Šta je novo?

The Witcher - diskusija

Otkad sam stavio 1.2 patch load time mi je skracen 10 puta, pre sam cekao i po minut i po da udjem u obican "abandoned house" a sad ulazi za par sekundi !!

Ako neko ima probleme sa vistom i CTD-ovima ja sam svoje resio prebacivanjem page file-a sa harda na kom mi je sistem na drugi, od tad vise ni jedan!

Par pitanja:
1. ubrao sam dosta delova biljaka, ko to kupuje?
2. kada se pojavljuje prvi silver sword?
trenutno sam chapter 1

Inače, sve pohvale za igru...

Igra je pravo osvezenje posle mora bljak igara tima Crysis.
Ova igra me podseca zasto jos volim da se igram na PCu, a igra posle patcha 1.2 lepo ucitava lokacije i snima pozicije (manje od 10 sec).
Pozdrav,
N

Poslednja izmena:
1. Da li taj patch poboljsava performanse, jer kod mene kada ukljucim AA 2x, i kartica radi na 871/991, sto daje cak i do 12 negde i 15 frejmova vise nego na defaultu, ne igrivo je (moze da se igra ali meni smeta kako radi). Ali cim iskljucim AA frejmovi skoce, kao da je igra bila na 16x AA, a ne na 2x, dok AF ne pravi toliko problema? Mada nisam ni primetio u ovoj igri razliku izmedju 2xAA i bez, isto izgleda.

2. Jos nesto krenuo sam da igram na najtezem nivou, ali ako to znaci da cu morati da izigravam travara celu igru, kazite mi odmah da predjem na srednji nivo tezine jer pise da tu alhemija nije potrebna, jebale ih travke, ******.

Inace grafika, okruzenje prilicno revolucionarno, naravno zahvaljujuci Bioware motoru.

Alhemija je potrebna i na srednjem nivou težine,ne može bez toga.
A i prilično je uprošćena,i nabavka materijala i samo pravljenje potiona,tako da ne opterećuju igrača puno.Kad naletiš na neki sastojak samo ga uzmeš,nabaviš alkohol i automatski se mixuju.Ja bi im pre zamerio što nisu malo ½iskomplikovali½.Ionako postoji samo 4-5 sastojaka koji se nalaze u svemu što ubereš.I realno ti trebaju samo swallow,cat i onaj za endurance u većim količinama.Još poneki blizzard i mutagen i to bi bilo to.

Poslednja izmena:
Mnogo toga je lose.

Combat sistem im je katastrofa, pre neki dan sam zavrsio sa igranjem Jade Empire-a, igra ima maltene savrsen combat sistem, u odnosu na ovaj Witcher su jedno 10-ak godina ispred, jedino im je velika mana to sto u celoj igri imas mogucnost da posetis dva grada i kraj.
Valjda su u Witcheru na tome poradili, ono sto me takodje izuzetno nervira su ovi najgluplji dijalozi svih vremena, koji su i potpuno nepotrebni, sto je najgore. Uvodni film pre igre mi je bio smesan kao neki humoristicki program, nadam se da je pisac zeleo da to bude smesno. Koju jos zamerku imam, a da, kao napali laboratoriju i naravno pobegli ne kaznjeni, pa ih sada juri glavni lik, kako originalan pocetak, samo svaka igra pocinje na slican nacin, zatim zavrsi se taj dogadjaj sa laboratoijom i lik sada mora da obilazi zamak, dodjem do onog dede koji me pita jel' hoces da spavas, auu ovo je tek glupo, ovaj lik ima 5 godina, pa ga deda pita jel' unuce moje hoces da spavas, opciju koju ja imam je "Later", i kada god pokusam da zaobidjem onog dedu inicira se razgovor sa njim i 10 puta sam cuo ono later, i nema izlaska odande?
Dijalog je uzasno uradjen, zasto gubiti vreme i kome treba onaj krupan plan, stvarno ne vidim nikakvo umece u tome sto su to napravili, bez veze.

Kretanje glavnog lika u borbi lici na kretanje majmuna sa granom u rukama.
U obicnoj setnji imaju greske kod animacije pa ovaj lik klizi po zemlji, sto je dosta upadljivo, a ispod nogu nema ni snega ni leda, jedino ako je ugazio u...

Iskreno se nadam da cu imati zivaca da nastavim dalje da igram ovu kako se za sada cini lepo upakovanu (graficki) nebulozu.

@flight
batali ti to dečko
Ako je nešto dobro u witcheru to je priča i atmosfera.To na početku je tutorijal i takve stvari su normalne,kako se leveluje,prave napitci,borba,meditacija....Grafika je dobra,ali to mi je nebitno u rpg-u.
Sistem borbe je čudan,i nema ko ga nije opljunuo na početku uključujući i mene,ali kad se čovek navikne shvati koliko je u stvari dobar.Svaki protivnik zahteva posebnu kombinaciju stilova,oružja i udaraca koji se moraju upotrebiti u tačno određenom trenutku.Jade Empire ima klasični konzolaški sistem borbe(udri po joypadu dok ne crkne),i ako ti se to sviđa onda ***.Stvar ukusa,svaka rasprava je uzaludna.
I odmah da te upozorim,čitava radnja witchera se odvija u jednom gradu sa okolinom :D
Ovo je za mene najbolji rpg od baldur gate-a,a priča je FENOMENALNA.

Combat sistem im je katastrofa, pre neki dan sam zavrsio sa igranjem Jade Empire-a, igra ima maltene savrsen combat sistem, u odnosu na ovaj Witcher su jedno 10-ak godina ispred, jedino im je velika mana to sto u celoj igri imas mogucnost da posetis dva grada i kraj.
Valjda su u Witcheru na tome poradili, ono sto me takodje izuzetno nervira su ovi najgluplji dijalozi svih vremena, koji su i potpuno nepotrebni, sto je najgore. Uvodni film pre igre mi je bio smesan kao neki humoristicki program, nadam se da je pisac zeleo da to bude smesno. Koju jos zamerku imam, a da, kao napali laboratoriju i naravno pobegli ne kaznjeni, pa ih sada juri glavni lik, kako originalan pocetak, samo svaka igra pocinje na slican nacin, zatim zavrsi se taj dogadjaj sa laboratoijom i lik sada mora da obilazi zamak, dodjem do onog dede koji me pita jel' hoces da spavas, auu ovo je tek glupo, ovaj lik ima 5 godina, pa ga deda pita jel' unuce moje hoces da spavas, opciju koju ja imam je "Later", i kada god pokusam da zaobidjem onog dedu inicira se razgovor sa njim i 10 puta sam cuo ono later, i nema izlaska odande?
Dijalog je uzasno uradjen, zasto gubiti vreme i kome treba onaj krupan plan, stvarno ne vidim nikakvo umece u tome sto su to napravili, bez veze.

Kretanje glavnog lika u borbi lici na kretanje majmuna sa granom u rukama.
U obicnoj setnji imaju greske kod animacije pa ovaj lik klizi po zemlji, sto je dosta upadljivo, a ispod nogu nema ni snega ni leda, jedino ako je ugazio u...

Iskreno se nadam da cu imati zivaca da nastavim dalje da igram ovu kako se za sada cini lepo upakovanu (graficki) nebulozu.

E vidiš, ona uvodna sekvenca koja tebi liči na humor, je za mene malo remek delo animirane umetnosti.

ali jade empire ?!?! gde izvuche to overhypovano djubre chak i iz konzolaske perpsktive.... mario bros ima bolji kombat sistem...

ovo je pc rpg fight sistem je drugaciji i dobar za jedan rpg u kojem akcija i nije na prvom mestu... steta sto nije jos malko takticki orijentisan, tipa udarac machem u groin :p

Nije ti ovo Fallout bre :)
Meni se baš sviđa što je nestandardan, i pored konfuzije u inventaru/žurnalu. Pravo osveženje.

Igra je sasvim OK, priča dobra, uvodna špica vrh!
Nije blizu Morrowind-a i Oblivion-a, ali je meni odmah posle njih u ovom žanru.

Mene malo irititra ono silno pešačenje, mogli su da stave nešto kao "brzo putovanje" između tačaka na mapi... :wall:

Ha ha. Ha ha ha!

Dobro, nemoj dukeStepo nista da se brines, sprema ti Bethesda FO3 sa mnogo shadera i healing vodom iz toaleta i ulicnim atomskim sklonistima koja rade na zeton.

da ima brzo putovanje zavrsio bi igru za <15 sati na levelu 22

Bre ljudi, Jade Empire i jeste konzolaska igra, ne moze da ima PC pristup kada je pravljena za XBox(i kao takva je odlicna i originalna sasvim s obzirom kakve su igre tog tipa za konzole, ali naravno ima i vise kapitalnih mana), ali ova igra Witcher je pravljena za PC, a opet u Jade-u, sve sto zelis da uradis u borbi mozes i kontrolises svaki aspekt, plus izbegavanje udaraca se kontorlise tastaturom sto je mnogo bolje, ovde su i ofanziva i defanziva na levom kliku, i ono kada udaras u ofanzivi moras tajming da pogodis i ovaj omanda neprijatelja kao da je stabljika kukuruza. Mogli su lepo da iskopiraju borbu iz NWN serijala i da sebi olaksaju, a i igracima.

I po neki fazon tipa skoci mu na ramena pa ga probode, ako je vama to super onda vam svaka cast, ono je bre perverzno smesno, i u takvoj vrsti animacije ti bas i ne ucestvujes, nego odgledas. Zatim ono kada protivnika napadas fast taktikom, a protivnik zeli da ga ti napadnes strong taktikom, lik odbija da napadne, 'alo jel' to skrivena kamera? Najzesce je to sto ljudi koji su pravili igru sigurno misle, ala smo originalni postavljamo nove standarde.
Na pocetku kada dodje do borbe sa onim carobnjakom pa covece mislim da sam ga 100 puta udario macem, odbija da umre, ono ni Ironman ne bi mogao da izdrzi.

Sto se okruzenja tica, to jest prostor i grafika tu im svaka cast to stoji.

Ali ipak cu probati da igram igru, jer verujem da ima dobru fabulu, verujem i vama kada to kazete, i zato cu pokusati da igram ovu igru.

@DariusIII, sama animacija je prilicno dobra, ali ono boksovanje zveri je bolje od Comedy Central emisija, inace izuzetno remek delo u vidu introa takodje mozes da vidis i ako pokrenes igru zvanu NWN2, po meni uopsteno mnogo bolji intro nego kod Witchera.

Fallout je glavni ovi ostali ni dan danas ne mogu da dostignu igru iz 1997. godine.
Naravno Bethesda ce da napravi neku tupavu igru na racun Fallouta, ali dobro tako to ide.

*** Flight, igraj malo igru, skontaces sve kako&sta, kad pocnes da koristis magije u kombinaciji sa udarcima pa i jos nekim zavrsnim udarcima i da vezujes 5 setova udaraca bice ti extra taj sistem veruj mi. Nije lako u velikoj frci nabosti svaki kombo i vezati napade. Tutorijal tj prvi intro nivo u zamku, a i onaj prvi chapter u selu je 1% onoga sto te ceka u borbama i u igri. Kad se naviknes malo sve ce savrseno da ti legne.

Nije ovo kao NWN uopste i samim tim borba iz NWN nema sta da trazi ovde. Kao sto rekoh, videces. Kad pocnes da se level-up-ujes i biras skills skontaces koliko je zapravo sve drugacije. Nema ovde defense, to lik sam radi, a onaj kome ne odgovara stil kojim ga napadas bezi samo na pocetku igre, (u stvari ne bezi nego radi parry/dodge) kasnije te dodguje i izmlati.

Opusti se i igraj ;)

@gx-x, hvala ti na objasnjenjima i savetu, i izvinjavam se ako sam nekog malo iznervirao od ostalih :) Nista od sutra krecem ozbiljnije da igram ovu igru i onda javljam utiske, sa ne ovoliko ironije nadam se.

Sve je stvar ukusa, u početku je i meni borba bila malo bezveze, ali kako igra odmiče
postaje sve bolja.
Suština Witchera nije u borbi, već u njegovoj sjajnoj atmosferi, a kako napreduješ
sve te više uvlači....
witcher1pf3.jpg

@Flight
kakvi bre odbrambeni udarci i sl. Pa nije ovo Street Fighter pa da imas kombo udarce. Ovo je nesto vise ko Baldur's gate ako ti se tako nesto ne svidja nema svrhe igrati ga, ali da uporedjujes sa Jade Empire... jedino zajednicko im je sto mogu da se igraju na PC-ju

Bre ljudi, Jade Empire i jeste konzolaska igra, ne moze da ima PC pristup kada je pravljena za XBox(i kao takva je odlicna i originalna sasvim s obzirom kakve su igre tog tipa za konzole, ali naravno ima i vise kapitalnih mana), ali ova igra Witcher je pravljena za PC, a opet u Jade-u, sve sto zelis da uradis u borbi mozes i kontrolises svaki aspekt, plus izbegavanje udaraca se kontorlise tastaturom sto je mnogo bolje, ovde su i ofanziva i defanziva na levom kliku, i ono kada udaras u ofanzivi moras tajming da pogodis i ovaj omanda neprijatelja kao da je stabljika kukuruza. Mogli su lepo da iskopiraju borbu iz NWN serijala i da sebi olaksaju, a i igracima.

ovo je rpg a ne akciona igra... zato i nema borbu kao jade ili oblivion... malo vishe je ukljuchena statistika a malo manje tvoji reflexi... a opet borba u nwn-u znala je malko da smori jer se u onoj guzvi ako bi hteo da mikrujesh teshko razaznaje ko koga udara u kom momentu mada nije da je toliko neophodan mikro :) u ostalom u svakom rpgu fajt je sporedna stvar (pogotovo ako nema gotovo nikakvih taktichkih poteza u njoj)

Ljudi u pravu ste, i dalje stoji ono sto sam rekao, te stvari se meni licno ne svidjaju jer uz malo truda mogli su efikasniju borbu da naprave, ali opet kazem u pravu ste jer ovde je ta borba odnosno njen izgled ipak u drugom planu, stigao sam do one krcme, i vec tu vidim da je igra vrlo privlacna, grafikom sam jos vise ODUSEVLJEN, i vec pocinje da se nazire radnja, i postaje zanimljivo.

Moram da priznam da sam pozurio sa osudom igre, ali ono sto sam naveo je tacno, kao i ucestale greske u animaciji lika koga vodite, ali sve to je nebitno u odnosu na sustinu ove igre. Cak mi se i oni graficki radove dok se ucitava igra, mnogo svidjaju, stvarno je ulozen veliki trud po pitanju, grafike, okruzenja, atmosfere, likovi tipa onaj trgovac, odeca, i ostalo Oblivion izgleda kao igra od pre 5 godina u odnosu na ono.

@G!!!, sto se NWN-a tice pa bas da mikrujes, nekako mislim da nema potrebe ja to uradim ponekad da vidim kako izgledaju modeli likova i teksture izbliza, ali sama borba kao sto znas najbolje se odredjuje kada je udaljena kamera da vidis u onoj papazjaniji sta se desava! :D Samo sto u NWN, su one poteze u borbi i animacije likova odradili stvarno dobro, pogotovu borbu lika sa dva maca, tu su pokazali pravo umece, za jedan rpg ;)

Poslednja izmena:
Igra je fantasticna! Intro je nesto neverovatno dobro :) Meni se sitem borbe jako dopao od samog starta.

Ja sam stigao do dela kada treba da savatam Mikula kod neke kapije. Btw, gde mogu da nadjem vino za onu ribu sto treba da povalim u mlinu?

Sta se bre ovo desava, ucitam malopre igru sa zeljom da nastavim igranje, ucitam poziciju kad' lik nece da izvuce oruzje... potpuno su mi odsecene funkcije na levoj strani ekrana... ne mogu da koristim nijednu od njih... koju god poziciju da ucitam od tog dana isto se desava... ucitam poziciju od prethodnog dana i sve radi... funkcije sa leve strane su onako izdvojene, vidi se da mogu da ih koristim...

Je l' ovo neki bag? :wall:

BTW, neko je rekao da Bestiary postoji u meniju od samog pocetka ali ja to nikako ne vidim.

Poslednja izmena:
ne mozes svuda izvuces oruzje, recimo u krcmama ne mozes da izvuces oruzje, u nekim zonama takodje. U gradu kasnije tokom dana ne mozes da izvuces oruzje. Oruzje mozes da izvuces samo kada ti onaj gore sat (gde pokazuje da li je dan ili noc) pokazuje kao da je ogrban kandzom i krvav. Beastiary ti se nalazi u journal-u, tamo gde su ti i opisi likova koje si sreo itd.

Cek bre... kako ne mogu!? Zar? Evo sad' sam ucitao staru poziciju i znaci odem kod Abigejl, noc je, stalno mogu da izvucem oruzje... od onog klinca saznam nesto o zveri, krenem kod precasnog, usput sednem da meditiram jer sam pijan i kada se probudim vise ne mogu da izvucem oruzje... i kao sto rekoh citava leva strana mi je "osencena" ... odem u krcmu da pronadjem Salamandere, sretnem onu ribu koju oni maltretiraju, oruzje mi se SAMO izvuce, pobijem ih i opet posle toga ne mogu da ga izvucem... ja sam ubedjen da sam ranije mogao...

A BEASTIARY ne postoji, postoji jedino MONSTERS ali ne znam zasto ga onda svi (pa i sama igra) zovete Beastirary...

Poslednja izmena:
pa nocu UVEK (sem u krcmi i jos ponegde) mozes da izvuces oruzje, preko dana ne mozes ako si u gradu ili u selu. ti si verovatno chapter 2, ono seoce koje terorise neka "Zver", kad to predjes ides u grad, tamo preko dana nema vadjenja oruzja sem na groblju...

a moguce da je to taj MONSTERS, to je to. Verovatno ga zovu beaastary zbog prevoda sa poljskog na englesi pa je doslo do greske, ali to je to, tamo gde su opisi monstera :D

Aha... sad' sam zbunjen, mislio sam da mogu uvek da vadim oruzje, ali ocigledno mogu samo kada je akcija... :) Nisam siguran koji sam chapter, to je jos uvek pocetak igre, znaci precasni mi je rekao da idem u krcmu i da ce mi se tamo kasti gde se nalazi Salamander banda... i tako, ja otisao a oni maltretiraju devojcicu... i ja kao pravi smeker i kavaljer se umesam... samo znas sta... primetio sam da cak i tada, dok je trajala borba, nisam mogao da koristim znakove uopste! Zasto? Cim se borba zavrsila, mac je sam vratio i nisam mogao vise da ga izvadim... mislim mac... :D Je s' ti siguran da to nije bag? ;)

Ako je to monsters onda u njemu nemam nista o Drowners iako sam ih pobio gomilu...

Poslednja izmena:
Aha... sad' sam zbunjen, mislio sam da mogu uvek da vadim oruzje, ali ocigledno mogu samo kada je akcija... :) Nisam siguran koji sam chapter, to je jos uvek pocetak igre, znaci precasni mi je rekao da idem u krcmu i da ce mi se tamo kasti gde se nalazi Salamander banda... i tako, ja otisao a oni maltretiraju devojcicu... i ja kao pravi smeker i kavaljer se umesam... samo znas sta... primetio sam da cak i tada, dok je trajala borba, nisam mogao da koristim znakove uopste! Zasto? Cim se borba zavrsila, mac je sam vratio i nisam mogao vise da ga izvadim... mislim mac... :D Je s' ti siguran da to nije bag? ;)

Ako je to monsters onda u njemu nemam nista o Drowners iako sam ih pobio gomilu...

Nije bag, moras da kliknes na sighn kad pocne neka borba da bi ga koristio, a da bi neko cudo imao u Monsters odeljku journala moras prvo da procitas knjigu o njima ili da ti neko isprica. Tek tada ih imas u journalu i tek tada mozes da od njih uzimas neke delove tela koje kasnije koristis za napitke. Do tad mozes da ih ubijs li nista de dobijas od njih tj nemas "drop"

Jel' se desava vama ljudi ko igra bez patcha, da vam igra tako povremeno ispada na desktop?

Od ona tri odabrao sam najtezi mod za igranje, i sada problem, dosao sam do tzv. hellhounda, i nema sile da ga sredim, ako udjem u direktan duel sa njim on lepo zablokira Geralta i glocka ga, i tako par puta i kraj, ako izigravam akrobatu onda bezim od ovog kuceta i kokam one okolo, a ovaj glavni bude ostecen do pola i do 2/3, i posle jedna greskica i cao, znaci ovo mi se jos nije desilo ni u jednoj igri da ne mogu da predjem neki deo, ili bar nije godinama, da li to znaci ako sam ja gradio osobine Geraltu tako kako sam i sad on ne moze da sredi ovu zveru da moram od pocetka da igram?

Stvarno no koment...

Nazad
Vrh Dno