Šta je novo?

The Witcher 3

zakucao sam na quest family matters
treba da nadjem baronovu zenu
koliko sam googlao treba da odradim neki side quest swamp witch quest jel zna neko gde se uzima ovaj quest vec 2 sata jurim okolo bez solucije za ovo

Idi popricaj sa Baronom o porodici opet onda ce da te posalje da nadjes vesticu u obliznjem selu

Ma kakav crossbow i bombe? dotukao sam ga metlom...:d

Grifinu samo blizu uz krilo i kreces se prema repu i punis ga tako u krug.

Pa igrao sam i ja DS, probao sam ja takav pristup odmah ali dzabe kad se ovaj moj zablokira kad je blizu grifina. Inace jos jedan bug koji je W3 nasledio od W2 je sto zvuk u vecini slucajeva ne mogu da podesavam preko tockica na mojoj tastaturi.
Cas radi-cas ne radi

Poslednja izmena:
Kada se setim tomb raider na soni kecu, obozavao sam da nadem poziciju uz stenu, drvo
mrtav ugao ge protivnik ne moze da me dohvati, pogodi i onda filovanje olovom 10 minuta.

Ima li ko zelju da luta i istrazuje okolo? ja ovde imam samo zelju da
se drzim puta, svaka misija pocinje predvece par koraka i neko ugasi svetlo.

Gledas samo da se docepas cilja, nema onog osecaja kao skyrim-u prostora
koji te vuce da lutas i da vidis sta je iza sledeceg brda.
Jednostavno lepa slika ali sa previse detalja, nema utisak prostranstva.

To je ono sto najvise nedostaje ovoj igri a i razlog tolike popularnosti skyrim-a.

Pazi skyrim...

Sta to imas da "istrazujes" u skyrim-u? Jedne te iste pecine i rusevine, jedne te iste neprijatelje i verovatno najdosadnije borbe sa zmajevima ikad uradjene u nekoj igri. Naravno govorim o vanila skyrim-u. Da ne govorim o glavnoj prici koja u najboljem slucaju 10 sati dugacka i pritom povrsna.

I cuj nema utisak prostranstva..

Ako ti se ne luta ti nemoj da lutas i gotovo. Imas one mrvice na mini-mapi i prati ih. Niko ovde ne moze da ti kaze kako ces ti da igras igru.

Pazi skyrim...

Sta to imas da "istrazujes" u skyrim-u? Jedne te iste pecine i rusevine, jedne te iste neprijatelje i verovatno najdosadnije borbe sa zmajevima ikad uradjene u nekoj igri. Naravno govorim o vanila skyrim-u. Da ne govorim o glavnoj prici koja u najboljem slucaju 10 sati dugacka i pritom povrsna.

I cuj nema utisak prostranstva..

Ako ti se ne luta ti nemoj da lutas i gotovo. Imas one mrvice na mini-mapi i prati ih. Niko ovde ne moze da ti kaze kako ces ti da igras igru.

Sta ima da pazim? Skyrim nego sta!
Kada prvi put zaigras ti znas da su sve pecine iste i svi protivnici?
Mozete da pljujete po njemu, ali to ne menja to da je Skyrim najbolja igra ikad.
A i ovde je palo tesko prepisivanje od Skyrim-a.

Mozete da pljujete po njemu, ali to ne menja to da je Skyrim najbolja igra ikad.

Naravno da znas jer je Bethesda u pitanju. To mozda ti ne znas.

Nego sta je "prepisano" od Skyrima?

Hajde drzite se teme...a to nije Skyrim (najbolja igra ikad :S: )

Ne čitam bestiary, ne volim kad me neko vodi za ruku dok igram :) Najverovatnije jer igram samo Dark Souls igre pa sam stvorio naviku :)

Sorry, ali stvarno ne kapiram kako je vodjenje za ruku ova srž RPG-a, kad pratiš lore, te informacijama dobijenim iz "knjige" rešavaš situacije?
A ove igre koje igras pre bi se "trebale zvati" Demon Souls igre, a ne Dark Souls..

Beastiary je deo Witcher sveta i jedan od bitnih elemenata pripreme za borbu. U ovom slučaju ne predstavlja guide već deo immersion-a.

Nije mi jasno samo da li trolujes ili si kojim slucajem ozbiljan.

Srecom ova igra nema apsolutno nikakve veze sa Bethesdinim poslednjim raspadom od igre. Da im je Skyrim bio uzor verovatno bi imali genericne NPC'jeve, katastrofalnu pricu, nepostojeci balans, uzasnu borbu, fedex fetch questove i slicno.

... i ostade živ :laugh::laugh::laugh:

A to što je i najgori sporedni kvest u TW3 na koji sam do sada naleteo (a evo već sam nabio 10h) kvalitetniji od najzanimljivijih main kvestova u Skyrimu, to nikom ništa? Od kvestova u Skyrim-u u sećanju su mi ostali jedino "A Daedra's Best Friend" sa Barbasom i "Met by Moonlight", sem toga prisećam još svega dva kvesta iako sam potrošio 200h na to smeće, ali se dobro sećam svakog mod-a koji sam morao da ubacim u igru da bi postala igriva, jer sve ostalo puca od najgore generike. O gejmpleju i njegovom nepostojaćem balansu da ne pričam...

Ako je nekome Skyrim etalon za bilo šta dobro, onda ne znam šta da kažem...

BTW, najviše volim graphics whore padavičare u temi, ljude koji ni ne zanima ovaj žanr, ova tematika, priča, kojih nigde nije bilo na Divnity:OS ili Pillars of Eternity, igre koje trebaju da budu etalon što se tiče "storytelling-a", igre u odnosu na koje treba tražiti mane u AAA naslovu koji svakako mora biti malo bliži širim masama, ali ovde su očito etalon Skyrim i DA:I :d

Poslednja izmena:
Narucio sam knjigu po kojoj je radjena serija. Interesuje me obuhvata li radnja u knjizi i treci dio price iz igre ili ima odstupanja?

EDIT-Sto se tice poredjenja sa TESom, igrao sam oba serijala i bolji je Witcher, Skyrim je sav nekako isti kud god krenes. Medjutim daleko od toga da je los.

Poslednja izmena:
Kad ce vise taj novi patch pa da krenem ko covek da igram :)

Pa nisam presao ni 20m a vec sam naleteo na standing stone.
Sta je Grifinu nego pandam zmaju?
Vukovi koji te cekaju uz stazu?
Itd..itd..

Sve to sto si naveo postoji u igrama starijim od Skyrima.

Standing stones imas i u prvom Witcheru, Vukove takodjer. U W2 se boris protiv Zmaja.
Griffin se spominje u Witcher novelama kao i u Witcheru 2.
Postoje 4 skole Witchera; Wolf, Cat, Viper, Griffin.
Geralt pripada Wolf skoli.

Ti izgleda nisi puno toga odigrao?

Poslednja izmena:
Izašao je patch na 1.03.

The Witcher 3: Wild Hunt - Patch 1.03 changelog:

• Improves stability in gameplay and the UI
  • Improves performance especially in cutscenes and gameplay
  • Fixes grass and foiliage popping that can occur after density parameters change
  • Improves Nvidia Hairworks performance
  • Boosted texture anisotropy sampling to 16x on Ultra preset
  • Sharpen Postprocess settings extended from Off/On to Off/Normal/High
  • Improves menu handling
  • Improves input responsiveness when using keyboard
  • Corrects an issue with stamina regeneration while sprinting
  • Fixes a cursor lock issue that sometimes occcurs when scrolling the map
  • Generally improves world map focus
  • Corrects a bug where player was able to fire bolts at friendly NPCs
  • Corrects an issue in dialog selections
  • Corrects some missing translations in the UI
  • Minor SFX improvements -Blood particles will now properly appear after killing enemies on the water
  • Rostan Muggs is back
  • Adds Japanese language support (text and voice-over)
  • Adds Korean language support (text only)

Poslednja izmena:
ne kapiram sto brisete linkove i pitanja za taj patch,kad je oficijelni od igre?evo cesljam pravilnik,ne vidim gde se kosi to sa pravilima,nema veze to sa piraterijom.

Ova igra kida! Konacno kvalitetan Witcher :D [da ne bude odmah hejt ja keca i dvojku nisam gotivio jer nisu open world, samo mi je to smetalo]

Ala ste se raspisali :d

Samo da potvrdim da ću i ja da pre-orderujem sledeću igru CDPR bez razmišljanja :)

Kao što rekoh, razumem da se neko oseća prevarenim samo mi nije jasna jedna druga stvar.
Da li i sada, posle izlaska igre i činjenice da radi na najjačim grafičkim karticama taman kako treba, mislite da je zbog konzola unakažena grafika?
Ili je grafika oslabljena da bi high end PC mogao da je gura glatko u 60fps-a na max? Ono što je bilo prikazano na samom početku i ovo što su na kraju isporučili nije par podešavanja, slajder gore dole, dosta je velika razlika u grafici, valjda bi i u performansama bila drastična razlika, s kakvim računarima bi pokrenuli igru?

^vukodave, i sam sam razmisljao na tu temu, i jeste na neki nacin sreca u nesreci, ali su ipak ljudi zeleli da ova igra pogura stvari, cekao se novi Crysis, ali ipak nista od toga. Mislim, pomera i ova igra neke granice, ali daleko neceg mnogo znacajnog. Neke igre kao i vec pomenuti Crysis su bukvalno bili 2-3 godine ispred hadrvera. Sada se napredak usporio pa nemamo takav napredak, a s druge strane, pozitivna strana toga je sto ljudi sa grafikama i procesorima starim nekoliko generacija, mogu bez problema da se igraju.

Nazad
Vrh Dno