Šta je novo?

The Forest

Nema horora u MP. Rust i DayZ suvise neozbiljne igre, gde gologuzi igrace jedni druge gadjaju balegom.

Da se ne lazemo zid je tu nosilac radnje sve ostalo su sporedne stvari :d Pa bre kako da se ne uhvatim za njega kad provedes "mesece" rintajuci ko konj praveci ZIDCINU da bi ti doso onaj jedan ringispil i porusio ga ko kulu od karata. A oni mali skakavci ga prelete... Ono jeste impresivno i sve to al' nekako beskorisno :d

Nije cilj da na tom ostrvu izgradis beograd na vodi nego da prezivis do sledeceg jutra. Preko dana resavas nelinearne kvestove koji ce ti pomoci da pobegnes sa ostrva sto je jedini i krajnji cilj.

DayZ, tj. Arma 2/3, igra koja je inspirisala bezbroj modova tipa Breaking Point, itd., je neozbiljna igra? Ok... I nije uopste u pitanju horor kod takvih igara, nego survival game. Imam osecaj da si video jedan Rust snimak i zakljucio da su sve survival igre iste.

Pa bre si ti vid'o sta je on sve izgradio? Imao je i zid i stepenice i ono dvoriste sa onim ukrasima od mrtvih domorodaca sto vise na siljcima. Bas je ono napravio vr'. :d Mislim nek' onaj rusi zid al' da ga pre toga malo lupa i tako, a ne odma k'o vruc noz kroz puter :d

Ma pazi razumem ja da je to napravljeno da se prikaze generalno sta se moze ocekivati u igri, kako je sve moguce razrusiti i ko sto rece neko verovatno nece da te napadne vise onih velikih karakondzula sto rasture sve zivo (ili ce im smanjiti mogucnost/efikasnost rusenja :d) Igra, generalno, deluje zanimljivo e sada kako ce sve na kraju ispasti videcemo. Kada se ovo ocekuje?

Ljudi koji su igrali Terrariju znaju da The Forest moze da radi na istom principu. Tj. to sto ste videli da mu ruse zid kao pero moze da bude kao goblin invasion u Terrariji. Tj. samo kad bude odredjeni event, onda ti zombiji ruse zidove, vrata, itd., inace te cuva nocu bez problema.

@arcibalde: Early access je 22.-og maja.

Poslednja izmena:
a ja mislim da su to olako rusenje zida tako prikazali u trailer-u, samo da bi bilo kao zanimljivije videti kako zid leti u paramparcad, nego samo da su ga udarali do besveti, msm da nije bilo vremena u trailera da to prikaze kao duzu akciju, sto ce verovatno biti slucaj u samoj igri...

samo ne bi trebao lik da se bori protiv gomile monstruma, jos sa sekirom, to bas retardirano deluje, ova igra odise takvom atmosferom, da bi svako ocekivao samo par monstera, koji se retko i suptilno pojavljuju...bar u pocetku...

Beograd na vodi :D.

Deluje zanimljivo jer je inovativno.
Trejleri znaju da zavare, da stave akcenat na neke manje bitne stvari.

Kad izlazi ovo cudo, jel izasao zvanican release date ?

22 maja pre-alpha tj. early access na steamu. Kada izlazi gotov proizvod se jos ne zna. U tom pre-alpha nece biti co-op niti random generisanih misija koje su takodje najavili.

Ko cita engleski, ovde je objasnjeno kako bi trebalo da izgleda kada bude gotova: http://www.eurogamer.net/articles/2014-01-07-ambitious-open-world-horror-game-the-forest-detailed

Kome je do multiplejera, 7days2die ekipa ovih dana glanca grafiku i kada zavrse ta igra ce izgledati bolje nego Rust ali ne na nivou The Forest.

Znaci cilj igre je resavanje velike zagonetke...
Borrowing Myst's most audacious trick, there will be an ending, but it will be up to players to puzzle out how to even begin pursuing it. There will be no set missions, so players will have to simply go out and explore the world.
Ja sam Myst davno probao, ali mi je bila dosta komplikovana i spora, pa nikad nisam daleko dogurao... probacu ponovo...

... There's another goal in The Forest - even if it's not rewarded with a leaderboards spot or credits roll - and that is to explore the landscape. "You might see a landmark off to the distance that you can't necessarily get to yet. You'll have to build up a certain number of skills and equipment to actually get to some parts of the world
... ne bi bilo lose da naprave vise razlicitih resenja zavisno od nacina resavanja te zagonetke.

Poslednja izmena:
The alpha version will cost $14.99 and will be available to download from Steam on May 22.

image_316924_full.jpg

image_316925_full.jpg

image_316926_full.jpg

image_316930_full.jpg

image_316929_full.jpg

image_316928_full.jpg

image_316927_full.jpg

Atmosfera i protivnici me malo podsecaju na ovaj film

Slabo nesto igram bilo sta u poslednje vreme ali ovo stvarno obecava. Grafika deluje realisticno, samo jos da ubodu i zvuk/efekte..

... kripovi izgleda nisu obicni humanoidi sisari... Ne znam kako se razmnozavaju, ali ovim nasim opstepoznatim nacinom ocigledno ne mogu :d. Kontam da im je tu negde u dubini i kraljica.

cudi me da ovako dobro izgleda, obzirom da je pravljena za Oculus Rift... pitam se kolko ce biti zahtevna...

Ovo ću verovatno i uzeti, mada sam kontao da stiže full verzija i tek pre nekih 20 dana vidim da je "Early access" i smor.

Ček, Early Access donosi full igru, samo što ranije može da se igra?

edit:

Blah, tek sad vidim da su pomerili Early Acess na 30. maj...

Poslednja izmena:
Da, pomeriše iz nekog razloga, ne znam zašto. Inače, Early Access nije ni F od full igre, to ti je Alfa, imaš samo delić onoga što će da bude u fullu i tako možeš da pratiš kako se razvija i testiraš nove stvari i kad izađe full, ti dobiješ full.

Dobro, to je jasno, bitno je da ranije možeš da isprobaš igru, koliko god bagovita bila.

Jel uzeo neko early access? Obavezno screenshotove da postavite :)

Ne verujem da je neko uzimao, a moraces do 19:00 da se strpis za SS.

Ja sam mislio da ce interesovanje biti vece, s obzirom kako je tema krenula :)

Ja sam zainteresovan ali ne da igram bete do releasa pa da me smori igra kad je kompletiraju. Čekam full release...

Ja sam mislio da ce interesovanje biti vece, s obzirom kako je tema krenula :)

Niko nece da uzima poluproizvod da testira, ja planiram da kupim igru kad izadje finalna verzija, ako budem mogao da pokrenem na mom kompjuteru naravno.

Neće biti previše zahtevna, koliko sam video. S obzirom da je ovo horor, u startu ima ocenu kod mene +30 u odnosu na kvalitet. Ako ne bude previše, možda i uzmem, mada teško.

Vrh Dno