Šta je novo?

The Witcher 3

Oko vokala se slazem, mada iz iskustva znam da art direktori obicno donesu odluku da se to namerno uradti tako zbog razgovetnosti dijaloga... ***. Sound efekti su vrhunski kao i detalji tipa realan reverb u sumi ili poljani ili pecini... ustvari, ima par impresivnih momenata gde ces cuti recimo da ako se nalazis na nekoj optimalnoj distanci neke uzvisice ili zida zamka, cujes blagi eho i slicni momenti.
Ali kretanje je kriminalno...

Prljava igra je prljava igra. CDPR vec drugi put igru reklamira kao PC naslov sto ona nije, i predstavlja igru onakvom kakva nije. Igra je u svim aspektima konzol-port i nije im trebalo mazanje ociju igraca da je u full igri sve isto kao na bullshotovima i fake trejlerima. Ali to im prolazi...Jer se svuda nadje ljudi koji se ubede da je sve u redu aka "nema tu downgrade-a" :d
I posto su gubili vreme i resurse praveci nadrndane tejlere i fake gameplaye, da bi izmuzli svaki moguci dolar od preordera sad kukaju da nisu imali dovoljno resursa, nije- nego. Ovo je prevara ma kako oni to prestavljali, a ta floskula "nismo komentarisali" je cist bezobrazluk.
I umesto da je igra od starta reklamirana na normalan nacin, da su prica i kvestovi na prvom mestu, da je igra prilagodjena za kontroler i TV, da nije PC igra jer to ne mogu da "izguraju" - desi se novi "downgaredegate" gde se samo prica o tome...I videcemo ko ce im preorderovati sledeci naslov. Konzolni sigurno jer su oni najvise dobili sa W3. Nisu kupovali nov hw i bacali kesh bez veze, dobili su igru koja maltene izgleda isto i odlicno radi na kontroler - TV kombinaciji.

Meni je pored kretanja i zvuk arhaican, jer Geralt uvek zvuci kao da u studiju sapuce u mikrofon, a kad izadje napolje medju NPC-ove desi se ona tipicna kakofonija zvukova gde sve likove cujes da babraju nesto tebi u uvo...Moralo je tu da bude jos poliranja...

Evo ja ću preorderovati svaku sledeću igru koju izbaci CDPR, makar bio tetris za Playstation Vitu koju nemam :) Meni je veći bezobrazluk Dark Souls 2 najava i ono što smo dobili a posebno što je naplaćivan dodatno takozvani apgrejd koji opet izgleda lošije od originalnih videa kad je najavljena igra.

U vezi toga da nije akcenat bio na priči i kvestovima kad su reklamirali igru... apsolutno netačno! Otekli su im jezici od toga šta ćemo dobiti vezano za gejmplej, priču, raznolikost kvestova, likove, mapu itd.
Zvučni efekti i muzika nisu mogli biti bolji, stvarno ne znam dal igramo istu igru :)

Evo ja ću preorderovati svaku sledeću igru koju izbaci CDPR, makar bio tetris za Playstation Vitu koju nemam :) Meni je veći bezobrazluk Dark Souls 2 najava i ono što smo dobili a posebno što je naplaćivan dodatno takozvani apgrejd koji opet izgleda lošije od originalnih videa kad je najavljena igra.

U vezi toga da nije akcenat bio na priči i kvestovima kad su reklamirali igru... apsolutno netačno! Otekli su im jezici od toga šta ćemo dobiti vezano za gejmplej, priču, raznolikost kvestova, likove, mape

Ne, poenta je da je trebalo da zadrze promociju igre na tome. A ne da mazu oci igracima necim sto igra nema.

Polako bice toga jos, ne vidi se sve na prvi pogled...
Open world je isto diskutabilan? igra mi sve vise lici na
jednu veliku prevaru? (bar za ljude koji su je kupili)

@arheolog1981 hoćeš da kažeš da je u redu reklamirati jedan vizuelni doživljaj, a isporučiti drugi?

Da je drastično drugi doživljaj... pa i da kažem. Međutim, nije tako. S druge strane već su najavili da će izbaciti peč koji će poboljšati grafiku na PC izdanju i verujem da će to uraditi vrlo brzo. Nažalost, od PC gejminga se ne živi i morali su da naprave kompromis ali sam siguran da će se potruditi da ispune želje vas koji kukate na downgrade :)
Meni je grafika nebitna, opet ponavljam da bih bio presrećan i da izgleda isto kao prvi Vičer. Kao da ste se prvi put sreli sa reklamom ***... što reče neko, hoćeš u mekdonaldsu tražiti da ti vrate pare jer pomfrit ne izgleda isto kao na slici? Ili što keks na pakovanju nije isti kao prava stvar :)

Ima li ko zelju da luta i istrazuje okolo? ja ovde imam samo zelju da
se drzim puta, svaka misija pocinje predvece par koraka i neko ugasi svetlo.

Gledas samo da se docepas cilja, nema onog osecaja kao skyrim-u prostora
koji te vuce da lutas i da vidis sta je iza sledeceg brda.
Jednostavno lepa slika ali sa previse detalja, nema utisak prostranstva.

To je ono sto najvise nedostaje ovoj igri a i razlog tolike popularnosti skyrim-a.

Od PC gaminga se ne zivi... hm, a u ovom slucaju, dnevno witchera na PC-u igra 89k ljudi, (sigurno mozda jos vise od pola te cifre na gog-u)... sto znaci da na konzolama mora biti dobrano 2x preko ovog broja za ovaj slucaj kako bi ta teza bila opravdana...

Kao da ste se prvi put sreli sa reklamom ***... što reče neko, hoćeš u mekdonaldsu tražiti da ti vrate pare jer pomfrit ne izgleda isto kao na slici? Ili što keks na pakovanju nije isti kao prava stvar :)

Nemoj da porediš babe i žabe. Šta piše na onom traileru? IN GAME FOOTAGE. Kraj priče. (https://www.youtube.com/watch?v=kbXvl7-XlaY)

Na YouTube kanalu CDPR još uvek imaš 35 gameplay DEMO!!!! BURAZERU!! DEMO! Znaš li ti šta je DEMO u gaming svetu? (https://www.youtube.com/watch?v=Fm7S18Tqyec)

Dosta više sa izvinjavanjem u ime CDPR.

Ovo je bila vele izdaja veća nego Red Wedding.

Poslednja izmena:
Naravno da se zivi i to bogato,to su prazne floskule...problem je sto bi oni da se zivi vrlo vrlo bogato. Boze patetike,kao da su morali da lazu da ne bi ostali bez 'leba i soli...

To je ono sto najvise nedostaje ovoj igri a i razlog tolike popularnosti skyrim-a.

Pogasiš markere koji pokazuju gde su neotkrivene lokacije od značaja(upitnici na mapi) pa da vidiš onda istraživanja :) Ništa lepše nego kad se dovezeš čamcem do ostrva, zaroniš i nađeš novi oklop ili mač dok bežiš od protivnika 10-tog nivoa koji te ubija iz tri udarca :) Za razliku od popularnog Skyrima gde ubijaš bilo šta lagano taktikom udri i beži :) U Vičeru se lepo iznenadiš kad probaš tu taktiku i shvatiš da se neprijatelju regeneriše zdravlje :)

arheolog1981 je napisao(la):
Da je drastično drugi doživljaj... pa i da kažem. Međutim, nije tako. S druge strane već su najavili da će izbaciti peč koji će poboljšati grafiku na PC izdanju i verujem da će to uraditi vrlo brzo. Nažalost, od PC gejminga se ne živi i morali su da naprave kompromis ali sam siguran da će se potruditi da ispune želje vas koji kukate na downgrade :)
Meni je grafika nebitna, opet ponavljam da bih bio presrećan i da izgleda isto kao prvi Vičer. Kao da ste se prvi put sreli sa reklamom ***... što reče neko, hoćeš u mekdonaldsu tražiti da ti vrate pare jer pomfrit ne izgleda isto kao na slici? Ili što keks na pakovanju nije isti kao prava stvar :)

CDPR za sebe pravi imidz koji nema veze sa mekdonaldsom, dakle kvalitet, posvecenost i paznja usmerena igracima. Ali kad urade ovako nesto, onda i ispadaju mekdonalds, uz dodatak prevarantske prakse preordera necega sto nije onako kako se reklamira.

Poslednja izmena:
Naravno da se zivi i to bogato,to su prazne floskule...problem je sto bi oni da se zivi vrlo vrlo bogato. Boze patetike,kao da su morali da lazu da ne bi ostali bez 'leba i soli...

Učestvovao si u pravljenju igre pa znaš da je to med i mleko, samo kaplje para a ti podmetneš džak? Koliko se samo studija ugasilo koji su pravili legendarne igre i prodavali ih u milionskim tiražima?

Gase se i oni studiji koji igrace prave ******ma i lazu zarad preordera, ne brini...Samo sto su obicno deo Sonyja, EA ili Ubisofta pa prodje ispod radara.
Samo li opadne profit ili ne zaradi li naslov kako je projektovano i dovidjenja.
Trziste guta svasta, ali to moze da prodje jednom, dvaput...ali za treci put...

Poslednja izmena:
Loše odrađen citat i sad mi stižu obaveštenja da mene citirate :)

Meni je kod grafike bitniji smislen dizajn sveta nego fotorealističnost koju zapravo ni ne želim u igrama.
Ova igra izgleda dobro ali za generaciju iza obećanog...

Učestvovao si u pravljenju igre pa znaš da je to med i mleko, samo kaplje para a ti podmetneš džak? Koliko se samo studija ugasilo koji su pravili legendarne igre i prodavali ih u milionskim tiražima?

Gde sam ja to napisao? Karikiras i podmeces prazne price kako bi napravio kvazi argumente.

Eto vidite da se ne meri samo fps, kao sto neki podmecu..:d

Meni je pored kretanja i zvuk arhaican, jer Geralt uvek zvuci kao da u studiju sapuce u mikrofon, a kad izadje napolje medju NPC-ove desi se ona tipicna kakofonija zvukova gde sve likove cujes da babraju nesto tebi u uvo...Moralo je tu da bude jos poliranja...

I mene ovo bas nervira a precesto se desava da bih mogao da ga ignorisem.
Inace kretanje ne valja sta god da uzmete u ruke, i kontroler i M&K ne mogu da izadju na kraj sa njim narocito kad se kreces izmedju drveca.
Ja sam tek stigao u Velen pa sam malo toga video ali Jim Sterling kaze da ovakvih sitnica ima mnogo u igri, i da treba jos poliranja.

http://www.thejimquisition.com/2015/05/the-witcher-3-wild-hunt-review/

Voleo bih da vidim kako ce da "ipoliraju" onaj Super Mario hod.

Sta je sada problem?Grafika,sto nije ispala kako su obecavali ili prica,gameplay?

Čujte ljudi igre odavno nisu više igre nego ko ima veći...:) FPS...te prema tome spalimo ih što su uništili novi benchmark program.

Šalu na stranu ja sam igrao trojku samo malo (te možda nisam objektivan) i ono što sam video je ok (problem je što je sve već viđeno 1000 puta ali je danas teško biti originalan)..imajući u vidu gornju rečenicu čak je ovo jedna od najboljih igara u poslednjih par godina koje sam video i igrao pošto na žalost sada većina gleda kakva je grafika a ne kakva je suština.

Stoga imajući u vidu sve gore navedeno važno je samo da mi vratite moje FPSe :).

Poslednja izmena:
Stoji sve sto je nex999 izneo. Obecavali su i prikazivali nesto sto na kraju nisu isporucili. Na svu srecu ovde je u pitanju samo sminka i skoro sve ostalo je ispunilo ocekivanja igraca. Nadam se da ce ovi high-res asseti doci na PC u nekoj enhanced edition verziji.

edit: Geralta vidim kao srednjevekovnog Betmena (samo sa drugacijim moralnim kodeksom :)), pa mi i ne smeta narocito sto zvuci kao on. :)

Poslednja izmena:
Kakva je borba? Da li je i dalje roll OP ili su malo smanjili njegov uticaj? AI protivnika?

Kakva je tezina igre? U proslom Witcheru krivulja tezine je bila smesna, pocetak igre frustrirajuce tezak a posle smesno lak uz poneki srednje tezi fajt.

Ja sam na pocetku pa ne mogu jos da dam sud o tome, tukao sam se sa ghoul-ima i ljudima, uglavnom klitanje levim klikom da rezultat...Igram na stepenik ispod najvise tezine. Roll mi deluje da i dalje ima glavnu funkciju, mada su ga zabiberili sa kombinovanjem ASD, ALt i SPACE-a u zavisnosti kako bi da se kotrljas ili izbgavas, tako da je challenge definitivno tu:d
Enivej deluje mi dosta lagano za pocetak, kapiram da je sad krivulja drugacija.

Poslednja izmena:
zakucao sam na quest family matters
treba da nadjem baronovu zenu
koliko sam googlao treba da odradim neki side quest swamp witch quest jel zna neko gde se uzima ovaj quest vec 2 sata jurim okolo bez solucije za ovo

Poslednja izmena od urednika:
^ajde ovako, posto si se ti prvi zaleteo, pa da ne eskalira dalje. Za kvestove, tj detalje istih KORISTITE SPOILER tagove inace ce da slede poeni.

Poslednja izmena:

Ti si usao u igru ocekivajuci Skyrim!?

Srecom Skyrim nije bio inspiracija CDPR-u.

Kakva je borba? Da li je i dalje roll OP ili su malo smanjili njegov uticaj? AI protivnika?

Kakva je tezina igre? U proslom Witcheru krivulja tezine je bila smesna, pocetak igre frustrirajuce tezak a posle smesno lak uz poneki srednje tezi fajt.
Borba je tek prica za sebe, prvi klik i navali...
Protivnici, su skloni samoubistvu, bezobzirno nalecu na mac kojim mlataras.

Sta je sada problem?Grafika,sto nije ispala kako su obecavali ili prica,gameplay?

Za grafiku i downgrade vise nema smisla komentarisati.
Dokazano, potvrdjeno i uklesano u kamen.
Period.
Sad kukamo na kontrole i audio.

Ja igram na normal i on je isti otprilike kao u W2 (dakle lak, ali opet mora da se izbegavaju protivnici), jedino gde sam se pomucio je kad sam lovio ono grifina sa Vesemirom ali moj glavni problem je tu bio nesto sto sam zaboravio da spomenem u mom prethodnom postu.
Desava se (toga je bilo i u W2) da Geralt u toku borbe odjednom stane i to mi se desavalo samo kad sam se borio sa grifinom.
Kao da se igra odjednom zbuni (to se desi kad sam bas u blizini grifina) i nista ne reaguje a za to vreme te grifin kida!
Moj drugi problem je sto ne umem da nisanim sa kontrolerom kad treba da koristim crossbow ili da bacam bombe pa vi vidite koliko mi je bilo lako sa grifinom, ali tu je vec problem do mene.

Poslednja izmena:

Po meni je borba bolja i izazovnija od drugog dela ali ja igram na trećem nivou težine. Normal je naravno smešan posebno posle Dark Souls iskustva :) Neki neprijatelji regenerišu zdravlje tako da moraš biti agresivniji i nakon nekih 12 sati odigranih imao sam baš zeznutih bitaka. Nema bezglavog lupanja po tasterima, prosto se moraju tražiti prilike za kombinaciju udaraca i onda izbegavanje ili blokiranje(zavisno protiv čega se boriš).

Vrh Dno