava se cesto kad negde zastanem na desetak sekundi da se pojavi nekakvo klempavo majmunce i trci mi oko nogu ?! jel zna neko o cemu se radi? jel' to samo neka fora ili ima neke veze sa pricom kasnije? sad sam u lejksajdu ali sam primetio tog gremlina i ranije.

Prilozi

• monkey.JPG
    monkey.JPG
    67.2 KB · Pregleda: 77
hahaha :d govori tiho i nosi majmuna sa sobom

@Jovyland, hvala ti puno na screenshotovima, evo i mog screenshota i cisto se vidi da mi download nije bio uspesan:

PS/ I ja sam primetio to smesno majmunce, mnogo dobar fazon!

Prilozi

• witcher3.jpg
    witcher3.jpg
    60.4 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
Najjaca fora je kada Geralt kaze onoj ribici "Can i.......... COME with you?" sa velikim naglaskom na ono COME... :D:D:D

Ja nisam uspeo da pronadjem onu drugu ribicu u vodenici, kad' god sam dosao nje nije bilo. Prvi chapter sam zavrsio i ubih svestenika i ispostavilo se da nisam resio onu misiju sa drawner-ima a posto je on mrtav definitivno sada je ni ne mogu resiti. :D

Poslednja izmena:
Imam jos par pitanja, posto sam malo odmakao od pocetka... Da li i kako nekoj osobi da dam nesto i da li mogu da dam uvek ili samo kada taj neko nesto trazi, odnosno kada se skriptovana sekvenca? Na primer, strazar u tamnici mi trazi POWDER i ja mu dajem powder i nista se ne desi. Dovucem powder do slicice "ruka koja daje nesto" i nista...

Za sta sluze CIRCLE OF...... u CRYPT sam naisao dva puta na taj kamen ali nisam primetio da se bilo sta promenilo.

Koja razlika izmedju talenata osim po broju levela na kojem se nalazim pa dobijam zlatne, srebrne ili bronzane? Popio sam Hellhounds... nesto... i dobio 1 silver talenat koji sam upotrebio kao i bilo koji bronzani...

Malo me nervira inace to sto dobijem po 10-ak misija za 5 minuta i onda ne znam sta cu pre a i QUEST deo mi se puni strasno...

strazar ti trazi drogu, aka kokain koji nalazis kod mrtvih salamandera, to su one male crne kutijice, izgledaju kao mali kovcezi sa blagom ;) Kada udjes u razgovor sa nekom osobom, levo od teksta moze da se pojavi ikonica sa poklonom, to kad kliknes onda biras sta ces da das, isto kao i kad pijes sa likovima u kafani, prevuces nesto iz inventara u ono polje sa rukom. Ako das pogresnu stvar osoba nece prihvatiti (vrati ce ti se taj predmet/stvar), ali pazi, moze da se naljuti. Ako ti riba prica o crvenim rukavicama, i imas ikonicu sa poklonom pored teksta, to znaci da mozes da joj das crvene rukavice, ako joj das bele recimo, naljutice se najverovatnije. Recimo qrvama na ulici mozes da das neki rubin ili neki drugi kristal umesto para :d ako ima das recimo sirovu ribu...pa...probaj :D

Razlika u talentima je sto bronzane dobijas cesto, a silver tek kad predjes 25ti level, level 4 skilovi zahtevaju srebrni talent, ne mozes da ih uzmes sa bronzanim. Recimo level 4 strong style (ili bilokoji level 4 skill sa macem) ne mozes da uzmes bez srebrnog talenta.

CIRCLE OF nesto su mesta de ucis nove magije tj skole. Na pocetku igre si dobio Aard sign koji ti je omogucio da pomeris ono kamenje u laboratoriji. To si dobio u CIRCLE OF nesto :p Takodje, kad posetis taj krug pojaca ti se privremeno magija/znak od te skole, tj koja pripada tom CIRCLE OF nesto :p

Questove pokupis sve na oglasnoj tabli i to je to. Usput dobijas kvestove u zavisnosti od toga sta radis, naravno dobijas kvestove vezane za glavnu pricu ali njih cesto ne mozes da resis dok ne resis neki sporedni. NAvici ces. Nije to tako puno kolko se cini, vuces dosta kvestova na pocetku, 80% toga ce se resiti u chapteru 3 i 4 ostace ti 4-5 komada...

Poslednja izmena:
Aha, znaci strazar trazi gudru, pa i mislio sam da ne trazi barut ali me je zbunila ta ruka koja se pojavljuje... ja njemu kazem u fazonu "mozda bih mogao da te podmitim..." i otvori mi se inventory... i tu ima ta slicica ruke, i ja mu dam powder (misleci da mi to trazi) i nista se ne desi... ok, nije bitno...

Sto se talenata tice, znam da je razlika sto jedne dobijas do 25 levela a druge od 25 pa na vise cini mi se ali mislio sam da li postoji jos nesto, ne vidim koja je poenta podele na talenata na tri vrste ako i bronzanim i zlatnim talentom otkljucavam jednu stvar, to je sve moglo da stane u jedan talenat, pa da recimo posle 25-og nivoa dobijam talente kojima mogu da otkljucam neke vise atribute (lvl 4 na primer). Znaci ako ja recimo sve pouzimam od lvl 1 i 2 od nekog skill-a, necu moci da otvorim lvl3 dok ne budem tak neki level?

Pogledao sam tutorial i tamo mi pise da sam znakove dobio u ELEMENTAL STONE pa me je to zbunilo... ocigledno su ova dva CIRCLE-a bila bas od ove dve magije koje imam (Aarn i Igni) pa se onda magija samo pojacala... valjda... jer postoji ona ruka za USE ali se nista ne desi kada kliknem na CIRCLE... nekada kada pridjem on prestane da sija...

Quest-ove sam uzeo sa table ali ima i dosta njih koji su glavni a dele se na 2, cesto i na 3 naslova u QUEST meniju sto je po meni lose jer su mogli sve da stave u jedan naslov recimo... tako da sada recimo imam jedno 15-ak naslova i ne znam sta cu pre... ali posto vec dva quest-a nisam uspeo da zavrsim jer sam pre toga uradio nesto drugo sada cu prvo da zavrsim sve sporedne pa cu onda da idem na glavne... bas sam se smorio kada sam video da nisam uspeo da uradim jedan quest za precasnog i jos jedan quest mi je propao, da li Hot potato ili koji...

:) Sta naprica sad ?

Pa talenti rade upravo tako kako si napisao da bi bilo dobro da rade. od 25 tog levela pocinjes da dobijas JEDAN srebrni i 2 bronzana. Kasnije dobijas 1 zlatni, 1 srebrni i jedan bronzani valjda, ili 2 srebrna, nem pojma. U svakom slucaju, BRONAZNIM talentom ne mozes da uzimas one jace skill-ove, magije poboljsanja, nazovi kako oces. Dakle ono sto je u "skill treee" skroz desno gore ne mozes da uzmes/kupis ni sa cime sem sa zlatnim talnetom kapiras ? Ono malo ispod mozes samo sa srebrnim itd itd. Vieces, jos si na pocetku. Ja sam posle 50 sati igranja na pola igre lol, a mislim da imam i vishe od 50 sati...MAlo mi dosadilo kasnije pa sam prestao, da iskuliram malo :) Sad cu da nastavim, garant ce da me samelju ko svinju, nisam igrao mesec dana :D

Onaj pesovan, vodja straze, se nardndao i sada nece da razgovara uopste, a treba da mi uvalim-aka prodam od onog cudovisnog cvetica, koren?

predji par sporednih kvestova i malo glavne price, htece ponovo da prica malo kasnije.

@gx-x, hvala na informaciji.

Samo mala ispravka:srebrni talenti se dobijaju od 15lvl,a zlatni od 30-og.

hmmm...od lvl15 ? To bi z nacilo da ja sada imam vec 12 skill-va koji zahtevaju srebrni talent, a imam ih svega 5 (dva sam dobio iz napitaka i jedan od quest-a), ja sam level 27...

Moguce da sam ja nesto pobrljao, provericu.

Poslednja izmena:
Talent points per level.

Level Bronze Silver Gold

01-14 3 0 0
15-19 3 1 0
20-29 2 2 0
30-39 1 2 1
40-44 1 3 1
45-48 0 4 1
49-50 0 0 2

Poslednja izmena:
Ama tri vrste talenata su totalna glupost i konfuzija. :) Jednostavno je trebalo da postoji nesto sto se zove TALENAT kojim do 15-og nivoa mozes da budzis jedne osobine, posle njega druge a posle tamo nekog 30-g neke trece. I to je to. :)

Aj' cao, necu vise da tupim, super je igra! :D

@fortes:

bravo ! nice find ;) Sorry za konfuziju

@Civil:

ali upravo tako i radi kako ne kapiras ? :) do 15-tog nivoa mozes da budzis "jedne osobine" tj samo one koje mozes da "kupis" bronzanim talentom posto ove ostale talente NEMAS ! :) Znaci ne mozes da uzmes level 5 igni mastery na 20-tom nivou posto ti za to treba zlatni talenat koji kao sto vidish gore iznad tvog posta, dobijas tek na 30lvl, ali ti fizicki mozes da stignes da ispunis sve potrebne zahteve za level 5 igni, al ne mozes da uzmes taj skill jer nemas zlatni talenat :)

E sad to sto je dodatna kompikacija sto imas 3 vrste talenata je zbog toga sto dobijas napitke (ili ih pravis) i nagrade u vidu talenata koje inace ne bi dobio do odredjenog levela tvog lika. Ovako ih dobijes kao nagradu pa ih stavis gde oces. Srebrnim talentom ne mozes kupiti skill koji se inace moze kupiti bronzanim talentom itd.

Talent points per level.

Level Bronze Silver Gold

01-14 3 0 0
15-19 3 1 0
20-29 2 2 0
30-39 1 2 1
40-44 1 3 1
45-48 0 4 1
49-50 0 0 2

Nekako na jedvite jade sam natepao 46ti ... kako dofatiti 50ti ? :d:d

sad sam ja na neki nacin zaglavio...

Trenutno sam chapter IV valjda, ono selo gde je svadba itd. Nije ni bitno, ubio sam Dagona (onaj zao "bog" sto ga obozavaju ljudi-ribe), imam njegov ekstrakt ali nemam recept nikakav za napitak od toga ? Prvo su mi rekli da vodim onu kravu i da je zrtvujem, pa mi je Lady of the lake rekla da joj donesem neke poklone, (dakle necu da zrtvujem kravu), pa sam joj nasumicno odneo neko *ranje sto nije htela, pa nisam hteo da se cimam, onaj lik neki mi rece da mogu i da poubijam svestenike od tog dagota, sto sam i uradio i on je izasao, otkino sam ga i to je to. Sad imam neresen kvest sa tim poklonima za lady of the lake.

Druga stvar, dao sam ogledalo onoj qrvi sto je trebala da se uda , to nije uspelo, sad treba Dandilion da joj napravi pesmu. Quest je da ga sacekam predvece/uvece tamo na brezuljku. Ja bio ceo dan tamo, meditirao do 17h, nema ga, meditirao do 18h, nema ga, meditirao do 19h, nema ga, cekao do 21h nema ga. What up with that ?!

Ne znam vise sta radim, resio sam sve te sporedne kvestove, pricao sa onim drugim witcherom, rekao mi je da je sardjivao sa salmandrom, quest sa njim je trenutno "he should pay dearly" i to je to, lady of the lake je rekla da ce mi dati neki poklon, ovog glupog gej pesnika nema, kako da napredujem dalje, dosadio mi vec ovaj "Smallvile"...samo trckam ko sumanut.

NAsao sam parce oklopa, receno mi je da nadjem neki spisak po Kriptama, obisao sam obe kripte nikakav spisak nisam nasao ? (ako ne treba da ga nadjem na ovoj mapi nemojte mi reci gde treba da ga nadjem :) )

ako neko zna da pomogne, bio bih zahvalan posto mi je dosadno vec da trcim :D

Nisi se zaglavio... :)

Dobro, Lady of the lake si odradio, ono sto je trazila ti pise na njenom altaru, a dobijas od juliana statuu i od vodanoi priesta bracelet. Ima negde recept za taj napitak... vidi kod kovaca.
Dandeliona sacekas na brezuljku (odmeditiras do veceri) i onda krenes prema izlazu ka selu, videces ga kako trci i zaobilazi brdo sa LEVE strane (magarac, s' kim se ti druzis... :). Tu joj otpevate pesmu, obavestis verenika sta si uradio i dobijes informaciju da te trazi Fisher King.
Odes do Dagon templa, kresnes (ako vec nisi, amda ne moras :) Lady i dobijes jedan brutalan silver sword. Oklop resavas u u ch V. :wave:

Poerd tih majmuncica imate i nesto sto lice na leprakone ili tako nesto u fieldsu u kripti i nocu pored nje

Kažu da novi ruski EXE radi sa engleskom verzijom (s tim što procesor mora imati SSE2 instrukcije). Probajte (sejvovi se čitaju iz foldera igre umesto iz My Documentsa tako da ćete morati ručno da ih prebacite ukoliko ne igrate iz početka).

Kažu da novi ruski EXE radi sa engleskom verzijom (s tim što procesor mora imati SSE2 instrukcije). Probajte (sejvovi se čitaju iz foldera igre umesto iz My Documentsa tako da ćete morati ručno da ih prebacite ukoliko ne igrate iz početka).

Radi ali sto se mene tice isto kao i zadnji normalan patch, ucitavanje i snimanje sa njim mi je skoro trenutno (par sekundi u odnosu na 30tak sek do minuta koliko je ranije bilo) a FPS ostao isti.

Korišćenjem ruskog izvršnog fajla vaši sačuvani fajlovi odbijaće da se prepoznaju:), tako da i dalje preporučujem korišćenje slike.

Jel to sigurno? Prosto treba "The Witcher" folder iz My Documentsa prebaciti u Witcher\System (tako da ostane struktura Witcher\system\The Witcher\saves).

Nisi se zaglavio... :)

...Ma uspeo sam, zabagovao se stihoslepac, morao sam da cekam vece VAN te mape, pa predvece da udjem tek ufields i onda se pojavio.

sad imam drugi problem :) (trazenje skrolova za pravljenje oklopa i magicni kamen)

u ch V trazim one skrolove za Kalkstein-a, dva sam nasao i sad treba onaj magicni kamen da napucam magijom da se otvori prolaz. Kalkstein je rekao Aard - Igni - Aard na kamen i to ce da radi. Medjutim to ne radi, kaze mi "This isn't working, try a different combination" . Ovo radim u Striga grobnici na onom kamenu tamo. Da nema negde neki drugi kamen ? Ako je kamen dobar, sta onda ne valja ? bacim Aard, Igni, Aard za redom (sa mlom pauzom da se napuni endurance za ovaj poslednji) i prc :( )

Inace, igra sa ovim novim patchom ima extra bagova. Na svakom trecem cutscene-u mi se spuca igra tj zaglupi se, samo crni ekran ostane. Kad to ne radi onda puca na desktop kad ucitava/snima. Dva puta mi je prsla na quicksave :( Prethodna verzija to nije radila

Inace, ne vidim zasto vam je problem da koristite mini image, mislim, jednostavnije je imati JEDAN mini image od 6mb nego vijati krekove...

Nazad
Vrh Dno