Šta je novo?

The Witcher 3

Uh, ima tu još da se igra onda.
Upitnika imam na mapi kao da nista nisam ni igrao, a ulupao sam vec oko 70h u igru.

Ja sam za par sati tridesetak otkrio (visok nivo, nisu deo questa, uglavnom su treasure sa par creepova).

A jel tako a?

Evo onda da se malo našalim i na vaš i svoj račun:

Niste videli bagove jer niste naučili da igrate i/ili nemate dovoljno dobar PC da ih primetite, kad se igra na 800x600 teško se raspoznaje, mora da je to ;)

A ja sam toliko čačkao ove fajlove da je fajl user.settings na kraju odbio da sarađuje i podešavanja koja tamo postavim više neće da menjaju igru. Tako da se sada družim sa fajlom user i on me, za sada, sluša i menja u igri ono što ja napišem. A fajlovi : rendering i resources su takođe dobri drugari.

A pošto nisam hteo da se teturam sa 40 na 60 fps-a tamo vamo, posle upgrade-a na 980ti G1 nema više šale.

Poslednja izmena:
Ja sam za par sati tridesetak otkrio (visok nivo, nisu deo questa, uglavnom su treasure sa par creepova).

Na Skellige, oni Smugglers Cache su sjajan izvor sirovina za upgrade opreme na Mastercrafted. Onaj Wolven nisam mogao podići na viši nivo dok nisam obrstio podvodnu burad. Trebace vam crossbow btw.

He he....samostrel ili u ovom slucaju harpun je keva za podvodnu borbu :)

edit: Nego, da pitam nesto. Koliko gwent karata ima u deku posto jurim acivment za skupljene sve karte? U svakom imam preko 30 i nikad kraja, da nije kao u tablicu :)

Poslednja izmena:
lol ladno mi nije palo na pamet da pucam samostrelom kroz vodu :D

da su stavili luk i strelu(odrastao sa indijancima) bi i koristio,ovako dok nanišanim,prođe voz

Ovo je kontra, bice bujna kosica na svemu osim Geraltu :)

Igram na laptopu i7/970m/8gb ddr3/ssd

Problem je sto mi igra "secka" kada pomerim misa malo brze u neku stranu. Znam za opciju koja se nalazi na dnu "video settings", ali to mi ne pomaze. Kada koristim touch pad nemam taj problem. Probao sam dva razlicita misa i sve usb portove...

Igram na laptopu i7/970m/8gb ddr3/ssd

Problem je sto mi igra "secka" kada pomerim misa malo brze u neku stranu. .

I ja igram na laptopu sa GTX 860 4gb 5 vrama i7 i 12GB rama i nisam imao taj problem jedino sa grejanjem ali na Ultra setovanjima hebiga nemam dodatni kuler (kako se vec zove ono od dole sto se postavi) pa sam vratio na High dok nekupim kulere dodatne gledao sam neki termal take al su uzasno skupi pretpostavljam i dobri.

Svaka cast kad teras w3 na ultra i high sa tom grafikom, mislim da tu bas i nema neke igrivosti.
Ono ispod sto se postavi se zove cooling pad ;)

@Dautovic si probao nove drajvere sa optimizacijom za witchera? Na kojim setovanjima peglas i koliko fps imas u proseku?

A znas kako je, nije problem do FPS-a. Stavio ja sve na max ili na low opet imam "taj bag". Kako pomerim misa levo desno tako slika zasecka, a npr imao sam 90 frejmova jer sam stavio na low podesavanja. Mislio sam da je neko jos imao takav bag...vidim da cu morati da guglam malo vise...

Neki je problem do misa/igre...kad koristim touch pad igra ne secka i sve je normalno, kad koristim mis katastrofa...

Poslednja izmena:
Svaka cast kad teras w3 na ultra i high sa tom grafikom, mislim da tu bas i nema neke igrivosti.
Ono ispod sto se postavi se zove cooling pad ;)
E da da hebiga nisam se mogao u momentu setiti hvala [emoji6] . Pa spustio sam rezuluciju znaci neigram probao sam i radi nije neki fps ako je verovati frapsu vrti se oko 20-25 tako da radi nije 60 ali nezapinje doduse probao sam kratko nekih 10tak minuta i vratio na high i sad radi na 35fps vuce na 37[emoji6] a temperature su oke tako da cu da ostavim na high dok nekupim cooling pad [emoji4]

Sta znaci ok temperature?! Meni bez pada ide do nekih 83, sa istim (doduse modovan, ima 3 cm fana koji su na potenciometru na max) nekih 10 stepeni manje...asus rog g75vx u pitanju.
@Dautovic bogami opasno dere taj 970m, ja sa modovanom 670mx jedva 40 izbacim na low :( Nadam se da ces resiti to za seckanje, nemam nista slicno.

Sta znaci ok temperature?! Meni bez pada ide do nekih 83, sa istim
To znaci vratim na HIGH temperature se vrate na proc 77-80c a grafika 74c kao npr kad igram WoT a kad mi je bilo na Ultra(bez kose to sam odma utrnuo) proc je isao do 95c(bez boosta to sam isto utrnuo cim sam uzeo masinu)
a grafika 80c tako da mi urgent [emoji6] treba onaj dzivdzan ispod [emoji4]
(doduse modovan, ima 3 cm fana koji su na potenciometru na max) nekih 10 stepeni manje...asus rog g75vx u pitanju.
ja sa modovanom 670mx jedva 40 izbacim na low :(
A sta tebi dodje onih 3cm koji su na potenciometru jel to sa dzivdzanom ispod?
I ako ti nije na odmet da napises kako si modovao grafiku mislim jel sa nekog sajta imaju upustva il.... je nesto sesto [emoji4] .
Pa da kontam da ce i moj Asus R.O.G G551 sa dzivdzanom ispod prodisati a ondak cu da mu vratim boost na proci [emoji6]

Idu frejmovi na low i preko 100, ali me ovo bas zeza. Ova poslednja serija mobilnih grafa ja mala revolucija, nikada ranije nije bio toliko mali jaz izmedju ekvivalentne serije za deskop i laptop.

Idu frejmovi na low i preko 100,
xe xe xe ja nisam ni probao na low [emoji4] !
Ja sam generalno prezadovoljan sa G551 imam 5-6 igara i sve radi kao podmazano jedino mi ovaj witcher dize temperature ostale igre gta, wot, project cars , tropico ...i.t.d su sve u normali na naj setovanjima i u full hd kuler se ni necuje prakticno ali witcher hebiga pali i zari [emoji4]

Problem resen. Morao sam na misu da stavim poling rate na 125Hz. Imam Zowie FK1 i po defaultu mu je bio 1000Hz, probao sam 500Hz - isto, tek za 125Hz sve radi tecno.

A sta tebi dodje onih 3cm koji su na potenciometru jel to sa dzivdzanom ispod?
Ne znam sta ti je dzivdzan, cm je skraceno od coolermaster :) Inace pad sam dobio zajedno sa laptopom, a koliko vidim, covek je nabudzio preko usb-a napon, tako da iz adaptera dobija 12V verovatno posto se prilicno cuju kad odvrnem potenciometar.

I ako ti nije na odmet da napises kako si modovao grafiku mislim jel sa nekog sajta imaju upustva il.... je nesto sesto [emoji4] .
Pa da kontam da ce i moj Asus R.O.G G551 sa dzivdzanom ispod prodisati a ondak cu da mu vratim boost na proci [emoji6]
Grafika je specificna posto je 670mx u pitanju (kepler arhitektura) koja je stavljena na neke smesne vrednosti po def u ovom laptopu tj radi kao 670m. Procedura se svodi na modovanje biosa (neki rus radi za 20e) i dobijas mogucnosti overkloka za gpu i mem skoro 100% cime se i rezultati u fps gotovo dupliraju. Bas sam poredio sa kolegom koji je pazario rog sa 860m (moguce da je bas isti model kao tvoj) i u unigine heaven testu izvlacimo isti skor otprilike. Takodje turbo opciju gasim tako sto samo odem na stand by i opet aktiviram kompjuter. Realno da nisam nasao laptop sa ovim benefitom, verovatno nikad ni ne bih menjao matoru toshibu (3d ekran, subwoofer i sl mi nisu potrebni uopste).

@Dautovic dobro je da si resio problem, i predpostavio sam da je neka glupost tj sitnica u pitanju. A sto se grafike tice mogu samo da kazem da balavim i da pozelim da mi sledeci lap ima bar neki 980m :D

Konačno se nakanih da ovo instaliram i isprobam... Stvarno dobro odrađena igra. :,,:

Inače nisam preveliki ljubitelj FRP-a koji karakteriše pregršt panela sa milion sitnica (smatram to prevaziđenim konceptom), tako da će mi ovde sigurno trebati malo vremena dok se naviknem na to i skontam šta je šta. Mogu da primetim da i sa ovom 6. zakrpom i dalje iskaču bagovi s vremena na vreme, ali opet igriljivo je pa ne mari. Grafika vrhunski i više nego šmekerski skockana a bogami i prilično dobro optimizovana (svaka čast - fercera na mojoj mašini prilično dobro), premda ni bih imao ništa protiv da je i karakterna animacija na tom nivou te da je makar za nijansu bolje rešena. Tu mi negde najviše smeta ono skakutavo jahanje, tranzicije između bloka i pojedinih udaraca i naročito trčanja i pešačenja. Ali ok... pošto su to ionako sitnice, koje vrlo brzo odu u drugi plan kada te ponese atmosfera i zaplet i kad se malo navikneš na to. Početak zanimljiv, a kako će biti kasnije... videćemo...

Poslednja izmena:
Grafika je specificna posto je 670mx u pitanju (kepler arhitektura) koja je stavljena na neke smesne vrednosti po def u ovom laptopu tj radi kao 670m. Procedura se svodi na modovanje biosa (neki rus radi za 20e) i dobijas mogucnosti overkloka za gpu i mem skoro 100% cime se i rezultati u fps gotovo dupliraju. Bas sam poredio sa kolegom koji je pazario rog sa 860m (moguce da je bas isti model kao tvoj) i u unigine heaven testu izvlacimo isti skor otprilike.
Ok da negusimo temu [emoji6]

dzivdzan je vrabac :)

xe xe xe bas tako [emoji4]

Poslednja izmena:
Da li ste primetili da igra ponovo stavlja novi, loot, i to za vaš, level, u kovčege koje ste već lootovali? Imaj jedan u crows perch koji sam lootovao 4 puta, i 4ti put sam dobio jedan alchemy recept i jedan crafting dijagram i to za moj level.

kako?samo par zlatnika dobijem ako sam već prije pokupio iteme

Pa koliko je perica modifikovo igru nista me ne cudi. Inace sto bahamud kaze ako si vec pokupio loot i ponovo se vratis posle nekog vremena dobijes samo par zlatnika iz istog kovcega.

Vrh Dno