Šta je novo?

The Witcher 2: Assassins of Kings

Ne pitaju se developeri, već izdavači.

Ako se izuzmu sportski naslovi (to je očekivano i np), osim CoD-a i eventualno NFS-a, nema baš tog brzog izdavanja koji svi kao krive.

...to sam i napisao. Za svoj neuspeh i netalentovanost traze svakakve izgovore (kratke rokove koje im kao zadao izdavach, male plate, los kuvar u menzi, decji dodatak...robovi;)). ...mada neki stvarno i izbacuju igre ko na traci...
Najbolji primer je arcanija... 100god im je trebalo da izbace... ne znam kako to da nazovem... igra svakoko nije... pre ce biti kao neki strasan sud pravim obozavaocima gotike.

Poslednja izmena:
...nazalost ogromna vecina je u takvoj situaciji..cast izuzecima.. ali ako ne ide zasto muciti sebe i ostale, svojim neuspesima... bolje potraziti onda drugi posao.

Btw, da li ćeš kupiti W2?
Kakvo je to pitanje? :p ..naravno da necu ako bude za DZ na torentima. Ja se ne secam kad sam zadnji put knjigu kupio , a ne igricu... Za stripove je vec druga prica jer ne volim da ih citam na monitoru ...

Poslednja izmena:
...ne verujem da im je i sve ravno, kad dozive debakl i pocnu da strepe za posao...

Kakvo je to pitanje? :p ..naravno da necu ako bude za DZ na torentima. Ja se ne secam kad sam zadnji put knjigu kupio , a ne igricu...

I zašto bi ti oni onda dokazivali svoj talenat i kreativnost...?

A strepeće za posao pre ako se bace na jedan dugotrajni projekat i baziraju sve na dugotrajnom ciklusu i da im onda sve zavisi od prodaje jednog naslova (ili milionski tiraži, ili na doboš jer su se ispozaduživali i moraju da vrate pare ulagačima) nego da ispumpaju veći broj igara. Posebno imajući u vidu lokalnu podršku kupaca, jer će se svaka njihova igra kupovati barem narednih nekoliko iteracija, čak i da ne valja.

I zašto bi ti oni onda dokazivali svoj talenat i kreativnost...?
...fora je u tome da ne treba oni meni da dokazuju nesto, nego sebi... Jedino tako ispadnu prava remek dela...
A o ovim mishevima sto prave igre da bi prodali drugim misevina necu ni da komentarisem... industrija... pff.. instant klonovi.

Poslednja izmena:
The Witcher 2 sa 16 završetaka

3bbcc864a7393e9ae8ea90f7d3a2fe0e.jpg

CD Projekt RED najavio je 16 mogućih završetaka za nadolazeći The Witcher 2

Igra uključuje 16 različitih završetaka, što ne znači i isto toliko različitih cut-scena na kraju igre. Završecima smatramo stanja u kojima se svijet nalazi na kraju. Zadnje je poglavlje sažetak vaših postignuća unutar igre. Vidjet ćete rezultate i posljedice svojih odluka iz ranih faza priče...

...fora je u tome da ne treba oni meni da dokazuju nesto, nego sebi... Jedino tako ispadnu prava remek dela...
A o ovim mishevima sto prave igre da bi prodali drugim misevina necu ni da komentarisem... industrija... pff.. instant klonovi.

Ne treba tebi ništa da dokazuju, ali ćeš uprkos tome igrati njihov... trash?

@kbojan: Bug izgleda kasni s vestima, već su to izjavili pre par meseci:

the-witcher-2-tech-detkrvh.jpg

the-witcher-2-tech-det97mj.jpg

Poslednja izmena:
Ne treba tebi ništa da dokazuju, ali ćeš uprkos tome igrati njihov... trash?
...ja ne znam , osecam kao da sam u nekoj kviz emisiji...pocinjem da gubim nit u svemu ovom...
Na zadnje pitanje ne znam odgovor i odustajem...

Ova igra treba da se desi cudo pa da bude losa :D

Čisto da me neko ne bi ispravljao pošto sam CD Projekt svrstao među manje timove. Na Wikipediji piše broj od 300 zaposlenih što je zaista veliki broj međutim CD Projekt je kompanija koja se bavi i distribucijom igara. Razvojni studio sigurno ne broju više od 50 ljudi, pre bih rekao da je njihov broj 20-30 duša.

Poslednja izmena:
Čisto da me neko ne bi ispravljao pošto sam CD Projekt svrstao među manje timove. Na Wikipediji piše broj od 300 zaposlenih što je zaista veliki broj međutim CD Projekt je kompanija koja se bavi i distribucijom igara. Razvojni studio sigurno ne broju više od 50 ljudi, pre bih rekao da je njihov broj 20-30 duša.

Ma nemas vise male timove, 50tak ljudi mora da imaju za odnose sa javnoscu, 50tak za birokratiju, 50tak za proste radove, itd, kad se saberes realno 10 ljudi nesto radi ostali su pametni :d

Na igri radi tim od oko 80 ljudi, ukljucujuci i marketing i sve "okolne" poslice. :)

Poslednja izmena:
Malko ga preterase?

Što? Zavisi na koju rezoluciju i nivo detalja misle. Prema ovome (što je najpribriližnije realnoj statistici što ćemo ikada imati), ovo je skroz ok. Jedino što može da predstavlja problem je GPU, ali prva realna stepenica ispod 8800 je 7900/X1900, a to niko više ne koristi.

Zaniljivo kako sa jedne strane ljudi žale kada nema igara koje guraju granice, a kada ima, onda se kuka kako je navodno zahtevno :). Kao da postoji psihološka barijera, iako izgleda lepo npr. na medium-u, ako nije svaki slider skroz udesno nastaje haos.

Neka igra gura granice slobodno, ali minimum da bude 8800 512 MB VRAM je suludo. A kako ce ovo izgledati na low/medium (za sta izgleda trazi tu graficku kartu), bumo videli.

zasto sluduo? to je grafika iz 2007 godine a igra iz 2011. sta su trebali da stave 8600 i X1800?

Mislim da to nista ne menja sto su stavili 8800...

P.S. i 8800GS spada tu :d

Neka igra gura granice slobodno, ali minimum da bude 8800 512 MB VRAM je suludo.

Pa, 8600/3600 i niže nema previše smisla, zar ne? 8800/9800/3850/3870/4670/5670, to je otprilike taj nivo. U trenutku izlaska igre, hardver star 3.5god će biti min. spec. Još ako se odnosi na neku veću rezoluciju (1440+), taman. Mislim da su se ljudi razmazili nedostatkom napretka.

Za low podesavanja i ne treba da bude nista jace od 8600 i X1800 ... To sto smo nedavno presli na vrle nove graficke u DX11 godini ne znaci da je 8800 postao MX2 preko noci. Ta kartica tera Crysis sasvim fino na high u 720p.
Jedino ako 8800 bude dovoljan i za medium makar, onda u redu ako kvalitet grafike to "isprati". Ili to Witcher na low setovanju izgleda bolje od Crysisa na medium/high.

Ja bi licno voleo da su jednostavno batalili razvoj za bilo sta ispod toga, i da 8800 512 bude dovoljna za low/med i high setovanja do 720p, a da za sve preko toga, i AA/AF filtere i vece rezolucije trazi jace karte. Onda ok. Ali poucen dosadasnjim iskustvima...otuda i moj umereni pesimizam.

Poslednja izmena:
Fora je što se sada sve teže nalaze i 1680x1050 monitori, a full HD za 130-150 evra postaje praktično mainstream. Plus do izlaska igre ima još pola godine, kada će sve veći broj gejmera imati full HD monitor. Možda će Witcher 2 biti igriv na 8600GT, ali u 1280x1024, a u toj rezoluciji igra samo onaj ko nije menjao monitor godinama.

Fora je što se sada sve teže nalaze i 1680x1050 monitori, a full HD za 130-150 evra postaje praktično mainstream. Plus do izlaska igre ima još pola godine, kada će sve veći broj gejmera imati full HD monitor. Možda će Witcher 2 biti igriv na 8600GT, ali u 1280x1024, a u toj rezoluciji igra samo onaj ko nije menjao monitor godinama.

Bas tako, realno svako ko ima veci monitor od standardne 19" wide ima i neku jacu grafu bar 8800 ili neki rebrand iste. Ja naprimer jos se tu i tamo igram na 7900GTO ,ali ta grafa nemoze vise da izvucu jer to je u sustini kao 8600GT.

I da mislim da nije rekao minimum nego optimalno da je 8800 51mb, tj. da mozes da igras zavisno od rezolucije high/medium a sad AA i ostali napredni efekti to vec kolko para tolko muzike.

heheh ovi iz Steama ko kad su pravili ovu listu po mojoj kofiguraciji... pitam se dal će moći da se igra na 1680X1050 sa ovim mojim componentama...gad se setim samo kako je prvi deo lepo izgledao i klizio... ehhhh

Zahtevnost je podnosljiva za Min podesavanja, to je hardware kao sto je navedeno 3+ godine star. Videcemo sta ce biti potrebno za High detalje. Verovatno skoro sve najjace sto se moze kupiti...

ako crysis radi dobro na nekoj grafici onda druge igre nebi trebale da budu zahtevnije osim ako ne izgledaju mnogo bolje,izgleda da ce i ova igra biti los konzolaski port

ako crysis radi dobro na nekoj grafici onda druge igre nebi trebale da budu zahtevnije osim ako ne izgledaju mnogo bolje,izgleda da ce i ova igra biti los konzolaski port

Ocigledno ne znas o cemu pricas, valjda je glavni fazon pricati o "losim konzolaskim portovima". :wall:

"PC version and PC players are CD Projekt's target, the console versions will probably be released later. "

Skrivena-poruka-CD-Projekt-tima.jpg

Mislim da zahtevnost ima veze sa ona četiri učitavanja tokom cele igre koja su spominjali. Ako će stvarno da bude svet bez ograničenja onda podržavam zahtevnost ma kolika bila, mrzim loading ekrane.

Insane difficulty

I dok su vesti o DA2 svakim danom sve lošije, to su vesti o Witcher 2 sve bolje. Pa tako i ova
The "Insane" difficulty in The Witcher 2 nukes your save games on death. It doesn't get much more hardcore than that.

Why bother, other than out of hubris? CD Projekt lead gameplay designer Mateusz Kanik told Eurogamer, "There will be an achievement for that, for sure." Well, that tears it. Nerd points aren't going to earn themselves, you know.

What would you be more proud of: a Starcaller title in World of Warcraft, or the achievement for beating a massive, sprawling single-player RPG without dying once on the hardest difficulty?

:Klanjanje

Vrh Dno